Zabudnutý tovar a zásah polície: Ako postupovať?
Dobrý deň,
chcela by som sa poradiť ohľadom situácie, ktorá sa mi dnes stala.
Medzi prednáškami som zbehla do Tesca na rýchly nákup (obed, voda a zošit). Keďže som plánovala kúpiť len pár vecí, nebrala som si košík. Obed v sáčku som mala v ruke, vodu pod pazuchou a zošit som si vložila do vlastnej plátennej tašky. Keďže som bola po noci strávenej štúdiom veľmi unavená a mala som slúchadlá, na zošit v taške som pri pokladni úplne zabudla a zaplatila som len zvyšok nákupu.
Pri odchode ma zastavil SBS-kár, ktorý napriek môjmu vysvetľovaniu, že išlo o neúmyselnú chybu a zošit zaplatím, ihneď zavolal mestskú políciu. Policajti si zapísali moje údaje a keďže som poprela akýkoľvek úmysel, informovali ma, že mi poštou príde predvolanie na objasnenie priestupku.
Viete mi, prosím, poradiť, ako mám v tejto situácii postupovať a čo ma čaká?
Vopred ďakujem za odpovede
@aneta12_1 nič sa nestane dohovoria ti a to je všetko.trapny počin SBS kara.Mne sa minule stalo, že som mala v ruke sáčok s pečivom na ruke preveseny a zistila som to až vonku.Za jeden zošit robiť takýto cirkus?Sbs kar to mal vyriešiť tam zaplatiť a odchod.Nic si z toho nerob🤣
@aneta12_1 nič sa nestane dohovoria ti a to je všetko.trapny počin SBS kara.Mne sa minule stalo, že som mala v ruke sáčok s pečivom na ruke preveseny a zistila som to až vonku.Za jeden zošit robiť takýto cirkus?Sbs kar to mal vyriešiť tam zaplatiť a odchod.Nic si z toho nerob🤣
@anonym_d26af5 SBS kár potreboval vykázať činnosť a mal zdokumentovaný prípad.
@aneta12_1 aj keby som neviem aká bola unavená tak nedám nič do svojej tašky 🙂 proste nie
Vďaka za zdieľanie. 🙂 Ja si tovar dávam do tašky rovno pri nákupe a vykladám ho až pri pokladni. Je to pre mňa najjednoduchší spôsob, ako odhadnúť objem aj váhu celého nákupu. A keďže som v taške mala len tablet a peňaženku, prišlo mi najrozumnejšie vložiť to tam na tých pár minút, než utekať späť pre košík, ktorý bol až za bezpečnostnými bránami predajne.
Vďaka za zdieľanie. 🙂 Ja si tovar dávam do tašky rovno pri nákupe a vykladám ho až pri pokladni. Je to pre mňa najjednoduchší spôsob, ako odhadnúť objem aj váhu celého nákupu. A keďže som v taške mala len tablet a peňaženku, prišlo mi najrozumnejšie vložiť to tam na tých pár minút, než utekať späť pre košík, ktorý bol až za bezpečnostnými bránami predajne.
@aneta12_1 .... Zmeň spôsob nakupovania, lebo takto sa len do problémov budeš dostávať.
Že odhadnúť váhu nákupu. To je debilna výhovorka a raz natrafis na zle vyspateho sbs kára a policajta a znepríjemnia ti celý tyzden
@anonym_d26af5 Mne sa to stalo prvýkrát a mrzí ma, ako to dopadlo. SBS-kár bol zo svojho zákroku očividne nadšený a aj samotní policajti mi dali pocítiť, že bez neho by z toho nebola žiadna dráma, maximálne dohovor.
@aneta12_1 .... Zmeň spôsob nakupovania, lebo takto sa len do problémov budeš dostávať.
Že odhadnúť váhu nákupu. To je debilna výhovorka a raz natrafis na zle vyspateho sbs kára a policajta a znepríjemnia ti celý tyzden
@doriiis Ja takto nakupujem len vtedy, keď nie som na aute. Zo zdravotných dôvodov totiž nemôžem nosiť príliš ťažké veci na ramene ani na chrbte, tak si musím strážiť váhu toho, čo nosím so sebou.
@aneta12_1 Prídeš tam, overia tvoju totožnosť, vypočujú ťa, spíšu nejakú zápisnicu a pôjdeš domov. Sk budú veľmi iniciatívni, tak to môže skončiť nejakou pokutou v rámci správneho konania.
