Vydali mi v obchode viac peňazí: Čo robiť?
Pri nakupe mi pokladnicka omylom vydala viac penazi. Zistila som to az doma pri vykladani nakupu. Manzel tvrdi, ze by sa vratil a peniaze vratil. Ja si hovorim, ze to bola chyba obchodu a mozno by to uz ani nevedeli dohladat. Byvame na dedine, obchod v meste, aj cesta tam a spat bude nieco stat. Vratili by ste sa?
Kedysi áno,teraz už nie
len ci si sa nepomylila ty a nepojdes im vratit svojich 20 eur. Najlepsie je skontrolovat si vzdy na kase. Ale mozes sa na druhy den spytat, ci im na uzavierke nechybali peniaze. Ale ak im bude chybat 100 eur, tak aby to nepytali od teba.
Nie,ak by som tam mala cestu merat autom. Stalo sa. Ty za to nenesies zodpovednost,aby si mala z toho vycitky.
@anonym_autor ja by som tam aspoň zavolala, a keď tak, zastavila by som sa tam keď budem cestu a čas.
Asi ano, zalezi ako daleko to je. Ta pokladnicka to bude platit zo svojho. Ludia su omylni a my by sme mali byt slusni a moralni.
Kašlal by som na to, to nie je tvoja chyba. Za chyby sa platí, bohužel.
Asi ano, zalezi ako daleko to je. Ta pokladnicka to bude platit zo svojho. Ludia su omylni a my by sme mali byt slusni a moralni.
@hederamonstera robila som v obchode, neviem teda ci je to tak vsade, ale my sme zo svojho nic neplatili… za den sa velakrat nazbieralo omylmi tolko penazi, ze by sme mohli vratit po 20eur aj piatim. Takze ked bol nejaky problem, ze pri uzavierke chybali nejske peniaze, tak sa to platilo z tych, ktore sa nazbierali v ine dni. Ani obchod nejde za clovekom, ked sa pomyli. Nevravim, ze je to spravne, ale nutne to neznamena, ze predavacka to musi zaplatit zo svojho.
@hederamonstera robila som v obchode, neviem teda ci je to tak vsade, ale my sme zo svojho nic neplatili… za den sa velakrat nazbieralo omylmi tolko penazi, ze by sme mohli vratit po 20eur aj piatim. Takze ked bol nejaky problem, ze pri uzavierke chybali nejske peniaze, tak sa to platilo z tych, ktore sa nazbierali v ine dni. Ani obchod nejde za clovekom, ked sa pomyli. Nevravim, ze je to spravne, ale nutne to neznamena, ze predavacka to musi zaplatit zo svojho.
@anonym_5fb591 Presne tak, tiež som robila v obchode a viac krát sa stalo že v kase bol prebytok. Z toho sme mali taký "fond" z ktorého sa potom doplácalo, keď chýbalo.
@anonym_5fb591 Presne tak, tiež som robila v obchode a viac krát sa stalo že v kase bol prebytok. Z toho sme mali taký "fond" z ktorého sa potom doplácalo, keď chýbalo.
@anonym_da5fe4 sno presne tak, a nikto to neriesil, xe ludia viac zaplatili, to si clovek pri tom blokovani aj velkarat nevsimne a vecer pri uzavierke len zisti, ze ma v kase viac penazi ako ma mat.. tiez sme mali taky fond, vsetko navyse islo “do pokladnicky” a ked sa niektorej stalo, ze mala minus, tak sa z pokladnicky vybralo a vybavene.. to sa proste stava.. a tie obchody maju take zisky, ze im to nijako neuskodi, nejakych 20eur keby sa to stalo aj kazdy tyzden dvakrat.
Mne sa zvacsa stane, ze ked kontrolujeme kasu zistim, ze neikto zadal nizsiu platbu do terminalu ako mal. Este sa mi nikdy nestalo, ze by sa niekto.ozval. ak by sa ozval, mna by to potesilo, inak neriesim. Ja osobne neviem ako bybaom to riesila, lebo iba kvoli tomuto by sa mi tam.nechcelo ist, mozno by som zavolala co a ako... a z3 obchodom to neuskodi.. to nie, lebo zatiahne manko pokladnicka
@anonym_5fb591 ja som tiez robila v obchode, dokonca vo vacierych (najvacsie na slovensku aj v uplnej riti) a vsade platila manko pokladnicka, pamatam si ako 16rocna ked ma okradli o 5tis korun, poskladali sa mi na to vsetky pokladnicky zo svojho (boli sme taka mala prevadzka). Asi to fakt zalezi od obchodu a veducich v nom. Ja ako veduca som nastastie nemala ziadne vacsie manka, tak neviem uz povedat
@anonym_5fb591 no to som ešte nikde nezazila, že manko neplati pokladnik
O akej sume sa bavíme?
@doriiis Pozerám, že upravili nadpis, tam to bolo. 20 eur.
@doriiis Pozerám, že upravili nadpis, tam to bolo. 20 eur.
@anonym_autor fu, 20 eur je dost. ...akoze neriesila by som mozno dve eura, ale ...chudak pokladnik. Na druhu stranu, odzubu a mozno aj nechtiac, tiez inych, no tazko povedat....
@anonym_7916a6 no vidis, ja ano. Tak sme to mali my, ked som pracovala v obchode. Samozrejme clovek si musel davat pozor, uz keby sa jednalo o velke sumy, tak by sa to zrejme riesilo inak, ale napriklad aj syn brigadoval v Tescu a ked koncil, mal 300e manko, iba podpisal papier, ze on o tom nevie, kde sa tie peniaze podeli, a vybavene. Tam sa to ani inak ale nedalo, lebo viaceri sa striedali na kase pod jednym prihlasovacim cislom.
@anonym_7916a6 tesco
@anonym_5fb591 ja som tiez robila v obchode, dokonca vo vacierych (najvacsie na slovensku aj v uplnej riti) a vsade platila manko pokladnicka, pamatam si ako 16rocna ked ma okradli o 5tis korun, poskladali sa mi na to vsetky pokladnicky zo svojho (boli sme taka mala prevadzka). Asi to fakt zalezi od obchodu a veducich v nom. Ja ako veduca som nastastie nemala ziadne vacsie manka, tak neviem uz povedat
@hederamonstera aj v tescu?
@anonym_autor ano vrátila by som, dá sa pozrieť kamerový záznam kde ti vydáva peniaze.
Známej takto vrátili 50 eur, ...doma zistila, že jej chýbajú peniaze ...na druhý deň trvala na kontrole... takže sa jej potom ešte aj ospravedlnili
Mne teraz chuda chlap vydal menej.Objednavali sme pizzu na veceru,tak som zobrala 100vku,7 pizz 59eur a vydal mi 30 nieco.Peniaze dala do zadneho vacku a neriesila.O par sekund mi vola,ze on mi zle vydal.Mal mi dat o 10eur viac.
Ako velmi pekne od neho,ja by som na to ani neprisla.
Robila som na dvoch predajniach, v jednom bare a vždy sme manko platili my - zmena, ktorá ho urobila. Takže ja by som sa vrátila, aj som to niekoľkokrát urobila.
Uz by som sa tam nevracala. Ak to je stale ako za mojich casov, tak manko plati pokladnicka a preplatok si obchod necha. Je dost mozne ze zmena sa uz vymenila. Bud to daj osobne tej predavacke ked ju najblizsie uvidis, alebo kasli na to. Daruj na charitu nech si nespinis karmu 😅
@anonym_autor Dnes nie, ale keď pôjdem cez týždeň okolo

Áno