icon

Hluk pri obhliadke pozemkov v týždni a cez víkend kľud , zvyknem si?

Dnes o 11:55

Chcem len varovat ostatnych co hladaju stavebny pozemok. My sme kupili krasny pozemok v tichej uličke, vsetko super, boli sme tam tri krat, ale vzdy len v sobotu alebo v nedelu poobede. Absolutny klud. Prisiel tyzden po prepise, zacali sme riesit plot a zistili sme, ze hned za tym lesikom o dve ulice dalej je dvor stavebnej firmy. Od pondelka do piatku od siestej rana tam trieskaju s nakladakmi, pipalo to tu cele dni, prach, hluk ze sa neda na dvore sediet.
Susedia hovorili ze s tym nic nespravia lebo oni tam funguju legalne roky. Sme uplne chytili nervy lebo toto nam vobec nenapadlo kontrolovat ako to tam zije cez tyzden cez pracovnu dobu. Fakt si na toto dajte bacha a chodte tam v stredu naobed nie len v nedelu ked vsetci oddychuju. Ma niekto podobnu skusenost, da sa na ten hluk zvyknut? Alebo sa to da nejako pravne riesit?

anonym_7e8f50
Dnes o 11:57

určite sa opýtaj právnika, kým je ešte ako tak čas a dá sa to reklamovať.

anonym_941eec
Dnes o 12:11

Ako a s kým by ste to chceli právne riešiť?

anonym_aba7cc
Dnes o 12:14

Ahoj. Moji rodicia 20rokov mali klud, a poslednych 7rokov si sused otvoril zber zeleza a odvtedy od rana 6.00 do 21.00hod maju stale hluk . Zvykli si. Len tym chcem povedat, ze aj ked najdes pokojny pozemok, o par rokov sa to tiez moze zmenit na hlucne prostredie.

anonym_e79f67
Dnes o 12:25

@anonym_autor tak toto by ma nenapadlo. Kde sa vlastne dnes neklame?

yellowunicorn
Dnes o 12:33

ako sa dá po kúpe zistiť, že o dve ulice ďalej je stavebná firma? To si si nepozrela mapu? Neprešla sa po okolí? Neopýtala sa nič susedov?

anonym_dfca16
Dnes o 12:40

tak ked uz ides staviat plot tak troska priplat a postav protihlucnu stenu -aspon trocha to zvratis.. pripadne nastuduj zmluvu ci tam nemas klauzulu ci z nej do istej doby nemozes odstupit

anonym_751fe7
Dnes o 12:53

Predat dalsiemu, co naleti a obhliadku spravte tiez cez vikend.

anonym_6a2841
Dnes o 13:14

@anonym_autor vzdy je treba chodit na miesto opakovane, boli sme aj v noci ci tam nesteka pes od vedla, vedla ci nie je dielna s domacim majstrom, najlepsie zazvonit susedom

anonym_4cd1f1
Dnes o 13:32

Nič nevyriešiš. Šikovný realiťák našiel, slušne povedané, neskúsených kupujúcixh. Buď si zvyknete alebo predáte ďalej, počítala by som s finančnou stratou. Ešte máš možnosť dúfať, že firmu zrušia, bude ticho.

anonym_cc88f5
Dnes o 15:11

@anonym_autor všade je dačo. Jedine na lazoch a kopaniciach je ticho ako v hrobe.Treba si zvyknúť.

liusa82
Dnes o 15:20
@anonym_6a2841

@anonym_autor vzdy je treba chodit na miesto opakovane, boli sme aj v noci ci tam nesteka pes od vedla, vedla ci nie je dielna s domacim majstrom, najlepsie zazvonit susedom

@anonym_6a2841 my sme v prvom dome mali takých dvoch čo doma opravovali autá v garažach a mali dielničku jeden hneď pri nás a druhý oproti a nikdy sme nič nepočuli nejaky rachot keby nám sám od seba sused nepovie čo robi alebo teda čím sa živi ani by sme nezaregistrovali a to som bývala doma bežne aj počas týždňa no ale nesťahovali sme sa kvôli tomu tam boli iné dôvody

beata_k
Dnes o 15:31

@anonym_autor Skus sa poradit s pravnikom o skrytych vadach. Ale najlepsie by bolo to predat.

anonym_d5c0cd
Dnes o 15:36

@anonym_autor to akože fakt za svoju neschopnosť obviňujes iných? Niečo podobné čítam denno denne na stránkach našej obce. Zastávka ďaleko,škola ďaleko,škôlka ďaleko, vlak ďaleko, obchod ďaleko,ihrisko daleko,chodník nie je, za domom mi behá kombajn. Keď kupujem, obzerám sa. Hľadala som pozemok,kde mám všetko blízko a mám ho. Až na nových "susedov, ktorí sú síce vzdialeni aj 500m, ale stisenie si vrieskajucej hudby im nič nehovorí

anonym_39fcf4
Dnes o 15:37
@anonym_6a2841

@anonym_6a2841 vy ste boli zistit, či nešteka v noci pes od vedla? A vedla susedia od vás dostali doživotný zákaz kupit si psa? Dnes ho nemajú za rok môžu

anonym_6a2841
Dnes o 16:02
@anonym_39fcf4

@anonym_6a2841 vy ste boli zistit, či nešteka v noci pes od vedla? A vedla susedia od vás dostali doživotný zákaz kupit si psa? Dnes ho nemajú za rok môžu

@anonym_39fcf4 ano obtazuje ma stekanie psa, a ano moze si kupit psa a mesiac.

anonym_6a2841
Dnes o 16:04
@liusa82

@anonym_6a2841 my sme v prvom dome mali takých dvoch čo doma opravovali autá v garažach a mali dielničku jeden hneď pri nás a druhý oproti a nikdy sme nič nepočuli nejaky rachot keby nám sám od seba sused nepovie čo robi alebo teda čím sa živi ani by sme nezaregistrovali a to som bývala doma bežne aj počas týždňa no ale nesťahovali sme sa kvôli tomu tam boli iné dôvody

@liusa82 jasne moze byt. Nas sused vyrabal nabytok a to mi vadilo.

anonym_207f48
Dnes o 16:28
@anonym_aba7cc

Ahoj. Moji rodicia 20rokov mali klud, a poslednych 7rokov si sused otvoril zber zeleza a odvtedy od rana 6.00 do 21.00hod maju stale hluk . Zvykli si. Len tym chcem povedat, ze aj ked najdes pokojny pozemok, o par rokov sa to tiez moze zmenit na hlucne prostredie.

@anonym_aba7cc v obytnej zóne dostal povolenie na otvorenie prevádzky zberu železa?

anonym_aba7cc
Dnes o 16:48
@anonym_207f48

@anonym_aba7cc v obytnej zóne dostal povolenie na otvorenie prevádzky zberu železa?

@anonym_207f48 ano :( dodrzuje pracovny cas od 6.00- 22.00hod...