icon

Zážitok z nákupu v Lidl

14. sep 2025

Ahojte, idem sa vyventilovat. Dnes dopoludnia som bola na nákup v Lidl v Presove na sídlisku 3. Nakupila som cca za 100,-€. V predajni fungovala jedna pokladna. Vylozila som si nákup na pas . Za pokladňou bol tipujem brigádnik. Normálne som si nestíhala hádzať tovar do tasiek. To ani som neskúšala, že si to poriadne uložím. Myslím tým ťažšie poraviny na spodok ....atď. Chlapec doslova haaadzal tovar ako psovi. Nedalo mi to zvýšila som hlas, že ako sa to správa. Ďalší nakupujuci, čo stali za mnou úplne so všetkým súhlasili. Takúto skúsenosť s Lidl nemám prvý krát. Dakujem za prečítanie, musela som to napísať.

anonym_2bf656
14. sep 2025
@marhulka13

@anonym_autor ja nerozumiem tomu ukladaniu veci do tasiek. Máš si to dat najskôr do košíka a potom ukladať do tasiek. Ved to zdržuje. Navyše neviem, či to ešte funguje, ale kedysi v kauflande rátali počet nahodenych poloziek za určitý čas. Tak sa trochu aj ty uvedom, ako sa správaš. Stačilo slušne poprosiť. A zas neverím, že by to až tak hádzal, aby to domrvilo celú vianocku

@marhulka13 mas pravdu , raz som počula ako zaucala nového na pokladni .... "blokuj rýchlo a aj keď je 5 jogurtov rovankych, každý blokuj samostatne, lebo nám počítajú koľko nablokujeme za minútu "
Su to novodobé "galeje", neobvinovala by som zamestnancov , potrebujú prácu a su buzerovani za malickosti .
A ze je len jedna pokladňa a máš ísť na samoobsulznu , aj keď nechceš??? Je ich tam malo , a musia vykladať kamióny, do regalov aj blokovať...jednoducho nestíhajú...robiť 8hod v takom tempe , šľahlo by ma .

mircalla
14. sep 2025
@anonym_e66598

A vieš ako to dopadne? Nedajú tam ani toho brigadnika ako je to už skoro všade a jeden človek (maš štastie keď to nie je ukrajinka ) obsluhuje 10 pokladní....

@anonym_e66598 Chyba manazmentu a celkovo zle pracovne postupy, Presne toto, jeden obsluhuje 10 pokladni, stale im nejde daky kod, cakas casto dlho, kym niekto pride a do toho daka babka, ze nech jej to pomoze a blokuju jej cely nakup, co zase zdrzuje. Ale ak im funguju kody, samoobsluzna je naj volba

diewcatqoo
Autor odpoveď zmazal
tykat
14. sep 2025

@anonym_autor ja som.raz este v Hypernove v Avione BA nechala pri pokladni mega velky nakup za par tisic Sk (este neboli eura). Mali tam za pokladnou taky posuvny pas ktory niekedy spustili a niekedy nie, mala som toho vela a poprosila som pokladnika aby to vypol, lebo sa mi zacali miesat tazke polozky s lahkymi a kopit sa na konci. Najprv nereagoval, potom cosi odvrkol a rychlo blokoval a hadzal tovar na pas Nechala som to tam tak ako to bolo a odisla. Cosi sa zacal rozculovat ale ani som sa neobzrela.

anonym_d39e59
14. sep 2025

Za chvíľu si budeme musieť tovar vykladať sami aj z kamiónov. Všetko rýchlo, rýchlo, davaj peniaze a hybaj preč, nech nezdržuješ a my máme čo najvyššie tržby. Budeme šetriť na pracovnej sile, tých pár zamestnancov, čo tam ostane, bude lietať po predajni, lebo už teraz nevedia, kam skôr skočiť. A čo staručkí ľudia, mentálne pomalší, alebo s inými obmedzeniami? Tak tí len zdržujú, takých nepotrebujeme, že? Samoobslužné pokladne majú malý odkladací priestor, tam sa vám napr. kartón mlieka a pod. + ďalší nákup nezmestí, často sa zasekávajú, pri platení hotovosťou taktiež treba zavolať obsluhu, no škoda reči.
Každá minca má dve strany.

