icon

Ako riešiť plesne v prenajatých bytoch?

15. máj 2026

ahojte, bývam v prenájme v Žiline druhý rok a našla som plesne za skriňou v spálni, byt je na prízemí a je tam vlhko, skúšala som Savo aj odvlhčovač ale vracia sa to, majiteľ tvrdí že je to mojím vetraním a nechce to riešiť, nájom je 550 eur a nechcem žiť v plesni, ako by ste postupovali, ďakujem

anonym_27aa6e
15. máj 2026

odstahovala by som sa

anonym_dc9596
15. máj 2026

Iný podnájom v Žiline nie je?

euka210
15. máj 2026

@anonym_autor ak je to vonkajsia stena a bytovka nie je zateplena, tak sa moze na obvodovych muroch robit plesen kde sa zle vetra...za skrinami presne. Posunut skrinu dalej alebo ju dat inde. Alebo si najst iny podnajom.

kitycat
15. máj 2026

Nam sa stalo v spolubyvani u spolunyvajuceho v izbe.

3i byt, krajny, zvysene prizemie a pod bytom iba nejake pivnice alebo nevykurovane technicke priestory. Ked sme sa vsetci stahovali a spolubyvajuci odsunul postel, tak mal popod postelou pozdlz steny zacinajucu plesen. Urcite vetral a izbu mal na zapad a bola to stena izba/chodba 🤷‍♀️ Nechapala som ako to bolo mozne

anonym_52d774
15. máj 2026

ukončiť zmluvu a odsťahovať sa

anonym_792d0c
15. máj 2026

no... plesne casto nie su o prenajme ale o tom ze zle vetrate

rozculena
15. máj 2026
@anonym_792d0c

no... plesne casto nie su o prenajme ale o tom ze zle vetrate

@anonym_792d0c no,plesne niekedy s vetraním nemajú nič spoločné.To je zase moja skúsenosť

simca06022011
15. máj 2026

no.. bez toho aby to clovek videl tazko povedat, savo proti plesni pomoze viac menej na chvilu ak sa neodstrani pricina a aj to ho treba riadne pouzit, aj opakovane ak treba, odvlhcovac musi byt neustale... podsatne je aj kde to je.. pises ze za skrinou = skrinu treba dat od tej steny prec, pravdepodobne to bude obvodova stena a proste nevyvetra sa to dostatocne.
My sme presli rekonstrukciou tehloveho bytu co mal problem s plesnou.. zabava to bola :D

bg92
16. máj 2026

Ak to nie je tym ze nevetras odstahovala by som sa - zdravie mas len jedno.

blanblan
16. máj 2026

Tak ja len toľko že ja napríklad na vetram stále a veľa a napriek tomu som mala v podnájme plesne, pekne schované - zamalovane. Majiteľ vraj o nich nič nevedel.Neverim tomu. Tak som to spravila rovnako-zamalovala a odsťahovala sa🤷🏼‍♀️