icon

Je v poriadku, čo robí Dráčik na webe?

valria
Dnes o 06:52

Zdravím, podľa vás je OK, že na webstránke Dráčika je toto? (Nemyslím tým reklamu na dovoz...). Viem, že im už dlhšie zašibáva, ale prečo provokujú, hlavne v čase, keď im hrozí zatváranie prevádzok? Zdochýnajúci kôň?

Je v poriadku, čo robí Dráčik na webe?
simca06022011
Dnes o 09:58
@mimimoje

@anonym_d9f5cf
Myslíš, že stále si môže písať čo chce? Aj v businesse platia nejaké pravidlá a ľudia sú všímaví. V čase Alza, Allegro a podobných e-shopov, keď je doručenie rýchle, dráčik už nie je jediné dostupné hrackarstvo.

@mimimoje tu sa nie je comu cudovat a nemyslim, ze nazory majitela na tomto vela ovplyvnili. mame tu kopu eshopov, moznosti objednat veci zo zahranicia, dracik ma odjakziva slaby servis, hracky su tam predrazene, v podstate tam nie je co kupit. To ma najvacsi vplyv na trzby. Najoblubenejsie veci ako lego, barbie a pod.. rozumni ludia v draku nekupuju, objednaju online, pripadne aj supermarkety v akcaich ich maju lacnejsie .. a este aj deti sa menej rodi :D U nas sa aj male hrackarstva v meste za posledne roky preriedili, papiernictva s takymi drobnostami pre deti... vsetko...
mozno prave tie prispevky majitela, su forma marketingu :D

mala_arkana
Dnes o 10:03
@kiwi3

Tak som aspoň ten obrázok rozklikla... A ty vole, rozvrateny pariz, berlin... to môže žrať len ten, čo sa hrdí tym, že v živote nevystrcil päty zo svojho zapadakova a bezmozgovo papagajuje, že kedysi bolo lepšie. V dračku nekúpim nič ani keby k tomu dávali očkovanie zadarmo/ (vtip).

@kiwi3 Toto inak. Pracovne cestujem casto do Londyna a ziaden rozvrat tam nevidim, prave naopak, vzdy sa tam rada vraciam. Co sa tyka Berlina, tak to je svetova mekka roznych individuii a pridov, tam to patri ku koloritu mesta, je to tak uz asi od 70tych rokov, a nikto s tym nema problem.

natalka13
Dnes o 10:04
@mandzula

Vyjadril svoj nazor na svojom webe. Nikto mu v tom branit nemoze, sam si musi byt vedomy dopadu a evidentne je mu dost jedno, ze odplasi par rodicov, asi si to moze dovolit. Vyjadrenie postoja je pre neho zrejme dolezitejsie ako dopad na biznis. Ocenujem, ze ma gule vyjadrit aj takyto v dnesnej dobe neoblubeny nazor. A vyjadrim ho aj ja. Tym, ako sa na pochodoch mnohi z nich prezentnuju, dosahuju presny opak toho, o co im ide. Chcu byt brani ako ostatni, no nespravaju sa tak a tym sa v podstate sami vyclenuju.

@mandzula nielen par rodicov, on si ide svoje uz dlho, mmch vojna US ziadna nieje podla pana majitela.

natalka13
Dnes o 10:05
@anonym_bd6fe1

Ak niekto lahko vezme prava lgbti,.... zeny su ako dalsie na rade (vid prava zien v rozvojovom svete, zenska obriezka, vrazdy zo "cti",...).

@anonym_bd6fe1 tak zena pr85 uz davno ziadne prava nema.

anonym_bd6fe1
@mandzula

Vyjadril svoj nazor na svojom webe. Nikto mu v tom branit nemoze, sam si musi byt vedomy dopadu a evidentne je mu dost jedno, ze odplasi par rodicov, asi si to moze dovolit. Vyjadrenie postoja je pre neho zrejme dolezitejsie ako dopad na biznis. Ocenujem, ze ma gule vyjadrit aj takyto v dnesnej dobe neoblubeny nazor. A vyjadrim ho aj ja. Tym, ako sa na pochodoch mnohi z nich prezentnuju, dosahuju presny opak toho, o co im ide. Chcu byt brani ako ostatni, no nespravaju sa tak a tym sa v podstate sami vyclenuju.

