icon

Arogantná predavačka: Má zmysel písať recenziu?

Včera o 15:24

V potravinách blízko nášho baráku máme jedne potraviny. Pracuje tam jedna predavačka, ktorá sa nevie (alebo nechce) slušne správať. Nebudem opisovať všetky situácie, čo som s ňou zažila, stačí pár z nich na ilustráciu. Ponáhľate sa ráno do práce a prídete si kúpiť raňajky. Nechce sa vám minútu hľadať vernostnú kartu a tak poviete predavačke, nech to nechá tak. Ona mi arogantne odpovedala v tom zmysle, že to je moja starosť, aby som si zbierala body, za ktoré dostanem zľavu a nie jej. Raz ráno som sa tiež ponáhľala a na samoobslužnej pokladni som namiesto croissantu s džemom klikla na obyčajný maslový. Poprosila som ju, aby mi to vystornovala, a ona sa ma arogantne opýtala, že prečo som klikla na iný croissant.

Raz mi na samoobslužnej pokladni neodvážilo cukety a ona mi povedala, že to tam neviem poriadne položiť. Dnes som stratila nervy a chcela som na dotyčnú napísať recenziu na nete. Všimla som si, že už štyria iní zákazníci tak spravili predo mnou a potravinový reťazec sa každému z nich ospravedlnil a sľúbil, že vec prešetrí. Všetci písali to isté, že dotyčná predavačka je nepríjemná k zákazníkom. Tak som si povedala, či má vôbec zmysel, niečo im tam písať.

Chápem, že je ťažké zohnať pokladníkov na predajňu, keďže to nie je veľmi dobre platená práca, ale aj tak. Veď tá žena nenesie žiadne dôsledky za svoje správanie.

Strana
z2
anonym_be41d2
•
Včera o 15:31

@anonym_autor ze jednE potraviny🫣🤔🤪

autor
•
Včera o 15:34
@anonym_be41d2

@anonym_be41d2 Niečo k téme nemáš?

crazy_cat_lady
•
Včera o 15:34

Vsak napis recenziu a pri najblizsej prilezitosti, ked bude neprijemna, bud aj ty

anonym_8c6c7b
•
Včera o 15:39
@anonym_be41d2

@anonym_be41d2 Zrobit a zimna voda

anonym_fe343c
•
Včera o 15:40

Chcela si napísať a predsa si nenapísala, čo mi s tým? Máme napísať za teba?

anonym_38febc
•
Včera o 15:48

ak je nepríjemná predavačka - buď k nej nepríjemná aj ty. Nedaj sa.
Recenziu napísať môžeš - však raz jej to zamestnávateľ sčíta a potom sa zbadá .

anonym_38febc
•
Včera o 15:48
@anonym_8c6c7b

@anonym_be41d2 Zrobit a zimna voda

@anonym_8c6c7b jedne potraviny - zo nie je východ. To bude niekde západ. Kraťase a pod.

anonym_dd1a50
•
Včera o 15:50

možno to len ty vnimaš ako aroganciu. zase ked ti vôbec nič nepovie bude zase že ti nič nepovedala a bola zase inak arogantna
k tej váhe ako ti to mala vlastne povedat lebo mám pocit že nech ti to akokolvek povie vždy bude problem

anonym_b0b2a9
•
Včera o 15:51

@anonym_autor a napriek tomu tam stale ides nakupovat, lebo nie je ina alternativa. Tam mas aj odpoved, ludia tam chodia aj tak. Ak chces napis, mizno sa ti ulavi. Zmenu necakaj, asi nebude.

anonym_f31ad7
•
Včera o 15:53

Nabudúce, keď bude dotyčná predavačka nepríjemná,pokojne jej povedz, že "vás je tu škoda,,

anonym_ccd244
•
Včera o 15:53

A načo tam chodíš? To v okruhu 100 km nie je iný obchod?
Tržbu chodím robiť tam kde sa cítim ok
Napiš recenziu, že odchdzas ako zákazník, lebo sa necitis pri pani predavačke dobre a tým to ukončí

petronelag
•
Včera o 15:58
@anonym_ccd244

A načo tam chodíš? To v okruhu 100 km nie je iný obchod?
Tržbu chodím robiť tam kde sa cítim ok
Napiš recenziu, že odchdzas ako zákazník, lebo sa necitis pri pani predavačke dobre a tým to ukončí

@anonym_ccd244 Ale keď sú to najbližšie potraviny, tak je škoda si to ešte viac kaziť nejakými recenziami, ja by som naopak bola ku nej slušná, možno si časom na seba zvyknete.

