icon

Čo je lepšie pre kamionistu: Prenájom alebo hypotéka?

biker610i
Včera o 11:59

Ahojte chcel by som sa spytat ze co by ste v mojej situacii robili vy ?Jazdim na kamione 12 rokov do zahraničia plat mam cca 2-2500€ mesačne ale vacsinu casu travim v kabíne kamionu a doma som cca 4-8 dni v mesiaci. Mam 35 a ked som doma byvam zatial u mamy ale uz by to asi chcelo asi nejake vlastne byvanie aj ked som malo doma. Co by ste odporučili ? Len mi prosim neradte ze aby som kupil byt a ten dal do prenájmu alebo byval ten cas na penzióne tieto možnosťi absolútne vylúčte keďže citim zeby som chcel vlastne byvanie aj napriek tomu že som malo doma. Zaujima ma váš názor. Ako sa na takuto situaciu dívajú ženy. Dakujem

Strana
z2
anonym_76fadd
Dnes o 05:53

takze mas holu rit a chces byvat sam. odkladaj do posledneho centu kazdy mesiac aby si mal nieco usetrene. a nasledne zacni hypo vybavovat.

viktoriaandrascik
Dnes o 08:15
@biker610i

V Martine, viem robil som chyby aj si to priznam ale teraz pokial mozno ako sa da sa ich snažím napraviť
A ako prve som zacal riesit vlastne byvanie

@biker610i Ja mám v MT 2 byty tak o cenách mám približnú predstavu ale s 3000€ na účte to nedáš. To nie je iba hypo, musíš rátať s výdavkami ako je znalecký posudok, vklad do katastra, poistenie nehnuteľnosti, následne energie, fond opráv, daň z nehnutelnosti atd.. Skús si kontrolovať svoje výdavky, následne ich okresať aby si mohol šetriť viac.

anonym_945b33
Dnes o 08:36
@biker610i

Chcem mat zvlášť miesto na spanie zvlášť obyvacku a balkón , toto su minimalne požiadavky na byt pod ktore jednoducho nejdem cize preferujem 2i byt aj ked som sam a nemam ani priateľku ani deti. Som myslel zeby som najprv skusil prenajom cca 1-3 roky.Prenajom by som považoval za taky medzistupen medzi mamahotel/penzion - vlastny byt. Neviem ci sa chcem teraz hned viazat na hypo na 20+ rokov az do dôchodku

@biker610i podľa mna jednoznačne hypotéka a čím skor, nie o 1-3 roky, rovno vlastne..a priemerne sa tusim hypoteka splatí za cca 15 rokov, ja som si brala keď som mala 28 a teraz mám 40 a mám tam už len pár tisíc, ktoré by som aj vedela vyplatiť, takze nesplácala som 30 rokov ale menej, lebo plat ti pôjde hore ale tie splatky hypo moc nie..manzel detto ma už splatené 2 byty..on za cca 7-10 rokov ich dokázal splatiť mimoriadnymi splátkami..my sa stále bavíme o tom, že to bolo naše najlepšie rozhodnutie si v mladom veku kupit vlastne byty, ja som byt kupovala v 2012 za 66 tisíc a teraz ma hodnotu cca 150 tisíc (sme v Ba) .. každý kto caka a je v najmä plati cudziemu

biker610i
autor
Dnes o 08:51

Ďakujem za rady rad som si prečítal aj negatívne komentáre aspoň viem ako by som sa cca mal zariadiť ako sa hovori viac hlav viac rozumu 😀, Na prenajme ma laka flexibilita ze keby som casom zistil ze chcem byť v inom meste napriklad alebo aj koli praci tak jednoducho zrusim prenajom. Pri vlastnom byte s hypo na krku by to bolo zložitejšie

natalka13
Dnes o 08:58

Prenajom.
Ved nemas z coho kupit byt.

biker610i
autor
Dnes o 10:01

Mal by som keby som skombinoval hypo a spotrebny uver. Inak ja som sa pred rokmi sa vobec o hypo a byt nezaujímal,riesim to az teraz a len teraz som zistil ze banka da na hypo max 80-90% ceny nehnuteľnosti. Do roku 2018 banky dávali aj 100% hypo ale to som zistil az teraz ked som sa zacal o tieto veci zaujimat. Keby som to vedel skor asi by som sa zariadil inak nuz ale cestovat v case sa neda

viktoriaandrascik
Dnes o 10:11

Okey chceš 2 izbák, v MT stoja tieto byty 120 000€. Zoberieš spotrebák 12 000€ to budeš mať splátku okolo 300€, k tomu zoberieš hypo 108 000€ to budeš mať splátku okolo 500€. A ešte si prirátaj fond opráv energie, poistku myslím že sa v pohode dostaneš na 1000€ mesačne

anonym_ffa1f8
Dnes o 17:11

kup si vlastne byvanie a daj ho do podnajmu .. pekne ti to zaplati uver a az sa rozhodnes usadit -mas kde ..

Strana
z2