icon

Zabudnutý tovar a zásah polície: Ako postupovať?

aneta12_1
Včera o 12:34

Dobrý deň,
chcela by som sa poradiť ohľadom situácie, ktorá sa mi dnes stala.

Medzi prednáškami som zbehla do Tesca na rýchly nákup (obed, voda a zošit). Keďže som plánovala kúpiť len pár vecí, nebrala som si košík. Obed v sáčku som mala v ruke, vodu pod pazuchou a zošit som si vložila do vlastnej plátennej tašky. Keďže som bola po noci strávenej štúdiom veľmi unavená a mala som slúchadlá, na zošit v taške som pri pokladni úplne zabudla a zaplatila som len zvyšok nákupu.

Pri odchode ma zastavil SBS-kár, ktorý napriek môjmu vysvetľovaniu, že išlo o neúmyselnú chybu a zošit zaplatím, ihneď zavolal mestskú políciu. Policajti si zapísali moje údaje a keďže som poprela akýkoľvek úmysel, informovali ma, že mi poštou príde predvolanie na objasnenie priestupku.

Viete mi, prosím, poradiť, ako mám v tejto situácii postupovať a čo ma čaká?

Vopred ďakujem za odpovede

Strana
z2
anonym_13ae80
Včera o 14:17

Čistá buzeracia. Ciernych sa boja, tak mal pri Tebe pocit, ze tam nie je zbytočný.

zuzana2910
Včera o 14:25

Sa tu obhajuješ, prečo by sme Ti mali veriť, že si zošit nechcela úmyselne ukradnúť? Darmo píšeš slohy.. ďalšis tu: decko dojedalo v kočiari rožok, našťastie ho cely nezjedol a pokladnicka ho zazrela, keby ho cely zjedol, pravdepodobne aj tu by matka pri pokladni zabudla, že niečo, čo nebolo jeho zjedol a matka ešte nakakana na predavačku. Pokiaľ niečo nezaplatíš, nie je to tvoje.

kiwi3
Včera o 14:47

Ja som tento týždeň bola pri tom, ako mladá baba "zabudla" zaplatiť celý nákup. Zistili až neskor na kamere, mala šťastie. Sbskar si normálne robil svoju robotu v tomto prípade.

anonym_c1efb6
Včera o 14:50

ja by som si do vlastnej tasky nedala ani 5 centovu vec z principu, lebo takto sa nenakupuje nikde, treba si uznat chybu a zniest dosledok, to je cele

anonym_b93b43
Včera o 15:12

Nauč sa na nákup brať si košík, tak sa nestane že zabudneš niečo zaplatiť.

anonym_d76b00
Včera o 15:43
@aneta12_1

@doriiis Ja takto nakupujem len vtedy, keď nie som na aute. Zo zdravotných dôvodov totiž nemôžem nosiť príliš ťažké veci na ramene ani na chrbte, tak si musím strážiť váhu toho, čo nosím so sebou.

@aneta12_1 postupoval ako mal. Navyse, strazit vahu nakupu si vies aj kosiku, ked ho mas preveseny cez ruku. Taka vyhovorka neobstoji.
Pojdes kde ta predvolaju, situaciu vysvetlis. Pravdepodobne dostanes iba dohovor.

anonym_6a1e95
Včera o 16:41

Nechce sa mi normálne veriť, že vám príde všetkým úplne prirodzené, že mladá odišla bez zaplatenia. Pohoršujete sa tu na sbs-károvi, ktorý si plnil svoju pracovnú úlohu a robil to, za čo ho platia. Chcela by som vidieť vás, keby ste vlastnili malé potraviny a každú chvíľu by niekto zabudol zaplatiť "len" za čokoládu, "len" za kávu, "len" za zošit, "len" za keksík. Asi by ste inak rozprávali. Ten sbs vôbec nebol trápny, robil si svoju prácu, na to tam je a za to ho platia. Príde mi úplne choré vaše zmýšľanie, keď si myslíte že si honil ego na niekom, kto regulérne nezaplatil za tovar.

