Iný prístup k majetným ľuďom
Už dlhšiu dobu som znechutená z toho, že napr. som v čakárni u lekára. V ambulancii pracuje dosť arogantná a nepríjemná sestrička, veľa ľudí sa na ňu sťažuje. Ale keď prišiel jeden pán veľký podnikateľ, úsmev od ucha k uchu, hrkútala, úplne iný človek.
Bola som teraz v Jednote. Predo mnou iný pán, tiež majetný, poznám ho, býva neďaleko nás. Predavačka úsmev, dovíí, majte sááá. Ale iným neodpovie na pozdrav ani bú, kyslá tvár.
Čo je toto za mentalita?
Aj za sociku boli masiar, veduci potravin, v galanterke, v stavebninach a Mototechne najoblubenejsi ludia v meste. 🙂A este ten pan, co prideloval byty, ked boli nejake ...
Mentalita ludi sa nezmenila. S nastupom Fica sa stare casy pomaly vracaju (skuste vybavit eurofondy bez vsimneho 25%) a potreba kontaktov na spravnych miestach sa zvysuje.
neznášam to blokovanie, toto je tak hlúpy nápad že až ...
@biba_18 najskor kadekoho nastves a potom sa stazujes na blokovanie. 😀
slabí jedinci neznesú iný názor, by som povedala 😂 ako vravievam, aj na takých slnko svieti ... 😉
slabí jedinci neznesú iný názor, by som povedala 😂 ako vravievam, aj na takých slnko svieti ... 😉
@biba_18 aj L.Blaha,... ma svoj nazor, ktory nepotrebujem poznat. 🙂
To je bežný jav,nad ktorým by som sa nepozastavovala.Niektori trpia syndrómom rektoskopu.
@biba_18 možno im je to trápne
@anonym_edaee1 je, ale nevadí. Smetie sa vynieslo samo😉
@biba_18 nemyslím si. Ja voči nim žiadnu zášť nemám, naše deti sa denno denne stretávajú, chodia spolu aj do školy. Moje správanie voči nim sa nijako nezmenilo a po pravde by som bola očakávala, že skôr prídu a povedia "teda, je nám ľúto, že to takto dopadlo" alebo niečo podobné, proste normálne frázy, ktoré sa v takých situáciách hovoria. A nie že budú pomaly do kanála skákať, keď sa stretneme 🙂 Naozaj trápne niektoré momenty. Sú to asi tri páry, najmä muži sa správajú ako idioti, ženy sú v pohode.
@anonym_autor áno, áno 🙂 Presne si to vystihla. Hlavne sú to ľudia, ktorí od neho často niečo potrebujú po odbornej stránke. Ale moc si nepomohli, pretože keď som sa o tom s manželom nedávno bavila, tak povedal, že sa na nich vyse..., že by si nikdy nepomyslel, že sa takto zachovajú. Bol z nich sklamaný snáď ešte viac než ja.
@anonym_autor trápne im ešte len bude... O mesiac sa manžel sťahuje späť domov. Proste nášmu manželstvu dáme ešte šancu, pretože nám na tých 25 spoločných rokoch záleží a vlastne sme tým odlúčením zistili, že nám to bez seba moc nejde (odlúčení sme 13 mesiacov)... Nikto o tom zatiaľ nevie. Teším sa na tie falošné tváre. Myslím, že ešte len potom budú mať reálny dôvod skákať do kanálov. Mám v pláne si to užiť.
Sestricka ho moze poznat osobne, mohol dat ambulancii sponzorsky dar a podobne.
Rovnako je odlisny pristup, ked na ambulanciu klope Cigan a biely, Ciganovi odvrknu a nechaju ho cakat. Zdravotnictvo je jedna z mala oblasti, kde este zabera VS titul, tam hned oslovuju "pan inzinier" a spravaju sa ustretovo.
@patrike sestrička sa má správať profesionálne a nie ano podlízavá chudera, ktorá líže niekomu riť. Je to úbohé a dokazuje to jej nízky intelekt.