@chrobak7 Ďakujem. Po tom všetkom som zostala v takom šoku, že som nevedela spracovať, čo sa vlastne stalo a myslela som na to najhoršie
Obzvlast v tesco kde maju same kamery, by som takto rozhodne nenakupovala....bola som so synom v tesco na rychly nakup s kociarom, syn mal flasku s cajom v ruke pocas nakupu, podal mi ju a ja som ju dala do tasky do kosika pod kociarom....ta hanba pri východe s sbskarom....nechal ma vyhadzat cely kocik, syn zlakany, nakup sedel s blockom, nic ine v kociari nebolo a on rucal do vysielacky na cely vstup ze nic tam nema....na kamere videli ze v oddeleni drogerie nieco pcham do tasky a taky cirkus okolo toho...myslis, ze sa ospravednili, za to aky stres malo dvojrocne dieta a ta hanba? Ludia sa pozerali, automaticky ma mali za zlodejku....ale aspon jedno poucenie z toho mam, nabuduce ma musia odprevadit do priestorov na to urcenych a nie vyziapovat na celu predajnu
nabuduce si zober scaner a mozes davat rovno do tasky
Obzvlast v tesco kde maju same kamery, by som takto rozhodne nenakupovala....bola som so synom v tesco na rychly nakup s kociarom, syn mal flasku s cajom v ruke pocas nakupu, podal mi ju a ja som ju dala do tasky do kosika pod kociarom....ta hanba pri východe s sbskarom....nechal ma vyhadzat cely kocik, syn zlakany, nakup sedel s blockom, nic ine v kociari nebolo a on rucal do vysielacky na cely vstup ze nic tam nema....na kamere videli ze v oddeleni drogerie nieco pcham do tasky a taky cirkus okolo toho...myslis, ze sa ospravednili, za to aky stres malo dvojrocne dieta a ta hanba? Ludia sa pozerali, automaticky ma mali za zlodejku....ale aspon jedno poucenie z toho mam, nabuduce ma musia odprevadit do priestorov na to urcenych a nie vyziapovat na celu predajnu
@anonym_f8df4e To je mi veľmi ľúto, muselo to byť strašné aj kvôli malému. Ja som s SBS-károm a políciou stála priamo v strede samoobslužných pokladní a všetci ľudia okolo len pozerali, čo sa deje. Keď som odtiaľ odchádzala, išla som sa prepadnúť od hanby – ten pocit, ako sa na teba všetci pozerajú, bol príšerný.
nabuduce si zober scaner a mozes davat rovno do tasky
@anonym_409438 Práveže nemám ich Clubcard. Išlo o Tesco v Česku a keďže nemám české telefónne číslo, myslím si, že by mi sa mi tam ani nedalo zaregistrovať.
@aneta12_1 len skusenost, vzdy si beriem na maly nakup mikrotenovy sacok, vzdy. A vsetko davam donho, pridem k pokladni a presne viem co mam dat na pas alebo blokovat pri samoobsluznej. Aj keby som to mala niest v zuboch tak to nedam do vlastnej tasky pred zaplatenim. Prave preto ze by som mohla zabudnut.
Verim ze z toho nebudes mat ziadne popotahovacky a komplikacie. Este by mozno mohli vyrubit nejaku pokutu, uvidis.
SBSkar len robil svoju robotu.
@aneta12_1 len skusenost, vzdy si beriem na maly nakup mikrotenovy sacok, vzdy. A vsetko davam donho, pridem k pokladni a presne viem co mam dat na pas alebo blokovat pri samoobsluznej. Aj keby som to mala niest v zuboch tak to nedam do vlastnej tasky pred zaplatenim. Prave preto ze by som mohla zabudnut.
Verim ze z toho nebudes mat ziadne popotahovacky a komplikacie. Este by mozno mohli vyrubit nejaku pokutu, uvidis.
SBSkar len robil svoju robotu.
@anonym_398739 Ďakujem za tip 🙂. Každý máme svoje zvyky. Dúfam, že to naozaj zostane bez akýchkoľvek ďalších poťahovačiek.
Najhoršie na tom bolo, že ma SBS-kár ešte aj obvinil, že som tam údajne kradla už v minulosti a že už ma raz odchytil. O čom ja sama nič neviem, keďže v tom Tescu som bola maximálne trikrát v živote.
@anonym_d26af5 vsak je to jasne preco sa to stalo - SBSkar nemal rad zosity, tak je na to haklivy, alebo sa mu ona pacila a chcel kontakt, alebo zavidel :()
Ja by som sa asi doščala od smiechu, keby zavolal policajtov kvôli zošitu,asi bol nový a premotivovaný.a inak nechápem , že prečo len zošit si si dala do tašky,však už keď tak tak všetko alebo nič
@anonym_398739 Ďakujem za tip 🙂. Každý máme svoje zvyky. Dúfam, že to naozaj zostane bez akýchkoľvek ďalších poťahovačiek.
Najhoršie na tom bolo, že ma SBS-kár ešte aj obvinil, že som tam údajne kradla už v minulosti a že už ma raz odchytil. O čom ja sama nič neviem, keďže v tom Tescu som bola maximálne trikrát v živote.
@aneta12_1 tak skusal, ale teda na 1 zosite sa odbavovat fakt nemusel. Ak ta chytil mal by o tom byt zaznam, ak nema zaznam tak je to krive obvinenie, este by som sa na neho stazovala. Jedba vec je zabudnut zaplatit zosit a prebrat zodpovednost, druha vec nechat sa nepravom obvinovat.
kvôli jednému pos*atému zošitu?
Minule bolo video ako odniesli drahý vysávač. Samozrejme bez platenia. Hľadali že kto pozná dámy čo zabudli zaplatiť. Boli nejaké počerné.
