Iný prístup k majetným ľuďom
Už dlhšiu dobu som znechutená z toho, že napr. som v čakárni u lekára. V ambulancii pracuje dosť arogantná a nepríjemná sestrička, veľa ľudí sa na ňu sťažuje. Ale keď prišiel jeden pán veľký podnikateľ, úsmev od ucha k uchu, hrkútala, úplne iný človek.
Bola som teraz v Jednote. Predo mnou iný pán, tiež majetný, poznám ho, býva neďaleko nás. Predavačka úsmev, dovíí, majte sááá. Ale iným neodpovie na pozdrav ani bú, kyslá tvár.
Čo je toto za mentalita?
Ja to poviem z tej druhej strany. Vela zavisi, ako prides aj oblecena. Ja som pomerne bonitnejsia klientela, ale obliekam sa vo volnom case velmi casual, rifle, casto vysuchane, tenisky, slapky apd. Prisla som v zime ku lekarovi, mala som hrubu bundu, kanady, vak. Sestricka ma nechala cakat v cakarni, absolutne chladna ku mne - ona nevedela, kto som, co som. Prisla som na druhy krat, cizmy, kabatik, znackova kabelka a zrazu pani inzinierka tu, pani inzinierka tam, brala ma prednostne. Tak ja teda neviem. Inak nad tym pani inzinierka sa vzdy zasmejem. To platilo v 80tych rokoch. Dnes je inzinier, magister kazdy druhy clovek.
@anonym_615dae ,
presne tak, súhlasím, tí jednoduchší často triedia ľudí podľa oblečenia...
Epizódka na pobavenie:
Manželka jedného môjho kolegu vlastnila sťahovaciu firmu. Raz musela nečakane uvoľniť personál, tak o presťahovanie niekoľkých kancelárií v banke požiadala svojho manžela a on poprosil o pomoc mňa.
Po odchode z roboty sme zaparkovali dodávku, v nej sa vyzliekli z oblekov, bielych košieľ, obliekli tričká, džínsy a vstúpili do banky. Hneď sa nás ujala mladučká slečna sekretárka a nariaďovala nám, čo máme preniesť a hlavne ako. O chvíľu sa už vyžívala v tom, že nás môže doslova buzerovať. Aj za výzor a hocičo, čo ani s robotou nesúviselo. Keď som vytiahol mobil a vybavil jeden telefonát v nemčine, tak sa na chvíľočku zarazila, ale potom začala opäť, až to bolo nepríjemné.
No a potom do kancelárie vstúpil riaditeľ pobočky banky - Paľov bývalý spolužiak a môj partner z tréningov. Zvítal sa s nami, dal urobiť kávičku, porozprávali sme sa...
A slečna - už celá červená od zahanbenia - možno aj tajne dúfala, že riaditeľovi nepovieme, prečo sa odrazu oslovujeme titulmi a dobre sa na tom bavíme.
@anonym_autor typické trápne kastovanie... A to je ešte v pohode, keď je to také to "nikto voči nikomu". Ale predstav si inú situáciu - my sme s manželom aktuálne odlúčení, rozišli sme sa, ale nerozviedli, odsťahoval sa, máme dobré vzťahy. Všimla som si, o koľko "priateľov" som zrazu prišla... Až mi to prišlo úsmevné. A to len preto, že on je povedzme lekár. Kým sme fungovali normálne, tak títo ľudia boli samý úsmev, vždy sa vykecávali atď. Akonáhle sa dozvedeli, že sme sa rozišli, tak keď sa stretneme, nezájem, skoro majú problém ma pozdraviť, pritom ja som nebola taká tá typická bohatá manželka nasosnutá na manželovi, mám vlastné slušné príjmy. Najskôr mi to bolo ľúto, pretože som týchto ľudí považovala za dobrých známych (zoznámili sme sa s nimi spoločne), často sme sa vídali pri rôznych príležitostiach, grilovačky atď... A potom som si uvedomila, že sú to vlastne len k*rvy prezlečené za kamarátov, nie skutoční priatelia. Teraz už sa na tej ich trapnosti a faloši vlastne bavím. A budem sa ešte viac, keď zistia, že sa manžel vracia domov. Na tie ich ksichty sa naozaj teším😎
@anonym_4be2ed presne to som si všimla u ocka. Dlhé roky pracoval ako riaditeľ veľkej stavebnej firmy. Tooooľko mal kamarátov, pomaly každý víkend bol pozvaný na nejakú oslavu, grilovačku,.. Na narodeniny mu od rána vyzváňal telefón, nestíhal reagovať. Ako odišiel do dôchodku, odišli aj kamaráti. Viditeľne sa stiahli z jeho života, dokonca aj niektorí veľmi blízki, s ktorými trávil naozaj veľa času. Nedávno mal 70. Keď sa mu ozvalo 5 ľudí, tak veľa. A mňa to mrzí aj zaňho.