@anonym_edaee1 je, ale nevadí. Smetie sa vynieslo samo😉
@biba_18 nemyslím si. Ja voči nim žiadnu zášť nemám, naše deti sa denno denne stretávajú, chodia spolu aj do školy. Moje správanie voči nim sa nijako nezmenilo a po pravde by som bola očakávala, že skôr prídu a povedia "teda, je nám ľúto, že to takto dopadlo" alebo niečo podobné, proste normálne frázy, ktoré sa v takých situáciách hovoria. A nie že budú pomaly do kanála skákať, keď sa stretneme 🙂 Naozaj trápne niektoré momenty. Sú to asi tri páry, najmä muži sa správajú ako idioti, ženy sú v pohode.
@anonym_autor áno, áno 🙂 Presne si to vystihla. Hlavne sú to ľudia, ktorí od neho často niečo potrebujú po odbornej stránke. Ale moc si nepomohli, pretože keď som sa o tom s manželom nedávno bavila, tak povedal, že sa na nich vyse..., že by si nikdy nepomyslel, že sa takto zachovajú. Bol z nich sklamaný snáď ešte viac než ja.
@anonym_autor trápne im ešte len bude... O mesiac sa manžel sťahuje späť domov. Proste nášmu manželstvu dáme ešte šancu, pretože nám na tých 25 spoločných rokoch záleží a vlastne sme tým odlúčením zistili, že nám to bez seba moc nejde (odlúčení sme 13 mesiacov)... Nikto o tom zatiaľ nevie. Teším sa na tie falošné tváre. Myslím, že ešte len potom budú mať reálny dôvod skákať do kanálov. Mám v pláne si to užiť.
@anonym_4be2ed no vidíš, odpovedala si si - muži ... proste to nechcú riešiť, alebo nechcú držať nikomu stranu, možno s ním boli viac kamaráti ako s tebou ... možností je kopec ...
To je bežný jav,nad ktorým by som sa nepozastavovala.Niektori trpia syndrómom rektoskopu.
@anonym_dbd5d4 len rektoskopu?😀Ja by som povedala minimálne klystíru, alebo kolonoskopie 😃
@anonym_dbd5d4 len rektoskopu?😀Ja by som povedala minimálne klystíru, alebo kolonoskopie 😃
@anonym_4afd70 Však dobreee,nemohla som napísať, že sa pchaju iným do ...😀
Ja som sestra u doktorky, som tu nova a nepoznam skoro nikoho.. berieme telefonicky objednanych ludi (plateny termin), neplateni musia cakat, mam zoznam.. a uz sa mi velakrat stalo, ze doktorka niekoho dopísala do zoznamu, ale plateni mali prednost samozrejme.. a potom na mna doktorka vybehla, ze preco som tu a tu nechala cakat, ze ci neviem, ze to je mamicka doktorky XY, vnuca pani ucitelky XYZ.. alebo sesternica z tretieho kolena pana inziniera ABC.. no neviem preboha 😁 ako by som to mala vediet.. a mne je to aj jedno, pacient ako pacient
Ja to poviem z tej druhej strany. Vela zavisi, ako prides aj oblecena. Ja som pomerne bonitnejsia klientela, ale obliekam sa vo volnom case velmi casual, rifle, casto vysuchane, tenisky, slapky apd. Prisla som v zime ku lekarovi, mala som hrubu bundu, kanady, vak. Sestricka ma nechala cakat v cakarni, absolutne chladna ku mne - ona nevedela, kto som, co som. Prisla som na druhy krat, cizmy, kabatik, znackova kabelka a zrazu pani inzinierka tu, pani inzinierka tam, brala ma prednostne. Tak ja teda neviem. Inak nad tym pani inzinierka sa vzdy zasmejem. To platilo v 80tych rokoch. Dnes je inzinier, magister kazdy druhy clovek.
@anonym_615dae toto je len ukazka, ake su niektore sestricky malomestiacke povrchne osoby
@anonym_autor očakávajú z toho profit
Možno sponzorstvo, dobré vzťahy = prestíž, veď je to cool mať kamaráta čo nás pozve na chatu s vírivkou, urobí zľavu na nejaký stavebný materiál a mohla by som pokračovať do rána.
Preto sa im bežní ľudia pchaju do riťky a robí to aj 90% z vás čo ste tu že sa správate až nechutne milo ku prachatym ľuďom, susedom, v školstve- rodičom.
