icon

Podvod s bio produktmi z obchodov?

kubia
8. júl 2026

Ahojte. Je podľa vás toto normálne???
Objednala som si 22.5.2026 zo stránky BIOGREAT
bio ovocie a zeleninu. Do dnešného dňa mi neprišla žiadna objednávka a ani ospravedlnenie z ich strany... ale ok.
Objednala som si opäť ALE zo stránky FARMOVE.
Tovar mi prišiel. Ale na stránke uvádzajú, že je pôvod od lokálnych dodávateľov. No tovar, ktorý mi prišiel je
s etiketami KAUFLAND.
Máte s týmto niekto skúsenosť?
Na stránku nepíšem, keďže neviem, či toto vôbec uverejnia 🙂

Strana
z2
anonym_6aa064
8. júl 2026

Never všetkému kde je písané bio

anonym_db1fcf
8. júl 2026

Keby nebola v obale ani nevieš a si spokojná, lebo si nakúpila akože zdravo a slovenský výrobok. Najbližšie namiesto nakupovania cez internet, skoč do obchodu

bielasovicka
8. júl 2026

Ja sa zas čudujem, že niekto verí slovu BIO.

biba_18
8. júl 2026

ja ako sa poznám, tak by som im s5-nú vazbu dala ... buď by som volala alebo písala majla 😒 hlavne pokiaľ tam bolo napísané, že brokolica pochádza z oblastí stredozemného mora...
len ma tak zaujalo - na ktorej farme na svk pestujú banány? 😒

kubia
autor
8. júl 2026
@anonym_db1fcf

Keby nebola v obale ani nevieš a si spokojná, lebo si nakúpila akože zdravo a slovenský výrobok. Najbližšie namiesto nakupovania cez internet, skoč do obchodu

@anonym_db1fcf Ďakujem za poučenie. Vidím, že už vieš o mojom živote všetko 🙂.

anonym_1a30f8
8. júl 2026

@kubia To isté si mohla kúpiť v obchode. Nemeckí lokálni BIO dodávatelia zásobujú Kaufland, ten potom tovar rozváža po svojich predajniach

kubia
autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_6aa064
8. júl 2026
@anonym_db1fcf

@anonym_db1fcf a tam stojí že pôvodne krajiny Nemecko 🤣🤣

anonym_e4bd7e
8. júl 2026

To nevies? Ked das na hocico nalepku bio, mozes za to pytat raz tolko? Rano ujo nakupi v Lidli, Kauflande, na obed preda na trznici ako bio za dvojnasobok. 🙂 Jedine bio mas to, ktore si dopestujes doma na zahrade.

anonym_e4bd7e
8. júl 2026
@biba_18

ja ako sa poznám, tak by som im s5-nú vazbu dala ... buď by som volala alebo písala majla 😒 hlavne pokiaľ tam bolo napísané, že brokolica pochádza z oblastí stredozemného mora...
len ma tak zaujalo - na ktorej farme na svk pestujú banány? 😒

@biba_18 na tych s dotaciami z eurofondov. :D Slovenske banany v noci priplavaju z Kostariky, naucia ich po slovensky a su z nich slovenske banany. 🙂

kubia
autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_a04730
8. júl 2026

Od lokalnych dodavatelov kupit banany na Slovensku? Toto ma dobre pobavilo.

anonym_b004ce
8. júl 2026

keď chceš podporiť pestovateľov a dostať ozaj kvalitné ovocie/zeleninu tak odporúčam crowdfarming.com objednávali sme si odtiaľ mango, avokádo, pomaranče, mandarínky vždy prišlo všetko vynikajúcej chuti, skladali sme sa celá rodina čiže ani doprava nestála veľa

anonym_e26ae5
8. júl 2026

To je riadna drzosť že Kaufland 🙈Ja kupujem len vo vybraných shopoch, kde viem že je to 100% bio ale ja som v DE.

anonym_ceb434
8. júl 2026

otvorila som si ich stranku a pisu pri brokolici, ze krajina povodu Taliansko, takze treba si to lepsie skontrolovat

anonym_f30d1c
8. júl 2026

@kubia žiadne BIO na SK neexistuje. Preber sa.

muchotrafka298
8. júl 2026
@kubia
Odpoveď bola zmazaná

@kubia ved to tak bezne ti trhovnici robia, Ziadne domace produkty, ide do supermarketu kde je akcia a tam nakupi. Ci je to mrkva, kalerab, pomarance alebo melony.