@mandzula "Ocenujem, ze ma gule vyjadrit aj takyto v dnesnej dobe neoblubeny nazor"
Potom obdivujes aj kreatury ako Tate, Bombic, Turek,...? Ved tiez maju iba gule ponizovat a urazat zeny. Ich slov sa chyti nejaky magor a zavrazdi nejaku zenu. Len zase. Ved nie som lgbti, ha ha, tak sa ma to netyka. Ale ked si zena, tak nenavist a nasilie voci zenam uz asi netolerujes ...
Tato inkonzistentnost nazorov dneska je tragicka. Ako tu niektore obhajovali Hamas a Palestinu (ktori schvalne vyprovokovali masakrom vojnovy konflikt s Izraelom, ktory je znamy, ze si nenecha brnkat po nose a tvrdo zasiahne kazdy utok na seba a potom vyvreskovali, ze sa im deje genocida0, ale privreli ocka nad tym, ze ti magori urobili najskor zenam (znasilnili ich, dorezali, nakoniec zabili), ktore napadli pri utoku. To iste Ukrajina, kolke sa tvaria uplne lahostajne, co sa tam deje zenam a detom.

anonym_76e724
@anonym_d7f794

Je to odvazne zo strany Dracika, ale ja s nim napr. suhlasim. Chce to obrovske gule povedat tak nepopularny, zhadzovany a demonizovany nazor verejne (ja sama to pod svojim nickom neurobim, lebo by ma tu zozrali a oznacili za dezole a pod).

@anonym_d7f794 presne bola tu téma, ako doktorovi dať obálku, aby bol skorší termín na operáciu. Ako tu niektoré, ženy reagovali, ako oni nikdy, nič také nepodporia. Neboli ešte v zúfalej situácii. No škoda reči. Čo ti poviem, niekto má iný názor ako väčšina, tak je ten zlý. A ľudia v zúfalej situácií spraví aj zúfalé činy.

anonym_f635be
Dnes o 10:14
@valria

@anonym_f635be...... a poprosím foto zo slovenských prideov;)

@valria ked vieš naqpisaat na mk myslim ze vies pouzivaqt internet a dohladat 🙂
@valria

anonym_bd6fe1
Dnes o 10:14

Vrazda tej zeny v Gelnici. Volala o pomoc, pomohol jej niekto, ked mohol z okolia? Nikto. Kazdy sa na nu vys.al, kazdy sa staral o seba. A potom zrazu vlna falosneho sucitu, zrazu sa vsetky stavali na jej stranu a lutovali ju. Lenze jej to bolo uz houno platne 2 metre pod zemou, ked uz bola po smrti.

simca06022011
Dnes o 10:17
@anonym_bd6fe1

Ak niekto lahko vezme prava lgbti,.... zeny su ako dalsie na rade (vid prava zien v rozvojovom svete, zenska obriezka, vrazdy zo "cti",...).

@anonym_bd6fe1 kto berie prava komu?

mandzula
Dnes o 10:17
@anonym_bd6fe1

@mandzula "Ocenujem, ze ma gule vyjadrit aj takyto v dnesnej dobe neoblubeny nazor"
Potom obdivujes aj kreatury ako Tate, Bombic, Turek,...? Ved tiez maju iba gule ponizovat a urazat zeny. Ich slov sa chyti nejaky magor a zavrazdi nejaku zenu. Len zase. Ved nie som lgbti, ha ha, tak sa ma to netyka. Ale ked si zena, tak nenavist a nasilie voci zenam uz asi netolerujes ...
Tato inkonzistentnost nazorov dneska je tragicka. Ako tu niektore obhajovali Hamas a Palestinu (ktori schvalne vyprovokovali masakrom vojnovy konflikt s Izraelom, ktory je znamy, ze si nenecha brnkat po nose a tvrdo zasiahne kazdy utok na seba a potom vyvreskovali, ze sa im deje genocida0, ale privreli ocka nad tym, ze ti magori urobili najskor zenam (znasilnili ich, dorezali, nakoniec zabili), ktore napadli pri utoku. To iste Ukrajina, kolke sa tvaria uplne lahostajne, co sa tam deje zenam a detom.