....
@anonym_autor očakávajú z toho profit
Možno sponzorstvo, dobré vzťahy = prestíž, veď je to cool mať kamaráta čo nás pozve na chatu s vírivkou, urobí zľavu na nejaký stavebný materiál a mohla by som pokračovať do rána.
Preto sa im bežní ľudia pchaju do riťky a robí to aj 90% z vás čo ste tu že sa správate až nechutne milo ku prachatym ľuďom, susedom, v školstve- rodičom.
....
@anonym_34a203 niekoho takého skutočne prachatého nepoznám. poznám iba takých možno trochu bohatších ako sme my. takže neviem posúdiť ako by som sa pri takých správala 😒 ale nemyslím si že takých pchajúcich sa je až 90% ...
@anonym_autor typické trápne kastovanie... A to je ešte v pohode, keď je to také to "nikto voči nikomu". Ale predstav si inú situáciu - my sme s manželom aktuálne odlúčení, rozišli sme sa, ale nerozviedli, odsťahoval sa, máme dobré vzťahy. Všimla som si, o koľko "priateľov" som zrazu prišla... Až mi to prišlo úsmevné. A to len preto, že on je povedzme lekár. Kým sme fungovali normálne, tak títo ľudia boli samý úsmev, vždy sa vykecávali atď. Akonáhle sa dozvedeli, že sme sa rozišli, tak keď sa stretneme, nezájem, skoro majú problém ma pozdraviť, pritom ja som nebola taká tá typická bohatá manželka nasosnutá na manželovi, mám vlastné slušné príjmy. Najskôr mi to bolo ľúto, pretože som týchto ľudí považovala za dobrých známych (zoznámili sme sa s nimi spoločne), často sme sa vídali pri rôznych príležitostiach, grilovačky atď... A potom som si uvedomila, že sú to vlastne len k*rvy prezlečené za kamarátov, nie skutoční priatelia. Teraz už sa na tej ich trapnosti a faloši vlastne bavím. A budem sa ešte viac, keď zistia, že sa manžel vracia domov. Na tie ich ksichty sa naozaj teším😎
@anonym_4be2ed Vraví sa, že v takýchto situáciách a očistí zrno od pliev. Aspoň vidíš kto je falošný a kto skutočný priateľ.
@biba_18 neboj, ja ťa mám rada 🤗
@anonym_autor Takýto zakerni zlý prospechari boli vždy, udávali susedov, arizovali, donasali ŠtB. Teraz máme kvázi demokraciu tak až tak škodiť nemôžu tak sú aspoň protivny (na tých čo nemôžu využiť) ako hnila kapusta.
Keď vies že sú takí vždy (ze len nemali svoj deň) neusmievaj sa, nebuď milá, drž si odstup a spravaj sa odmerane.
@anonym_autor typické trápne kastovanie... A to je ešte v pohode, keď je to také to "nikto voči nikomu". Ale predstav si inú situáciu - my sme s manželom aktuálne odlúčení, rozišli sme sa, ale nerozviedli, odsťahoval sa, máme dobré vzťahy. Všimla som si, o koľko "priateľov" som zrazu prišla... Až mi to prišlo úsmevné. A to len preto, že on je povedzme lekár. Kým sme fungovali normálne, tak títo ľudia boli samý úsmev, vždy sa vykecávali atď. Akonáhle sa dozvedeli, že sme sa rozišli, tak keď sa stretneme, nezájem, skoro majú problém ma pozdraviť, pritom ja som nebola taká tá typická bohatá manželka nasosnutá na manželovi, mám vlastné slušné príjmy. Najskôr mi to bolo ľúto, pretože som týchto ľudí považovala za dobrých známych (zoznámili sme sa s nimi spoločne), často sme sa vídali pri rôznych príležitostiach, grilovačky atď... A potom som si uvedomila, že sú to vlastne len k*rvy prezlečené za kamarátov, nie skutoční priatelia. Teraz už sa na tej ich trapnosti a faloši vlastne bavím. A budem sa ešte viac, keď zistia, že sa manžel vracia domov. Na tie ich ksichty sa naozaj teším😎
@anonym_4be2ed aspoň ich máš vytriedených.
@anonym_autor prachy hybu svetom.
