Budú obchody otvorené na Veľkonočný pondelok 2026?
To naozaj už nie sú zavreté obchody ani Veľkonočný pondelok? Veď to je smutné že ani len tie predavačky si nemôžu oddýchnuť počas sviatku a musia robiť. Nemám prehľad odkedy som na MD ale pre mňa to bolo aspoň chvíľu oddych a strávený čas so svojou rodinou ktorú mám ďaleko.
@anonym_autor To existujú takíto veční vyplakávači, ďalšia mama príde vyplakávať, že prečo nie je otvorený obchod vo veľkonočný pondelok, lebo by práve chcela niečo kúpiť.
@anonym_3b27cd ja premudrela niesom 😂 som len clovek, obyčajný clovek. Vidím, ze si to s tou hlúpou husou nepochopila, pretože nebolo mierene na teba, ale vsak v poriadku 😂
@anonym_3e1c6f tak začni písať zrozumiteľne 😄 a daj si niečo na upokojenie. Lebo je to fakt komické
@anonym_3e1c6f tak začni písať zrozumiteľne 😄 a daj si niečo na upokojenie. Lebo je to fakt komické
@anonym_3b27cd nuze skus este raz, mozno ti to dôjde 🙂 ... tak to som teda rada, ze som ta pobavila 🙂
@anonym_3b27cd ja som tu nikoho neurazila, ako ty pracu predavača. Neviem, kto ta takto dokazal vychovat, asi ten otec, co bol viac v praci ako doma.
@anonym_3b27cd ked mal otecko ine priority 🫡
@anonym_3e1c6f netrep o prioritách,keď niekto robí v nepretržitej prevádzke,tak asi tam musí byť na sviatok,
Toto milujem,takéto reči....
@anonym_3b27cd ja som tu nikoho neurazila, ako ty pracu predavača. Neviem, kto ta takto dokazal vychovat, asi ten otec, co bol viac v praci ako doma.
@anonym_3e1c6f kde urážam prácu predavača? A len spodina začne urážať rodinu. Hovorím, očividne si záchranku ešte nepotrebovala.
@anonym_3b27cd no tak otecko proste vedel ze bude pracovať aj sviatky. Ja ked som nastupovala, som sviatky pracovať nemala a teraz ano. Ako pisem.. mne to nevadi !! Ale nájdu sa proste predavači, ktorým to vadí. Naozaj potrebujeme obchody otvorene kazdy den ? 😅😅😅 naozaj sa bez toho aby si zasla na nakup nevyseries???
@anonym_3e1c6f tak ty seď doma na hajzli a ser a nestaraj sa o iných.
@anonym_3e1c6f kde urážam prácu predavača? A len spodina začne urážať rodinu. Hovorím, očividne si záchranku ešte nepotrebovala.
@anonym_3b27cd vsak si nas nazvala chudinami 😂 mas výpadky pamäte??? A tvoj otec nieje jediný zachranar na svete, ked sa tu uz tym tak oháňaš
@anonym_3e1c6f tak ty seď doma na hajzli a ser a nestaraj sa o iných.
@anonym_f5a978 a ona sa starať moze ?
Nie som ani lekár, ani predavačka a do práce ideme. Aj vo veľkonočny piatok, aj cez víkend aj vo veľkonočny pondelok. V pondelok mám dokonca nočnú. 🤷🏻♀️
@anonym_3e1c6f netrep o prioritách,keď niekto robí v nepretržitej prevádzke,tak asi tam musí byť na sviatok,
Toto milujem,takéto reči....
@anonym_f5a978 kazdy ma na výber, ci bude radšej viac praci alebo s rodinou 😉
@anonym_autor Niektoré sa už idete z tej rodiny dosrať. To bez nich nevydržíš pár hodín? Si doma zrejme x-rokov na rodičáku, znudená a zakladáš tu takéto sprosté témy. Práca cez nedeľu a sviatky je najlepšie zaplatená a zvyčajne je o ňu záujem. Robíš to isté ako v bežný deň a za viac peňazí. Predavačky sú rady, že je takáto možnosť a zákazníci ju radí využijú. Škoda je akurát to, že v iných profesiách takúto možnosť nemáme.
@anonym_f5a978 a ona sa starať moze ?
@anonym_3e1c6f nájdi si rozdiel medzi tým čo som napísala ja a čo ty. Alebo sa daj vyšetriť. 😄
@anonym_autor a čo si myslíš, že tie predavačky budú robiť nadčas či ako?
@anonym_3e1c6f nájdi si rozdiel medzi tým čo som napísala ja a čo ty. Alebo sa daj vyšetriť. 😄
@anonym_3b27cd nech dôjde ocko, mozno mi pomôže
Bože veď už prestaňte vkuse nariekať. Recepčná,chyžná ,kucharka ,cašníčka bude tiež v robote lebo ľudia si idú užívať predĺžený víkend.
@anonym_autor Nevidím natom nič čudné..ved robia na smeny a dobrovoľne. Aj my nepretržitý 12tkari sme občas robili a robili sne soboty, nedele kym osmičkári sú doma. Robia zdravoťáci,záchranári, ľudia v DSS aj iných zariadeniach a musí byť, tak ako je.
Ja som v hypermarkete začala robiť v 2002,vtedy vo sviatky bolo otvorené.
Kto chcel byť doma,bol doma,kto chcel robiť,tak robil.Ja som vždy robila,ak mi naplánovali sviatok,dokonca som zostala aj na nadčas,keďže vo sviatok bývalo najviac ľudí a najväčšie tržby.