@anonym_bd6fe1 Preco mi vkladas do ust nieco, co som vobec nepovedala? Vymyslela si si nejaky scenar a tocis sa okolo neho.

anonym_bd6fe1
Dnes o 10:20
@simca06022011

@anonym_bd6fe1 kto berie prava komu?

@simca06022011 Tato nenavist sirena voci lgbti sposobila, ze ten posahany magor siel a zavrazdil dvoch z komunity lgbti. To nestaci?
To si myslis, ze ten debil sa rano zobudil, nahodou siel pred homo bar a tam nahodou zavrazdil dvoch ludi?
https://sk.wikipedia.org/wiki/Teroristický_útok...
K teroristickému útoku v Bratislave 12. októbra 2022 došlo krátko po 19:00 hodine pred LGBT kaviarňou Tepláreň na Zámockej ulici v Bratislave. Páchateľ pri ňom úkladne zavraždil dve obete vo veku do tridsať rokov a postrelil jednu osobu.[1] Zavraždený Juraj Vankulič bol nebinárnou osobou, Matúš Horváth bisexuál.[2] Na druhý deň bolo nájdené mŕtve telo páchateľa. Predpokladaným motívom zločinu bola nenávisť voči skupine osôb a jednotlivcovi pre ich skutočnú alebo domnelú sexuálnu orientáciu. Čin bol 17. októbra 2022 prekvalifikovaný z vraždy na obzvlášť závažný zločin teroristického útoku.[3]

mandzula
Dnes o 10:20
@natalka13

@mandzula nielen par rodicov, on si ide svoje uz dlho, mmch vojna US ziadna nieje podla pana majitela.

@natalka13 Evidentne je mu to jedno a evidentne jeho obchod stale zije, zrejme si to moze dovolit. Ak by nemal co do huby, zahryzol by si do jazyka.

anonym_d7f794
Dnes o 10:23
@anonym_bd6fe1

@anonym_bd6fe1 porovnavas obhajovanie vojnovych konfliktov s nesuhlasom s afektovanymi pride pochodmi? To naozaj? Do jedneho prispevku pomiesas gayov a vrazdy, znasilnovanie...? Ako by ti mal clovek odpovedat, ked debatu vopred odklonis od pointy a narusis logiku argumentacie?

anonym_44478d
@anonym_d7f794

@anonym_4aaf63 :D hej hej, clovek s niecim nesuhlasi a hned je homofob :D classic comedy

@anonym_d7f794 To nie je o tom, že s niečím nesúhlasíš ( napr. s ponožkami v sandáloch alebo chovom psov v paneláku), ale o prejave nenávisti, opovrhnutia, degradovania inak orientovaných ĽUDÍ.

anonym_bd6fe1
@mandzula

@anonym_bd6fe1 Preco mi vkladas do ust nieco, co som vobec nepovedala? Vymyslela si si nejaky scenar a tocis sa okolo neho.

@mandzula Ved ty pises, ze sirenie nenavisti k nejakej komunite je "iba" mat gule povedat "nepopularny" nazor...

simca06022011
@anonym_bd6fe1

@simca06022011 Tato nenavist sirena voci lgbti sposobila, ze ten posahany magor siel a zavrazdil dvoch z komunity lgbti. To nestaci?
To si myslis, ze ten debil sa rano zobudil, nahodou siel pred homo bar a tam nahodou zavrazdil dvoch ludi?
https://sk.wikipedia.org/wiki/Teroristický_útok...
K teroristickému útoku v Bratislave 12. októbra 2022 došlo krátko po 19:00 hodine pred LGBT kaviarňou Tepláreň na Zámockej ulici v Bratislave. Páchateľ pri ňom úkladne zavraždil dve obete vo veku do tridsať rokov a postrelil jednu osobu.[1] Zavraždený Juraj Vankulič bol nebinárnou osobou, Matúš Horváth bisexuál.[2] Na druhý deň bolo nájdené mŕtve telo páchateľa. Predpokladaným motívom zločinu bola nenávisť voči skupine osôb a jednotlivcovi pre ich skutočnú alebo domnelú sexuálnu orientáciu. Čin bol 17. októbra 2022 prekvalifikovaný z vraždy na obzvlášť závažný zločin teroristického útoku.[3]

