Zaniknuté obchody, ktoré vám chýbajú?
Včera som na Instagrame natrafila na jeden profil ktorý to práve riešil a preto by som chcela o tom si pokecať. Napadnú Vás nejaké prevádzky čo skrachovali a chýbajú Vám alebo nie?
Pre mňa najviac nepochopiteľná a najväčšia strata bola Hypernova, za mňa to bol top obchod, určite drahší ako Kaufland, ale nie najdrahší, mali skvelé pečivo, dobré akcie na značkové produkty, dobré privátne výrobky, ja som tam nakupovala veľmi rada. Nechápem prečo si nezískali ľudí, pričom napríklad taká otrasne predražená Billa čo má o ničom kvalitu, zlé vlastné značky a otrasných predavačov má kopu prevádzok a drží sa na trhu.
Druhé čo si pamätám je outlet Voderady, tam som bola raz a chápem prečo skrachoval, strašne predražené veci na to že outlet a slabučký výber-nekúpila som tam nič, ten mi nechýba.
Asi najvacsia katastrofa na sk bolo skrachovanie bank 1994 a 1995. Ludia byvakovali dni a dni pred bankou, aby sa dostali aspon k nejakym peniazom so svojich kont. Niektori nieco dostali, niektori nie....
Mne chýba obchod Spain is different, ktorý bol niekedy v OC Avion. Aspoň teda neviem o tom, že by sa u nás niekde dal kúpiť pravý španielsky turrón.
Mne chyba Carrefour, skoda, ze Slovaci vtedy este nedozreli na tu kvalitu, ktoru ponukal. A chyba mi aj Globus, ten je v Cechach, u nas nikdy nebol a za mna to je iny a lepsi koncept supermarketu ako vsetky co tu mame.
Ja si spomínam v Košiciach na Tatra burger, Backhus, Pasáž. Chýba mi v meste klasické Tesco, chýba mi OD Dargov ako bol niekedy... Ležiaca Bosorka, chýba mi Carpisa, S Olivier predajne, Marks and Spencer.
chýba mi Kaliforňan, ktorý sme mali asi 50m od práce - inde v Bratislave ostal, ale našu prevádzku zrušili a stále si s kolegom spomenieme, keď ideme okolo
Next
Obskurna spomienka . V Ba tam jak bolo Kino tatra bol asi iba pol roka fastfood Chicken'n chips v 1995. Pamata si niekto?
@martinmmartin to si mylis, tento fast food bol na Sturovej
@martinmmartin to si mylis, tento fast food bol na Sturovej
@anonym_301d29 Asi mas pravdu. Otvorene oct 1996 a zatvorene kratko na to....ale prisaham ze si to pamatam medzi tatrou a hviezdou...asi som bol v stave zmeneneho vedomia vtedy
Plus si este v dobrom zaspiminajme na prve naozajstne shopping centrum v Ba - Centrum Bottova na nivach. Dobra myslienka ale najtragickejsia lokalita a rychly upadok
Damini velmi pekne a kvalitne detske oblecenie
Obskurna spomienka . V Ba tam jak bolo Kino tatra bol asi iba pol roka fastfood Chicken'n chips v 1995. Pamata si niekto?
@martinmmartin chicken n chips si pamatam, mali najlepsie hranolky 😃 ale podla mna to nebolo pri tatre 🤔
Mne chyba Carrefour, skoda, ze Slovaci vtedy este nedozreli na tu kvalitu, ktoru ponukal. A chyba mi aj Globus, ten je v Cechach, u nas nikdy nebol a za mna to je iny a lepsi koncept supermarketu ako vsetky co tu mame.
@anonym_602fd5 hej, Carrefour bol fajn, tiez ma mrzelo,ked ho zrusili..cerstve ryby na lade boli naozaj fajn, dcera milovala cerstve bagety, udeneho tuniaka...za mna naj kvalita..neda sa porovnat s Tescom, Kauflandom...
Mne chýba Gate, zo všetkých pobočiek zostala tuším jedna v Avione a to mám úplne od ruky 😕 a tiež grécke bistro, čo bolo oproti Medickej, jediné, kde mali frapé a dalo sa tam požičať a hrať tavli ☹️
@anonym_301d29 Asi mas pravdu. Otvorene oct 1996 a zatvorene kratko na to....ale prisaham ze si to pamatam medzi tatrou a hviezdou...asi som bol v stave zmeneneho vedomia vtedy
@martinmmartin na Štúrovej si ho pamätám aj ja. Niekedy v 1997 tam bol a potom zrazu zmizol.
potraviny Delvita
Mne chyba Pietro Filipi 🤷 a este jedna kaviaren v Presove, kde sa dali hrat stolové hry a ktoru pocas korony zatvorili natrvalo.
A ja citam zaniknute choroby ktore vam chybaju 🙈🙈
Idem si spravit kavu ….
@anonym_602fd5 tak to je pravda , prve adidasy kozene som si kupila prave na dovolenke v carrefoure, vsetci mi ich obzerali 🙂 potraviny ani nevravim , ale slovaci idu skor po cene ako kvalite
@martinmmartin na Štúrovej si ho pamätám aj ja. Niekedy v 1997 tam bol a potom zrazu zmizol.
@ibrunova Pravda, Sturova to bola . Sa mi prehodila mentalna vyhybka
@marsmykkok lifeline. Super veci mali
@anonym_c91854 áno, tam som tiež nakupovala a mala stade dosť vecí, fajn kvalita a pekný dizajn za primeranú cenu
@martinmmartin tak tieto fast foody na americký štýl na Slovensku si razili cestu postupne. Dnes Kfc, MC Donald, Burger King fičí medzi ľuďmi, ale ešte tak 15 rokov dozadu to veľa ľudí odmietalo ako nezdravé (čo aj je nezdravé, ale nezdravé sú aj naše langoše, klobásy a podobné čo fičia dávno) 1996 bolo veľmi skoro aby také niečo uspelo aj v Bratislave.
@anonym_602fd5 v com je iny ten koncept? nepoznam ten obchod
@marsmykkok lifeline. Super veci mali
@anonym_c91854 Next, Mark spencer
Mne chybaju kamenne predajne Next a mala som rada aj M&S
Presne, sko baby vyssie Marks&Spencer a Next, Lifeline, u nas v meste uz nie je Promod.
Presne, sko baby vyssie Marks&Spencer a Next, Lifeline, u nas v meste uz nie je Promod.
@grace55 tiež Promod mám odtiaľ najkrajšie hrubé svetre a kardigany