Budú obchody otvorené na Veľkonočný pondelok 2026?
To naozaj už nie sú zavreté obchody ani Veľkonočný pondelok? Veď to je smutné že ani len tie predavačky si nemôžu oddýchnuť počas sviatku a musia robiť. Nemám prehľad odkedy som na MD ale pre mňa to bolo aspoň chvíľu oddych a strávený čas so svojou rodinou ktorú mám ďaleko.
@anonym_7ddfaf keď si nájdem inú pracu nebude ťa mať kto obslúžiť 😉 keďže je málo predavačov. Hmm prečo asi? Pri tom čo som si všetko tu prečítala ma to ani neprekvapuje keďže pre vas sme len kus hovna nič iné.. a nie niesom človek ktorý sa pretrča po nakupakoch lebo z nudy nemá čo robiť. Do obchodu chodíme 1-2x za týždeň na väčší nákup a nepotrebujem mať ani nedele otvorený obchod.
@anonym_autor neviem kde je malo predavačov keďže tu prácu zvládne aj cvičena opica..
@anonym_autor obchody budu musiet ale ponuknut take podmienky aby nasiel zamestnancov ochotnych takto pracovat.
Ja zijem v USA kde je to takto nastavene- preto som aj prispela do diskusie alternativnym pohladom-zamestnavatel urcuje ktory sviatok mame zatvorene.
@vler tak úprimne sme na Slovensku. Plat je skôr almužna a je jedno či robíš víkend alebo sviatok nevidíš to na tej páske. A to že idu jedného človeka zodrať na 3-4 úsekoch ani nehovorím.. odpoveď lebo sú neni ľudia.
@anonym_64e6b5 ja mam opacny nazor. Stat nech sa stara o skolstvo zdravotnictvo stav mostov atd. A nech sa nestara do otvaracich hodin hocijakeho podniku. To nech si nastavi podnik/zamestnavatel
@vler zacni od seba, cez vsetky sviatky pracovat...😉
@anonym_autor neviem kde je malo predavačov keďže tu prácu zvládne aj cvičena opica..
@anonym_7ddfaf ak máš pocit že predavač je cvičená opica tak gratulujem 👏👏 a nie, nie sú ľudia ktorí by to išli robit pretože v dnešnej dobe každý chce nič nerobiť a zarobiť..
@vler tak úprimne sme na Slovensku. Plat je skôr almužna a je jedno či robíš víkend alebo sviatok nevidíš to na tej páske. A to že idu jedného človeka zodrať na 3-4 úsekoch ani nehovorím.. odpoveď lebo sú neni ľudia.
@anonym_autor zato je na luxusne auta pre majiteľov, tam už tabuľky pustia...
@anonym_7ddfaf by si sa čudovala koľko ludi k nam nastúpi a po týždni davaju výpoveď, je to makačka ty cvičena opica
@anonym_7ddfaf ak máš pocit že predavač je cvičená opica tak gratulujem 👏👏 a nie, nie sú ľudia ktorí by to išli robit pretože v dnešnej dobe každý chce nič nerobiť a zarobiť..
@anonym_autor no ja ked si pozriem inzeraty, tak plat predavacky je vyssi ako do skolstva alebo do vedy...
@vler zacni od seba, cez vsetky sviatky pracovat...😉
@anonym_64e6b5 to uz som robila- pracujem totiz v zdravotnictve a ked som pracovala v nemocnici, tam sa samozrejme robi stale. Teraz som v ambulancii a mame 7 sviatkov za rok-urcenych zamestnavatelom-kedy mame zatvorene. Velka noc medzi tych 7 sviatkov nepatri.
@anonym_3e1c6f tak si radšej zisti ktoré všetky profesie musia byť v práci. Lebo ani z ďaleka to niesu len pohotovostné služby a predavačky. Ano a čo je pointa ? Že chudatkam zoberú ďalší voľný deň čo by mali? Že práve v ten deň nemôžu ist na návštevu? Veď si to naplanujem inak, ja som v detstve nemala otca na vianoce viac krát ako mala a nikto sa nesťažoval.
@anonym_3b27cd zdravotnici,železničiari,pekári ,tlaciari,elektrikári plynári hasiči je toho dosť
@anonym_64e6b5 to uz som robila- pracujem totiz v zdravotnictve a ked som pracovala v nemocnici, tam sa samozrejme robi stale. Teraz som v ambulancii a mame 7 sviatkov za rok-urcenych zamestnavatelom-kedy mame zatvorene. Velka noc medzi tych 7 sviatkov nepatri.
@vler US je posledna krajina, ktora by mohla ist prikladom, co sa tyka pracovneho zivota a zamestnania.
@anonym_autor a núti ta snáď niekto ist do obchodu? Moja suseda je napr.sama a veľmi rada robí sviatky lebo si pekne privyrobi.
@vler US je posledna krajina, ktora by mohla ist prikladom, co sa tyka pracovneho zivota a zamestnania.
@drahomirrra tak zase, ja nechápem, prečo sa vôbec štát stará do toho, kedy kto môže či nemôže ísť do práce/prevádzkovať biznis a pod. Ak by existovala nejaká spoločenská zhoda, tak ľudia by vo sviatok proste do obchodu nešli. Lenže väčšina ľudí má na salame nejaké sviatky a štát je ten posledný, čo sa má do toho miešať. Ale bohužiaľ, my sme vlastne radi za všetky tie debilné regulácie 🙄 Kecy o vykorisťovani zamestnancov sú také tie komunistické žvásty. Komu sa nepáči, že má byť v robote cez sviatky, môže slobodne zmeniť prácu. Nikto nikoho nenúti byť v akomkoľvek zamestnaní, ktoré nu nevyhovuje.
@drahomirrra tak zase, ja nechápem, prečo sa vôbec štát stará do toho, kedy kto môže či nemôže ísť do práce/prevádzkovať biznis a pod. Ak by existovala nejaká spoločenská zhoda, tak ľudia by vo sviatok proste do obchodu nešli. Lenže väčšina ľudí má na salame nejaké sviatky a štát je ten posledný, čo sa má do toho miešať. Ale bohužiaľ, my sme vlastne radi za všetky tie debilné regulácie 🙄 Kecy o vykorisťovani zamestnancov sú také tie komunistické žvásty. Komu sa nepáči, že má byť v robote cez sviatky, môže slobodne zmeniť prácu. Nikto nikoho nenúti byť v akomkoľvek zamestnaní, ktoré nu nevyhovuje.
@akvi Presne toto funguje v Amerike, az na to, ze americania europanom zavidia vsetky tie “nezmyselne regulacie” 😉
@akvi Presne toto funguje v Amerike, az na to, ze americania europanom zavidia vsetky tie “nezmyselne regulacie” 😉
@drahomirrra lebo vidia len tú jednu stránku veci. Akože ja Ameriku nepovažujem za krajinu, z ktorej si treba brať príklad, pretože aj tam sú tie regulácie úplne na hlavu, v mnohých smeroch horšie, ako u nás. Väčšina štátnych regulácií prináša viac zlého, ako dobrého. Akurát sa vytvára ilúzia, že štát je nevyhnutný a regulácie potrebné. Ale ono to tak nie je v drvivej väčšine vecí.

@vler keby to ostane len na zamestnávateľovi su obchody otvorené 24/7. Pre nich su zamestnanci len kusy
@anonym_autor obchody budu musiet ale ponuknut take podmienky aby nasiel zamestnancov ochotnych takto pracovat.
Ja zijem v USA kde je to takto nastavene- preto som aj prispela do diskusie alternativnym pohladom-zamestnavatel urcuje ktory sviatok mame zatvorene.