icon

Zaniknuté obchody, ktoré vám chýbajú?

marsmykkok
Včera o 09:08

Včera som na Instagrame natrafila na jeden profil ktorý to práve riešil a preto by som chcela o tom si pokecať. Napadnú Vás nejaké prevádzky čo skrachovali a chýbajú Vám alebo nie?

Pre mňa najviac nepochopiteľná a najväčšia strata bola Hypernova, za mňa to bol top obchod, určite drahší ako Kaufland, ale nie najdrahší, mali skvelé pečivo, dobré akcie na značkové produkty, dobré privátne výrobky, ja som tam nakupovala veľmi rada. Nechápem prečo si nezískali ľudí, pričom napríklad taká otrasne predražená Billa čo má o ničom kvalitu, zlé vlastné značky a otrasných predavačov má kopu prevádzok a drží sa na trhu.

Druhé čo si pamätám je outlet Voderady, tam som bola raz a chápem prečo skrachoval, strašne predražené veci na to že outlet a slabučký výber-nekúpila som tam nič, ten mi nechýba.

lenkahvh
•
Včera o 11:23
@nekonecna_katastrofa

Carpisa, Tally Weijl and M&S.

@nekonecna_katastrofa
ano Carpisa - som si normalne az teraz spomenula na tu znacku

aj MS mi chyba hej

anonym_602fd5
•
Včera o 11:28
@mamatroch

@anonym_602fd5 v com je iny ten koncept? nepoznam ten obchod

@mamatroch vlastna pekaren kde pecu chlieb a pecivo z muky, nie z mraznicky. Vlastna cukrarenska vyroba. Vlastna masiaren, kde si buraju maso. Samoobsluzna restauracia kde sa vies vzdy dobre najest.

lucka_ke
•
Včera o 11:29

v KE sme mali Pizza Hut keď som bola tehotná, neviem či ozaj bola tá pizza taká chutná ale vtedy mi úžasne chutila, z nostalgie si raz nejakú nájdem v inom meste a pôjdem skúsiť

tetapetra
•
Včera o 11:33

M@S, next asi najviac

aperolcek
•
Včera o 11:34

Camaieu

anonym_c1c66e
•
Včera o 11:35

Orsay

anonym_3c11b8
•
Včera o 11:35

Je to smutne, koľko obchodov muselo skončiť a koľko zamestnávateľov odchádza.

silvinka511
•
Včera o 11:41
@tzatzik

Mne chýba Gate, zo všetkých pobočiek zostala tuším jedna v Avione a to mám úplne od ruky 😕 a tiež grécke bistro, čo bolo oproti Medickej, jediné, kde mali frapé a dalo sa tam požičať a hrať tavli ☹️

@tzatzik veď GATE máš aj v Palace aj v Podunajských - žiadna z týchto lokalít nevyhovuje? A v každom malom meste okolo: Senec, Pezinok, ešte aj Chorvátsky Grob

brendaa
•
Včera o 11:43

@marsmykkok asi najviac TUZEX😄.
potom, Kenvelo, Delvita, Prior, bageteria, eduscho....

liz_lemon
•
Včera o 11:54
@anonym_d3ccac

@marsmykkok Marks & Spencer

@anonym_d3ccac ano, ten by sa mohol vratit, aspon ze je v CZ

marsmykkok
autor
•
Včera o 11:55
@anonym_3c11b8

Je to smutne, koľko obchodov muselo skončiť a koľko zamestnávateľov odchádza.

@anonym_3c11b8 čo sa týka tých fashion obchodov je to hlavne nátura Slovákov proste, kúpia lacné šunty z Pepca alebo Sinsay alebo ak značkové treba Adidas, Gant a podobne s nápísom cez celú vec nech každý vie že na to mám a potom také obchody čo majú fajn veci za rozumnú cenu ako bol ten Lifeline, Orsay, Carpisa, Mark and Spencer zaniknú lebo ľudia nedajú u nich 15 eur za kvalitné tričko, kúpia za 2 eurá z Pepca alebo za 20 eur Adidas alebo Gant nech ľudia vedia že majú značkové... Je to škoda, ja som napríklad ten Orsay, LIfeline, Carpisu mala rada a rada tam nakupovala.

anonym_8d9e2c
•
Včera o 11:59
@marsmykkok

@anonym_3c11b8 čo sa týka tých fashion obchodov je to hlavne nátura Slovákov proste, kúpia lacné šunty z Pepca alebo Sinsay alebo ak značkové treba Adidas, Gant a podobne s nápísom cez celú vec nech každý vie že na to mám a potom také obchody čo majú fajn veci za rozumnú cenu ako bol ten Lifeline, Orsay, Carpisa, Mark and Spencer zaniknú lebo ľudia nedajú u nich 15 eur za kvalitné tričko, kúpia za 2 eurá z Pepca alebo za 20 eur Adidas alebo Gant nech ľudia vedia že majú značkové... Je to škoda, ja som napríklad ten Orsay, LIfeline, Carpisu mala rada a rada tam nakupovala.