Keď v 2017 zakázali maloobchodný predaj,tak som bola nasratá,lebo reálne mi klesol príjem.
Predtým som robila na recepcii,takže som bola zvyknutá,že robím aj vo sviatky.
Moja mama tiež robila v prevádzke,kde sa pracovalo aj vo sviatky....
@anonym_3b27cd nech dôjde ocko, mozno mi pomôže
@anonym_3e1c6f daj sa liečiť fakt. Tupelko
@anonym_3e1c6f citam tvoje spravy a zasnem. Zasnem co si jedna cudzia zena dovoluje na ocina inej osoby. Duplom ked si nevedela ci jej otec nebol chory, tazko nepracoval ..
A este ho ustavicne v komentaroch spominat 😨. Nechutne
Tebe by sa pacilo keby niekto vytahoval tvojich rodicov a este stale dookola ? Sa necudujem ake su dnesne deti ked ani niektori dospeli nevedia kde su hranice
@anonym_3e1c6f citam tvoje spravy a zasnem. Zasnem co si jedna cudzia zena dovoluje na ocina inej osoby. Duplom ked si nevedela ci jej otec nebol chory, tazko nepracoval ..
A este ho ustavicne v komentaroch spominat 😨. Nechutne
Tebe by sa pacilo keby niekto vytahoval tvojich rodicov a este stale dookola ? Sa necudujem ake su dnesne deti ked ani niektori dospeli nevedia kde su hranice
@ivik4 vsak ho sama spomenula, keby nie nemam šajnu co jej otec robi / robil. Mna urazilo, ako nas ma za chudinky, ci to je uz rozdiel ked si berie do huby pracu predavača? Ale jej otec je Boh lebo je zachranar ? Neznevazujem žiadnu pracu, ci je to upratovačka alebo lekár. Ci ja mam tiez písať aky je zachranar chudák lebo pracuje ? Každý ma moznost a voľbu pri vybere práce.
@anonym_74da46 vieš o tom že veľké množstvo ľudí takto sviatky neberie? Že ich berú ako obyčajný deň?
@anonym_3b27cd veď píšem, že niektorým ľudom to príde v poriadku. Takže, ak ten deň ako sviatok nevnímajú oni, nemali by žiadni ľudia.. nijaké pochopenie, empatia?
To kvôli týmto ľudom, ktorí považujú sviatok za bežný deň, sú teraz obchody otvorené alebo je to z iného dôvodu?
S momentálne nastavenými zákonmi by mali byt teda spokojní všetci, alebo aspoň väčšina?
Predtým, keď boli obchody vo sviatok zatvorené, bolo na to niečo zle?
Bože veď už prestaňte vkuse nariekať. Recepčná,chyžná ,kucharka ,cašníčka bude tiež v robote lebo ľudia si idú užívať predĺžený víkend.
@anonym_1fe026 presne tak, konečne sú obchody aj cez sviatky konečne opäť otvorené, jupi. Keď môžu pracovať čašníčky, kuchárky, chyzne, prečo by nemohli aj predavačky?
Ano bude zase normalne otvorene a poznam vela ludi ktori pracuju v obchode a hnevali sa ked bolo zatvorene pretoze taka velkonocna nedela znamena 3x zaplateny jeden odpracovany den.. a nie naozaj nepracuju od stvrtka do utorka odrobia si den/dva zo sviatkov a tie ostatne su s rodinou.rovnako ako lekari sestricky sanitari policajti pumpari hasici soferi mhd rusnovodici hotelieri a xy dalsich povolani ktore sluzia 24/7 po cely rok.
@anonym_1fe026 presne tak, konečne sú obchody aj cez sviatky konečne opäť otvorené, jupi. Keď môžu pracovať čašníčky, kuchárky, chyzne, prečo by nemohli aj predavačky?
@anonym_74da46 ale veď vluse sa tu omielajú len predavačky. Ako keby boli jediné na svete čo musia robiť. Preboha. Tak choď robiť do kancelárie a seď cez sviatky doma . Jaj vlastne nie, to by si sa trepala niekam na wellnesík
@anonym_74da46 ale veď vluse sa tu omielajú len predavačky. Ako keby boli jediné na svete čo musia robiť. Preboha. Tak choď robiť do kancelárie a seď cez sviatky doma . Jaj vlastne nie, to by si sa trepala niekam na wellnesík
@anonym_1fe026 robím v office, netrepem sa do wellnessu a mám pochopenie aj pre predavačky, aj pre iné profesie. Pred pár rokmi sme zistili, že bez nakupovania prežijeme. Za ostatných som vďačná, že slúžia aj vtedy, keď my ostatní sme doma.
Pointa nie je o tom, ci sa predavačky môžu / nemôžu sťažovať. Ale o tom, či dokážeme mat viac takých chvíľ, priestoru, kedy si ľudia spoločne oddýchnu (každý po svojom), alebo musí niekto ťahať ekonomiku, ani vtedy neobmedzíme nákupy a spotrebu.

@anonym_3e1c6f ano je mi jedno tvoja osoba, keďže ta našťastie nepoznám 😆. A ano pracovala som ako predavačka a? To predavačky musia byt len premúdrelé pipky ako ty? Sa potom ani nečudujem všetkým sťažnostiam ktoré sú na predavačky. A len hlúpaňa nazve inú hlupaňou. Ja tebe neprajem nič 😆
@anonym_3b27cd ja premudrela niesom 😂 som len clovek, obyčajný clovek. Vidím, ze si to s tou hlúpou husou nepochopila, pretože nebolo mierene na teba, ale vsak v poriadku 😂