Ako reagovať, keď vás v obchode sleduje predavačka?
Dobry den, ako reagujete ked vas v obchode sleduje predavacka, lebo si mysli, ze chcete kradnut? Navyse dost okato to robi.
Ja som odisla a viac tam ist nemienim.
Pozdravím sa, usmejem sa a nakupujem ďalej. Keď nechceš kradnúť, nemáš sa prečo urážať.
Ak si sa kvôli tomuto urazila, tak nie si v poriadku
Ak ti to bolo neprijemne, tak tam nechod. Si predstav, ze niektore predavacky platia manko pri inventurach z vlastneho vrecka. Keby si bola na jej mieste, tiez by si si dala pozor, ak by sa ti zdal niekto podozrivy.
@anonym_autor Nevsimam si ju a neberiem to osobne. Nepozna ma, nevie ci chcem kradnut. A ked jej to maju strhnut zo mzdy, tak sa jej necudujem.
Je to jej praca, nevsimaj si ju. Ked budes normalne nakupovat, tak ju to prestane bavit a zameria sa na inych. To je ako keby si sa hnevala na ludi na recepcii, ze vyzaduju vstupnu kartu do budovy, ze ti neveria a kontroluju ta.
Ako ma SBS kontrolovat, ci sa nekradne, ked ich pohlady urazaju zakaznikov?
Nebola to 101 alebo tetadrogeria? 😀 uz tam nechodim, lebo pravidelne prazdna predajna, 2 predavacky vykecavaju pri pokladni, ale prave ked ja vojdem, vtedy zahadne ide dokladat tovar meter odo mna 😀
ja si v mysli vravim "tvar sa normalne, hlavne nenapadne" aj ked nekradnem :D ja to beriem s rezervou a je to jej praca.
Minule mi prislo smiesne, ked som vosla do obchodu, a uz som bola pri pecive, ked som si vravela, ze ten kosik by sa hodil mat, tak som sla na zaciatok obchodu, pri ovoci su kosiky, a sla si jeden zobrat do ruky, citila som pohlad a pohyb sbskara, ktory priam vystartoval za mnou s tym, ze cakal, ci vybehnem prec z obchodu, akurat som aj telefonovala, tak som sa len smiala, ze ja som ta posledna, co ma potrebu kradnut nieco :D
Nevsimam si to a vlastne ma smolu, zacnem sa pytat, kde co je … nechce sa mi ani hladat ani rozmyslat…. Ziadnej sa nechce behat so mnou medzi regalmi. Najdu si inu „obet“ .. potom ich musim zase hladat ja, aby som tam nechodila ako bludny Holandan…skus sa jej zacat vypytovat a odide aj sama
Je mi to úplne jedno.Pokojne ma môže sledovať, veď som si prišla len nakúpiť.Dokonca, keď ma sleduje, má to aj výhodu, že keď sa niečo chcem opýtať, nemusím ju zháňať, ale nadviažem očný kontakt a oslovim ju
Mne sa to bezne stava v DM s ich SBS odvtedy sa vyhybam tej drogerii, je to neprijemne ked z ulicky pri regali ma hypnotizuje a ako ja sa pohybujem po predajbi aj on len z druhej strany regalov. V 101 alebo Tete sa mi to ani raz nestalo a viem tam v pokoji nakupit a popozerat novinky, porovnat tovar...
V pohode, ja sa pozdravim a usmejem. Zamnou tak chodi sbskar v dmke, dakedy mi je blbo lebo rada si vsetko citam v zlozeniach a hlavne tam, je to moja psychohygiena 😅 chodim si tam oddychnut od deti 😆. Ale raz ma upozornil ked som bola aj s dcerou ze sj ju mam utisit lebo krici...to ma vtedy nahneval somar 🙈 dcera mala rok a pol a chcela dole z kocika 😅
@anonym_autor predavačka si robí svoju prácu a nemá ťa to prečo urážať ak si naozaj nechcela kradnúť.
@anonym_autor netreba to brať osobne oni to majú príkazom z hora byť tam kde sú zákazníci , nie len pre krádeže ale aj pre to aby si ich nemusela hľadať keď niečo potrebuješ. Ver mi že reálne sa tá predavačka len tvári že ťa sleduje. Naozaj sa sledujú len vybrané skupiny kde sú skúsenosti s tým že kradnú. Oni tie predavačky dostávajú riadny zd.b ak nie sú pri zákazníkoch.
@anonym_autor pokym by len cumela bez nicoho na mna a chodila za mnou, pobrala by som sa prec.
ani sa jej nečudujem ak to musí doplácať zo svojho.
Ak ťa to uráža - choď preč.