tykat
14. sep 2025
@anonym_autor

@janai1 presne tak to robím, najprv ťažšie veci, nakoniec napr. Pečivo. Pokladník tovar potom posúva namiesto ktoré je rozdelené na dve časti. On mi to rozhádzané na obidve. doniesla som domov domrvenu vianocku.... ešte som nemala zložený nákup, už blokovali ďalšiemu zákazníkovi. Takže je to v poriadku? A ešte na mňa krivo pozeral, čo sa nehýbem

@anonym_autor a moja zasada, ak mam vacsi nakup tak nestresujem, poukladam si to a platim zasadne az po ulozeni nakuou do tasiek. Nezdrzujem ale ani nie som na pretekoch kto rychlejsie vypadne od pokladne. Kym nezaplatim, ineho zakaznika blokovat nemoze.

anonym_c7b450
14. sep 2025

Správaj sa k druhým tak, ako chceš aby sa oni správali k tebe. Huč si doma po rodine, nie po chudákovi brigádnikovi čo len robí svoju prácu a nemôže za to že tam došla negatívna žena, ktorej nemá čas a ani nikomu inému hladkať potraviny ( je platený aj za rýchlosť ).

anonym_0d9390
14. sep 2025

preto chodím do obchodov, kde je scan and shop, sama si to scanujem priebežne, ukladám rovno do tašiek, v ktorých si to odnesiem domov, chladené a mäso dávam rovno do chladiacej tašky, pri pokladni nemusím nič vyberať, nič znova ukladať, nikto ma nesúri jednoduché a efektné

mircalla
14. sep 2025
@anonym_c7b450

Správaj sa k druhým tak, ako chceš aby sa oni správali k tebe. Huč si doma po rodine, nie po chudákovi brigádnikovi čo len robí svoju prácu a nemôže za to že tam došla negatívna žena, ktorej nemá čas a ani nikomu inému hladkať potraviny ( je platený aj za rýchlosť ).

@anonym_c7b450 Ti zamestnanci su v Lidli totalne neprijemni. Ja som bola svedkov fakt sokojucich scenok a zakaznik nic neurobil. Aspon u nas v predajni urcite. Specialne si dovoluju k cudzincom

anonym_085d86
14. sep 2025

Už aby aj Lidl zaviedol niečo ako k-scan alebo scanner v tescu 🙂 Všetko si oskenujem do mobilu už ako to ukladám do košíka, vlastne rovno do tašiek, prídem ku pokladni, oskenujem kód pokladne do mobilu a naopak, zaplatím mobilom.. Proste to trvá 20 sekúnd 😊 Nič lepšie vymyslieť nemohli. Samozrejme sem tam sa človek zdrží, keď má kontrolu. Proste do pol minúty som od pokladne preč, nemusím všetko hore dole prekladať, nemusím sa sťažovať na predavačov, nikto mi nehádže s nákupom. A nie, nemám depky, že robím zadarmo prácu predavačky jak niektorí, lebo proste čas sú peniaze 🙂

gribka1
14. sep 2025

Ja neviem, mne sa ešte nestalo, že by boli v Lidl nepríjemní.

anonym_0d9390
14. sep 2025
@anonym_085d86

Už aby aj Lidl zaviedol niečo ako k-scan alebo scanner v tescu 🙂 Všetko si oskenujem do mobilu už ako to ukladám do košíka, vlastne rovno do tašiek, prídem ku pokladni, oskenujem kód pokladne do mobilu a naopak, zaplatím mobilom.. Proste to trvá 20 sekúnd 😊 Nič lepšie vymyslieť nemohli. Samozrejme sem tam sa človek zdrží, keď má kontrolu. Proste do pol minúty som od pokladne preč, nemusím všetko hore dole prekladať, nemusím sa sťažovať na predavačov, nikto mi nehádže s nákupom. A nie, nemám depky, že robím zadarmo prácu predavačky jak niektorí, lebo proste čas sú peniaze 🙂

@anonym_085d86 presne súhlas, nerobíme prácu za predavačov, lebo do košíka si to aj tak ukladáš sama a potom to nemusíme vykladať na pás a z pásu zase do košíka, mne sa páči aj to, že priamo vidím sumu za nákup

malinovka333
14. sep 2025
@anonym_085d86

@anonym_085d86 suhlasim, ja pre toto chodim najradsej ale do kauflandu,ale aj ked idem do tesca to vyuzivam nic lepsie nemohli vymysliet, ale to by sa ludia museli najskor aj naucit s tym robit,

ukgirls
14. sep 2025

neznasam ludi co si po blokovani davaju hned veci do tasky .. ved to daj do kosika a v klude si to bokom uloz jak chces... btw kasa im snima ako rychlo blokuju a ak su pomaly tak hold dostanu z.ane od veducivh .. tiez som robola v lidli a nikdy viac.. hulaka veduca hulakaju ludia .. a este sa najde krasotinka co si potrenbuje aj na nete kopnut

gribka1
14. sep 2025

Jednou veľkou výhodou samoobslužných pokladní a scanovania je, že si viem kontrolovať cenu aj čo je blokované. Pretože pri pokladní sa mi stalo, že zle blokovali.

mircalla
14. sep 2025
@gribka1

Ja neviem, mne sa ešte nestalo, že by boli v Lidl nepríjemní.

