Ako riešiť opravy a konflikty s nájomcami?
Na začiatku nájmu sme mali ústnu dohodu že vymením starý luster. Bohužial, som odcestovaná. Ponúkla som teda alternatívu - opravára, nájomca povedal že pracovné dni len po 19:00 a víkend nemôže. Samozrejme nikto nepríde opravovať luster po 19:00. 2. možnosť ponúkla som mu, nech si kúpi svetlo podľa seba, pošle bloček čo mu preplatím a -45€ z nájmu za prácu a cestu do Obi ktoré je btw 7 minút pešo. Tvrdil mi že je SZČO a roky robil elektrikára v Nemecku.
To sa mu tiež nepáči. Ja neviem čo s tým chlapom mám robiť ide ma poraziť, neustále ma bombarduje ohľadom svetla ale toto mi robí, potom to zakonči tým že chce lacnejší nájom. Iné riešenia???
Luster je nefunkčný alebo svieti?
Ak svieti a jemu sa nepáči vzhľad, nech si ho vymení za vlastné a keď sa bude sťahovať nech si ho zoberie a namontuje naspäť pôvodný.
tiež sme mali podobných nájomcov, vypadlo im svetlo v spálni, volali, písali OK dohodli sme termín, voláme mu že vtedy príde elektrikár a oni že to bude muž po nočnej, elektrikára nepustíme do bytu, a potom, že oni vlastne do spálne nepustia nikoho tak si tam nakoniec dali stojacu lampu a svietili tak
podobne s maľovaním - furt nech už vymaľujeme, lebo treba, maliara tam nepustia vymaľujú si sami
kúpili sme farbu, náradie a čo myslíš? správne, nevymaľovali
chvalabohu sú už preč, keby si videla v akom stave nechali byt, horšie ako cigáni, ani nezaplatili posledný mesiac a odišli tak, že nechali kľúče zavesené na kľučke zvonka bytu!!!
tiež sme mali podobných nájomcov, vypadlo im svetlo v spálni, volali, písali OK dohodli sme termín, voláme mu že vtedy príde elektrikár a oni že to bude muž po nočnej, elektrikára nepustíme do bytu, a potom, že oni vlastne do spálne nepustia nikoho tak si tam nakoniec dali stojacu lampu a svietili tak
podobne s maľovaním - furt nech už vymaľujeme, lebo treba, maliara tam nepustia vymaľujú si sami
chvalabohu sú už preč, keby si videla v akom stave nechali byt, horšie ako cigáni, ani nezaplatili posledný mesiac a odišli tak, že nechali kľúče zavesené na kľučke zvonka bytu!!!
@anonym_c16d44 ako často si tam bola na kontroly?
@anonym_c16d44 ako často si tam bola na kontroly?
@anonym_310fc6 chodil tam len muž odpisovať stavy raz za rok, ja som tam nebola nikdy, my sme ten byt kúpili už s týmito nájomcami, našťastie sú už preč
ale chceli sme byt zrenovovať od základov čiže sme to nejako neriešili, všetko išlo preč vrátane jadra, podláh, radiátorov, robila sa nová elektrika, omietky čiže to bolo jedno ako to nechali ale teraz by som tam už nájomcov nepustila
Luster je nefunkčný alebo svieti?
Ak svieti a jemu sa nepáči vzhľad, nech si ho vymení za vlastné a keď sa bude sťahovať nech si ho zoberie a namontuje naspäť pôvodný.
svieti len je starý škaredý a nehodí sa tam
@anonym_310fc6
takze menite luster len preto ze je skaredy a nehodi sa tam? :D :D :D
@cyberk keď je luster škaredý dá sa vymeniť za krajší, ale keď je nájomník hlúpy nedá sa mu naliať rozum do hlavy 😀
Takže nie oprava ale výmena
A že chce lacnejší nájom za škaredý luster?😅
By som vôbec neriešila, keď nechce spolupracovať
@anonym_310fc6
@anonym_autor ak je funkčný túto tvoja povinnosť konci ,ak chce iný nech si kupi a namontuje
@anonym_c16d44 to znie presne ako naši nájomcovia. Ani tak ani tak im nie je dobré. Veľké haló okolo všetkého. Keď už prešli dva mesiace a nebolo vymaľované, tak tí naši povedali že im vymaluje synovec. Neviem akého akademického maliara si našli ale poslali faktúru na maľovanie jednej miestnosti ako za celý byt.
Ale keď oni vytopili susedu,tak čušali.
Oznam mu, ze fungujuci luster moze vymenit na vlastne naklady a po skonceni najmu si ten jeho novy zase zoberie so sebou prec. Narok na nic nema, na ziadnu zlavu, ani luster. Ak je mudry, pohrozit vypovedou. Este od neho pytaj osvedcenie o praci na vyhradenom technickom zariadeni, inak mu zakaz zasahovat do instalacie a vyhrazaj sa nahradou skody.
