icon

Kde efektívne predávať bez obmedzení a pravidiel?

5. apr 2026

Ahojte fungovala som na jednej zelenej V aplikácii predajnej ale tam dávajú vkuse Ban , stačí že niekomu nedám zľavu a už nahlasuje 🤦🏻
Čo poznám stránky appky úplne mŕtve
Pritom na dvoch ( zelené V a české oranžové A )
Mám plno recenzií
Lenže niektoré veci nejdú na A
Kde to viem predať? Zaberá mi to miesto a nech ukončím appky nebaví ma to hlavne vkuse riešiť nejaké pravidlá čo neporušujem 🙄
Nejaká FB skupina ? Moju v meste som skúšala a aj známu oranžovú appku B
Ďakujem za rady
Vždy píšem aktuálne info , fotky sú ostré svetlé a balím zodpovedne aj keď osobný odber je lepší

blondinka95
5. apr 2026

Mna nikto nikdy nenahlasil ked nedam zlavu, nezda sa mi to
Ak predavas zaujimave predajne veci, tak predas podla mna hocikde, ak predavas somariny, tak to ide tazko..coho sa potrebujes zbavit?

andrea_82
5. apr 2026

No, tak hlavne treba mat dobre nastavene ceny. Na mna tiez niekedy skusaju davat na vinted ponuky, ktore su uplne od veci. Jednemu som aj napisala, ze to uz trochu prehnal, co dal taku nizku ponuku. Ale nekupi jeden, kupi iny. Oblecenie a hracky predavam na vinted, vacsie veci na bazosi.

andrea_82
5. apr 2026

Inak, tiez ma nikto nikdy nenahlasil za to, ze som nedala zlavu...

autor
5. apr 2026
@blondinka95

Mna nikto nikdy nenahlasil ked nedam zlavu, nezda sa mi to
Ak predavas zaujimave predajne veci, tak predas podla mna hocikde, ak predavas somariny, tak to ide tazko..coho sa potrebujes zbavit?

@blondinka95 Ban dostanem vždy keď nedám až 40% zľavu najviac od češiek , hneď po odmietnutí mám ban
To nebude náhoda
Keď niekto kúpi normálne alebo keď nízku zľavu potvrdím všetko v poriadku

Všeličo
Ale začnem že nemám sklad len pár veci
Menštruačné nohavičky rôzne veľkosti dva modely
Zubné kefky , náhradné hlavice na elektrické
Drobné náradie a také

autor
5. apr 2026
@andrea_82

Inak, tiez ma nikto nikdy nenahlasil za to, ze som nedala zlavu...

@andrea_82 tíško závidím , ja som také šťastie nemala

anonym_aa5df6
5. apr 2026

Tie veci su originály ?

autor
6. apr 2026
@anonym_aa5df6

Tie veci su originály ?

@anonym_aa5df6 nepredávam značkové aby tak mal byť fake
Nie som zástanca falošných somarin

adri266
6. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_aa5df6 nepredávam značkové aby tak mal byť fake
Nie som zástanca falošných somarin

@anonym_autor Tam bude inde pes zakopany, este som nepocula o tom, aby niekto dostal zakaz len za to, ze odmietol zlavu.

Ban sa dava, ak predavas toho privela, vtedy byva napr na par dni, alebo ak predavas fejky, alebo zakazane veci.

lenkasarka
6. apr 2026

Hlúposť, žiadne zľavy nepotvrdzujem a nedostala som nikdy ban

anonym_f491f5
6. apr 2026
@anonym_autor

@blondinka95 Ban dostanem vždy keď nedám až 40% zľavu najviac od češiek , hneď po odmietnutí mám ban
To nebude náhoda
Keď niekto kúpi normálne alebo keď nízku zľavu potvrdím všetko v poriadku

Všeličo
Ale začnem že nemám sklad len pár veci
Menštruačné nohavičky rôzne veľkosti dva modely
Zubné kefky , náhradné hlavice na elektrické
Drobné náradie a také

@anonym_autor takže klasický eshop? živnosť máš?

autor
6. apr 2026
@adri266

@anonym_autor Tam bude inde pes zakopany, este som nepocula o tom, aby niekto dostal zakaz len za to, ze odmietol zlavu.

Ban sa dava, ak predavas toho privela, vtedy byva napr na par dni, alebo ak predavas fejky, alebo zakazane veci.

@adri266 nemám zakázané veci ani eshop áno fake

autor
6. apr 2026
@anonym_f491f5

@anonym_autor takže klasický eshop? živnosť máš?

