icon

Môže SBSkár zakázať vstup do potravín bezdomovcovi, ktorý kradne?

chobotnica777
12. apr 2026

Moze dat sbskar zakaz bezdomovcovi ktorý kradol uz zákaz do potravín priklad tesco? Ci to musi ist cez sud?

Strana
z2
rozculena
12. apr 2026

nemôže a pochybujem,že súd sa bude takým niečím zaoberať,potom by súdy nerobili nič iné,len zakazovali vstupy zlodejom do obchodu

tom_i
12. apr 2026

Nie. Na základe čoho?

anonym_d63eb9
12. apr 2026

Ani SBS ani sud ani nikto

anonym_bb69aa
12. apr 2026

U nás v Kauflanfe je jeden sbs, ktorý ich nepustí ani do tej vstupnej 'chodby', pretože ich už pozná. Sú tam deň čo deň, obťažujú zákazníkov, smrdia močom. Myslite si čo chcete, ja to schvaľujem. Nie je mi príjemné, keď ma aj s dieťaťom obstúpia traja-štyria chlapi podgurážení alkoholom. Poznáme ich tam všetci. Keď neobťažujú priamo v/pri obchode, tak chodia od auta k autu a drzo skúšajú, či je otvorené. Nezabúdajte, že nielen oni majú svoje práva.

anonym_056f6c
12. apr 2026

Je to hnus. A potom sa čudujeme, že niekomu rupnú nervy a dobije takéhoto smradľavého zlodeja ako psa.

ivicatolic
12. apr 2026

@chobotnica777 kedysi som pracovala v menšom obchode, mali zákaz vstupu do vnútra, z hygienických dôvodov, mohla im predavačka niečo nablokovať a podať von, ale zákon asi nie je , ako mu zabrániť

anonym_b54971
12. apr 2026

Mali by mat zakázaný vstup do potravín. Normálny slušný človek si nemôže ísť ani nakúpiť. Psom je zakázaný vstup do obchodu, pritom su čistejšie a voňavejšie ako ten prešťatý bezdomovec. Ja by som uvítala nápisy pri vstupe do obchodu-znečisteným a podnapitým a zapáchajúcim osobam je zakázaný vstup. Teraz sa hráme, že každý človek má nejaké práva. Kde sú práva nas ostatnych?

anonym_7f1663
12. apr 2026

A ako čo?zavola zlodej policajtov alebo čo 🙂

anonym_7f1663
12. apr 2026

Síce aj to sa mi stalo😅

anonym_51819f
12. apr 2026

Áno sú prevádzky kde SBS vyhodí ľudí ktorých poznajú ako tých čo kradnú,robia bordel. U nás bežná vec. Máme v meste aj takého čo chodí s mačetou a rád sa s ňou oháňa.
A či je to zákonné? Netuším ale je to správna vec.

petulda333
12. apr 2026

Neviem ci zo zakona moze,ale my sme zakazali niektorym vstup. A mohli sa stazovat kde chcu. Osobne by som uvitala,keby sbs alebo policia ich hnala aj z parkoviska. Motaju sa,obtazuju ludi a len striehnu kde co ukradnut.

doriiis
12. apr 2026

Bodaj by tak urobili v každom obchode.

anonym_b54971
12. apr 2026

Ja by som ich hnala aj z vlakových staníc a autobusových staníc. Nemajú tam čo robiť, ohrievať sa, obtazovat. Obťažujú svojím zjavom a zápachom cestujúcich. Nechápem že mesto a štát nemá na toto páky.

anonym_7f37c0
12. apr 2026
@rozculena

nemôže a pochybujem,že súd sa bude takým niečím zaoberať,potom by súdy nerobili nič iné,len zakazovali vstupy zlodejom do obchodu

@rozculena asi budeš prekvapená, ale ak ta osoba znečistena, pachne, navyše opakovane kradne tak ho SBS nemusí vpustiť dovnútra.
To sú potraviny, tam platia nejaké predpisy

rozculena
12. apr 2026
@anonym_7f37c0

@rozculena asi budeš prekvapená, ale ak ta osoba znečistena, pachne, navyše opakovane kradne tak ho SBS nemusí vpustiť dovnútra.
To sú potraviny, tam platia nejaké predpisy

@anonym_7f37c0 mali sme SBSkára,ktorý vedel narobiť poriadky,ale zabrániť im vstúpiť do obchodu nemohol,pokiaľ nič nerobili,iba smrdeli.Zákony poznal.
Chodili k nám aj robotníci,neskutočne špinaví,ostávali po nich kusy blata na podlahe,aj tým by si zabránil vstupovať? Ťažko.To nie je trestný čin ani prečin

anonym_7f37c0
12. apr 2026
@rozculena

@anonym_7f37c0 mali sme SBSkára,ktorý vedel narobiť poriadky,ale zabrániť im vstúpiť do obchodu nemohol,pokiaľ nič nerobili,iba smrdeli.Zákony poznal.
Chodili k nám aj robotníci,neskutočne špinaví,ostávali po nich kusy blata na podlahe,aj tým by si zabránil vstupovať? Ťažko.To nie je trestný čin ani prečin

@rozculena zaujímavé že viacerí tu v diskusii mame iné skúsenosti

rozculena
12. apr 2026
@anonym_7f37c0

@rozculena zaujímavé že viacerí tu v diskusii mame iné skúsenosti

@anonym_7f37c0 skúsenosti sú jedna vec a zákon druhá.My sme tiež nemali z toho radosť.Ani upratovačky.

anonym_7f37c0
12. apr 2026
@rozculena

@anonym_7f37c0 skúsenosti sú jedna vec a zákon druhá.My sme tiež nemali z toho radosť.Ani upratovačky.