@anonym_bd6fe1 Utoky na kazdeho, hocikde sa deju.. na celom svete. A jej jedno kto je akej narodnosti, vierovyznania, farby pleti, alebo orientacie. Vzdy sa najde nejaky tupec, ktory niecim sa citi "vyprovokovane" a je uplne odveci sirit propagandu, ako je voci niekomu sirena nenavist a cely narod je homofobny, vsetci ludia su netolerantni... A samozrejme, mame tu "predpokladany dovod" :DD
a potom su tu realne rozumne nazory ludi, ktory si myslia, ze sa to pozronostou voci niekomu/niecomu prehana... a od vaznych problemov sa nejak odklanaju riesenia.

mala_arkana
Dnes o 10:28
@mandzula

@mandzula Nemas uplne pravdu. S.r.o. teda spolocnost s rucenim obmedzenym, nerovna sa majitel ako sukromna osoba. Hovorim to ako niekto, kto vlastni s.r.o. V praxi to znamena, ze ako sukromna osoba, aj ked som majitel, agujem len do istej miery ako ja, a do istej miery ako firma, teda pravnicka osoba. To rucenie obmedzene takto vyhranuje firmu ako separatnu entitu a tak ju aj pravne vedie, to napriklad znamena, ze krach alebo zadlzenie firmy sa tiez nedotyka priamo majitela, ktory moze byt v osobnom zisku. V ojedinelych pripadoch moze firma dokonca zalovat alebo prepustit svojho majitela z vedenia a exekutivnej cinnosti (ako napriklad uverejnovanie obsahov v jej mene). To nie je nieco, ako moj dom, v ktorom si mozem robit co chcem.

Tento pan to robi, lebo moze, ale to neznamena, ze je to v poriadku.

anonym_f75cb5
Dnes o 10:29

Má právo si dať na stránku svojej firmy, čo len chce, pokiaľ to nenapĺňa skutkovú podstatu trestného činu, či ako sa to hovorí.
My ostatní máme právo tam nenakupovať a toho sa držím už od covidu. Našťastie si môžem vybrať, keby nie, tak stružlikám radšej hračky z dreva, než tam vkročiť.

anonym_d7f794
Dnes o 10:30
@anonym_44478d

@anonym_d7f794 To nie je o tom, že s niečím nesúhlasíš ( napr. s ponožkami v sandáloch alebo chovom psov v paneláku), ale o prejave nenávisti, opovrhnutia, degradovania inak orientovaných ĽUDÍ.

@anonym_44478d nikdy som nikde nepisala ziadne prejavy nenavisti, degradovania ani som nikdy na tuto skupinu ludi nebola utocna a pod. To, ze s niecim nesuhlasim (ako napr. pride pochody, nahi ludia v uliciach) nie je degradacia ani opovrhovanie. Ano, nepaci sa mi ich spravanie. A co? Moze sa mi nepacit, mozem aj nahlas povedat ze sa mi nepaci a ty si tym nic neurobis. Tebe sa tiez nemusi vsetko pacit, moze ti byt nesympaticke nejake spravanie. Znamena to, ze prejavujes nenavist voci tym ludom?

abbey1
Dnes o 10:32
@valria

@weronika171717 Svoje " názory" nech si prezentuje na súkromnom profile, geroj, ale nie v mene firmy, v ktorej určite pracujú aj takí, čo s tým nesúhlasia, príp. aj gejovia či lezby. Či aj tých lustruje a diskriminuje??