@anonym_f491f5 nemám žiaden eshop ani sklad ani nič podobné

autor
6. apr 2026
@adri266

@adri266 ani fake

adri266
6. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_f491f5 nemám žiaden eshop ani sklad ani nič podobné

@anonym_autor Za kolko si predala veci posledny mesiac?

autor
6. apr 2026
@adri266

@anonym_autor Za kolko si predala veci posledny mesiac?

@adri266 asi 2 predaje keďže mám ban a dávam vždy každý inzerát iný a mám aj použité veci alebo odskúšané

adri266
6. apr 2026
@anonym_autor

@adri266 asi 2 predaje keďže mám ban a dávam vždy každý inzerát iný a mám aj použité veci alebo odskúšané

@anonym_autor Hm, lebo AI pise toto, ze su dovody na ban:

1. Dosiahnutie finančného limitu (Smernica DAC7)
Toto je momentálne najčastejšia „stopka“. Kvôli novej európskej smernici musí Vinted hlásiť predaje finančnej správe, ak splníš aspoň jednu z týchto podmienok za kalendárny rok:

Uskutočníš 30 a viac predajov.

Tvoj celkový zárobok presiahne 2 000 €.

Čo sa stane: Vinted ti zablokuje možnosť prevodu peňazí z peňaženky alebo pridávanie nových inzerátov, kým nevyplníš dotazník o daňovej rezidencii (rodné číslo, adresa atď.). Nie je to hneď zákaz predaja, ale dočasná stopka na peniaze.

2. Komerčný predaj (Predstieranie súkromnej osoby)
Vinted je platforma pre second-hand predaj súkromných osôb. Ak algoritmus vyhodnotí, že sa správaš ako e-shop, dostaneš stopku. Príznaky komerčného predaja sú:

Veľké množstvo nového tovaru s visačkami.

Predaj rovnakého kusu oblečenia v rôznych veľkostiach a farbách.

Používanie katalógových fotiek (stiahnutých z internetu) namiesto vlastných.

Príliš vysoká frekvencia pridávania príspevkov, ktorá naznačuje podnikanie.

3. Podozrenie na falzifikáty (Fake tovar)
Ak pridávaš luxusné značky (napr. Louis Vuitton, Gucci, ale aj drahšie športové značky) bez dôkazu o autenticite (fotka bločku, certifikátu, detailu loga), Vinted ti inzerát zmaže. Pri opakovanom pokuse o predaj „fejkov“ prichádza trvalý ban.

4. Viaceré účty
Vinted pravidlá striktne zakazujú mať viac ako jeden účet na jednu osobu. Ak systém zistí, že máš dva účty (napr. na rovnaké telefónne číslo, rovnakú platobnú kartu alebo rovnakú IP adresu), zablokuje oba.

5. Nevhodné správanie a podvody
Obchádzanie systému: Ak sa snažíš dohodnúť so záujemcom na platbe vopred na účet mimo Vinted systému (cez správy), algoritmus to môže zachytiť a varovať ťa alebo zablokovať.

Zlé hodnotenia: Ak opakovane neodosielaš balíky alebo posielaš tovar, ktorý nezodpovedá popisu, tvoje hodnotenie klesne a Vinted ti môže pozastaviť účet.

adri266
6. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Ale videla som na FB, ze sa baby stazovali, ze maju rovnake tricko z Lidlu v dvoch farbach a uz dostali ban.

autor
6. apr 2026
@adri266

@anonym_autor Hm, lebo AI pise toto, ze su dovody na ban:

1. Dosiahnutie finančného limitu (Smernica DAC7)
Toto je momentálne najčastejšia „stopka“. Kvôli novej európskej smernici musí Vinted hlásiť predaje finančnej správe, ak splníš aspoň jednu z týchto podmienok za kalendárny rok:

Uskutočníš 30 a viac predajov.

Tvoj celkový zárobok presiahne 2 000 €.

Čo sa stane: Vinted ti zablokuje možnosť prevodu peňazí z peňaženky alebo pridávanie nových inzerátov, kým nevyplníš dotazník o daňovej rezidencii (rodné číslo, adresa atď.). Nie je to hneď zákaz predaja, ale dočasná stopka na peniaze.

2. Komerčný predaj (Predstieranie súkromnej osoby)
Vinted je platforma pre second-hand predaj súkromných osôb. Ak algoritmus vyhodnotí, že sa správaš ako e-shop, dostaneš stopku. Príznaky komerčného predaja sú:

Veľké množstvo nového tovaru s visačkami.