@anonym_c16d44 to znie presne ako naši nájomcovia. Ani tak ani tak im nie je dobré. Veľké haló okolo všetkého. Keď už prešli dva mesiace a nebolo vymaľované, tak tí naši povedali že im vymaluje synovec. Neviem akého akademického maliara si našli ale poslali faktúru na maľovanie jednej miestnosti ako za celý byt.
Ale keď oni vytopili susedu,tak čušali.
@cyberk O to mi nejde, ja som s tým súhlasila, nevidím na tom nič zlé ak sa kvôli maličkosti môže cítiť človek lepšie. ide mi o jeho správanie a teda že asi ma chce len dostať tam kam potrebuje aby som zľavila z nájmu. Ale nehrozí.
@anonym_3f4e43 tak vieš ako sa hovorí, keď dávaju ber 😃😃
@anonym_c16d44 nám nezaplatili 3 mesiace a vyparili sa tak, že kľúče hodili do schránky (aj s kľúčom od schránky 🤗). Ešteže ju nikdy nevyberali a bolo tam toľko letákov, že sme ich dokázali vybrať.
@anonym_310fc6
@anonym_autor to by som vobec neriesila kedze svieti
@anonym_c16d44 nám nezaplatili 3 mesiace a vyparili sa tak, že kľúče hodili do schránky (aj s kľúčom od schránky 🤗). Ešteže ju nikdy nevyberali a bolo tam toľko letákov, že sme ich dokázali vybrať.
@vkatush najomca ti nie je poviny vybrerat schranku
@vkatush najomca ti nie je poviny vybrerat schranku
@klotildabazarik mne nie, ani som nechcela to od neho, keďže ja mám trvalý a poštu inde. Pýtala som sa ho pri odovzdávaní kľúčov, či chce aj schránku alebo si ju mám nechať a priebežne chodiť vyberať (keďže som mala každý deň cestu okolo, nebol by to pre mňa problém). Povedal, že on ju chce využívať. Ani raz nevybral.
@klotildabazarik mne nie, ani som nechcela to od neho, keďže ja mám trvalý a poštu inde. Pýtala som sa ho pri odovzdávaní kľúčov, či chce aj schránku alebo si ju mám nechať a priebežne chodiť vyberať (keďže som mala každý deň cestu okolo, nebol by to pre mňa problém). Povedal, že on ju chce využívať. Ani raz nevybral.
@vkatush a chodila mu tam vôbec jeho posta?
@vkatush a chodila mu tam vôbec jeho posta?
@klotildabazarik nejaké žlté tam boli, ale dávno omeškané. Ja som mu výzvy na vysťahovanie posielala do vlastných rúk, lebo zrejme by tiež ostali len v schránke.
Vyhod ho z najmu, najomca nema co tocit s vlastnikom!
@anonym_autor Dohoda bola ustna, takze ju mozes kedykolvek zmenit dalsou ustnou dohodou.
Vyklul sa z neho jeden z najhorsich najomcou co poznam - najomca s vysokou udrzbou (high maintenance tenant). Je to clovek co neprestajne vyzaduje udrzbu od prenajimatela. Ak opravis luster, zacne ta bombardovat koli dalsim veciam. Uz len najomca neplatic je horsi ako toto.
Mala som taku. Na zaciatku jej vravim ze ak bude potrebovat, nech mi da vediet a ja upravim teplotu v byte. Toto vravim kazdemu najomnikovi. Niekto z nich mi napise ze mu je zima/horuce a ja zmenim teplotu o 1 stupen a to staci. Tato to ponala tak, ze vzdy ked jej bude zima, tak miesto toho aby si dala pulover a ponozky, tak mi ma zavolat a ja budem upravovat termostat.
Tymto ludom nesmies nic ponuknut. Ziadne vychadzanie v ustrety. Striktne urci pravidla a hraj len podla nich. Nenechaj sa vtiahnut do ich manipulacie.
Stavim sa ze mal nejaku poziadavku este pred tym ako sa nastahoval... ze poziadal o nieco co nebolo v ponuke. Takto ich mozes odhalit uz pri obhliadke a hned ich vyskrtnut zo zoznamu. No nic, ber to ako dobru prilezitost sa ponaucit do buducna.
Vobec by som sa s nim nebavila na temu "funkcny ale skaredy luster".
Dala si ku dve výborne moznosti, nechce -koniec. My mame v zmluve, ze veci do 100€ si rieši sám a my o tom ani nevieme. Nebudem mu predsa chodit menit ziarovku a pod.
tiez by som to viac neriesila, moze kupit novy a vymenit si ho. nechbti posle cenovu ponuku.

za mna si mu dala 2 skvele moznosti... nech berie alebo necha tak. Neprosikala by som sa urcite. Ked sme nieco s najomcami riesili, vzdy sme sa vedeli dohodnut. Je to totiz zaujem oboch stran