@marsmykkok zas drahsie nemusi byt kvalitnejsie. Ja som si nedavno kupila v m&s bavlnene tricko za €20 eur a po prvom vyprati bolo roztahane okolo vystrihu. To len margo. Ale inak m&s zboznujem, hlavne ich potraviny.

marsmykkok
autor
•
Včera o 12:09
@anonym_8d9e2c

@marsmykkok zas drahsie nemusi byt kvalitnejsie. Ja som si nedavno kupila v m&s bavlnene tricko za €20 eur a po prvom vyprati bolo roztahane okolo vystrihu. To len margo. Ale inak m&s zboznujem, hlavne ich potraviny.

@anonym_8d9e2c Tak treba vždy pozerať materiál, šitie, hrúbku. Ja som veľká detailistka celkovo a teda viem čo je kvalitné a čo nie. Nemám problém ani z Lidla niečo kúpiť ak je to kvalitné, mala som napríklad bavlnené legíny z Lidla z výpredaja za 2 eurá čo vydržali veľa, aj mám kraťasy z Sinsay podobný materiál ako ľan ale nie je a sú super, nie je v nich teplo, držia tvar, nežmolkujú sa, ale aj tak najviac mi sedia také obchody ako Orsay čo už v okolí nemám, kedysi ten Lifeline a tak a celkovo žena 30 plus nemá veľmi kde nakupovať dnes čo sa týka kamenných predajní. Také no name butiky skôr sa orientujú na ženy 60 plus a zase Sinsay, H and M a podobné často nekvalitné a ak aj niečo kvalitné skôr cielené na mladé baby nie ženy štýlom.

a0
•
Včera o 12:20

Úplne najviac mi chyba kenvelo - flex môjho detstva 😂.

lenusiatko
•
Včera o 12:23

Next, Marks&Spencer, Esprit, Kenvelo, Lifeline, S'Oliver, Carrefour, Gin Tonic, Cortefiel, Springfield, Woman's Secret, Parfois (posledne 4 boli v Tescu na Kamennom). Teraz uz len same sunty sa na u nas predavaju, nemam odvahu si tu nic kupit.

marsmykkok
autor
•
Včera o 12:26
@a0

Úplne najviac mi chyba kenvelo - flex môjho detstva 😂.

@a0 Tak tam by som už asi nenakupovala, už som naň stará, tiež skôr obchod pre mladých. 😂 Ale aj ta nechápem prečo skrachovalo, aspoň v BB bolo vždy v ňom plno ľudí a rady pri kabínkach aj pokladniach a museli mať tržby...

basska_b
•
Včera o 12:30

Mne chybaju take tie male lokalne pekarne, zelovoce... bolo urcite tazke podnikat v tejto oblasti a ustat konkurenciu velkych retazcov, ale teraz uz ludia scasti pochopili, ake je to tam nekvalitne a ocenili by nieco lokalne.

marsmykkok
autor
•
Včera o 12:33
@basska_b

Mne chybaju take tie male lokalne pekarne, zelovoce... bolo urcite tazke podnikat v tejto oblasti a ustat konkurenciu velkych retazcov, ale teraz uz ludia scasti pochopili, ake je to tam nekvalitne a ocenili by nieco lokalne.

@basska_b pekárne teraz celkom fičia a majú aj zákazníkov, respektíve dá sa objednať aspoň pečivo, chlieb z hocikade a aj z tých malých pekárni. Zelovoc to je horšie, ale hlavný problém je že proste ak aj nejaký je tak predávajú ovocie a zeleninu lacnú z veľkoskladov ako slovenské domáce... Kúpia za 70 centov za kilo dovezené niekde z Poľska a predávajú ako domáce zo Slovenska za 3 eurá kilo...

a0
•
Včera o 12:34
@marsmykkok

@a0 Tak tam by som už asi nenakupovala, už som naň stará, tiež skôr obchod pre mladých. 😂 Ale aj ta nechápem prečo skrachovalo, aspoň v BB bolo vždy v ňom plno ľudí a rady pri kabínkach aj pokladniach a museli mať tržby...