aneta12_1
autor
Včera o 17:26
@anonym_6a1e95

Nechce sa mi normálne veriť, že vám príde všetkým úplne prirodzené, že mladá odišla bez zaplatenia. Pohoršujete sa tu na sbs-károvi, ktorý si plnil svoju pracovnú úlohu a robil to, za čo ho platia. Chcela by som vidieť vás, keby ste vlastnili malé potraviny a každú chvíľu by niekto zabudol zaplatiť "len" za čokoládu, "len" za kávu, "len" za zošit, "len" za keksík. Asi by ste inak rozprávali. Ten sbs vôbec nebol trápny, robil si svoju prácu, na to tam je a za to ho platia. Príde mi úplne choré vaše zmýšľanie, keď si myslíte že si honil ego na niekom, kto regulérne nezaplatil za tovar.

@anonym_6a1e95 Chápem váš pohľad. Ak by som ten zošit vzala úmyselne, dávalo by pohoršenie zmysel. Tu však išlo o obyčajnú nepozornosť.

Zošit som mala v úmysle zaplatiť. Ak by som si stihla dovtedy, čo ma SBS-kár oslovil, dať do tašky zvyšok nákupu, za ktorý som normálne zaplatila, zošit by som si všimla a vrátila by som sa to vyriešiť. Nikto netvrdí, že SBS si nemá robiť svoju prácu, má na to plné právo a je to v poriadku.

Touto diskusiou som len chcela zistiť, či nemá niekto podobnú skúsenosť, keďže stať sa to môže každému z nás. Išlo o neúmyselnú chybu, nie o pokus o krádež.

anonym_3a2abb
Včera o 17:27

@aneta12_1 mne tak urobili cirkus kvôli jednému banánu, neúmyselne som vzala... Zapísali si to ale políciu nevolali, možno aj zato, že som bola tehotná.

anonym_6a1e95
Včera o 17:33
@aneta12_1

@anonym_6a1e95 Chápem váš pohľad. Ak by som ten zošit vzala úmyselne, dávalo by pohoršenie zmysel. Tu však išlo o obyčajnú nepozornosť.

Zošit som mala v úmysle zaplatiť. Ak by som si stihla dovtedy, čo ma SBS-kár oslovil, dať do tašky zvyšok nákupu, za ktorý som normálne zaplatila, zošit by som si všimla a vrátila by som sa to vyriešiť. Nikto netvrdí, že SBS si nemá robiť svoju prácu, má na to plné právo a je to v poriadku.

Touto diskusiou som len chcela zistiť, či nemá niekto podobnú skúsenosť, keďže stať sa to môže každému z nás. Išlo o neúmyselnú chybu, nie o pokus o krádež.

@aneta12_1 To máš pravdu, stať sa to môže každému. Ale neviem prečo sa ludia pohoršujú nad tým, že si sbs robil svoju prácu.

marca12
Včera o 17:38
@aneta12_1

@chrobak7 Ďakujem. Po tom všetkom som zostala v takom šoku, že som nevedela spracovať, čo sa vlastne stalo a myslela som na to najhoršie

@aneta12_1 Vobec sa netrap. Natrafila si na magora sbskara,ktory si potreboval dokazovat. Predvolaju ta,vysvetlis,pochopia a uzavrie sa to. Nic z toho nebude. Kvoli jednemu zositu robi sbskar takyto cirkus. Akoze chapem tam sa denne natahuje s kadejakymi individuami,ale aj tak to prehnal v tvojom pripade.

natalka13
Včera o 17:41

Zasnem, to by ste boli take benevolentne keby to bol vas obchod?
Jasne 1 rohlik 1 zosit ved to nic nieje.....
SBS nema v naplni prace "pustat" s nezaolatenym tovarom do 5eur.

anonym_296b73
Včera o 17:41
@anonym_d26af5

@aneta12_1 nič sa nestane dohovoria ti a to je všetko.trapny počin SBS kara.Mne sa minule stalo, že som mala v ruke sáčok s pečivom na ruke preveseny a zistila som to až vonku.Za jeden zošit robiť takýto cirkus?Sbs kar to mal vyriešiť tam zaplatiť a odchod.Nic si z toho nerob🤣