@rozculena viem od sbs, že pokial je človek znečistený, pachne tak do potravín nesmie

anonym_98fbe5
12. apr 2026

@chobotnica777 zrejme nie. Ja som raz nakupovala v Tesco, pani si do tašky, pred našimi očami dala asi 15 kusov Študentskej pečate. Pri kase sme to vraveli pokladnicke, ona kývla plecom a to sme jej ju aj ukázali, ktorá pani to je. Zrejme majú veľké odpisy a neriešia maličké krádeže. Určite pani nakupuje aj ďalej v danom Tescu. Súd nerieši krádeže do istej sumy.

anonym_227378
12. apr 2026

Právo vojsť do obchodu a nakúpiť zo zákona neexistuje, je to súkromný majetok a majiteľ môže v prevádzkovom poriadku zakázať vstup resp. má právo neobslúžiť človeka, ktorý je napríklad znečistený, je pod vplyvom alkoholu alebo porušuje pravidla prevádzky (kradne)… nemôže to spraviť na základe rasy, náboženstva, pohlavia atď., tam platí antidiskriminačný zákon

anonym_c17de8
12. apr 2026

Zalezi od manazera podniku. Ked SBSkarovi povie, ze si nezela v obchode spinavych a smradlavych bezdakov z hygienickych dovodov, ktory mu tam bude spinavymi hnatmi chytat potraviny, tak kazdy hned zacne suhlasit s tym ze SBSkar moze zakazat vstup do obchodu. To iste sa tyka aj kradnutia.

anonym_d38a5f
12. apr 2026

Možno príde doba keď vstup do obchodu bude podmienený zákazníckou kartičkou alebo občianskym preukazom a zlodejoch ktorí tam už kradli nepustia.
Bol aj taká krčma kde zákazníci mali svoj kľúč a nikto cudzí sa tam nedostal bez doprovodu/odporúčania niekoho s kľúčom.

bloger
12. apr 2026

@chobotnica777 pravdepodobne nie do obchodu nemôžu nikomu zakázať vstup

anonym_69e9c1
12. apr 2026

my sme mali v piatok skolenie napr o tom ze sbs ti moze pozriet do tasky aj ta vyzvat nakup ukazat a ak nesuhlasis ma pravo v obchode ti nazriet do tasky a skontrolovat nakup. Lebo on chrani majetok obchodu. Raz tu bola taka tema o tom a takmer kazda si myslela, ze nemoze tak som bola prekvapena

leidin
12. apr 2026

Asize to je jeho praca nie? Potom naco je tomu obchodu taka funkcia vlastne, ked ma vyznam asi ako prah dveri :D kazdy prejde okolo bez rozdielu co urobi :D

anonym_ba7c8b
12. apr 2026

@chobotnica777 Majiteľ sa môže slobodne rozhodnuť komu vstup dovolí a komu nie. Má prevádzkový poriadok a tam vymedzené. Aj obchod aj vlak,autobus ťa nemusia odviezť a môžu vylúčiť za prepravy.

anonym_77a422
12. apr 2026

moze, obchod nie je verejne priestranstvo, je to interne rozhodnutie vlastnika

cacianka
12. apr 2026

V našej billa zakázali vstup jednej obyvatelke sídliska. Nebola ani bezdomovec, ani špinavá, pošťatá, len neskutočne obťažovala zákazníkov vonku aj dnu, aby jej kúpili niečo a potom špekulovala s výmenou tovaru za hotovosť. Osobne som zažila slušný prístup sbskara, ktorý jej zabránil vstupu. Poznali ju ľudia už z 3 sídlisk v okolí, vyše pol roka nevieme čo je s ňou. Psychiatrická pacientka asi, rodina ju neriešila, asi zasiahol sociálny odbor mestskej časti

anonym_8db871
12. apr 2026

@chobotnica777 bezdomovci by nemali byt pustani do potravin vobec, kradnu, smrdia, otravuju slusnych ludi, tvoria ich alkoholici, narkomani, pedofili, zlodeji a klamari, je to odpad spolocnosti, 99% z nich si za to moze samo, nikto ich nenutil.

Ak chcu potraviny, tak pekne vysoliť peniaze zamestnancovi danej predajne a pockat kym mu ich donesie, do vnutra zakaz vstupu, v Cine maju socialne zony a ked nemate potrebne kredity, nepustia vas, nemaju tam problem s asocialmi.

maranco
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2