icon

Ako zareagovať pri nečakanom platobnom poplatku?

liaka
26. mar 2026

Chcela som kúpiť niečo cez internet. Keď chcem zaplatiť on line poplatok 0,40 centov. Potom je v ponuke len dobierka za 1,20. Písala som im, či nemôžem zaplatiť prevodom zadarmo a takáto bola odpoveď.

Ako zareagovať pri nečakanom platobnom poplatku?
Strana
z3
cyberk
26. mar 2026

A…. Comu si nepochopila?

anonym_1e8f2e
26. mar 2026

Zamna je vôbec divné že si im písala . Keď raz majú také podmienky tak zaplatím tak ako majú napísané . Ak sa ti ten poplatok nepáči hľadaj inde tu vec kde sa ten poplatok neplatí . To teraz každému vypisuješ že cez paketu je lacnejšie keď majú len že cez poštu a podobne ?.

anonym_ad06bb
26. mar 2026

Mas napisat panu premierovi ... ze ta nebavi prispievat na jeho zlate vane a vylety sukromnym tryskacom za brainstormingom so sudruhmi do Moskvy a Pekingu.

tiezjedna
26. mar 2026

@liaka slušný neánadrtálec... ale chápem ho.

anonym_8808b6
26. mar 2026

Bud na to mam alebo nemam.Na co je toto dobre???Tak si to neobjednavaj,ja vzdy kupujem na dobierku cez kuriera a vyjde to proste o 10eur naviac,niekedy sa objednava vec za 5eur a 10eur je dobierka.
S tym musis pocitat,nic nie je zadarmo.

liaka
autor
26. mar 2026
@anonym_1e8f2e

Zamna je vôbec divné že si im písala . Keď raz majú také podmienky tak zaplatím tak ako majú napísané . Ak sa ti ten poplatok nepáči hľadaj inde tu vec kde sa ten poplatok neplatí . To teraz každému vypisuješ že cez paketu je lacnejšie keď majú len že cez poštu a podobne ?.

@cyberk
@anonym_8808b6
@tiezjedna
@anonym_1e8f2e pochopila som tomu, ale ešte som sa s tým nestretla. To je ako keby mi v obchode pri platbe kartou predavacka povedala, tak mi tu nechajte 0,40 centov zato ze ste platila kartou.

tiezjedna
26. mar 2026
@liaka

@cyberk
@anonym_8808b6
@tiezjedna
@anonym_1e8f2e pochopila som tomu, ale ešte som sa s tým nestretla. To je ako keby mi v obchode pri platbe kartou predavacka povedala, tak mi tu nechajte 0,40 centov zato ze ste platila kartou.

@liaka oni to už majú započítané v cenách, takže to sa ti nestane

anonym_eba471
26. mar 2026
@liaka

@cyberk
@anonym_8808b6
@tiezjedna

@liaka Ale veď to platíš v cene tovaru! Ani o tom nevieš.

anonym_45e43d
26. mar 2026

Mali by to robit vsetci a vsetci do ulic. Nie je normalne, co sa v tejto krajine deje. Za mna ma pan gule, ze ti odpisal tak ako odpisal. Preposli ten mail premierovi a do prezidentskeho palaca. Fico si s nim aj tak vytrie rit. Jeho ludia nezaujimaju.

zuzubb007
26. mar 2026

Perfektne to odpísali milujem, nechápem čo máš problém zo 40 tymi centami, aj v obchode to majú započítané v nákupe

justxme
26. mar 2026

Presne ako tu už bolo napísané, v obchode to "nevidíš" lebo je to zarátané v cene vecí, ktoré kupuješ. Tu sa rozhodli to dať ako osobitný poplatok, v inom eshope možno zaplatíš reálne za ten istý nákup tú istú sumu, síce bez toho poplatku, ale vyjde ťa to rovnako.

ullala
26. mar 2026

Uff u cloveka, ktory takto komunikuje so zakaznikom, by som nakupovat nechcela. Odpisat sa da aj slusne, toto bolo uplne cez ciaru.