@anonym_d26af5 píšeš blbosti, len toľko ti k tomu poviem.

anonym_b93b43
Včera o 17:45

SBS nemá ako vedieť či je to neúmyselne a prvýkrát, alebo pravidelne zabúdaš v každom obchode. Záznamy o priestupkoch má polícia, obchod nemá evidenciu koľkokrát ťa pristihli vynášať tovar bez zaplatenia.

aneta12_1
autor
Včera o 17:47
@marca12

@aneta12_1 Vobec sa netrap. Natrafila si na magora sbskara,ktory si potreboval dokazovat. Predvolaju ta,vysvetlis,pochopia a uzavrie sa to. Nic z toho nebude. Kvoli jednemu zositu robi sbskar takyto cirkus. Akoze chapem tam sa denne natahuje s kadejakymi individuami,ale aj tak to prehnal v tvojom pripade.

@marca12 Ďakujem veľmi pekne za podporu. Keďže s takýmto postupom ja ani nikto v mojom okolí nemá žiadne skúsenosti, bola som z toho dosť v strese. Chcela som sa tu hlavne informovať a zistiť, či už niekto nezažil niečo podobné a ako to prebiehalo. Ešte raz vďaka, hneď sa mi na to pozerá trochu pokojnejšie.

anonym_296b73
Včera o 17:51

Vy tu viacerí nechápete, že nejde "len o zošit", polovica z vás je úplne mimo a vyjadrujete sa k veciam o ktorých nemáte ani páru. Tesco si najalo SBS na ochranu majetku, čo znamená že je úplne jedno či cez pokladňu prenesieš zošit alebo vysávač, či lízatko za 50 centov, VŠETKO sa považuje za krádež, proste nulová tolerancia. Keď tomu stále nechápete, tak potom policajtom vysvetľujte, že kvôli 0,5 promile za volantom nie je dôvod vám dávať pokutu.

Ty s tým zošitom dostaneš zápis na 2 roky, takže ak v priebehu dvoch rokov opäť zabudneš zaplatiť za zošit, tak už to dopadne pre teba podstatne horšie.

anonym_bae1e5
Včera o 17:52
@anonym_6a1e95

@anonym_6a1e95
Tiež len pozerám komentáre, že na vine je vlastne SBS-kár, ktorý si robil svoju prácu. On NEMÁ ODKIAL VEDIET, ci to bolo úmyselne, neúmyselne, prvýkrát, stýkrát... Na to bude to vypočúvanie.
Ak to bolo neúmyselne, slečna sa isto pouci a bude nakupovať, ako sa má. Ale na vine urcite nie je SBS-kar.

zuzana2910

Tak vidíš, keď nevieš, čo kde kladieš hlavne pri nákupoch, zober si pekne kosik a tam to klad. Inak naozaj budeš zlodej, pretože toto, čo si urobila, si kradla.

rozculena
@anonym_93bda8

Ja som minule mala problem s predavackou. Mala som plny kosik za 114€ a dieta v kosiku jedlo rozok. Pani vsetko nablokovala a potom sa ma pyta arogantnym hlasom ci je to vsetko? A ja ze ano. A zacala na mna zvysenym hlasom ze ten rozok ci nehodlam zaplatit.. pozeram ze jasne, ze sa ospravedlnujem ze v tom zhone proste mi to vypadlo ze dieta ma rozok.. no povedala ze keby tak vsetci zabudali ze kde by sme boli… Asi som vyzerala ako socka, ked som posobila tak, ze som narokom nechcela zaplatit rozok🤣🤣🤣stane sa cokolvek.. vobec to neries a nestresuj sa kvoli hluposti.. ja viem ze v danom momente sa clovek citi zahanbene, ale proste vysvetlis co sa stalo a nech uz si kazdy mysli co chce.. ved zivot im raz ukaze, ze aj im sa moze stat, dokonca aj horsie

