icon

Klamú nás obchody častejšie než doteraz?

Dnes o 15:47

Nezdá sa vám že sa v obchodoch viac klame?

Dnes som kupovala v Mauntf. granule pre mačku, pán za pokladňou mi povedal sumu, povedala som že to išli tak veľmi hore, ešte nedávno som platila len 5-6 e. Nato sa rýchlo spamätal že jemu to pokladňa ani nevie ako hodila daný produkt 2 krát.

V Jednote bežne neodčítajú zľavu. Musím ich upozorniť, že nebola odčítaná zľava.

U zubára mi zubár vôbec neplánoval dať bloček, musela som ho nato upozorniť, že kde mám bloček - neskutočne očervenel a dával mi naspäť nejakú sumu e.

Kaderníčka mi za pár minút práce zapýtala takú sumu že som nechápala. Keď som chcela bloček, tak mi povedala že ho už zahodila. Začala hĺadať, ale akosi záhadne nenašla.

Robia to vedome pracovníci, alebo čo s tým ?

guiseppinka
Dnes o 18:03

Este chapem, ze clovek nahodi ine pecivo, lebo hadze kod a moze sa seknut. Ale led na kase pipa a vydava peniaze, ved netreba pocitat, vsetko vyhadzuje kasa

anonym_ac2571
Dnes o 18:07
@miselka257

@sara07 to isté billa, ráno prídem pred prácou nakúpiť niečo na raňajky a oni originál nič nikde nemajú, okolo obeda sa spamätajú, doložia a večer majú opäť vykúpené všetko a takto sa to opakuje každý deň 🤔

@miselka257 Zamestnanci v Bille sú asi posledná trieda, úplna sedlač. Neviem kde ich pozbierali a hlavne že Billa sa tvári ako taký lepší drahší obchod a zamestnáva tam také trosky čo tam hulákajú po sebe, nevedia odzdraviť, rehocú sa tam ako telce, poflakujú sa tam. No otras.

scila
Dnes o 18:08

@anonym_autor nie, nezdá.
Naposledy mi neblokovali viac krát tovar v Česku pred viac ako 10 rokmi.
Na niektorých pokladniach stačí, že jemne pohneš rukou a vec sa nablokuje znova. Mne sa to stalo na samoobslužnej pokladni v Bille.
Ten pokladník v Mauntfielde by z toho vôbec nič nemal. Či si myslíš, že by si to druhé žrádlo pre mačky vzal domov či čo?
A čo sa týka lekárov a malých podnikateľov - bločky neberiem. Táto vláda hádže ľuďom také polená pod nohy, že nech ten bloček netlačia.
Ja vidím zlodejov hlavne vo vláde, nie medzi drobnými podnikateľmi. Alebo mám možno len čestného zubára, či kaderníčku.

anonym_e21087
Dnes o 18:13

@anonym_autor nechapem na co ti je blocek.tento stat likviduje podnikatelov a taketo mudrlantky tiez. Budes rads, ak o rok vobec budes mat ist kam na pedikuru,lebo je dost mozne, ze v sluzbach a gastre vsetci skrachuju. Dufam, ze ked dostanes blocek sa ti bude aspon lepsie spat.oooooch boze moj.toto su mi len ludia

anonym_ec85a9
Dnes o 18:23

@anonym_autor áno a billa je v tom expert. Najskur. Obchod na odrby. Oni vyslovene davaju iné cenovky ako ma byt. Zámerne davaju cenovky na iný tovar. Musíte mať oči na stopkách. Oni proste rátajú , že milionársky Slovák len tak nahadze ten svoj 150. € nákup a nevšimne si. Minule jahody. 2,50€. Obzrela komplet štítok 250g.nazov , granát Všetko sedelo. Vravím si to musí pri kase sediet tu nemajú čo oklamať. No jasne 3,99€. Spiny. Za mnou rada jak v riti. No zobrala a išla. Klamu jak svine.

motylik2559
Dnes o 18:27
@anonym_ac2571

@miselka257 Zamestnanci v Bille sú asi posledná trieda, úplna sedlač. Neviem kde ich pozbierali a hlavne že Billa sa tvári ako taký lepší drahší obchod a zamestnáva tam také trosky čo tam hulákajú po sebe, nevedia odzdraviť, rehocú sa tam ako telce, poflakujú sa tam. No otras.

