icon

Aké sú máte skúsenosti s nákupom z Shein?

mimano
9. sep 2026

Dvakrát som kúpila saténové šaty, ale nikdy sa kvalita látky nezhodovala s látkou na obrázku šiat v ponuke. Bola to iba tenká polyesterová látka. Pri reklamácii, že obdržané šaty sa nezhodujú s prezentovanými, ponúkajú zľavu v podobe kreditu do tzv. peňaženky na budúci nákup alebo sumu vo výške zľavy poukážu na účet objednávateľa. V tomto prípade si tovar môžete ponechať.
Ak trváte na vrátení , musíte uhradiť z vlastného dopravu (napr. Packeta ) a colný poplatok sa nevráti.
Končím s nákupom cez Shein, TEMU má lepší prístup k zákazníkovi.

stellarstar
9. sep 2026

Ja obj roky a vždy spoko aj s prístupom. Vrátiť som zatiaľ nemusela nič, jedine čo som zbadala že ca mesiac žiadne Zľavové kupóny nedávajú

skatloka
9. sep 2026

bi sa za to, ze ta oklamali a vratis im to, iba ak ti zaplatia oni dopravu, lebo oni klamu zakaznika… manzelovi poslali nespravnu velkost a tiez mu takto pisali, avsak bol neodbitny, na druhy den mu prislo storno platby a mohol si tu vec nehat 😂

pr85
9. sep 2026

@mimano Shein je super obchod. Žena odtiaľ objednáva kopec veci. Ale raz objednala švagrovi odtiaľ košeľu a to bola taká umelina, že ja by som to nenosil. Ale kravaty mali odtiaľ dobre.

anonym_becc7a
9. sep 2026

@mimano treba trosku premyslat pri nakupovani. Pri mnozstve oblecenia mas fotky od realnych kupcov, takze vies vidiet, ako to v realite vyzera a podla toho sa rozhodnut, ci kupit alebo nie

biba_18
9. sep 2026

nekupujem oblečenie so sheinu, ani náhodou…
ostatné veci sú ok…

tzatzik
9. sep 2026

@mimano Otrasné nákupné podmienky. Nikdy viac tam nič nekúpim, hoci ma to štve, lebo mám odtiaľ jedny naozaj krásne šaty. Ale ďalšia vec mi nesadla a vtedy máš skrátka smolu, keďže poštovné pri vrátení vychádza viac ako samotná zakúpená vec. Už to riskovať nebudem.

slavomira236
Včera o 08:28

@mimano ja len plavky som kupovala a super aj topanky do vody detom tiez kvalitne prisli

tripetta
Včera o 08:43

Ja mám so Shein zatiaľ 100% dobré skúsenosti, mám odtiaľ mnoho bábik priamo od výrobcu a mnoho iných vecí. Veľa sa orientujem podľa skutočných nefejkových recenzií (aj mimo Shein a ostatné čínske platformy). S Temu je to o trochu horšie, ale vždy som dostal späť peniaze a vrátenie poškodeného tovaru je easy. Aliexpress je zo všetkých čínskych e-trhovísk navždy moja srdcovka, platforma kde si v podstate finančne trochu prilepšujem hraním ich hier (nehazardných) z ktorých mám vo výsledku kredity (zelené kupóny). Ani nespočítam koľko vecí mám iba za 0,01€. 😊
Istý čas ma lákal dropshipping, ale po zistení čo všetko to obnáša, je to pre mňa obzvlášť teraz ťažko nereálne a SK ani nemá možnosť podnikať cez čínske platformy Temu, Shein a Aliexpress. Avšak mnoho Európanov (Maďarsko, Taliansko, Rumunsko, Španielsko aj Česko atď) tam podniká. Minule som na Temu nakupoval od Rumunov a WOW. Pecka! Čína je moja srdcovka. Viem čo chcem a väčšinou sa nesklamem, a to sa nebojím objednať si i drahšiu vec do zbierky, keď si na ňu našetrím. Práveže nakupovanie na spomínaných platformách za tie roky a stovky nákupov považujem za viac bezpečné a pohodlné, než nákupy na slovenských eshopoch, kde sú reklamácie zdĺhavé, komplikované a často až nemožné.
Číňania nepredávajú iba lacný plastový šunt, nekvalitné handry a kryty na mobil. Mne veci z Číny (a ide o vysoko kvalitné veci) veľmi uľahčili život aj tvorbu + zmenili dynamiku môjho zbierania bábik. Teraz si môžem dopriať bábiky Xian Xian, MengF a iné, kvalitou porovnateľné napr. značkám Mizi, FR/IT. Na rozdiel od predražených značiek ušetrím a mám za málo peněz veľa muziky. Môžem si z Číny objednať reroot tools a vlasový materiál najvyššej pre OOAK doll projekty bez toho aby som minul celú výplatu napr. na dollyhair..com, kde ani nemajú veľa farebných variánt a tá cena tam sa nedá zrovnávať s Aliexpressom. A podobných príkladov môžem napísať do aleluja... 😁

tripetta
Včera o 09:05

Btw, mám z Číny kopec tričiek z poctivej "ťažkej" bavlny. Na Ali/Temu za cca 10€. A v EU? 20 a viac € bez poštovného! Okrem toho v EU eshopoch je slabý výber a niektoré tričká s konkrétnym motívom tu nezoženieš. Z Temu mám prádlo čo vydržalo 2 roky bez deravenia a výraznej zmeny, prešlo už mnohými praniami v práčke. Tu na Slovensku? Prádlo samá dierka po pár noseniach a navyše tu je oblečenie a spodné prádlo na 1 brdo, farby a štýl o ničom, príliž fádne, konzervatívne, nudné (na pár výnimiek). A ešte sa tu na mňa predavačky pozerajú ako na hmyz. Ale zo Slovenských obchodov mám zasa veľmi rád väčšie reťazce ako Kaufland, Lidl, Tesco. Do menších obchodov už vôbec nechodím. Nemám chuť na otrávené podráždené predavačky, ktoré ani nevedia poriadne čo predávajú.