Ja zase absolútne nesledujem, čo robia predavačky. Veď je to ich práca a naozaj kradne kde kto. Ja ako študentka som brigádovala v bille. Sbs sa podarilo chytiť učiteľku, ktorá učila na skole, kde som predtým chodila. Pritom vždy krásne upravená, oblečená, kultivovaná pani s ukradnutým mrazenym kuraťom
Ja sa na tom uje…bavam 😀😀 ber to s rezervou…to si nevidela ako cumia na mojsejku ked nakupuje 😀 na sidlisku mame velku 101tku kde asi len ja chodim, furt som tam sama a velku tetu..ludia okolie su tu povacsine starsi cize max kupuju toaletak, jar a nieco na protezu…ja dojdem jak kralovna v klude si nakupim, krd maju dobre ceny coho chcem aj do zasoby, dam kupony, apky, karticky 😀😀😀 predavacky v pi su valia oci, bo taky nakup asi vidia len ked ja pridem a mam v pi…
Ja som takto prestala chodit do DM, kde som mala v kuse za patami SBSkara a islo mi to na nervy. Hlavne, ked som videla, ze sa tam rehoce horda pubertiacok, co otvaraju vsetky veci v kozmetickyh stojanoch a patlaju sa tym. Ze po nich ostane tam vsetko pootvarane, spinave a kto si to ma potom kupit? Ale tym sa nikdy ani slovo nepovedalo.
Ja ta chapem uplne 🙂. To je ako keby ti niekto povedal ze ak nie si naozaj krava tak ta nema preco uraziť ked ti to niekto povie 😀. Ano vadi mi to. Chcem sa v kľude prejst a pozriet si tovar, ale minule jedna za mnou chodila a sledovala ma. Bolo mi to tak nepríjemné, ze som odišla. Takze neboj sa, nie si v tom sama 🙂. Je v poriadku z diaľky sleduje jedným ockom. Ale nie je to ok ked chodi za tebou ako psíček a číha 3 kroky od teba.
To, ze ma sleduju predavacky mi nevadi, ale ked ma ohovraju v inom jazyku, tak to mi uz vadi. Myslia si, ze im nerozumiem, lebo s nimi vzdy len po slovensky rozpravam. Obmedzila som svoje nakupy u nich, ale su veci, ktore len tam zozeniem v nasom meste, tak raz za stvrtroka tam idem.
Väčšinu kozmetiky kupujem online,obyčajnú drogériu v lidli,do dmky chodím vyslovene na medzizubné kefky.Nikdy som si nevšimla,žeby ma sledovali,ale tam nesledujú nikoho,buď sú v kase alebo vykladajú tovar
Pracujem v predajni.A áno máme to v naplní práce a taktiež nám to vedia dať k úhrade.Kradnú aj cigáni z osád to samozrejme,ale za tie roky najviac nám nakradli sestrička z gyndy, fitness trénerka a učiteľka na základnej škole v jednom, zubárka,poistovačka, dokonca sme chytili aj dcéru policajta....nikdy by sme to na nich predtým nepovedali 🙂 smutné,ale pravdivé bohužiaľ
mne to pride neprijemne, hoci teda chapem ze maju zospovednost a v konecnom dosledku to musia splatit oni... a po skusenostiach zo supermarketu... jednu skupinu je lahke vymaknut a clovek sa za nimi fakt obzrie... ale potom tu mame panicky o ktorych by to clovek nepovedal ani za nic... a kradnu ako straky....
Ja si myslim že toto je ešte také normálne a bohužiaľ ak nie je iná možnosť a musí to ta predavačka robit podľa mňa tieš je jej to nepríjemne ale nemá na výber ja mám aj iné zažitky s obchodov ako ta predavačka ohovorí ešte ani s dveri nevídeš prečo si to hanta nekúpila načo tu potom prišla, alebo strašne doterná predavačka hlavne aby predala predala bi ty aj vreco na hlave len aby zarobila a za dverami sa smeje ake to mala na sebe škaredé ja do týchto obchodov už napríklad nevkročím takéto správanie mi napriklad vadí u nás v meste je plno takýchto obchodov.
@anonym_autor neriesim, robi si svoju robotu. U nas su romovia, takze na nich davaju velky pozor.
Nestalo sa mi to, no ak by k tomu doslo, vadilo by mi to a do takeho obchodu by som viac nesla. Je mi jedno, ci je to jej praca, ci bude platit manko, kedze ja kradnut nemienim, nejake okate sliedenie by ma urazalo.
prečo by som mala nejako reagovať? Nevšímala by som si to - keby sa mi to niekedy stalo, ale zatiaľ som to nezažila
Tak ja to neznasam v potravinach, milk agro, nikdy tam nemaju vela zakaznikov, vacsinou dochodcovia z okolitych blokov, chodim tam cez 15 rokov, uz aj po mene by nas mali poznat, no a zavesi sa na pol metra, odo mna, tak to mi vrcholne vadi.
Zato taka teta, dvaja ludia na predajni, no nikdy som nemala pocit, ze mi predavacka dycha na krk, ak slefuje, robi to velmi decentne.

Nevsimam si ju. Nemam v umysle kradnut a je to jej praca, pokial nemaju SBS.