@marsmykkok no tam to bola súhra mnohých faktorov - najviac ho zabilo zlý rebranding na kvl a interné nezhody, potom tu boli na Slovensku také veci ako neplatené nájmy za priestory 😅 a tak sa to nabaľovalo

darina77
•
Včera o 12:39

Lush v Bratislave v auparku

anonym_2cb826
•
Včera o 13:01

Carrefour by dnes odbyt urcite mal a uzivili by sa. Pred 25 rokmi vobec, lebo tu nebol taky trh a kupyschopnost. Detto Marks and Spencer, tu mali trzby iba vtedy, ked boli vypredaje, nepredavalo sa tam nic a nebolo to ekonomicky zvladnutelne. Dokonca vela veci sem ani nedavali, hlavne co a tykalo premieroveho drahsieho tovaru, lebo by to nekupil nikto ani vo vypredajoch. Su to typicke anglicke vzory a strihy, vela veci vyzeralo ako pre stare babky.

anonym_2f9bb1
•
Včera o 13:07
@a0

@marsmykkok no tam to bola súhra mnohých faktorov - najviac ho zabilo zlý rebranding na kvl a interné nezhody, potom tu boli na Slovensku také veci ako neplatené nájmy za priestory 😅 a tak sa to nabaľovalo

@a0
a oni mali odkial majitelov? lebo nazov je hebrejsky, uz si to nepamatam odkial boli

anonym_2f9bb1
•
Včera o 13:10
@anonym_2f9bb1

@a0
a oni mali odkial majitelov? lebo nazov je hebrejsky, uz si to nepamatam odkial boli

@anonym_2f9bb1
ano uz som sa docitala, boli to izraelci zijuci v cechach 🙂

janulik2008
•
Včera o 13:15
@anonym_9de291

Ja si spomínam v Košiciach na Tatra burger, Backhus, Pasáž. Chýba mi v meste klasické Tesco, chýba mi OD Dargov ako bol niekedy... Ležiaca Bosorka, chýba mi Carpisa, S Olivier predajne, Marks and Spencer.

@anonym_9de291 joj to tesco na Hlavnej aj mne chyba 😀🥹🥺

anonym_ca8eee
•
Včera o 13:18
@martinmmartin

Plus si este v dobrom zaspiminajme na prve naozajstne shopping centrum v Ba - Centrum Bottova na nivach. Dobra myslienka ale najtragickejsia lokalita a rychly upadok

@martinmmartin Ano, bol tam obchod s topankami Turbo schuh a topanky odtial take traktorky mam dodnes 😀

anonym_ca8eee
•
Včera o 13:27

@marsmykkok Chyba mi Camaieu, tam sa dali nakupit pekne kvalitne veci za normalne sumy. Par veci este stale mam a kvalita ani po rokoch neutrpela. V M&S v Prahe som si posledne razy nic nevybrala a mam pocit ze v UK bol vacsi vyber, tam som vzdy dobre nakupila, najma pyzama, spodne pradlo, nohavice. A este bol Time Out, myslim ze to je CZ znacka a tam mali pekne veci, bundy, tricka, pulovre mam doteraz. Rovnako Orsay, pre strednu generaciu pekne veci, nositelne do roboty ale aj saty na ples sa tam dali kupit.

anonym_48d137
•
Včera o 13:42

Marks and Spencer, ich potraviny boli skvelé. A aj debenhams

anonym_48d137
•
Včera o 13:44

A ešte Pietro Filipi

anonym_74864f
•
Včera o 13:59
@anonym_602fd5

Mne chyba Carrefour, skoda, ze Slovaci vtedy este nedozreli na tu kvalitu, ktoru ponukal. A chyba mi aj Globus, ten je v Cechach, u nas nikdy nebol a za mna to je iny a lepsi koncept supermarketu ako vsetky co tu mame.

@anonym_602fd5 Jaj glóbus je super tam nákupujem vždy keď som v Prahe to veru u nás chýba 😥

anonym_74864f
•
Včera o 14:01
@anonym_9de291

Ja si spomínam v Košiciach na Tatra burger, Backhus, Pasáž. Chýba mi v meste klasické Tesco, chýba mi OD Dargov ako bol niekedy... Ležiaca Bosorka, chýba mi Carpisa, S Olivier predajne, Marks and Spencer.

@anonym_9de291 Carpisa bola super škoda jej pekné veci za super ceny všetky kabelky peňaženky mám z carpisy ale už len v Taliansku kúpim 🤦