icon

Iný prístup k majetným ľuďom

3. aug 2026

Už dlhšiu dobu som znechutená z toho, že napr. som v čakárni u lekára. V ambulancii pracuje dosť arogantná a nepríjemná sestrička, veľa ľudí sa na ňu sťažuje. Ale keď prišiel jeden pán veľký podnikateľ, úsmev od ucha k uchu, hrkútala, úplne iný človek.
Bola som teraz v Jednote. Predo mnou iný pán, tiež majetný, poznám ho, býva neďaleko nás. Predavačka úsmev, dovíí, majte sááá. Ale iným neodpovie na pozdrav ani bú, kyslá tvár.
Čo je toto za mentalita?

Strana
z3
zojazoja
3. aug 2026

@anonym_autor volá sa to život a ľudia. Ľudia nie sú len milučkí a dobručkí a neviem akí. Majú rôzne vlastnosti. Čo chceš polemizovať nad týmto? Veď žiješ už nejakú dobu na tomto svete, tak hádam....

anonym_26f64a
3. aug 2026

Neviem, ja sa s takymi prejavmi stretavam extremne ojedinele.

patrike
3. aug 2026

Sestricka ho moze poznat osobne, mohol dat ambulancii sponzorsky dar a podobne.
Rovnako je odlisny pristup, ked na ambulanciu klope Cigan a biely, Ciganovi odvrknu a nechaju ho cakat. Zdravotnictvo je jedna z mala oblasti, kde este zabera VS titul, tam hned oslovuju "pan inzinier" a spravaju sa ustretovo.

anonym_643c86
3. aug 2026

@anonym_autor neviem, či som sa s tým vôbec niekedy stretla. Oveľa častejšie sa stretávam s tým, že sú ľudia milí na milých ľudí. Bez ohľadu na majetok

autor
3. aug 2026
@patrike

Sestricka ho moze poznat osobne, mohol dat ambulancii sponzorsky dar a podobne.
Rovnako je odlisny pristup, ked na ambulanciu klope Cigan a biely, Ciganovi odvrknu a nechaju ho cakat. Zdravotnictvo je jedna z mala oblasti, kde este zabera VS titul, tam hned oslovuju "pan inzinier" a spravaju sa ustretovo.

@patrike neznášam takú faloš. Snažím sa byť milá a usmiata, priateľská a vidím ako odpoveď kyslú tvár.

autor
3. aug 2026
@anonym_643c86

@anonym_autor neviem, či som sa s tým vôbec niekedy stretla. Oveľa častejšie sa stretávam s tým, že sú ľudia milí na milých ľudí. Bez ohľadu na majetok

@anonym_643c86 tiež som bola prekvapená, ten z Jednoty sa prisťahoval iba nedávno, predtým som sa s tým nestretla

anonym_2eadf6
3. aug 2026

Preto mam rada anonymitu velkych miest, kazdy kazdeho nepozna a potom neriesi ci je zakaznik, pacient bohaty alebo nie. Na dedine to tak byva, ze si pod drobnohladom susedov a riesia aj to do coho ich nic.

anonym_0373e8
3. aug 2026

Presne takto to funguje všade.. ja mam takych susedov vsade naokolo, proste byvam v takej stvrti aj ked som priemerne zarabajuca.. a citim vzdy povysenost, ohovaracky, a pod.. uz som z toho vyšťavená a ubíja ma to.. no zaroven dom nechcem predat lebo to bolo dedicstvo a mam k nemu citovy vztah…je mi z toho do placu akí su ludia ale nespravime s tym nic

autor
3. aug 2026
@anonym_0373e8

Presne takto to funguje všade.. ja mam takych susedov vsade naokolo, proste byvam v takej stvrti aj ked som priemerne zarabajuca.. a citim vzdy povysenost, ohovaracky, a pod.. uz som z toho vyšťavená a ubíja ma to.. no zaroven dom nechcem predat lebo to bolo dedicstvo a mam k nemu citovy vztah…je mi z toho do placu akí su ludia ale nespravime s tym nic

@anonym_0373e8 ja bývam podobne, neviem či nás ohovárajú, ale najviac ma pobavilo, keď nám susedovci poslali melón a čerešne, že majú veľa a nestihnú zjesť, ono by to bolo veľmi milé gesto, aj by som sa potešila, keby obidvoje bolo nejedlé, musela som to vyhodiť. Proste mi to prišlo, že nám to bude dobré 😅

Ale to len tak na pobavenie, téma je o niečom inom

anonym_edaee1
3. aug 2026

Mne to príde strašne smiešne a trápne, je vidno, aké hodnoty ten človek vyznáva. Bud rada, aspoň vieš s kým máš tú “česť”.

