Podvod s bio produktmi z obchodov?
Ahojte. Je podľa vás toto normálne???
Objednala som si 22.5.2026 zo stránky BIOGREAT
bio ovocie a zeleninu. Do dnešného dňa mi neprišla žiadna objednávka a ani ospravedlnenie z ich strany... ale ok.
Objednala som si opäť ALE zo stránky FARMOVE.
Tovar mi prišiel. Ale na stránke uvádzajú, že je pôvod od lokálnych dodávateľov. No tovar, ktorý mi prišiel je
s etiketami KAUFLAND.
Máte s týmto niekto skúsenosť?
Na stránku nepíšem, keďže neviem, či toto vôbec uverejnia 🙂
@kubia Mňa len prekvapuje, že ešte dnes sa na takéto kraviny ľudia dajú nachytať, v dnešnej dobe plnej informácií.
@kubia Mňa len prekvapuje, že ešte dnes sa na takéto kraviny ľudia dajú nachytať, v dnešnej dobe plnej informácií.
@anonym_ddc793 Aj mňa prekvapujú komentáre plné múdrosti. Pýtala som sa na reálne skúsenosti poprípade upozorniť ľudí, lebo tie obchody naďalej fungujú. A zrazu sa tu zišlo neskutočne množstvo informovaných a vyškolených ľudí.
@kubia ospravedlnujem sa ale neda mi napísať. U nas v obci začínali manželia. Micro vegetfarm?. Ponúkajú dopestovanu zdravu bio zeleninu k odberu v debničkách. Pravidelne. Pozrite si ich fb. Sú to prve lastovicky, sympatický šikovní ľudia. Ja mám svoju záhradu, ale Veľmi im fandím.
@kubia už len keď sa pozriem na tú brokolicu v tom plaste zatočenu ....je mi bio bio bio zle 😀😆😀.... zapamätať si 👉👉👉 bio neexistuje, všetko na tejto planéte je zničené a končíme
Keby mame rajciny mimo sklenika,tak by bolo mozno polovica a este aj chrastava,a uz by to islo.Ale nevyhneme sa ani postrekom,takze nic neni BIO,BIO,BIO.ani z nasej zahrady,nie je BIO.
@anonym_ddc793 Aj mňa prekvapujú komentáre plné múdrosti. Pýtala som sa na reálne skúsenosti poprípade upozorniť ľudí, lebo tie obchody naďalej fungujú. A zrazu sa tu zišlo neskutočne množstvo informovaných a vyškolených ľudí.
@kubia Tak nezobudili sme sa teraz z kómy, aby nám tieto veci unikli
@kubia ja som objednávala tiež pre syna na prvé príkrmy z tejto stránky Biogreat alebo Bioland a vždy mi prišlo všetko v poriadku. Pri každej zelenine a ovocí bola aj krajina pôvodu uvedená, keďže som začala prikrmovať v zime, tak vtedy ťažko zoženiem slovenskú zeleninu. Vždy prišlo všetko v poriadku, čerstvé, nič nebolo zabalené vo fólii, všetko voľne v krabici. Syn má dva roky a doteraz väčšinou kupujem bio zeleninu a ovocie, keď sa dá a niečo máme aj svoje vypestované zo záhradky. Skús si pozisťovať, či niekto v okolí nepredáva domácu vypestovanú zeleninu alebo ovocie. Ja som takto kúpila aj domáce bataty a jablká pre malého.
Ja sa zas čudujem, že niekto verí slovu BIO.
@bielasovicka ja sa čudujem nakupovaniu zeleniny a ovocia cez eshop
@anonym_a04730 zas mudrlant co vie vsetko na svete okrem priznania svojho mena ked ide zosmiesnovat ludi ktori chcu upozornit inych na nieco ludia aj bez tvojho mudreho komentaru vedia ze banany sa nepestuju v SR nepisem iba o banane ale o celom nakupe a predajcovi ktory udava aj na produkty pestovane na sr ze su od miestnych a prekupuje veci z velkoobchodnych retazcov kde je bio iba nalepka
@kubia tvoje oficialne meno ma byt akoze kubia? aky je rozdiel ci nieco napisem takto alebo by si videla uplne prazdny profil so pseudonymom 😂 aj tak by si nezistila kto som a ked je tu moznost prispievst anonymne budem ju vyuzovat nie, zeby som sa za svoj profil hanbila ale aspon mi nebude chodit v diskusiach upoyornenie na kazdy novy komentar, co ak prispejem neanonymne tak bude ma otravovat 😂 (ano, da sa to krizikom zrusit ale naco ked to viem rovno takto vyriesit?) a jasne v prispevku pises, ze tovar je od lokalnych dodavatelov a potom odfotis pri krabici kde o tom pisu banany 😂
To nevies? Ked das na hocico nalepku bio, mozes za to pytat raz tolko? Rano ujo nakupi v Lidli, Kauflande, na obed preda na trznici ako bio za dvojnasobok. 🙂 Jedine bio mas to, ktore si dopestujes doma na zahrade.