@anonym_autor lebo na Slovensku kto ma peniaze, je politik, celkovo znamy, tomu sa ludia idu vopchat do zadku..., chcu jeho peniaze spenazit...
@anonym_autor lebo vsetci vsade vedia kto je majetny a kto nie... :D co je toto za mentalita, riesit ked sa niekto k niekomu inak sprava.. niektore veci idu aj z povahy, vyzarovania... atd :D nie len z penazenky.
Aj tie zazitky s prechodom.. nic to nema s oblecenim :D proste prave isli ludia co nezastali a bodka, si myslis, ze vsetci skenuju co ma chodec na sebe? vsak kopa je takych, co toho chodca ani nezaregistruje...
@anonym_autor napíš aj aké zaprdené mesto opisuješ, lebo poznám jedno kde sa toto deje vo veľkej miere 🤭. Žila som vo viacerých mestách a čím menšie, tým väčší malomešťania. Ľudia si nevážia jeden druhého. Škoda.
@anonym_cc11f7 ZV
možno sú dôverne známy.
@anonym_5d2583 nemyslím si
Sestricka ho moze poznat osobne, mohol dat ambulancii sponzorsky dar a podobne.
Rovnako je odlisny pristup, ked na ambulanciu klope Cigan a biely, Ciganovi odvrknu a nechaju ho cakat. Zdravotnictvo je jedna z mala oblasti, kde este zabera VS titul, tam hned oslovuju "pan inzinier" a spravaju sa ustretovo.
@patrike sponzori... Si pamätám keď na konci 90tky mala naša pediatrička na dverách veľkými písmenami napísané. Sponzori majú prednosť.
Po pár rokoch odišla , dorobila si odb. atestáciu a bola známa alerg. v okresnom meste.
@anonym_4be2ed presne to som si všimla u ocka. Dlhé roky pracoval ako riaditeľ veľkej stavebnej firmy. Tooooľko mal kamarátov, pomaly každý víkend bol pozvaný na nejakú oslavu, grilovačku,.. Na narodeniny mu od rána vyzváňal telefón, nestíhal reagovať. Ako odišiel do dôchodku, odišli aj kamaráti. Viditeľne sa stiahli z jeho života, dokonca aj niektorí veľmi blízki, s ktorými trávil naozaj veľa času. Nedávno mal 70. Keď sa mu ozvalo 5 ľudí, tak veľa. A mňa to mrzí aj zaňho.
@anonym_d7ad1c je to smutné, ale ocinko spoznal aké to je byť obyčajný človek. Človek ktorý už nič nevybaví.
@anonym_d7ad1c je to smutné, ale ocinko spoznal aké to je byť obyčajný človek. Človek ktorý už nič nevybaví.
@anonym_5d2583 ocinko svoje postavenie nikdy nezneužíval. Vždy bol obyčajným človekom, ktorý si vážil každého svojho robotníka. Smutné je to, že sa naňho vykašľali kamaráti hneď po tom, ako zistili, že už z neho nemajú "osoh". Sms "všetko najlepšie" by ich nezabila.
@anonym_5d2583 ocinko svoje postavenie nikdy nezneužíval. Vždy bol obyčajným človekom, ktorý si vážil každého svojho robotníka. Smutné je to, že sa naňho vykašľali kamaráti hneď po tom, ako zistili, že už z neho nemajú "osoh". Sms "všetko najlepšie" by ich nezabila.
@anonym_d7ad1c mozno mal radsej nadvazovat uprimne vztahy s robotnikmi, mozno by boli nezistne, ako s takymto vykvetom spolocnosti, ktory cloveka pozna len ked je vo funkcii
@anonym_d7ad1c veľa ľudí s funkciou to pozná. Kým sú vo funkcii každý ich zdraví z diaľky. Akonáhle sú bez funkcie - nikto ich nepozná. alebo málokto. Všetko faloš.
V politike bol jeden manž. pár, ktorý keď pán prestal s funkc. jeho pani manželka prišla do takých depresii že to skončilo mimoriadne tragicky. Kým boli na výslní každý ich pozýval, všade boli vitaní. Prišiel o funkciu - nevolali ich nikde, išli do zabudnutia.
@anonym_autor ja mám skúsenosť, že keď ja som milá na druhého, aj keď je na začiatku všelijaký, potom sa začne ku mne správať milo. Špeciálne lekári, nechce sa im vysvetľovať 100x to isté. Ja som ale milá a pýtam sa, nerozumiem, kľudne pripustím, že neviem veci. A potom v rámci diskusie zmenia tón, dostanem informácie a bavíme sa v príjemnom duchu. Skús ty byť milá na okolie a možno zistíš, že čo dáva, to sa ti väčšinou vráti (nie vždy, to priznávam).

možno sú dôverne známy.