icon

Je kúpa apartmánu pri mori dobrou investíciou?

21. júl 2026

Ak by ste chceli kúpiť apt a prenajímať aj tam chodiť s priateľmi, rodina, kde by to bolo?Myslíte si, že HR je dobrá voľba?Alebo by ste si kúpili tam, kde je dobré letecké spojenie?Je to anonymne, ak máte apt v zahraničí podeľte sa o skúsenosti.Pri HR sme limitovaní počasím a ani ho nechcem ďaleko na juhu, ak by to bol juh IT, Španielsko je tam viac slnečných dní.Bulharsko, Grécko nezvazujem.Pohravam sa s touto myšlienkou už od Covidu.Splnilo to vaše finančné očakávania, alebo išlo prioritne mať kde tráviť voľný čas a investovať peniaze

anonym_0e613e
21. júl 2026

@anonym_autor tiez nad tym uvazujeme…poznam len ludi, co si kupili priamo pri plazi tie moderne montovane domceky a prenajimaju cele leto. Neviem, ci im to vynasa ale su to dost bohati ludia a casto tak jazdia za oddychom.

martinmmartin
21. júl 2026

kolkokrat rocne naozaj tam budes? Vydel si cenu domu tyzdnami kolko tam ozaj stravis a moznoprides na to ze sa dozijes 112 rokov. Niekedy sa oplati prenajat si vzdy nieco ine niekde inde ako sa ti hodi - flexibilita verzus gula na nohe

anonym_97396f
21. júl 2026

znamy kupili a do 3 rokov predali .. teplo je len par mesiacov do roka.. plus museli platit upratovanie... samy tam moc nechodili lebo nebol cas... a len starosti ... kupili si vikendovu chatku s dobrou dostupnostou a tam si chodia oddychnut ..

autor
21. júl 2026
@anonym_97396f

znamy kupili a do 3 rokov predali .. teplo je len par mesiacov do roka.. plus museli platit upratovanie... samy tam moc nechodili lebo nebol cas... a len starosti ... kupili si vikendovu chatku s dobrou dostupnostou a tam si chodia oddychnut ..

@martinmmartin ja s deťmi celé leto a každé prázdniny, Vianoce... blízko tam, kde uvažujem ja je to 7 h od nás, ak by to bolo HR.Ja to chcem prioritne prenajímať.
@anonym_97396f v ktorej krajine mali?

anonym_33eb14
21. júl 2026

Ja len tak ze ak ty tam chces byť celé leto a zároveň prenajímať to sa celkom vylučuje.

martinmmartin
21. júl 2026
@anonym_autor

@martinmmartin ja s deťmi celé leto a každé prázdniny, Vianoce... blízko tam, kde uvažujem ja je to 7 h od nás, ak by to bolo HR.Ja to chcem prioritne prenajímať.

@anonym_autor aby si to pomaly na tajnasa nezacala nenavidiet......aj take sa stava.Furt to iste dokolecka, len kazdy rok zaslejsie a zaslejsie. Plus mozes dostat suseda ktory tam roztoci kazdonocnu diskoteku... A decka budu tiez mat vlastnu predstavu o dovolenkach.

matiak
21. júl 2026

@anonym_autor ahoj. Mame apartman v Hr. Kupili sme ho v case covidu. Toto leto je to pat rokov. Najlepsie investovane peniaze.Už 4 te leto tu s dcerou (7rokov, ma atopicky ekzem) travime 3 mesiace v lete, mesiac pred Velkou nocou, tyzden pred vsech svatych a 10 dni zimnych prazdnin.
Apartman je nas druhy domov, neprenajime ho nikomu. Zacali sme sa ucit chorvatsky a planujeme sa tu do buducna prestahovat. Zatial nam to vyhovuje takto...

autor
21. júl 2026
@matiak

@anonym_autor ahoj. Mame apartman v Hr. Kupili sme ho v case covidu. Toto leto je to pat rokov. Najlepsie investovane peniaze.Už 4 te leto tu s dcerou (7rokov, ma atopicky ekzem) travime 3 mesiace v lete, mesiac pred Velkou nocou, tyzden pred vsech svatych a 10 dni zimnych prazdnin.
Apartman je nas druhy domov, neprenajime ho nikomu. Zacali sme sa ucit chorvatsky a planujeme sa tu do buducna prestahovat. Zatial nam to vyhovuje takto...