@anonym_ac2571 Nie je Billa ako Billa, podla mna je jedno aky retazec, ale zavisi od prevadzky. Kazdopadne, u nas v Bille som velmi spokojna, ked tam idem nakupit, pretoze predavaci su tam naozaj milí, opytam sa- slusne odpovie, taktiez na kase ma predavacka upozornila na jednu akciu pri pocte 2ks ze ma vyjde lacnejsie, tak pockala kym skocim pre druhy kus ( aj ked to nebolo nastastie daleko od kasy🙏 lebo nerada sama zdrziavam). Takze ja mam s prevadzkou Billy u nas len dobre skusenosti. Co napr. o Kauflande prevadzke co je kus dalej, tak tam som prestala chodit, dojde mi to tam ako jeden velky chaoz a cela budova ako klbko nervov😁

autor
Dnes o 18:36
@anonym_e21087

@anonym_autor nechapem na co ti je blocek.tento stat likviduje podnikatelov a taketo mudrlantky tiez. Budes rads, ak o rok vobec budes mat ist kam na pedikuru,lebo je dost mozne, ze v sluzbach a gastre vsetci skrachuju. Dufam, ze ked dostanes blocek sa ti bude aspon lepsie spat.oooooch boze moj.toto su mi len ludia

@anonym_e21087 kdeže by pokrachovali. Potom nech idú do fabriky - uvidia život.

rozculena
Dnes o 18:44
@anonym_2c73f1

v Bille kupovane 2ks sardinky, na bloku 5ks, v Terne 5ks kaiseriek, na bloku 5 chlebov, v Kauflande platený 10 eurovy nakup 50 tkou, pokladnicka vydala 20 euro. V Tescu sa pytal brigadnik ineho pokladnika aku cenu ma dane pecivo, odpoved dostal aby blokoval vzdy to najdrahsie...

@anonym_2c73f1 toto ti môžem vysvetliť,to nerobia naschvál,klávesa 2 a 5 sú nad sebou,v tej rýchlosti sa môže stať,že pokladníčka sa preklepne,stalo sa aj mne,mali sme veľmi citlivé klávesy a musela som si dávať veľký pozor.kaiserka a chleby,možno majú podobné kódy,a keď ťuká,môže sa preklepnúť tiež,albo je to na rýchloklavese vedľa seba.Takže toto nerobia naschvál,čo by z toho asi mali

anonym_92ccb9
Dnes o 18:45

mna dieta v bille pri pokladni predviedcalo na lizanku, nechcela som, ale bolo -50%, tak som jednu vzala..mna skoro slak trafil, ked som potom zistila, ze bolo za plnu cenu, vobec zlavu nezapocitalo..a to mali prelacnene pri pokladni
v lidli na prelacnenom nepreliepaju stary kod a velakrat sa mi stalo, ze som si naskenovala za povodnu cenu

rozculena
Dnes o 18:49
@anonym_92ccb9

mna dieta v bille pri pokladni predviedcalo na lizanku, nechcela som, ale bolo -50%, tak som jednu vzala..mna skoro slak trafil, ked som potom zistila, ze bolo za plnu cenu, vobec zlavu nezapocitalo..a to mali prelacnene pri pokladni
v lidli na prelacnenom nepreliepaju stary kod a velakrat sa mi stalo, ze som si naskenovala za povodnu cenu

@anonym_92ccb9 a ty tam nevidíš tú oranžovú nálepku?

anonym_92ccb9
Dnes o 18:55
@rozculena

@anonym_92ccb9 a ty tam nevidíš tú oranžovú nálepku?

@rozculena ano, ale oni to nalepia vedla seba a teraz skenuj..no musim si to prekryt..a niekedy clovek zabudne..napriklad v tescu je stary ciarovy kod prelepeny

katica06
Dnes o 19:03
@anonym_ac2571

@anonym_ac2571 tak načo tam chodiš ak si natoľko nespokojná?

anonym_ac2571
Dnes o 19:03
@katica06

@anonym_ac2571 tak načo tam chodiš ak si natoľko nespokojná?

@katica06 Ja tam už dávno nechodím. Ešte nejaká odveci otázka?

katica06
Dnes o 19:05
@anonym_ac2571

@katica06 Ja tam už dávno nechodím. Ešte nejaká odveci otázka?