@anonym_93bda8 nikdy som neriešila,keď dieťa niečo jedlo,ak mi to matka nepovedala,tak som to automaticky nablokovala bez kadejakých rečí,alebo som sa opýtala,že čo to papá.Bože,hentaké premotivované pizdy a sbskári 🙄

rozculena
Včera o 17:55

sbskár si robil svoju robotu? No hej,ale hentakým spôsobom?

anonym_b88ccd
Včera o 17:59

Nic si z toho nerob, nebudu ta riesit policajti, ale uradnicky na oddeleni verejnej spravy-priestupkove oddelenie. Robila som tam, spisu zapisnicu, dostanes nejake napomenutie a vybavene.

natalka13
Včera o 18:01
@anonym_b88ccd

Nic si z toho nerob, nebudu ta riesit policajti, ale uradnicky na oddeleni verejnej spravy-priestupkove oddelenie. Robila som tam, spisu zapisnicu, dostanes nejake napomenutie a vybavene.

@anonym_b88ccd zalezi kto ju predvola.

mandzula
Autor odpoveď zmazal
mandzula
Včera o 18:23
@anonym_b88ccd

@anonym_b88ccd Si ista, ze ked sa priestupok dostane na priestupkovom konanie, je mozne napomenutie?

3petka
Včera o 18:31

@aneta12_1 sbs kár si hodil ego. Mne sa stalo že som pečivo zavesila na Kocik a zabudla som na neho ostatne som mala na vrchu kočíku. Zastavil ma sbs a normálne som sa vrátila to zaplatiť a nik nič neriešil.

anonym_b88ccd
Včera o 18:49
@natalka13

@anonym_b88ccd zalezi kto ju predvola.

@mandzula
@natalka13 teraz som si uvedomila, ze pisala, ze sa jej to stalo v cechach. Takze myslim si, ze akekolvek skusenosti s riesenim takychto pripadov na slovensku, moze brat len s rezervou, v cechach to mozu mat inak.

bielasovicka
Včera o 20:11
@aneta12_1

@anonym_409438 Práveže nemám ich Clubcard. Išlo o Tesco v Česku a keďže nemám české telefónne číslo, myslím si, že by mi sa mi tam ani nedalo zaregistrovať.

@aneta12_1 ja mam clubkartu aj v Maďarsku. A nemám maďarské tel cislo

kiwi3
Včera o 20:30

Stále ten zlý sbskar... ten zošit kludne mohol byť aj za 20-30 eur, nie v hodnote rožka.

anonym_ef5e51
Včera o 22:48

Výhovorka za výhovorkou. Mám českú tesco kartu na slovenské číslo. Neberiem si časť nákupu do ruky a časť do tašky. Vidim bežne nakupovat ludi do vlastnych tasiek, ale maju tam len nakup a nemaju cast v ruke a cast v taske. K tomu obedu v ruke by sa ti v pohode zmestil aj ten zosit. Vodu si mala pod pazuchou, ruky maš 2.
SBS kar si robil svoju prácu a očividne dobre.
A tie, ktoré ju obhajujete viete aka škoda sa denne nazbiera v obchode ked niekto zabudne nablokovat zosit, niekto pečivo, niekto jogurt? Načo si podľa Vás ten obchod platí sbs? Aby tam len stáli? Viete o tom, Ze aj majitelia tych sbsiek kontrolujj pracu svojich zamestnancov? Kolko kradezi odhalia? Pracovala som v lekarni priamo v supermarkete a by ste sa čudovali ake mamičky na urovni pravidelne zabudali tovar v košíku kočíka.
A tie vysmievačky voči sbskarom typu, že on zošit nepoznal, alebo je to chlap s piňdurom je cez čiaru pre dospele ženy a matky. Každé povolanie je dôležité. A dospelá žena, ktorá sa zneho vysmieva ke chudera s IQ hojdacieho konika. Či aj vy kradnete a tak to podporujete? Hádam sa raz z vašeho decka nikto nebude smiat, ze je len smetiar, len upratovacka alebo len robotnik. Moj brat ako eletrikar zarobi viac, ako lekar v nasej nemocnici.

Strana
z2