@valria Ale veď názory vyjadrujú verejné i iné reťazce. Myslíš, že sa pýtajú na názor všetkých svojich zamestnancov?

simca06022011
Dnes o 10:35
@mala_arkana

@mandzula Nemas uplne pravdu. S.r.o. teda spolocnost s rucenim obmedzenym, nerovna sa majitel ako sukromna osoba. Hovorim to ako niekto, kto vlastni s.r.o. V praxi to znamena, ze ako sukromna osoba, aj ked som majitel, agujem len do istej miery ako ja, a do istej miery ako firma, teda pravnicka osoba. To rucenie obmedzene takto vyhranuje firmu ako separatnu entitu a tak ju aj pravne vedie, to napriklad znamena, ze krach alebo zadlzenie firmy sa tiez nedotyka priamo majitela, ktory moze byt v osobnom zisku. V ojedinelych pripadoch moze firma dokonca zalovat alebo prepustit svojho majitela z vedenia a exekutivnej cinnosti (ako napriklad uverejnovanie obsahov v jej mene). To nie je nieco, ako moj dom, v ktorom si mozem robit co chcem.

@mala_arkana pobavilo, teraz mi povedz, ako "firma" sama prepusti svojho majitela v REALITE. Ak tam na to nie su organy, ktore by ho proti jeho voli odvolali?? akoze ja si zvolam valne zhromazdenie spolocnosti-seba a sama seba odvolam?
ano je to ina pravna subjektivita,a le stale majitel = je majitel a je to jeho firma. A ta firma, prezentuje v podstate jeho pracu, jeho nazory, rozhodnutie. Nie naopak. Je tam jediny spolocnik, jediny konatel... :D cize to co popisujes = je mimo realitu slovenksych beznych srociek.. to tak pri zlucovani, investoroch, viacerych majiteloch, spolocnikoch moze byt realne. Inak je sro len forma, ako fo podnika.

mala_arkana
Dnes o 10:40
@simca06022011

@mala_arkana pobavilo, teraz mi povedz, ako "firma" sama prepusti svojho majitela v REALITE. Ak tam na to nie su organy, ktore by ho proti jeho voli odvolali?? akoze ja si zvolam valne zhromazdenie spolocnosti-seba a sama seba odvolam?
ano je to ina pravna subjektivita,a le stale majitel = je majitel a je to jeho firma. A ta firma, prezentuje v podstate jeho pracu, jeho nazory, rozhodnutie. Nie naopak. Je tam jediny spolocnik, jediny konatel... :D cize to co popisujes = je mimo realitu slovenksych beznych srociek.. to tak pri zlucovani, investoroch, viacerych majiteloch, spolocnikoch moze byt realne. Inak je sro len forma, ako fo podnika.

@simca06022011 Ved vravim, ze vzhladom na jeho konkretnu situaciu je mu to umoznene, ale aj tak je to minimalne neprofesionalne a napadnutelne zo strany zamestnancov (take, ze proste nech daju vypoved neplati) a z pohladu legislativy stale na povazenie.

Keby bol majitel vacsej korporacie, moze ho prepustit spravna alebo vykonna rada, alebo jeho konanie napadnut odbor. Nepoznam strukturu Dracika, su to dve firmy (jedna spravuje ecommerce, druha kamenne predajne), ale zase, absencia enforcementu z toho nerobi nieco, co je moralne, profesionalne, a legalne v poriadku.

valria
autor
Dnes o 10:41
@abbey1

@valria Ale veď názory vyjadrujú verejné i iné reťazce. Myslíš, že sa pýtajú na názor všetkých svojich zamestnancov?

@abbey1 Doteraz som si ani nevšimla, okrem Lidla a jeho kampane za výsadbu stromov či det. ihriska, resp. kampane Avon, Martinus....ale stále ZA dobrú vec, a nie PROTI niekomu.

mandzula
Dnes o 10:47
@mala_arkana

@mala_arkana Majitel (konatel) je mozno zaroven aj riaditel, netusim, aka je struktura danej spolocnosti. Nic to vsak nemeni na fakte, ze svoj nazor na webe svojho e-shopu vyjadrit moze. A rovnako sa zakaznici, ako aj zamestnanci, mozu rozhodnut, ci nakupom, pracou pre neho, jeho postoj podporia. Nepredpokladam, ze jeho nazor zaklada podstatu niecoho protipravneho, neviem o tom, ze by sa v suvislosti s nim nieco take riesilo, je to skor o individualnom postoji kazdeho z nas.

anonym_730896
Dnes o 10:49
@anonym_bd6fe1

@abbey1 Predstav si, ze mas dieta, to dieta nemoze za to, ale bude pritahovane rovnakym pohlavim. A ludia postvani Dracikom a spol jedneho dna rozbiju tvojmu dietatu hlavu, lebo je ine a zavrazdia ho. Tak ako zavrazdil syn poslanca tych dvoch gayov pred barom. Dnes tolerujes nasilie, resp. netolerujes, je ti to iba lahostajne, co sa deje inym, zajtra mozno budes sama jeho obetou ...