galganka
3. aug 2026

Ja mám najradšej otázku: "Viete, kto ja som?" - prečo? Doma to dotyčnému neobjasnili? Ja mu to mám vysvetľovať? To sú pohľady, keď poviem "no, a?" 😂
Ameriku si neobjavila, podstatné je nenechať sa tým nasrať a robiť si slušne po svojom. 👍🏼

autor
3. aug 2026
@galganka

Ja mám najradšej otázku: "Viete, kto ja som?" - prečo? Doma to dotyčnému neobjasnili? Ja mu to mám vysvetľovať? To sú pohľady, keď poviem "no, a?" 😂
Ameriku si neobjavila, podstatné je nenechať sa tým nasrať a robiť si slušne po svojom. 👍🏼

@galganka 🤣

autor
3. aug 2026
@galganka

@galganka a ešte ťa naserie, že si aj pekná a nikto si to nevšimne 🤣🤣🤣 (narážam na niektoré diskusie na MK)

anonym_4be2ed
3. aug 2026

@anonym_autor typické trápne kastovanie... A to je ešte v pohode, keď je to také to "nikto voči nikomu". Ale predstav si inú situáciu - my sme s manželom aktuálne odlúčení, rozišli sme sa, ale nerozviedli, odsťahoval sa, máme dobré vzťahy. Všimla som si, o koľko "priateľov" som zrazu prišla... Až mi to prišlo úsmevné. A to len preto, že on je povedzme lekár. Kým sme fungovali normálne, tak títo ľudia boli samý úsmev, vždy sa vykecávali atď. Akonáhle sa dozvedeli, že sme sa rozišli, tak keď sa stretneme, nezájem, skoro majú problém ma pozdraviť, pritom ja som nebola taká tá typická bohatá manželka nasosnutá na manželovi, mám vlastné slušné príjmy. Najskôr mi to bolo ľúto, pretože som týchto ľudí považovala za dobrých známych (zoznámili sme sa s nimi spoločne), často sme sa vídali pri rôznych príležitostiach, grilovačky atď... A potom som si uvedomila, že sú to vlastne len k*rvy prezlečené za kamarátov, nie skutoční priatelia. Teraz už sa na tej ich trapnosti a faloši vlastne bavím. A budem sa ešte viac, keď zistia, že sa manžel vracia domov. Na tie ich ksichty sa naozaj teším😎

anonym_edaee1
3. aug 2026
@anonym_4be2ed

@anonym_autor typické trápne kastovanie... A to je ešte v pohode, keď je to také to "nikto voči nikomu". Ale predstav si inú situáciu - my sme s manželom aktuálne odlúčení, rozišli sme sa, ale nerozviedli, odsťahoval sa, máme dobré vzťahy. Všimla som si, o koľko "priateľov" som zrazu prišla... Až mi to prišlo úsmevné. A to len preto, že on je povedzme lekár. Kým sme fungovali normálne, tak títo ľudia boli samý úsmev, vždy sa vykecávali atď. Akonáhle sa dozvedeli, že sme sa rozišli, tak keď sa stretneme, nezájem, skoro majú problém ma pozdraviť, pritom ja som nebola taká tá typická bohatá manželka nasosnutá na manželovi, mám vlastné slušné príjmy. Najskôr mi to bolo ľúto, pretože som týchto ľudí považovala za dobrých známych (zoznámili sme sa s nimi spoločne), často sme sa vídali pri rôznych príležitostiach, grilovačky atď... A potom som si uvedomila, že sú to vlastne len k*rvy prezlečené za kamarátov, nie skutoční priatelia. Teraz už sa na tej ich trapnosti a faloši vlastne bavím. A budem sa ešte viac, keď zistia, že sa manžel vracia domov. Na tie ich ksichty sa naozaj teším😎

@anonym_4be2ed Bože, tak toto je strop. Ale aspoň vieš akí sú, banda bez chrbtovej kosti.

biba_18
3. aug 2026

žijem vo veľkom meste, takže netuším kto je bohatý a kto nie je a že sa predavačky správajú inak si ani nevšimnem 😒

katkazatka
3. aug 2026

Ja som si taketo rozdelovanie nevsimla.

biba_18
3. aug 2026
@anonym_4be2ed

@anonym_4be2ed a nemôže za tým byť obyčajné ľudské vyhýbanie sa nepríjemným situáciám?

autor
3. aug 2026
@anonym_4be2ed

@anonym_4be2ed tak to už je iné kafe. No s ním ti odišli aj tituly a zostúpila si o pár schodíkov nižšie 😆. Môj má 3 tituly, škoda že o tom v Jednote nevedia 😁
Má 2 vysoké školy a 1 doktorát. Tak sa aspoň tu pochválim 🙈😆🤣

autor
3. aug 2026
@biba_18

@anonym_4be2ed a nemôže za tým byť obyčajné ľudské vyhýbanie sa nepríjemným situáciám?