Predaj rovnakého kusu oblečenia v rôznych veľkostiach a farbách.

Používanie katalógových fotiek (stiahnutých z internetu) namiesto vlastných.

Príliš vysoká frekvencia pridávania príspevkov, ktorá naznačuje podnikanie.

3. Podozrenie na falzifikáty (Fake tovar)
Ak pridávaš luxusné značky (napr. Louis Vuitton, Gucci, ale aj drahšie športové značky) bez dôkazu o autenticite (fotka bločku, certifikátu, detailu loga), Vinted ti inzerát zmaže. Pri opakovanom pokuse o predaj „fejkov“ prichádza trvalý ban.

4. Viaceré účty
Vinted pravidlá striktne zakazujú mať viac ako jeden účet na jednu osobu. Ak systém zistí, že máš dva účty (napr. na rovnaké telefónne číslo, rovnakú platobnú kartu alebo rovnakú IP adresu), zablokuje oba.

5. Nevhodné správanie a podvody
Obchádzanie systému: Ak sa snažíš dohodnúť so záujemcom na platbe vopred na účet mimo Vinted systému (cez správy), algoritmus to môže zachytiť a varovať ťa alebo zablokovať.

Zlé hodnotenia: Ak opakovane neodosielaš balíky alebo posielaš tovar, ktorý nezodpovedá popisu, tvoje hodnotenie klesne a Vinted ti môže pozastaviť účet.

@adri266 poznám pravidlá moc dobre a hento platí pre vinted pro čo nieje na SK možné
Iba v zahraničí

adri266
6. apr 2026
@anonym_autor

@adri266 poznám pravidlá moc dobre a hento platí pre vinted pro čo nieje na SK možné
Iba v zahraničí

@anonym_autor Tu 1 som tiez zachytila na FB. Skus sa poradit v nejake skupine, viac sa tomu rozumeju.
Ale naisto to nie je ako pomsta za to, ze nedas lacnejsie. Mozu Ta nahlasit, ak si v spravach vulgarna, co verim ze nie, ved komunikujes normalne 🙂
Snad Ti niekto bude vediet poradit.

A inak, ak mas ban, co si spravila? Novy ucet, ci?

autor
6. apr 2026

Ban mám vždy na 5-7 dní

adri266
6. apr 2026
@anonym_autor

Ban mám vždy na 5-7 dní

@anonym_autor A vinted nevysvelil? Aka sprava Ti pride?

anonym_b437db
6. apr 2026

@anonym_autor Ale ty nepredávaš ako bazár alebo ako občan. Ty s tým podnikáš! A to už je iné.

anonym_65a010
6. apr 2026

Mesyruacne nohavivky pouzite? Aj hlavice? 🤮 Nedivim sa, ze mas ban

stanislavao
7. apr 2026

urcite nedostavate zakaz za to, ze nedate zlavu. to nieje pravda. ale ak predavate pouzite veci toho typu, ako pisete, tak to je nechutne a mali by vas zablokovat uplne. fuj.

anonym_8eb669
7. apr 2026
@stanislavao

urcite nedostavate zakaz za to, ze nedate zlavu. to nieje pravda. ale ak predavate pouzite veci toho typu, ako pisete, tak to je nechutne a mali by vas zablokovat uplne. fuj.

@anonym_65a010
@stanislavao elektricke zubné kefky je úplne normálna vec...predávam aj ja tu na mk základňu...hlavica sa predsa pravidelne mení a kupuje nová ....a tie nohavičky.....mozno nesadla veľkosť ale uz ich mala na sebe staci ze len na vyskúšanie bez menzesu a isto by som ich uz nepredavala ako nové...treba sa aj takto na to pozrieť

autor
Včera o 12:08
@anonym_8eb669

@anonym_65a010
@stanislavao elektricke zubné kefky je úplne normálna vec...predávam aj ja tu na mk základňu...hlavica sa predsa pravidelne mení a kupuje nová ....a tie nohavičky.....mozno nesadla veľkosť ale uz ich mala na sebe staci ze len na vyskúšanie bez menzesu a isto by som ich uz nepredavala ako nové...treba sa aj takto na to pozrieť

@anonym_8eb669 nohavičky neboli skúšané nikdy sú nové a hlavice zapecatene nepoužité
Použite boli fén , šálka rádio
Hygiena nikdy

autor
Včera o 12:08
@anonym_65a010

Mesyruacne nohavivky pouzite? Aj hlavice? 🤮 Nedivim sa, ze mas ban

@anonym_65a010 nie tie veci použite