@gribka1 Ja stale Dunajska ulica Bratislava je daco strasne. Ale my sme celkovo v Bratislave neprijemni a nezvozni. Ja som nedavno bola v Bojniciach a uplne nadsena, aki mili ludia vsade.

sevrin
14. sep 2025
@pribinak

Niet lepšieho vynálezu než samoobslužná pokladňa
Bllokujem si ako ja chcem, ukladám ako ja chcem, všetko sama svojim tempom podľa toho ako chcem

@pribinak to hej, ale nemám rád ten automat ako ma buzeruje, aby som si zobral tovar z tej odkladacej plochy. 😁
Čo sa do toho stará kedy si ho ja zoberiem???

pribinak
14. sep 2025
@sevrin

@pribinak to hej, ale nemám rád ten automat ako ma buzeruje, aby som si zobral tovar z tej odkladacej plochy. 😁
Čo sa do toho stará kedy si ho ja zoberiem???

@sevrin 🤣

vladuska20
14. sep 2025

Tiez si myslim,ze tovar sa nema co ukladat do tasiek,ale do vozika a pri aute dat do kufra,alebo z vozika do tasiek a tasky do kufra,lebo prave TY blokujes dalsim ludom nakup.Si to trosku uvedom,nikto nebude na teba cakat,kym si to ty poukladas do tasiek,ta zdrbu aj ostatni zakaznici.

lenuska999
14. sep 2025

ja sa normálne nestačím diviť, akí toxickí my ľudia dokážeme byť... ten brigádnik nemal inú možnosť, ak by neblokoval dostatočne rýchlo, mal by problémy od vedenia... ty si si však jednoducho mohla nachádzať tovar do košíka a potom si ho pri odkladacom pulte pekne uložiť

anonym_78d1da
14. sep 2025

U nás na rannej AŽ!!! 4 pracovníci,jeden v pekárni,jeden na samoškách,dve odbiehali do pokladní, ďakujeme za takých milých a chápavých ľudí ako si ty, ešte nechávajte plné koše na samoškach lebo nemáme čo na robote iba vykladať koše po ľuďoch ktorým prdne v bedni.napadlo ti , že "brigádnikovi"možno trebalo bežať do pekárne vybrať z pece pečivo,tak kopol do vrtule?lebo keď sa nervní zákazníci plieskaju pri pokladni o zem od jedu musí chudák aj z pekárne bežať, každý tu Lidl len preklína a furt sa tam trepe,furt

oli18
14. sep 2025

Niekedy sa stava, ze nestiham ukladat do tasiek, ale to znamena, ze clovek za pokladnou je sikovnejsi, nez ja. Vtedy ho/ju s usmevom na perach pochvalim. Nikdy by ma nenapadlo sa na to divat tvojou optikou, autorka. 🙉

zmrzlinka2021
14. sep 2025
@tykat

@anonym_autor a moja zasada, ak mam vacsi nakup tak nestresujem, poukladam si to a platim zasadne az po ulozeni nakuou do tasiek. Nezdrzujem ale ani nie som na pretekoch kto rychlejsie vypadne od pokladne. Kym nezaplatim, ineho zakaznika blokovat nemoze.