@biba_18 možno im je to trápne

anonym_df4fe9
3. aug 2026

@anonym_autor mne sa u dr deje nieco podobne, zijem v seuhom najvacsom meste na SK a pei kazdom novom dr hnes prva otazka po pozdrave, co robim 🤣 ked poviem zamestnanie vidim ako hned sa rozsiri usmev a cely pristup aj sestricky s ktorou stale mam prvy kontakt je iny. Uz normalne rozmyslam, ze zacnem klamat lebo je mi to neprijemne, ked vidim tu zmenu 😬

anonym_783e72
3. aug 2026

@anonym_autor A ty si na všetkých milá, usmievavá a ochotná každému pomôcť?

anonym_002eb0
3. aug 2026

To zial bolo vzdy. Uz pocas skolyboli spoluziaci (deti podnikatelov) vzdy lepsi... sikovnejsi... mali nejake tie "ustupky" a pod.
V obchode to neriesim. Tam som si nejaky iny pristup nikdy nevsimla.
Ale co sa tyka dr a cakarne. To ozaj. Niekto presedi pol dna a niekto zaklope a ide rovno dnu.
Klobuk dole pred niekym kto uzemni... pockajte si.

anonym_edaee1
3. aug 2026
@anonym_783e72

@anonym_autor A ty si na všetkých milá, usmievavá a ochotná každému pomôcť?

@anonym_783e72 O to nejde, ide o to, že ľudia sa náhle zmenia, keď sa dozvedia, že si generálny riaditeľ napríklad.

anonym_615dae
3. aug 2026

Ja to poviem z tej druhej strany. Vela zavisi, ako prides aj oblecena. Ja som pomerne bonitnejsia klientela, ale obliekam sa vo volnom case velmi casual, rifle, casto vysuchane, tenisky, slapky apd. Prisla som v zime ku lekarovi, mala som hrubu bundu, kanady, vak. Sestricka ma nechala cakat v cakarni, absolutne chladna ku mne - ona nevedela, kto som, co som. Prisla som na druhy krat, cizmy, kabatik, znackova kabelka a zrazu pani inzinierka tu, pani inzinierka tam, brala ma prednostne. Tak ja teda neviem. Inak nad tym pani inzinierka sa vzdy zasmejem. To platilo v 80tych rokoch. Dnes je inzinier, magister kazdy druhy clovek.

vevesh
3. aug 2026

To je to povestne malomestiactvo. Ukludnim ta, existuje vsade - ako na strane "chudobnych", tak aj na strane "bohatych", aj na slovensku, aj za hranicami. Neriesim, ja sa ku kazdemu spravam uctivo a slusne, pokial mam rovnaku odozvu....

autor
3. aug 2026
@anonym_615dae

Ja to poviem z tej druhej strany. Vela zavisi, ako prides aj oblecena. Ja som pomerne bonitnejsia klientela, ale obliekam sa vo volnom case velmi casual, rifle, casto vysuchane, tenisky, slapky apd. Prisla som v zime ku lekarovi, mala som hrubu bundu, kanady, vak. Sestricka ma nechala cakat v cakarni, absolutne chladna ku mne - ona nevedela, kto som, co som. Prisla som na druhy krat, cizmy, kabatik, znackova kabelka a zrazu pani inzinierka tu, pani inzinierka tam, brala ma prednostne. Tak ja teda neviem. Inak nad tym pani inzinierka sa vzdy zasmejem. To platilo v 80tych rokoch. Dnes je inzinier, magister kazdy druhy clovek.

@anonym_615dae mne sa dcéra minule sťažovala, že keď mala obyčajné športové oblečenie a chcela prejsť cez prechod, dlho čakala, kým autá zastali. A keď mala šaty, prešla hneď 😁

anonym_c1541f
3. aug 2026

Peniaze a konexie hýbu svetom to si zistila až teraz?a ženy sú vždy milsie k chlap ako ku ženám vždy...aj ja🤪

autor
3. aug 2026
@anonym_615dae

@anonym_615dae moju mamu volal starý sused “pani inžinierka”, vždy mi to bolo strašne vtipné. Áno v 80-tych rokoch. A aj keď niekoho známejšieho stretla, tak ju tak oslovovali. Ešte som čakala, kedy jej ruku pobozkajú 😁

autor
3. aug 2026
@anonym_c1541f

Peniaze a konexie hýbu svetom to si zistila až teraz?a ženy sú vždy milsie k chlap ako ku ženám vždy...aj ja🤪

@anonym_c1541f 🤣🙈

Strana
z3