anonym_62a265
•
Včera o 16:02

Ak už štyria ľudia na ňu napísali sťažnosť, tak niečo na tom bude. Nepísali by to iba tak. A hneď štyria ľudia. Nevravím že človek môže mať aj zlý deň, kazdy máme, aj predavačky majú, a môže sa stať že jeden krát zo 100 niekomu odvrknu, ale ľudia to neriešia, keď ju poznajú a vidia že je to jeden jediný prípad čo s ňou zažili. Ale štyri sťažnosti, to nie je len tak. Určite bude nepríjemná furt. Možno sa nad sebou zamysli, keď dostane ďalšie pokarhanie. A možno ju vyhodia, keď bude tých pokarhani viac a zamestnajú niekoho privetivejsieho. Žiadny zamestnávateľ nechce pre zdute predavačky prísť o tržby. U nás v jednote prepustili jednu, ktorá odmietla 10 minut pred záverečnou zákazníkovi nakrájať salámu, že už ho neobslúži, lebo ma už umyté stroje, a ten sa na ňu sťažoval. Dostala okamžitú výpoveď. Podľa mňa si zaslúžila, pretože to robila dennodenne, dlhú dobu, a potom jednoducho jednému rupli nervy a nahlásil ju.

katkazatka
•
Včera o 16:11

Treba sa s nou bavit takym istym tonom.

anonym_dfdd5d
•
Včera o 16:17

Ma zlý život, inak by nebola taká nepríjemná, toto si vždy poviem a neriešim, ju nezmeníš prístupom takým istým aky ma ona

martinka13
•
Včera o 16:22

V prvom rade by som si to s ňou vybavila na mieste. A potom aj recenziu.

simca06022011
•
Včera o 16:27

no... je dost mozne ze nema nervy na tuto pracu :D v kazdom pripade nad takymito kometnarmi by som max prehodila nejake ustipacne komentare aj ja a neriesila to. Ak chces, recenziu napis, ale myslim, ze ked ich je tam uz viac, nevyhodia ju, lebo okomentovala zle nablokovany croasant, alebo to ze nemas kartu :D

anonym_9b58b7
•
Včera o 16:30

U nás napríklad jedna zákazníčka vyslovene odmietla moju kolegyňu, aby ju obslúžila, lebo je veľmi dotieravá a nenechá ju v pokoji si vybrať čo chce. Napríklad príde a potrebuje blúzku a kolegyňa jej núka všetko možné, na deti, lebo sme niečo dostali... zákazníčka jej viackrát povedala slušne, že si nič neprosí, že potrebuje len jednu vec a ona nie a nie to rešpektovať. Tak naposledy prišla a hneď povedala kolegyni, že nechce aby bola pri nej, že mám ísť ja.

autor
•
Včera o 16:37

Raz sa jej jedna zakaznicka opytala ako sa ma a ona povedala, ze lepsie sa uz mat nebude. Takze asi tak.

motylik2559
•
Včera o 16:42

@anonym_autor Ahoj, skus jej druhy krat povedat, ze ty sa s nou rozpravas slusne a to iste cakas ty od nej, zvlast ked uz boli na nu staznosti a nechce prist o pracu. Mozno sa zlakne a konecne pochopi co sa od nej ziada. Pripadne, tych predavaciek tam nie je viac, ze by si v pripade, ak nieco potrebujes oslovila inu? Akoze tie co pisu, ze preco nejdes nakupovat inde...a preco by mala, ked ma tieto potraviny zrejme najblizsie k domu a aj tovar jej vyhovuje? Nie kazdy jazdi autom na nakup. A tiez kvoli jednej predavacke neist si nakupit tam kde mi to inak vyhovuje? Ako nemam slov na take rady...ale budis.
Autorka skus jej tak povedat ako som ti napisala, pripadne este moznost je, ze jej povedz,ze pokial ti nebude odpovedat slusnejsie, tak si nechas zavolat manazera predajne. Ja som takto raz uz spravila na jednu predavacku zial aj ked nerada take veci robim, ale co je vela to je moc (tiez inak potraviny najblizsie k domu)...bola drza k pomalsej dochodkyni co si nakladala tovar do vozika po nablokovani, mala vazne nemiestne komentare a na mamicku s dietatom, ktore sice dokola len "mamiii to a mamiii hento" jej zrejme vadilo, lebo po tej matke zhukla, ci si nemoze to upistane decko ukludnit - realne to dievcatko vobec nehucalo, nepistalo, hovorilo to normalne, len mame stale nieco chcelo povedat😃 no a jedneho dna, ked sa na mne vyburcovala na predajni za to,ze som ju poprosila slusne, kde najdem to a to... tak ze si to mam najst sama dost arogantne (inak to co som potrebovala som skutocne hladala dost dlho a po velmi dlhom case som poziadala o pomoc, inak predavacov v podstate na predajni ani neoslovujem)...a tak som si zavolala manazera predajne povedala mu, co sa udialo mne aj tym dvom predomnou a on zamyslene nastvane ako keby pre seba "to bola posledna kvapka" a odvtedy tam ta predavacka nie je. Prijali tam inu, taku asi plus minus 55 rocnu pani, ale to sa neda zrovnat, ta je zlata, uz sme aj posrandovali pocas blokovania a je aj ochotna, vidno ze si svoju pracu vazi. Takze skus to takto, pokial recenzie nepomahaju🙂 Drzim palce

anonym_be41d2
•
Včera o 16:45
@anonym_autor

@anonym_be41d2 Niečo k téme nemáš?