anonym_cf6fbc
26. mar 2026

Tak od teba je hlavne odveci, že si chcela platiť zadarmo, ak raz majú nejaké podmienky. Pán odpísal dosť neprofesionálne, klient sa dá odfajčiť aj slušnejšie 😀 ale koniec koncov má pravdu a zhrnul to tak polopatisticky. Evidentne má tiež po krk toho čo sa tu deje.

anonym_5efe8f
26. mar 2026

Nakúpila by som inde, strašná komunikácia.

liaka
autor
26. mar 2026
@ullala

Uff u cloveka, ktory takto komunikuje so zakaznikom, by som nakupovat nechcela. Odpisat sa da aj slusne, toto bolo uplne cez ciaru.

@ullala konečne niekto kto pochopil kde to smerujem. Nejde o 0,40, ale o princíp.

anonym_c97573
26. mar 2026

Sú hlupáci, mali mať možnosť okrem platby kartou a na dobierku aj prevodom priamo na ich účet a tam by mohli dať zľavu. Dostanú tak celú sumu bez poplatkov a sprostredkovateľov
Vo FIO banke majú bezplatné API ktoré vedia napojiť na eshop.

katarinaba
26. mar 2026

Asi som cudna, ale bezne eshopy - aspon tie seriozne - nic taketo nemaju. Ide o princip, nie o 0,40 EUR. A je mi uplne jasne, ze vsetky vzniknute naklady si obchod premietne do ceny.
Za dalsie - co je na tom, ze sa clovek slusne opyta, ci nemoze zaplatit prevodom? Ja som napriklad kupovala tovar, kde mali moznost dobierky alebo platbou v CZK na CZK ucet - co samozrejme znamenalo poplatok v banke. Slusne som napisala do obchodu, ci sa niekde neda zaplatit cez ucet v EUR, kedze aj ceny na eshope boli v EUR. Pan mi napisal cislo uctu (podotykam firemneho, takze ziadna ciernota) a ja som zaplatila bez zbytocnych dalsich poplatokov.
Je to aj o efekte - ja radsej zaplatim za tovar 1,50 EUR a potom mam platbu zadarmo, ako keby som mala platit 1,00 EUR a potom za platbu platit 0,40 EUR.
Ak uz ma podnikatel potrebu vypisovat taketo sprostosti, tak by si mal v prvom rade dat pozor na pravopis a FAKTY - lebo niektore veci ci tam napisal, su riadne sprostosti. Poplatky za prijate platby kartou tu boli roky rokuce este pred Ficom. Z prijatych platieb sa transakcna dan neplati. Dalej som ten hnus ani necitala. A mudry podnikatel svoje naklady zahrnie do ceny, nie si ich nechava zaplatit takto okato zakaznikom.
Musel by mat fakt velmi vzacny tovar, bez ktoreho by som nevedela zit, aby som si u neho nieco kupila.

rozculena
26. mar 2026

@liaka ja dosť nakupujem on-line a s týmto som sa ešte nestretla.
Tá komunikácia je otrasná,ten človek nemá asi ani ZŠ.Kúpila by som inde.
Ten poplatok si má zahrnúť do ceny tovaru,a myslím,že toto čo robí ani nie je celkom kóšer...
Veľmi by som chcela vidieť ten eshop,jeho obchodné podmienky....pošli mi do správy,ak nechceš dať verejne

a0
26. mar 2026

@liaka super, takže majú úplne neprofesionálny prístup a ešte ani nevedia napísať jedno slovo správne 😅🤷🏼‍♀️. Ďakujeme za info

tatiana288
26. mar 2026

Tu ale nejde o tých pár centov. Tu ide o tú komunikáciu. Takto seriózny obchod nekomunikuje. Bez ohľadu na Fica a konsolidáciu, ich odpoveď pôsobí neprofesionálne a v obchode, ktorý sa takto prezentuje, by som už nenakupovala.