@martinmmartin ty nie si moc pozitívny však?
@anonym_33eb14 prečo?má to dve poschodia, alebo ďalší čo som pozerala je do L ka.V lete sa chcem o to starať sama
@matiak ďakujem takto si to predstavujem v akej oblasti Kvarner, Dalmácia, ostrov?

anonym_b238fc
21. júl 2026

Kup novostavbu, zariad, das na booking. Zozenies niekoho spolahliveho na upratovanie. V sezone zaraba, ked tam chces ist ty, nedas na prenajom. Boli sme v Pafose, na Cypre. Apartman 60m2 do 15 min od plaze sa prenajima za 800-1000 eur na 10 dni. Sezona je od maja do oktobra. Mimo sezony znizis cenu prenajmu na polovicu.

anonym_d51486
21. júl 2026

Moj ex kedysi velmi chcel nejaky dom v Chorvatsku, coho sa potreboval evidentne zbavit jeho kamarat. Ze aka je to super vyhodna investicia. Nebola. Lebo to nebolo ani pri mori, ani v dobrej lokalite. Nakoniec z toho nic nebolo.
Keby som si mala nieco kupit ja, primarne na dalsie zarabanie, tak by to bolo nieco v oblasti, ze kde je tych slnecnych dni viac a da sa tam chodit celorocne. Napriklad Kanarske ostrovy alebo oblast na juhu v okoli Malagy . Lebo tam sa to da prenajimat dlhsie ako 2 mesiace v roku ako Chorvatsko.
Treba si to zvazit, lebo ak to chces primarne na dalsie vyuzitie pre inych, aby si zarobila, tak tam nebudes moct ist v hlavnej sezone. Lebo len vtedy zarobis.

marca12
21. júl 2026

@anonym_autor Ak to chces prenajimat celorocne skor by som uvazovala nad Spanielskom.

natalka13
21. júl 2026

Nieje to len kupa ale starostlivost, dalsie poplatky, v HR bohuzial aj vykradacky.
A potom mentalna potreba chodit stale na to iste miesto.

betulinka1
21. júl 2026

@anonym_autor pre HR je naozaj obmedzené na tie letné mesiace. Išla by som skôr do Španielska ale ak tam chcete byt cele leto, tak v podstate ti to moc nezarobi ale stale zarobí viac ako HR, lebo je tam dlhšia sezona. HR by ti zarobilo viac, ak by si kupovala apartman v meste pri mori, kde su VS a pocas roka prenajala študujúcim a cez leto si užívala sama s rodinou. Tzv. študentské mesta su vyhoda, lebo vyťaženosť najmu nie je viazaná iba na kupanie pri mori. HR ma podla mna napriklad s porovnaním IT ovela drahsie nehnutelnosti. To by bola tiez cesta. Otazka ci blizko na letisko, je to urcite bonus. Ak mas vacsi rozpočet, mozno treba zvazit dva mensie vedla seba, kde si vies v lete riesit nájomcov sama a sucasne tam s detmi trávite leto. Kamoska takto kupila mobilný domcek a potom dokupila aj ten vedla, lebo v tom prvom v podstate trávili vsetky prazdniny. A cez leto sa o ten na prenajom starala sama a ušetrila kopec penazi.

anonym_9b3e63
21. júl 2026

@anonym_autor my máme jeden v Sukošane, druhý aktuálne kupujeme v Podstrane. Oboje štandardne dostupné autom, ale hlavne oboje do 35 minút od letísk (Zadar, Split). V CRO trávime takmer polovicu roka, z tej polovice tak tretinu na lodi (podľa počasia), takže nuda nehrozí 🙂 Poznáme miestnych, ovládame jazyk... Nemáme to na kšeft, dokonca ani rodina nevie, že sme si tam zaobstarali vlastné bývanie 😉 Na prenájom by sme radi obzreli niečo na Sardínii, prípadne okolie Marbelly/Málagy/Valencie. Aj tieto miesta sú nám blízke. Ale to časom, nie teraz...
Ak chceš vyložene na kšeft, tak niektorí naši známi majú kúpené apartmány na Kanárskych ostrovoch a najnovšie letí Albánsko 👍

