icon

Poplatky pri nákupe cez Vinted. Platí ich každý?

16. aug 2026

Ahojte, zaregistrovala som sa na Vinted a skúšam predávať. Dvakrát som aj ja kúpila niečo od iných a vždy tam vyskočilo poplatok za ochranu kupujúceho. To som nevedela že aj za to sa platí, to automaticky každý za to platí?
Lebo zaplatím cenu tovaru plus poštovné a ešte plus ten poplatok a to sa už nazbiera má väčšiu sumu.

petamich
16. aug 2026

Ano vzdy sa to plati, jednak ta platforma predsa musi z niecoho "zit" a je to vlastne poplatok za tu sluzbu/platformu, za riesenie pripadnych sporov, za to, ze az po prijati a potvrdeni, ze tovar je v poriadku oni uvolnia peniaze predavajucemu atd.

gejb
16. aug 2026

@anonym_autor áno, je to automaticky poplatok

autor
16. aug 2026
@petamich

Ano vzdy sa to plati, jednak ta platforma predsa musi z niecoho "zit" a je to vlastne poplatok za tu sluzbu/platformu, za riesenie pripadnych sporov, za to, ze az po prijati a potvrdeni, ze tovar je v poriadku oni uvolnia peniaze predavajucemu atd.

@petamich Dobre ďakujem, nevedela som ako to funguje

anonym_46f987
16. aug 2026

@anonym_autor chráni ťa to hlavne pred stratou balíka..ja som si takto objednala veci pre malého, išlo o nový tovar, a prišla mi dámska podprsenka, potrhané, smradľavé čosi..bola mi vrátená celá suma..síce to trvalo vyše mesiac..

adri266
16. aug 2026
@anonym_autor

@petamich Dobre ďakujem, nevedela som ako to funguje

@anonym_autor Platis sice poplatok, ale na druhej strane mas lacnejsie postovne, ved si pozri, kolko Ta vyjde postovne packetou alebo postou a kolko normalne.

podvody
16. aug 2026

Za druhých neviem povedať ale ja som tam vždy platil. Napríklad v inzeráte stojí vec 10€ a keď kliknem na kúpu už je zrazu 14,50 napríklad. Často sa mi stáva že poplatok mi zdvojnásobí cenu, alebo je ešte drahší ako tá samotná vec.

Dám príklad: V Tedi stojí kábel na nabíjačku mobilu 3€, na Vintede to predával niekto za 2€ ale keď som klikol na kúpi už zrazu bolo nejakých 6,50€ takže som radšej sadol na bicykel a šiel do Tedi.

podvody
16. aug 2026

Ale predávať sa viac oplatí lebo poliaci a češi kupujú a ja dostanem presne sumu ktorú som chcel, bezohladu na to, kolko to stálo ich. Ale zase dlho sa čaká na peniaze, tak som išiel na blšák predávať a 150 som zarobil hneď. Mínus poplatok za miesto ale to nebolo vela 4€.

autor
16. aug 2026
@podvody

Ale predávať sa viac oplatí lebo poliaci a češi kupujú a ja dostanem presne sumu ktorú som chcel, bezohladu na to, kolko to stálo ich. Ale zase dlho sa čaká na peniaze, tak som išiel na blšák predávať a 150 som zarobil hneď. Mínus poplatok za miesto ale to nebolo vela 4€.

@podvody Ja nepredávam vo veľkom, iba veci čo mám po deťoch oblečenie hračky knižky a už vyrástli z toho. Korunky navyše potešia než by som to mala vyhodiť.