Skúsenosti s Vinted: Ako riešiť stratené balíky?
Ahojte,
som mierne v soku z toho co sa prave odohralo na Vinted, respektive ako ma Vinted upozornuje, ked moju zasielku stratila packeta a teda je v tom zapojeny aj Vinted.
V decembri som posielala do ciech balik, niekde po ceste za stratil, riesila som, volala som do packety, ti ma odkazali na vinted a vinted az po mojom tretom ozvani sa (3 mesiace od predaja) sa uracil mi oznamit, ze balik je teda strateny a ze mi uhradia moju skodu. ALE UPOZORNUJU MA, ze je to iba priatelske gesto....
Moja skusenost s Packetou je iba pozitivna, lebo ked som raz poslala nieco ine (nie cez Vinted) a balik poskodili, bez otazok vsetko kompenzovali... to iste slovenska posta - podala som reklamaciu a vybavene, skodu uhradili. Preto ma postoj Vinted dost sokuje! Ja som balik nestratila, ja si neberiem proviziu z obchodu.... kto potom ruci za balik, jeho poskodenie alebo stratu, ked oni ma upozornuju, ze toto je iba priatelske gesto?
Toto robia bezne, ze chyba je na ich strane (resp. strane sprostredkovatela) a oni sa tvaria, ze vlastne robia mega dobro, ked uhradia skodu?
Aku mate skusenost s Vinted prosim vas vy?
Balík ak má trochu väčšiu hodnotu treba vždy poistiť či už ide cez poštu alebo Packetu. Neviem či Vinted má takú možnosť.
@dzejna44 môžeš byť rada, mne sa stratil balík čo som kupovala ja a peniaze ani balík nemám. 🙂 cez V už nikdy nič
Nahrada za balik je urcena prepravnou spolocnostou. Ak hodnota tovaru bola viac ako tato nahrada, tak zvysok si stratova. Ale V sa rozhodol, ze rozdiel ti doplatia. Dobrovolne, na vlastne naklady, z dobrej vole. A aby si niekto v buducnosti nemyslel, ze to musia, tak to tam napisali.
Preco si zaskrtala sumu? Dost podstatna informacia, nemyslis?
Ja som poslala parfum za 200 eur v pôvodnom balení, v milión bublinkach a v kartonovej obálke. Balík sa stratil a Vinted mi nevrátil peniaze, vyhovoril sa na to, že to malo ísť v krabici 😁🤔 takže ani peniaze ani parfum 😁 toľko k tomu ich,, ochrana kupujúceho "
Balík ak má trochu väčšiu hodnotu treba vždy poistiť či už ide cez poštu alebo Packetu. Neviem či Vinted má takú možnosť.
@minesasubu takze hovoris, ze som na tom este dobre, hej? Tu skupinu nepoznam, kuknem. Vdaka.
@anonym_4f2abb ani ja neviem... uz tam ale nic nove nenahravam, radsej dam tu na Konika a poslem cez packetu (aj s poistenim), alebo osobne, ked sa da.
Ja som poslala parfum za 200 eur v pôvodnom balení, v milión bublinkach a v kartonovej obálke. Balík sa stratil a Vinted mi nevrátil peniaze, vyhovoril sa na to, že to malo ísť v krabici 😁🤔 takže ani peniaze ani parfum 😁 toľko k tomu ich,, ochrana kupujúceho "
@anonym_8dc300 to vazne? Tak to je mi luto!
@anonym_9f2492 tak to je sila! Inak, vies co mi pride, ze si jednoducho tie drahe veci prepravci nechavaju - to bolo prve, co ma napadlo, lebo ja som predavala znackove oblecenie a balik sa stratil. Si hovorim namatkovo otvoria, pozru a ked to nie je prave lacna vec, zoberu si ju a nahlasila stratu balika. Alebo, zle dorucia, niekomu inemu, ten to otvori, vidi drahu vec a necha si ju - vsak preco nie... Mozno som paranoidna, ale svet je v dnesnej dobe taky zvrateny, ze by som sa tomu vobec necudovala. Lebo je naozaj zvlastne, aby sa balik, ktory ma svoje cislo a trasovanie, len tak stratil a nie je mozne ho najst.
Nahrada za balik je urcena prepravnou spolocnostou. Ak hodnota tovaru bola viac ako tato nahrada, tak zvysok si stratova. Ale V sa rozhodol, ze rozdiel ti doplatia. Dobrovolne, na vlastne naklady, z dobrej vole. A aby si niekto v buducnosti nemyslel, ze to musia, tak to tam napisali.
Preco si zaskrtala sumu? Dost podstatna informacia, nemyslis?
@anonym_708b3b a v com by ti suma pomohla? Ja riesim to, ze v ich systeme sa stala chyba a oni upozornuju mna? tam at si upozornuju svojich byznys partnerov, ze im stracaju baliky a nie mna, ktora vyuziva ich sluzbu a oni si za nu nechavaju platit.
@anonym_708b3b a v com by ti suma pomohla? Ja riesim to, ze v ich systeme sa stala chyba a oni upozornuju mna? tam at si upozornuju svojich byznys partnerov, ze im stracaju baliky a nie mna, ktora vyuziva ich sluzbu a oni si za nu nechavaju platit.
@dzejna44 v tom, ze by hned vedel clovek, ze suma asi bola vyssia a nemusel by hadat. Dostala by si rychlu a spravnu odpoved. Neviem, ci ide na V poistit zasielky. Prepravna spolocnost vseobecne nahradi len do istej vysky. Preto by ta suma bola dost napomocna. Na hodnotnejsie veci je vsade potrebne zasielky poistit.
Takze od prepravnej spolocnosti si dostala maximum (aj ked to ide cez V). Avsak tvoja zasielka mala vyssiu hodnotu. V nemusel nic doplatit, ale urobil tak. Preto to upozornenie.
Prajem uz len vydarene obchody.
Na FB je viacero skupin ohladom v.. tam su iné pikošky odporúčam pozrieť
@minesasubu aj ohľadne packety.....
@minesasubu aj ohľadne packety.....

Na FB je viacero skupin ohladom v.. tam su iné pikošky odporúčam pozrieť