@anonym_bd6fe1 aj druha strana je zial nesmierne agresivna. Spomenme si naposledy na Cekyho, ktory isiel vystupovat na oslavy Cyrila a Metoda a co sa na neho vyrutilo. Zial extremisti na jednej strane aj na druhej su velke zlo. Ale svoj postoj si stale moze vyjadrit kazdy. Kazda firma si vybrala svoj smer a my sa mozeme stale rozhodnut kde nakupime. Zial v slovach tohto cloveka z Dracika je mnoho pravdive, i ked niekedy az zbytocne pritiahnute za vlasy a velmi prehnane. Ako spolocnost sa rutime do zahuby, no ja mam to stastie, ze v mojom okoli mam skvelych ludi. A aj gayov, ktori su ale uplne normalni. Nie normalni, ale skveli.

mandzula
Dnes o 10:55
@anonym_bd6fe1

@mandzula Ved ty pises, ze sirenie nenavisti k nejakej komunite je "iba" mat gule povedat "nepopularny" nazor...

@anonym_bd6fe1 Ja osobne to ako sirenie nenavisti nevidim. Zrejme to bude aj mojim postojom k danej teme - existencia ludi, o ktorych je rec, mi nevadi, prekaza mi vsak sposob, akym sa niektori z nich prezentuju na verejnosti. Nejeden clovek z ich radov (napriklad Osmani Laffita) sa vyjadril, ze takato prezentacia im skor skodi ako pomaha. Sama mam kamarata gaya, skveleho cloveka, no nepotrebuje sa ostentativne bozkavat na ulici polonahy s anjelskymi kridlami na chrbte.

zuzana76
Dnes o 11:03
@mandzula

@mandzula presne tak

anonym_b48cc1
Dnes o 11:11
@anonym_730896

@anonym_bd6fe1 aj druha strana je zial nesmierne agresivna. Spomenme si naposledy na Cekyho, ktory isiel vystupovat na oslavy Cyrila a Metoda a co sa na neho vyrutilo. Zial extremisti na jednej strane aj na druhej su velke zlo. Ale svoj postoj si stale moze vyjadrit kazdy. Kazda firma si vybrala svoj smer a my sa mozeme stale rozhodnut kde nakupime. Zial v slovach tohto cloveka z Dracika je mnoho pravdive, i ked niekedy az zbytocne pritiahnute za vlasy a velmi prehnane. Ako spolocnost sa rutime do zahuby, no ja mam to stastie, ze v mojom okoli mam skvelych ludi. A aj gayov, ktori su ale uplne normalni. Nie normalni, ale skveli.

@anonym_730896 Čekovský vadí, ale naši herci, keď po skončení divadelného predstavenia riešia svoje politické názory, to je v poriadku. Jednoducho tu je povolený len jeden názor. A ten progresívny. Takto začínal fasizmus.

vlada41
Dnes o 11:14

V Draciku 5 rokov vedome nenakupujem, presne kvoli nazorom majitela. Ma pravo si napisat co chce a ja mam pravo neminat tam svoje peniaze. Je to vyrovnane.

anonym_4aaf63
Dnes o 11:19
@anonym_d7f794

@anonym_4aaf63 :D hej hej, clovek s niecim nesuhlasi a hned je homofob :D classic comedy

@anonym_d7f794 klasika je odsudzovat bez poznania, bez toho, aby si tam realne bola a videla, ze ziadni uchylaci tam nie su az na par vynimiek, ktore nikoho nezaujimaju, kedze take vynimky sa najdu vzdy a vsade. Aj v tvojom okoli su vseliaki divni ludia a normalny clovek za to nesudi celu spolocnost. Takze nie, nemas vysvetlitelny a obhajitelny nazor a ano, si homofob