kubia
autor
8. júl 2026

Ok. Ešte tu uvediem, keďže som už podľa vás aj sprostá aj lenivá, že to mali byť len na prvé príkrmy pre maličkú. Keďže som nemohla kojiť, chcela som pre ňu len to najlepšie. Niečo máme aj od babky ale nie všetko pestuje. A taktiež uvediem, že som si vedomá, že sa jednalo AJ o zahraničných dodávateľov, nie som taka blbá aby som si myslela, že tu máme bananovníky 🙂. Skôr som v šoku ako sa stránky prezentujú a aká je vlastne realita. A či má niekto s týtom skúsenosti.
No asi nema význam siahať po "BIO kvalite".
Ani neviem či má zmysel sa tu ešte obhajovať...
Ale treba si kopnúť, inak by sme zomreli od nudy 🙂

kubia
autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_f30d1c
8. júl 2026
@kubia

Ok. Ešte tu uvediem, keďže som už podľa vás aj sprostá aj lenivá, že to mali byť len na prvé príkrmy pre maličkú. Keďže som nemohla kojiť, chcela som pre ňu len to najlepšie. Niečo máme aj od babky ale nie všetko pestuje. A taktiež uvediem, že som si vedomá, že sa jednalo AJ o zahraničných dodávateľov, nie som taka blbá aby som si myslela, že tu máme bananovníky 🙂. Skôr som v šoku ako sa stránky prezentujú a aká je vlastne realita. A či má niekto s týtom skúsenosti.
No asi nema význam siahať po "BIO kvalite".
Ani neviem či má zmysel sa tu ešte obhajovať...
Ale treba si kopnúť, inak by sme zomreli od nudy 🙂

@kubia moja osobná skúsenosť z Bio farmy zo Švajčiarska. V noci sa hnoji a postrekuju BiIO produkty chemiou. Myslíte si co chcete. A POTOM SA TO VSETKO PREDAVA AKO BIO.

hedviga2
8. júl 2026
@anonym_e4bd7e

@biba_18 na tych s dotaciami z eurofondov. :D Slovenske banany v noci priplavaju z Kostariky, naucia ich po slovensky a su z nich slovenske banany. 🙂

@anonym_e4bd7e kdesi som čítala, že v Madarsku je velkosklad odkial vozia slovenskí trhovníci. Napíšu si potom slovenské slivky jrušky karfioly. Bola o tom reportáž aj v telke . Ved u troch štyroch je možné nájsť idemtický tovar

kubia
autor
Autor odpoveď zmazal
zuzana2910
8. júl 2026

V telke bol aj test magazín, bio mrkva a klasická nebio-mrkva. Hádajte, ktorá z nich vysla kvalitivo zdravšia?

kubia
autor
8. júl 2026
@zuzana2910

V telke bol aj test magazín, bio mrkva a klasická nebio-mrkva. Hádajte, ktorá z nich vysla kvalitivo zdravšia?

@zuzana2910 tak toto je sila...

zuzana2910
8. júl 2026
@kubia

@zuzana2910 tak toto je sila...

@kubia niekedy mi stačí, ako pomerne často sú z trhu sťahované bio prikrmy, bio presnidávky, bio strava hlavne pre deti z nemenovanej drogérie. Bio nie vždy = zdravšie, lepšie, kvalitnejšie, pretože na Slovensku poctivé bio neexistuje. Ani zo záhrady už pomaly nevyberieš bio-mrkvu, pretože pôda, vzduch, prostredie už ňu je ako pred 50mi rokmi. Bio je často x psychologický proces pre zákazníka, pretože bio by sa malo = zdravšie, no...

anonym_2458f2
8. júl 2026

Nekupujem bio.. niečo nam dá rodina zo záhrady, a ostatne kupujem nebio.. keď sa mi chce, namáčam zeleninu a ovocie na 10-15 minút do vody so sodou bikarbonou

anonym_3fe88a
8. júl 2026

@kubia vedľa vo dvore, kde pracujem je veľkosklad ovocia a zeleniny a chvália sa eko-bio-raw a ešte neviem aké ovocie aj zelenina od lokálnych dodávateľov. Realita ráno cca 1-2 pred otvorením plný dvor poliakov. Minule mi vodič hovoril, že mrkvu doniesol z Ukrajiny a just som vybehla na obed pozrieť a na papieri "Slovensko" ...

anonym_674b79
8. júl 2026
@anonym_e4bd7e

@anonym_e4bd7e ved na Slovensku je to v poriadku. Ako Kalinakova transformacia statnych penazi na smeracke

anonym_a26307
8. júl 2026

je to biznis ako všetko ostatné. Slovo BIO používajú ako lákadlo aby sa lepšie predávalo. Ak chceš ozaj bio nakupuj na tržnici, tam predávajú ľudia z vedľajšej dediny väčšinou, nebudú také pekné a "vykŕmené" ako z obchodu ale určite zdravšie.

Strana
z2