@anonym_autor k teme? Mna arogantna predavacka nerozhadze. Kupim, zaplatim, dovi, cau

margotka17
•
Včera o 16:56

@anonym_autor takže, ak by sa to stalo raz, Budiš, nie vždy sa človek dobre vyspí a nie vždy ma šťastný deň. No ako vidieť, nie si jediná, ktorej sa jej správanie nepáči. Recenziu by som zrejme zanechala, ale už by som chodila do iných potravín.

anonym_a0a860
•
Včera o 16:57

Mozno raz, dvakrat by som bola ticho ale zeby si ku mne dovolovala nejaka ofucana krava a kazila mi den tak to nie😄 pekne by som ju odpalkovala, ale aby som ja kvoli tomu chodila do inych potravin tak to tiez nie radsej by som pisala staznost aj ja a isto o nej vedia nech to riesia konecne

biba_18
•
Včera o 16:58
@anonym_autor

Raz sa jej jedna zakaznicka opytala ako sa ma a ona povedala, ze lepsie sa uz mat nebude. Takze asi tak.

@anonym_autor a čo je na tom arogantné alebo hodné pohoršenia…

autor
•
Včera o 17:18
@biba_18

@anonym_autor a čo je na tom arogantné alebo hodné pohoršenia…

@biba_18 Nie je asi v zivote spokojna. Preto to spravanie.

anonym_faa587
•
Včera o 17:30

Nechápem prečo tam chodíš, by som kašlal také potraviny a išiel inde. A po druhé, keby na mna takto vyskočila predavačka, tak ja s nou urobím rýchlo poriadok.

Raz ma takto chcela nepríjemne cepovať pokladníčka v tescu. Tak som začal zvyšovať hlas aj ja na ňu a bolo. Nakoniec sa ona stiahla, lebo predsa len zakázník jej môže robiť scenu aj dlhšie, ona musí makať. A bolo.

anonym_faa587
•
Včera o 17:31
@margotka17

@anonym_autor takže, ak by sa to stalo raz, Budiš, nie vždy sa človek dobre vyspí a nie vždy ma šťastný deň. No ako vidieť, nie si jediná, ktorej sa jej správanie nepáči. Recenziu by som zrejme zanechala, ale už by som chodila do iných potravín.

@margotka17 Nemám rád argument: "nie vždy sa človek dobre vyspí a nie vždy ma šťastný deň". To je vačšinou klasická výhovorka, kde sa niekto snaži nejaké nepríjemné chovanie schovať za nejaké akože len jednorázové zlyhanie.

anonym_5cadb7
•
Včera o 18:16

napis recenziu a spomen tam aj t ako niesi jedina a firma to ignoruje len automatickou odpovedou ale problem neriesi-co hadze zle svedlo na celu siet potravin

anonym_158754
•
Včera o 19:19
@margotka17

@motylik2559
@margotka17
Budiš je názov obce na Slovensku i názov prírodnej minerálnej vody, ktorá tu pramení. Výrazom budiž sa v češtine vyjadruje dovolenie, pripustenie, prisvedčenie. V slovenčine mu zodpovedajú výrazy dobre, áno, hej; prosím, nech, napr. Mohu to ukončit? – Budiž. – Môžem to skončiť? – Prosím/Ale hej.

Oči mi krvácajú,keď toto denno denne vidím na koňovi.Dnes som to už nezvládla..........

motylik2559
•
Včera o 19:27
@anonym_158754

@motylik2559
@margotka17
Budiš je názov obce na Slovensku i názov prírodnej minerálnej vody, ktorá tu pramení. Výrazom budiž sa v češtine vyjadruje dovolenie, pripustenie, prisvedčenie. V slovenčine mu zodpovedajú výrazy dobre, áno, hej; prosím, nech, napr. Mohu to ukončit? – Budiž. – Môžem to skončiť? – Prosím/Ale hej.

Oči mi krvácajú,keď toto denno denne vidím na koňovi.Dnes som to už nezvládla..........

@anonym_158754 A mne krvacaju oci, ked sa ide niekto hrat na dokonalost samu a potrebuju niekoho poucovat za jedno slovicko🙂 Prepac, ale tvoj komentar bol total odveci pre mna, pretoze kazdy tu pise rozne a aj ked to vela krat vidim, nemam tendenciu za taketo veci niekomu vypisovat nepodstatne komentare. Pretoze pokial clovek porozumie textu co tym chce povedat, nebudem niekoho za to hned oslovovat ako v skole. Toto je forum a nie jazykove okienko, ci kurz...😉

Strana
z2