@anonym_e4bd7e Ani s tym domácim Bio nesúhlasím. Nie je to uplné bio, lebo podu treba na jar pripojiť, inak bohatú úrodu nečakaj, treba postriekat proti škodcom, inak ju zožerú a dazd a vzduch tiez nie je bio. Takze 100% bio neexistuje, ale suhlasim, je urcite lepsie ako z obchodu.
To je riadna drzosť že Kaufland 🙈Ja kupujem len vo vybraných shopoch, kde viem že je to 100% bio ale ja som v DE.
@anonym_e26ae5
100% bio neexistuje
@kubia tvoje oficialne meno ma byt akoze kubia? aky je rozdiel ci nieco napisem takto alebo by si videla uplne prazdny profil so pseudonymom 😂 aj tak by si nezistila kto som a ked je tu moznost prispievst anonymne budem ju vyuzovat nie, zeby som sa za svoj profil hanbila ale aspon mi nebude chodit v diskusiach upoyornenie na kazdy novy komentar, co ak prispejem neanonymne tak bude ma otravovat 😂 (ano, da sa to krizikom zrusit ale naco ked to viem rovno takto vyriesit?) a jasne v prispevku pises, ze tovar je od lokalnych dodavatelov a potom odfotis pri krabici kde o tom pisu banany 😂
@anonym_a04730 ano su to skratky oficialnych mien mojich deti. Nemam za potrebu odosielat prispevky anonymne s vyhovorkami a nasledne chodit sledovat, ze kto mi co odpisal 😀. Alebo kolko lajkov mam na prispevocku, lebo pani napisala od lokalnych dodavatelov namiesto toho ze jeden produkt je globalny produkt predavany na lokalnej urovni (dohladajte si to ak mate pochybnosti s niecim). Podme sa chytat za slovicka, zvysovat si ego alebo zahojit si traumy z minulosti (lebo rozumny clovek toto nema za potrebu robit) a kopnut si do tych ludi, ktori chceli upozornit takych, ktori o tom nemaju sajnu. Mozno si tiez naivne mysleli, ze este existuju dodavatelia hoc aj s malymi firmami z celeho sveta, kde je kvalita aspon o trosicku odlisnejsia oproti velkoobchodnym retazcom. Ja viem, ze situaciu nezmenim, ale ti co toto robia dlhe roky, ze prelepuju obaly a takto klamu a zarabaju (a ja nevravim, ze nie su sikovni) ale nechajme ich tak. Utocme na tych, ktori sa ozvali. Ze su sprosti a podobne. Lebo vlastne tu na modrom konikovi (cest vynimkam) uz ludia vedeli vsetko od narodenia 😀. Tak urazajme druhych a sledujme lajky 🙂. Ja verim tomu, ze som tymto prispevkom aspon niekoho upozornila aby ich nepodporovali aj oni a zaroven som vdacna, ze sa tu ozvali aj rozumni ludia, ktori sa podelili o svoje skusenosti. Mne to tiez otvorilo oci na cely BIO system.
