Vydali mi v obchode viac peňazí: Čo robiť?
Pri nakupe mi pokladnicka omylom vydala viac penazi. Zistila som to az doma pri vykladani nakupu. Manzel tvrdi, ze by sa vratil a peniaze vratil. Ja si hovorim, ze to bola chyba obchodu a mozno by to uz ani nevedeli dohladat. Byvame na dedine, obchod v meste, aj cesta tam a spat bude nieco stat. Vratili by ste sa?
Ja ano,raz som doma zistila,ze som neblokla rozok ktory dcera na predajni zjedla. Rano pri dalsom nakupe som ho zaplatila. Svedomie by mi nedovolilo si to nechat s pocitom,ze predavacka to zaplatit musi zo svojho
Aký to bol obchod ak sa smiem spýtať? V jednote to bude musieť zaplatiť pokladnička, ale čo sa týka Tesca, Lidla a Kauflandu, tí na to majú poistky a pokladnici nemajú hmotnú zodpovednosť. V Lidli a Tescu som robila ja, v Kaufe moja sestra, nikdy nedali preplatiť nič. Občas sa stalo, že vzniklo manko pár eur, inokedy bol prebytok, ktorý si obchod tiež nechával. Najväčšie manko som mala 22 eur (tiež som asi niekomu dala 20ku navyše) a nikto to neriešil.
@anonym_autor urcite nie. Neraz sa nam stalo, ze nam zauctovali iny, drahsi tovar alebo miesto 3 ks nauctovali 30 ks. Tiez sme si vzdy nevsimli, az doma.
@anonym_autor nie nevrátila by som sa. Keby to je 50 tak hej, ale pre 20€ určite nie. Tá predavačka to dosť pravedpeodobne nebude platiť zo svojho a ešte aby som sa niekam trepala z dediny
Inak ja nechapem tie co si myslia,ze to predavacka platit nebude 🤦 robila som vo viacerych potravinach a vsade bolo tak,ze ak mi v kase chybalo platila som zo svojho,co bolo navyse brala veduca do sejfu a slo to na konci kvazi do manka,teda na zaplatenie manka...ale to boli drobaky
Inak ja nechapem tie co si myslia,ze to predavacka platit nebude 🤦 robila som vo viacerych potravinach a vsade bolo tak,ze ak mi v kase chybalo platila som zo svojho,co bolo navyse brala veduca do sejfu a slo to na konci kvazi do manka,teda na zaplatenie manka...ale to boli drobaky
@petulda333 tiez sa cudujem, preco su si take iste, ze to chuda predavacka nebude platit zo svojho...
@anonym_autor v malých obchodoch sa spraví uzávierka na každej kase , každá predavačka má svoje heslo, ak chýba , doplatí, majú podpísanú hmotnú zodpovednosť
Mne raz predavačka mala z 50€ vidat 30€ a nevydala mi nič lebo si myslela že som jej dala 20€ .Dovtedy sa somnou hádala kým neprišla vedúca ktorá sa išla pozrieť na kameru a videla že som platila 50 tkou.Tak neochotne a bez ospravedlnenia mi predavačka dala naspäť tých 30€ akoby mi ich dávala zo svojich .Takže nie nevratila by som .
@petulda333 potraviny. Čiže Jednota? Alebo nejaký malý obchodík? Áno, tam sa platí manko, majú hmotnú zodpovednosť. Ale veľké reťazce ako Tesco, Lidl a Kaufland nedávajú predavačom podpísať hmotnú zodpovednosť a teda od nich manko pýtať nemôžu. Vlastná skúsenosť.
Dokonca v tescu si pamätám brigádničku, ktorá vyrobila manko 140 eur (nejaký chlapík ju chuderku obtiahol a všelijako jej zamieňal peniaze, kym sa totálne nestratila v tom). Letel sbs-kár, ktorý mal dávať pozor čo sa v pokladničnom priestore deje. Dievča nijako nebolo sankcionované.
@petulda333 potraviny. Čiže Jednota? Alebo nejaký malý obchodík? Áno, tam sa platí manko, majú hmotnú zodpovednosť. Ale veľké reťazce ako Tesco, Lidl a Kaufland nedávajú predavačom podpísať hmotnú zodpovednosť a teda od nich manko pýtať nemôžu. Vlastná skúsenosť.
Dokonca v tescu si pamätám brigádničku, ktorá vyrobila manko 140 eur (nejaký chlapík ju chuderku obtiahol a všelijako jej zamieňal peniaze, kym sa totálne nestratila v tom). Letel sbs-kár, ktorý mal dávať pozor čo sa v pokladničnom priestore deje. Dievča nijako nebolo sankcionované.
@anonym_94a85b nebudem menovat,ale rozne obchody to boli. A zopakujem,20€ je dost ja by som vratila
Ja áno, nie raz som vrátila, či upozornila, že je viac. Mne osobne sa to nestalo ešte nikdy, že by mi prišli vrátiť, ale tak moja chyba, zistila som to až keď vyšli z predajne.

Mne sa raz stalo, ked som robila v malej predajni s kozmetikou v OC, ze som si proste pomylila 10ku a 50ku, ktorou mi platila. Takze som jej vydala o 40 eur viac. Aj na mna pozerala, ze ci naozaj a potom spokojne vlozila do penazenky. Zhodou okolnosti si u nas zabudla nakup z ineho obchodu v hodnote asi 25 eur. Cakali sme do druheho dna, ci sa vrati ci uz pre svoju tasku alebo vratit peniaze. Neprisla, tak sme nakup vratili do obchodu a zbytok som musela doplatit zo svojho. Velmi ma to stvalo, aj ked to samozrejme bola moja chyba. Pani sa uz nevratila nikdy. 🙈 A napriklad mne raz zabudli nauctovat jedny polozku a vratila som sa do obchodu, ze toto ste mi nenauctovali. Skoro odpadli, ze niekto dobrovolne prisiel. Ale tiez to bol maly obchod, ktory som chcela podporit.