@anonym_ac2571 keď tam už dávno nechodíš tak ako vieš zhodnotiť aktuálnu situáciu v Bille?

anonym_ac2571
Dnes o 19:08
@katica06

@anonym_ac2571 keď tam už dávno nechodíš tak ako vieš zhodnotiť aktuálnu situáciu v Bille?

@katica06 Vážne? Už tam konečne pracuje fundovaný a slušný personál?

gondyo
Dnes o 19:16

Stáva sa dosť často,plná cena na bločku,v regáli zľava,kontrolujem bločky alebo si sama nablokujem pri samoobslužnej...minule v lidli mame 30 šalátov nablokovali,ona samozrenme nevidí na to bez okuliarov...ja rozumiem,že sa pokladníci môžu pomýliť,ale niekedy sa ako keby spoliehajú,že ľudia inú cenu nebudú riešiť,alebo že si to nevšimnú

katica06
Dnes o 19:17
@anonym_ac2571

@anonym_ac2571 neviem? Ja sa pýtam.

anonym_cd63b3
Dnes o 19:17

@anonym_autor nemám ten pocit, ale u služieb všade pýtam bloček z princípu.Ked mi vie dať zľavu predavačka v ázijských potravinách, keď poviem, že nechcem blok, tak pekne odráta 20% tak nech mi nedá kaderníčka blok a dá zľavu čo ušetrila.Vcera má skoro vykotilo, keď som bola na kozmetike a platila som 47 eur a s nevôľou mi tie 3 eura vydala.A to som si nedala masáž s masážou by to bolo o 17 eur viac.nenormalne fakt

anonym_5cc932
Dnes o 19:24
@anonym_cd63b3

@anonym_autor nemám ten pocit, ale u služieb všade pýtam bloček z princípu.Ked mi vie dať zľavu predavačka v ázijských potravinách, keď poviem, že nechcem blok, tak pekne odráta 20% tak nech mi nedá kaderníčka blok a dá zľavu čo ušetrila.Vcera má skoro vykotilo, keď som bola na kozmetike a platila som 47 eur a s nevôľou mi tie 3 eura vydala.A to som si nedala masáž s masážou by to bolo o 17 eur viac.nenormalne fakt

@anonym_cd63b3 ja to beriem rovnako, prečo ja mám platiť odvody s mojej výplaty a ľuďom v službách by mali ísť do vačku. Proste ide tu o princíp...
Ja som minule bola u kaderníčky, vedela som, že budem platiť viac a nedala mi bločik, hovorím jej a blok môžem prosiť. Keďže mne preplácajú v práci kaderníčku aj kozmetičku. Mala sakra problém mi tam nahádzať činnosti a zrazu suma na bloku nižšia o 15 eur. Vnútorné ma to nahnevalo ...

anonym_31575a
Dnes o 19:39

Ako citam, zacnem kontrolovat blocky 🙈. Ale ja mam s inym problem, velmi nekvalitne sluzby celkovo, zhorsilo sa vela veci, ludia maju totalne v pazi. Stavbari, vodari, stolari, jedna chyba za druhou. Za doucovanie syna platim vyse 20/eur 45 minut. Ide na prijimacky na 8rocny gympel a zistila som, ze ho neuci ucitelka, resp. pani to vystudovane sice ma, ale nikdy deti v skole realne neucila 🫣. Co volakedy bolo ja neviem 50 eur ked sa niekto zabuchol, teraz 110 eur. Urobi to za 5 sekund. Cokolady na varenie uz nemaju 100g, ale 80. Mensie balenia, vyssie ceny, horsie sluzby celkovo. Mam kurz anj, no katastrofa rovnako, uz sa neprihlasim. Nemam pocit, ze to tak byvalo zle. Ale teraz coraz horsie.

ivicatolic
Dnes o 19:40

@anonym_autor každý zarába ako vie 😂😁😂

anonym_31575a
Dnes o 19:50
@anonym_e21087

@anonym_e21087 v gastre skrachuju hlavne pre tie neumerne vysoke ceny co nastavili. Ze za vodu si nablokuju 2,50, ze za malu porciu zaplatis 14 eur, ze sluzby nic moc. Pausalizujem teraz, ale zial co v tych restikach pytaju nie je normalne. Za kavu 4,50, kolacik 6,7 eur 🫣. Centrum mesta. Z kolacikov ktore stali napr. 1,60, teraz 4. Za jeden rok. So zmrzlinou rovnako.