Ked budes bohata a bude ti sestricka liezt do zadku tak jej mozes splechnut ze ked si bola chudobna tak ta tak nezdravila. To je asi tak vsetko co mozes urobit.
Ked budes bohata a bude ti sestricka liezt do zadku tak jej mozes splechnut ze ked si bola chudobna tak ta tak nezdravila. To je asi tak vsetko co mozes urobit.
@citronove_koliesko dobry napad 😁
@anonym_autor napíš aj aké zaprdené mesto opisuješ, lebo poznám jedno kde sa toto deje vo veľkej miere 🤭. Žila som vo viacerých mestách a čím menšie, tým väčší malomešťania. Ľudia si nevážia jeden druhého. Škoda.
Keď spomínaš zdravotníctvo, tak ťa idem ukľudniť. Zdravotník k zdravotníkovi je veľa krát zlý a lekár k lekárovi. Ak si myslíš, že lekárovi pomôže keď skončí ako pacient na operačke a v nemocnici, tak sa mýliš. Celé zdravotníctvo je vo veľmi zlom stave. Zdravotníci sú vyhoretí. Reťazec Jednota a správanie predavačiek tiež vypovedá dosť o vedení tejto firmy. Čo tu čítam, tak ľutujem tie predavačky.
@anonym_autor
To je vyhoda byvat vo velkom meste
Ja som sestra u doktorky, som tu nova a nepoznam skoro nikoho.. berieme telefonicky objednanych ludi (plateny termin), neplateni musia cakat, mam zoznam.. a uz sa mi velakrat stalo, ze doktorka niekoho dopísala do zoznamu, ale plateni mali prednost samozrejme.. a potom na mna doktorka vybehla, ze preco som tu a tu nechala cakat, ze ci neviem, ze to je mamicka doktorky XY, vnuca pani ucitelky XYZ.. alebo sesternica z tretieho kolena pana inziniera ABC.. no neviem preboha 😁 ako by som to mala vediet.. a mne je to aj jedno, pacient ako pacient
@anonym_c1b785 a toto je presný dôkaz toho, že Slovensko sa nikdy nezmení. Ani myslenie, ani činy, NIČ
Aj za sociku boli masiar, veduci potravin, v galanterke, v stavebninach a Mototechne najoblubenejsi ludia v meste. 🙂A este ten pan, co prideloval byty, ked boli nejake ...
Mentalita ludi sa nezmenila. S nastupom Fica sa stare casy pomaly vracaju (skuste vybavit eurofondy bez vsimneho 25%) a potreba kontaktov na spravnych miestach sa zvysuje.
@anonym_d714ed aj pani vedúca v domácich potrebách a nábytku bola PANI VEDÚÚÚCA 😀Ľudia dodnes v tom žijú a zakladajú si na tom. Primitivizmus level 500
@citronove_koliesko ako Julia Roberts v Pretty woman 🙃 v tom butiku
@anonym_autor možno to tu niekto spomenul, nečítam všetko, ale takto sa podľa mňa správajú ľudia s nižším sebavedomím a hodnotu človeka určujú výškou majetku, vzdelania.. potom sa povyšujú nad menej majetnými a vzdelanými ľudmi ako sú oni, celé je to smutné. Správam sa k všetkým ľuďom slušne, úctivo načo si zbytočne robiť nepriateľov, alebo sa pchať do zadku...

žijem vo veľkom meste, takže netuším kto je bohatý a kto nie je a že sa predavačky správajú inak si ani nevšimnem 😒
@biba_18 presne, vyhoda vacsieho mesta - nepoznam vacsinu ludi a tak netusim, kto je aky bohaty a pod..
Ale teda mne sa aktualne stala situacia u doktora - cakali sme cca 7 ludi v cakarni, z toho 4 mali "protekcne" dohodnute cez nejakeho dalsieho kamosa doktorka vysetrenie a uplne okato a nahlas to davali najavo, samozrejme, aj sesticke.. A mne bolo smiesne, ze chuda sestricka, koho asi tak protekcne uprednostni, kedz su az 4.😅😂 No a sestricka spravila najlepsie, co mohla, brala pekne po poradi a teda aj "protekcni" si pockali..