sissy27
26. mar 2026

@liaka odpoveď predajcu je síce ťažko neprofesionálna, na druhej strane ho aj celkom chápem - lebo ako to zhrnul, tak nie len že mu táto vláda hádže polená pod nohy aj na hlavu, ale potom tu má ešte takýchto zákazníkov s debilnými otázkami a to teda rupnú nervy veľmi ľahko. Ešte dúfam to mal byť nákup za 100€ s doručením zdarma, keď si potrebovala ušetriť 40 centov...

katkaseiner
26. mar 2026

Ja chápem čo napisal, ale forma akou to napísal - bože, až ma oči rozboleli 🤦

liaka
autor
26. mar 2026
@sissy27

@liaka odpoveď predajcu je síce ťažko neprofesionálna, na druhej strane ho aj celkom chápem - lebo ako to zhrnul, tak nie len že mu táto vláda hádže polená pod nohy aj na hlavu, ale potom tu má ešte takýchto zákazníkov s debilnými otázkami a to teda rupnú nervy veľmi ľahko. Ešte dúfam to mal byť nákup za 100€ s doručením zdarma, keď si potrebovala ušetriť 40 centov...

@sissy27 kabelka v sume 75 eur. Poštovné zadarmo. A teraz čo? Keby sa platilo poštovné zaplatím. Keďže tú kabelku chcem, zaplatila by som aj 75,50 za ňu. Ale nie týmto spôsobom, že za to, že chcem zaplatiť za tovar mám dať niekomu 0,40. Vám by sa to páčilo ísť kúpiť rožky a predavačka Vám povie, ale zaplaťte viac nakoľko chcete platiť kartou? A reraz mi pán majiteľ napísal, že už spustili platbu prevodom. Že už to znova spustili. Takže sa dalo platiť aj tak, ale pán majiteľ si potreboval len niečo dokázať.

slavomira236
26. mar 2026
@liaka

@ullala konečne niekto kto pochopil kde to smerujem. Nejde o 0,40, ale o princíp.

@liaka tiez som sa s tym este nestretla len pri do ierke ze sa plati viac..

slavomira236
26. mar 2026
@liaka

@sissy27 kabelka v sume 75 eur. Poštovné zadarmo. A teraz čo? Keby sa platilo poštovné zaplatím. Keďže tú kabelku chcem, zaplatila by som aj 75,50 za ňu. Ale nie týmto spôsobom, že za to, že chcem zaplatiť za tovar mám dať niekomu 0,40. Vám by sa to páčilo ísť kúpiť rožky a predavačka Vám povie, ale zaplaťte viac nakoľko chcete platiť kartou? A reraz mi pán majiteľ napísal, že už spustili platbu prevodom. Že už to znova spustili. Takže sa dalo platiť aj tak, ale pán majiteľ si potreboval len niečo dokázať.

@liaka ked som zila v londyne tam boli obchody nejake a ked som chcela platit kartou do 5 libier tak sa platil poplatok. Nad 5 uz nie..

anonym_1e8f2e
26. mar 2026
@liaka

@liaka nevieš čo napísať len tu omielas tu predavačku . Aj keď už ti napísali na to svoje

billy_jean
26. mar 2026
@liaka

@cyberk
@anonym_8808b6
@tiezjedna

@liaka ja som platila včera v jednom podniku pri platbe kartou plus účtovaný poplatok 0,40 centov.

liaka
autor
26. mar 2026
@anonym_1e8f2e

@liaka nevieš čo napísať len tu omielas tu predavačku . Aj keď už ti napísali na to svoje

@anonym_1e8f2e a nikto mi na to doteraz neodpovedal, či by ste s tým boli OK 😁

liaka
autor
26. mar 2026
@billy_jean

@liaka ja som platila včera v jednom podniku pri platbe kartou plus účtovaný poplatok 0,40 centov.

@billy_jean ja by som nenakupila...

billy_jean
26. mar 2026
@liaka

@billy_jean ja by som nenakupila...

@liaka prečo nie? Platila som kávu a bom poplatok za platbu kartou. Viem, ako išli hore náklady, viem prečo je to tak a viem, že podnikateľ by to vôbec nechcel účtovať, keby nemusel.

Strana
z3