To bol moj posledny koment a uz sa nezapodievam takymito ludmi, lebo toto nikdy neskonci... 🙂
@anonym_a04730 ano su to skratky oficialnych mien mojich deti. Nemam za potrebu odosielat prispevky anonymne s vyhovorkami a nasledne chodit sledovat, ze kto mi co odpisal 😀. Alebo kolko lajkov mam na prispevocku, lebo pani napisala od lokalnych dodavatelov namiesto toho ze jeden produkt je globalny produkt predavany na lokalnej urovni (dohladajte si to ak mate pochybnosti s niecim). Podme sa chytat za slovicka, zvysovat si ego alebo zahojit si traumy z minulosti (lebo rozumny clovek toto nema za potrebu robit) a kopnut si do tych ludi, ktori chceli upozornit takych, ktori o tom nemaju sajnu. Mozno si tiez naivne mysleli, ze este existuju dodavatelia hoc aj s malymi firmami z celeho sveta, kde je kvalita aspon o trosicku odlisnejsia oproti velkoobchodnym retazcom. Ja viem, ze situaciu nezmenim, ale ti co toto robia dlhe roky, ze prelepuju obaly a takto klamu a zarabaju (a ja nevravim, ze nie su sikovni) ale nechajme ich tak. Utocme na tych, ktori sa ozvali. Ze su sprosti a podobne. Lebo vlastne tu na modrom konikovi (cest vynimkam) uz ludia vedeli vsetko od narodenia 😀. Tak urazajme druhych a sledujme lajky 🙂. Ja verim tomu, ze som tymto prispevkom aspon niekoho upozornila aby ich nepodporovali aj oni a zaroven som vdacna, ze sa tu ozvali aj rozumni ludia, ktori sa podelili o svoje skusenosti. Mne to tiez otvorilo oci na cely BIO system.
To bol moj posledny koment a uz sa nezapodievam takymito ludmi, lebo toto nikdy neskonci... 🙂
@kubia ako som si kopla tym, ze ma to pobavilo? 😀 trochu sa treba odosobnit a nebrat vsetko vztahovacne. Mimochodom ked ma oznacis pride mi upozornenie a precitam len to, nic ine z diskusie necitam, likes neotvaram tie ma nezajimaju 😉 a ta tvoja vyplakavajuca slohovka naozaj ma nezaujima aktualne ani som ju nedocitala.
@anonym_e4bd7e kdesi som čítala, že v Madarsku je velkosklad odkial vozia slovenskí trhovníci. Napíšu si potom slovenské slivky jrušky karfioly. Bola o tom reportáž aj v telke . Ved u troch štyroch je možné nájsť idemtický tovar
@hedviga2 Na východe konkrétne viem, že nosia z velkosladku v Nyíregyháze. Ľudia sa vôbec nezamyslaju (nemyslím tým teraz konkrétne autorku, a ani konkrétne BIO, len nálepku "domáce"), že na tých trhoch predávajú furt tí istí dookola, každý deň, a majú pomaly taký výber tovaru, ako Lidl. Kedy stihnú vypestovať? Toľko zeleniny a ovocia?už viac ako mesiac predávajú maďarské melóny a kukuricu. KDE by tak bola v Maďarsku v júni kukurica a melón? Maximálne tak v sklade.
Naši kedysi pestovali a chodili na trh, naozaj predavali.len vlastný tovar. Po čase nás poprosili, že majú veľa zbytkov, či neponúkneme v meste, ozaj že domáce. Lenže ľudom nevysvetlíš, že toto nie je supermarket: keď sme ponúkli aktuálne tri druhy zeleniny, ktore mali sezónu, tak buď: 1. Nič nechceli,alebo oni chcú nakúpiť všeličo, nielen tie tri druhy, tak radšej kúpili od dodávateľa z veľkoskladu, ktorý mal väčšiu ponuku, alebo 2. Objednavali by si štýlom 2 kilá zemiakov, a pod.
Čiže všetci by chceli domáce, len sa ťažko akceptuje, že to nefunguje tak, že mám chuť naraz si objednať nové zemiaky, jahody a černice, lebo tieto veci doma v záhrade naraz nemáš 🤷 tak sa na to vykašľali. Aj na predaj na trhu, lebo s obmedzeným sortimentom a tak, že to robili fakt popri práci a chodili tam.len dva, trikrát do mesiaca neboli.proste zaujímaví a vytlačili ich stali trhovníci s tovarom z veľkoskladu.

Od lokalnych dodavatelov kupit banany na Slovensku? Toto ma dobre pobavilo.
@anonym_a04730 zas mudrlant co vie vsetko na svete okrem priznania svojho mena ked ide zosmiesnovat ludi ktori chcu upozornit inych na nieco ludia aj bez tvojho mudreho komentaru vedia ze banany sa nepestuju v SR nepisem iba o banane ale o celom nakupe a predajcovi ktory udava aj na produkty pestovane na sr ze su od miestnych a prekupuje veci z velkoobchodnych retazcov kde je bio iba nalepka