bielasovicka
Dnes o 20:08

@anonym_autor podľa mňa odrbavaju v každom obchode. Všade.

mayflowernl
Dnes o 20:10

Moja skusenost z Holandska: Preco niektore obchody neakceptuju peniaze iba kartu? Preco iba jedna pokladna v obchode akceptuje platbu peniazmi a zvysne kartou? Odpoved, ktoru som pocula viackrat: Lebo ludia nevedia ani zakladnut matematiku a nevedia, kolko ti maju vydat a nemusia rozmyslat nad peniazmi. Je jednoduchsie naucit ich stracit na monitore "platba kartou". Sokantne, ked som sa to dozvedela.

Od kadernicky a nechtarky a zubara mi je blocek absolutne zbytocny, to mi ani na sekundu nenapadne cakat a pytat si to. Ale ze nieco je nablokovane dvakrat, stane sa, ze im to skener napipa dvakrat. A do Jednoty som prestala chodit, tam klamu aj na pultovych produktoch aj vo vydavkoch, Jednota u mna skoncila, ja som odtial este neodpisla nenahnevana alebo sa tam vratila ze polovicku zle nablokovali alebo aj popridavali, co som nemala.

anonym_e21087
Dnes o 20:18
@anonym_autor

@anonym_e21087 kdeže by pokrachovali. Potom nech idú do fabriky - uvidia život.

@anonym_autor ake zlo a zavist z teba ide.... vo fabrike odrobia 8h a idu domov s citou hlavou a maju zarobene. Podnikanie je 24/7. Kazdy mesiac nevies ci pokryjes naklady. Ale to ludia ako ty nepochopia

anonym_e21087
Dnes o 20:20
@anonym_92ccb9

@anonym_92ccb9 lizanka za plnu cenu.no to musela byt pálka 😂

anonym_e21087
Dnes o 20:25
@anonym_31575a

@anonym_e21087 v gastre skrachuju hlavne pre tie neumerne vysoke ceny co nastavili. Ze za vodu si nablokuju 2,50, ze za malu porciu zaplatis 14 eur, ze sluzby nic moc. Pausalizujem teraz, ale zial co v tych restikach pytaju nie je normalne. Za kavu 4,50, kolacik 6,7 eur 🫣. Centrum mesta. Z kolacikov ktore stali napr. 1,60, teraz 4. Za jeden rok. So zmrzlinou rovnako.

@anonym_31575a a koho ste volili??? Lebo su take drahe vstupy,odvody,energie,najmy a naklady celkovo.co tato vlads zbabrala, ze tie ceny take zial byt musia

anonym_753aef
Dnes o 20:25

@anonym_autor chodím do samoobslužných pokladni, takže nie, nestáva sa mi. Nakoľko sama robím (inú robotu), viem, že nie som neomylná, tak to beriem ako ľudské chyby, ktoré sa proste pritrafia. (Kým neboli samoobslužné pokladne, áno stalo sa, že sa niečo doplietlo pri pokladni, ako vravím, za mňa sú to ľudia a nie stroje, stačí sa ozvať, vykreklamovať a hotovo - ja som si po nákupe vždy čekla bločik a vybavila ak tam bola nejaká blbosť).

rozculena
Dnes o 20:26
@anonym_92ccb9

@rozculena ano, ale oni to nalepia vedla seba a teraz skenuj..no musim si to prekryt..a niekedy clovek zabudne..napriklad v tescu je stary ciarovy kod prelepeny

@anonym_92ccb9 hej,tak v tescuto je vymyslené lepšie,keď prekryjú ten starý kód,a okr.toho sme to museli tak lepiť,že nesmel byť prekrytý dátum spotreby,ani zloženie,ani výrobca,všetok text musel byť viditeľný,boli za to pokuty od SOI. Ako má toto ošetrené Lidl,to netuším.Zjavne zákon neplatí pre všetkých rovnako

rozculena
Dnes o 20:28
@anonym_ac2571

@anonym_ac2571 u nás áno,aspoň vtedy,keď som tam bola