@tykat
My tiež tak. Pekné ukladám do tašky, až potom zaplatím. V zahraničí som sa naučila nehnat sa, aj byť viacej trpezliva

viera012345
14. sep 2025

@anonym_autor Tiež sme mali pred nejakou dobou u nás pani v pokladní, ktorá hádzala tovar asi zo zvyku, alebo si ventilovala niečo osobné.Stalo sa,ze mi tak rozbila vajíčka balené v papierovom sáčku.Vravim jej, vajíčka ste mi rozbili... Ona, však si choďte vziať iné.Ja jej na to: Nejdem,odratajte ich cenu, lebo nechcem robiť v dohľadnej dobe praženicu, nechávam vajíčka vám.Pani si to zapamätala.Trieskala síce pri blokovaní naďalej, ale keď sa dostala ku vajíčkam,zrazu prepla na opatrný spôsob

viera012345
14. sep 2025

Mám s personálom obchodov na 99% len dobré skúsenosti,aj s inými zákazníkmi, ale nájdu sa aj výnimky:Stalo sa,ze som mala veľký nákup,a tak som ho po nablokovani dávala nazad do nákup.vozika,ze po zaplatení si niekde bokom uložím pekne nákup, aby som nemala z paradajok pretlak, nemusela robiť neplánovane praženicu...a zrazu, ešte len platím a už mi baba ťahá vozík aj s nákupom, aj s kabelkou . Vravím jej,ze nech mi neberie vozík s nákupom a kabelkou a ona,ze sa ponáhľa,tak nech rýchlo uvoľním vozík.Razne som jej vysvetlila, že chápem, že sa ponáhľa, ale pre mňa to nie je dovod nahádzať nákup do tašiek narýchlo a tým jeho časť znehodnotiť

anonym_7adfb0
14. sep 2025

Chce blokovať ako v matrixe? Nech si blokuje. Mohla si si kľudne poukladať. Verím tomu že si v taškách z nákupu neskladala tetris ako tu niektoré naznačujú že by ti to trvalo pol hodinu. Mala si si tovar odložiť a AŽ POTOM zaplatiť. Neblokoval by do tvojho nákupu ďalší nákup, mohol by začať až po tvojej platbe keď už budeš odchádzať

anonym_6fb42d
14. sep 2025
@tykat

@anonym_autor ja som.raz este v Hypernove v Avione BA nechala pri pokladni mega velky nakup za par tisic Sk (este neboli eura). Mali tam za pokladnou taky posuvny pas ktory niekedy spustili a niekedy nie, mala som toho vela a poprosila som pokladnika aby to vypol, lebo sa mi zacali miesat tazke polozky s lahkymi a kopit sa na konci. Najprv nereagoval, potom cosi odvrkol a rychlo blokoval a hadzal tovar na pas Nechala som to tam tak ako to bolo a odisla. Cosi sa zacal rozculovat ale ani som sa neobzrela.

@tykat ja som minule bola v tescu sama s malým dieťaťom v košíku. Samozrejme pokladňa nešla ani jedna, isla som na informácie ze mam plny kosik ze nebudem to na samoobsluznych blokovat, navyše s malým dieťaťom..a ona ze tak ona tam nema koho poslat. Nechala som tam košík zobrala dieta a odišla 😑

klarissa25
14. sep 2025
@anonym_6fb42d

@tykat ja som minule bola v tescu sama s malým dieťaťom v košíku. Samozrejme pokladňa nešla ani jedna, isla som na informácie ze mam plny kosik ze nebudem to na samoobsluznych blokovat, navyše s malým dieťaťom..a ona ze tak ona tam nema koho poslat. Nechala som tam košík zobrala dieta a odišla 😑

@anonym_6fb42d s to bol taky problem zobrat si ten scaner co tam maju a scanovat si to rovno?

reanda
14. sep 2025

ludia, ale ved sa stazujte.. ale nie na predavacky, ale na vedenie a system, aky v obchode maju.. tie predavacky za to nemozu, ony maju na vsetko predpisy.. a tiez by nezaskodilo trosku pozerat na veci nielen z hladiska svojich potrieb.. niektori ludia su taki, ze ked cakaju na kase, tak by uvitali, aby tym pred nimi bolo blokovane rychlostou blesku, aby nemuseli dlho cakat, ale ked sa blokuje im, zrazu uz treba pomalicky, aby sa nemuseli nahanat.. vsak trochu sudnosti

1mina
14. sep 2025
@viestta

nikto ta nenutil ukladat tovar v tempe ako bol nablokovany. Kludne si s mohla ukladat do kosika a potom na parapete za pokladnami poukladat do tasiek ako tebe vyhovuje. A na cudzich ludoch sa nezvysuje hlas, staci vyslovit svoje namietky slusne.

@viestta akurát rozmýšľam že kto dokáže ukladať tovar do tašiek rovno s pokladňou že či som len ja taká nemožná 😂 to by som bola nervózna že blokujeme ľudí za mnou, už chodím síce väčšinou na samoobslužné ale vždy som hádzala tovar do košíka a ukladala do tašiek za pokladňou alebo pri aute