@aneta12_1 tak skusal, ale teda na 1 zosite sa odbavovat fakt nemusel. Ak ta chytil mal by o tom byt zaznam, ak nema zaznam tak je to krive obvinenie, este by som sa na neho stazovala. Jedba vec je zabudnut zaplatit zosit a prebrat zodpovednost, druha vec nechat sa nepravom obvinovat.
@anonym_398739 Ten zošit som, samozrejme, chcela zaplatiť, len mi na to ani nedal šancu. Ešte som si ani nestihla zbaliť ostatné veci a už pri mne stál. Ak by som si tie veci stihla dobaliť a všimla si, že zošit zostal v taške, okamžite by som sa vrátila k pokladni ho zaplatiť. Veď išlo o zošit v hodnote dvoch či troch eur, naozaj som nemala dôvod niečo kradnúť.
kvôli jednému pos*atému zošitu?
Minule bolo video ako odniesli drahý vysávač. Samozrejme bez platenia. Hľadali že kto pozná dámy čo zabudli zaplatiť. Boli nejaké počerné.
@anonym_9d96b6 Bohužiaľ áno... Keď niekto vynáša z predajne drahú elektroniku, rieši sa to s citom a hľadajú sa "dámy" cez videá. Ale pri mne kvôli pár eurovej položke spravil SBS-kár obrovské divadlo, akoby som vyniesla polku obchodu.
@aneta12_1 tak od tohto smiesneho zvyku sa rychlo odnauc, vezmi si kosik do ruky, alebo si veci nes normlane v rukach a nie taske, alebo nakupuj tam kde je skener, rovno to skenuj a davaj do tasky. Predides takymto situaciam. Ono bol urcite prilis horlivy sbskar ale si vezmi, kolkoludi by takto rado zabudlo a potom sa vyhovorilo, ze to nebol umysel atd (a to kludne nemusel byt, ale sbskar nema detektor lzi)
Títo uniformovaní blbci s malými pinďúrmi mi už začínajú pekne liezť na nervy. 🙄 Som zvedavá, či by bol dotyčný SBSkár taký akčný aj pri nejakom agresívnom feťakovi, ktorý prišiel kradnúť úmyselne… Neboj, policajtom normálne vysvetlíš, čo sa stalo, oni si to spíšu a všetko bude ok.
@aneta12_1 trápny postup sbskara, neverim že pre zošit 🤣🤣🤣 .. ja som si v tescu zabudla pipnuť vodu do odstrekovaču, teda rsp.. moj syn to pípal, ale ano moja chyba 😅 a pri pokladni som si krasne šla, a uz ma čakal sbskar a hned bral bloček bola to hodnota 10€ a normalne som to zaplatila... ten zosit stal kolko ? 100 € ??
Ved ber si tasku,ukladaj tam ale tasku maj vzdy vtom malom kosiku,potom sa ti nestane taka vec.
@anonym_9d96b6 Bohužiaľ áno... Keď niekto vynáša z predajne drahú elektroniku, rieši sa to s citom a hľadajú sa "dámy" cez videá. Ale pri mne kvôli pár eurovej položke spravil SBS-kár obrovské divadlo, akoby som vyniesla polku obchodu.
@aneta12_1 isto načase ženiť spôsob nakupovania.
no ja neviem či by ste boli také ohľaduplné a chápajúce keby ste pracovali v obchode a museli by ste niesť finančne zodpovednosť za chýbajúci tovar. tovar preniesla bez zaplatenia z predajne. či už úmyselne, alebo nie. sbs si robí svoju prácu a asi dobre.
Budes predvolana na okresny urad a riesena v spravnom konani. Aby si bola uznana vinnou z 50 ods. 1 ZOP, musi ti byt preukazany umysel. Trvaj na tom, ze tvoje konanie umyselne nebolo, predloz blok o zaplateni zvysneho tovaru, ziadaj kamerovy zaznam, z ktoreho by sa mohlo dat posudit, ako si konala.
Ja som minule mala problem s predavackou. Mala som plny kosik za 114€ a dieta v kosiku jedlo rozok. Pani vsetko nablokovala a potom sa ma pyta arogantnym hlasom ci je to vsetko? A ja ze ano. A zacala na mna zvysenym hlasom ze ten rozok ci nehodlam zaplatit.. pozeram ze jasne, ze sa ospravedlnujem ze v tom zhone proste mi to vypadlo ze dieta ma rozok.. no povedala ze keby tak vsetci zabudali ze kde by sme boli… Asi som vyzerala ako socka, ked som posobila tak, ze som narokom nechcela zaplatit rozok🤣🤣🤣stane sa cokolvek.. vobec to neries a nestresuj sa kvoli hluposti.. ja viem ze v danom momente sa clovek citi zahanbene, ale proste vysvetlis co sa stalo a nech uz si kazdy mysli co chce.. ved zivot im raz ukaze, ze aj im sa moze stat, dokonca aj horsie

@aneta12_1 aj keby som neviem aká bola unavená tak nedám nič do svojej tašky 🙂 proste nie