sense
21. júl 2026

Za mňa Liguria

anonym_0166d0
21. júl 2026

Mame apartman v Chorvatsku pri mori viac ako 10 rokov, vies tam byt prijemnych 5-6 mesiacov, mame ho iba pre seba a rodinu, nikdy by sme ho neprenajimali. Nam vyhovuje vzdialenost a hlavne dostupnost autom ale aj letecky…ako ti vyhovuje…je to vyborna investicia. Na dochodok sa tam asi prestahujeme. Ak by sme ho nahodou predavali tak urcite neprerobime skor zarobime…

matiak
21. júl 2026
@anonym_autor

@martinmmartin ty nie si moc pozitívny však?
@anonym_33eb14 prečo?má to dve poschodia, alebo ďalší čo som pozerala je do L ka.V lete sa chcem o to starať sama
@matiak ďakujem takto si to predstavujem v akej oblasti Kvarner, Dalmácia, ostrov?

@anonym_autor ostrov Pag.. dedinka Mandre

autor
21. júl 2026
@anonym_d51486

Moj ex kedysi velmi chcel nejaky dom v Chorvatsku, coho sa potreboval evidentne zbavit jeho kamarat. Ze aka je to super vyhodna investicia. Nebola. Lebo to nebolo ani pri mori, ani v dobrej lokalite. Nakoniec z toho nic nebolo.
Keby som si mala nieco kupit ja, primarne na dalsie zarabanie, tak by to bolo nieco v oblasti, ze kde je tych slnecnych dni viac a da sa tam chodit celorocne. Napriklad Kanarske ostrovy alebo oblast na juhu v okoli Malagy . Lebo tam sa to da prenajimat dlhsie ako 2 mesiace v roku ako Chorvatsko.
Treba si to zvazit, lebo ak to chces primarne na dalsie vyuzitie pre inych, aby si zarobila, tak tam nebudes moct ist v hlavnej sezone. Lebo len vtedy zarobis.

@anonym_d51486 ja chcem niekde, kde viem ísť autom s deťmi nie letecky.Toto je druhá rada od mora.Blizko je aj letisko, ale lety len z Viedne.dakujem za informácie nejdem označovať.
Albánsko a Čierna hora som počula od kolegu, že je boom predaja apt.ceny sú veľmi dobre.

anonym_26653b
22. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor cize si to chceš kúpiť pre seba? A kedy to teda chceš prenajímať?
A nie, pokial tam nebudeš tak.pol roka z roka sa ti to neoplatí. Možno na dôchodok.

anonym_3a8a7d
22. júl 2026

Ja som takto znenavidela chatu mojich rodicov kde som ako decko jazdila kazde bozie leto. Pre pubertiaka otrava kazde bozie leto. Teraz sa tam vracaju nase deti davame ich starym rodicom na leto. Mat takuto nehnutelnost moze byt aj bremeno. Stale tomiste miesto. Ja milujem objavovat nove moesta a nemavidim stare miesta.ale chata je este v pohode. Je to blizko. Mojabteta zdedila v chorvatsku nehnutelnost a mohla by som tam chodit aj zadarmo ale dovolenky ma bezny clovek malo a stale mam tuzbu objavovat nove miesta a zaplatit si zranicu v hoteli ako travit dovolenku varenim

tilly
22. júl 2026

My, keď sme chceli kúpiť, pochodili a popozerali sme si viacero krajín a v tých krajinách viacero lokalít.
Vyhrala ta jedna, lebo nám najviac v tom čase vyhovovala.
Ja neľutujem.
Podľa mňa nie je univerzálna rada na toto. Každý hľadá niečo iné. My chceme, ale musíme ešte trošku pracovať a došetriť kúpiť ešte jednu nehnuteľnosť v zahraničí. Teraz to budú hory, alebo vinice.

autor
22. júl 2026
@anonym_3a8a7d

Ja som takto znenavidela chatu mojich rodicov kde som ako decko jazdila kazde bozie leto. Pre pubertiaka otrava kazde bozie leto. Teraz sa tam vracaju nase deti davame ich starym rodicom na leto. Mat takuto nehnutelnost moze byt aj bremeno. Stale tomiste miesto. Ja milujem objavovat nove moesta a nemavidim stare miesta.ale chata je este v pohode. Je to blizko. Mojabteta zdedila v chorvatsku nehnutelnost a mohla by som tam chodit aj zadarmo ale dovolenky ma bezny clovek malo a stale mam tuzbu objavovat nove miesta a zaplatit si zranicu v hoteli ako travit dovolenku varenim

@anonym_26653b už sa opakujem je to dost veľké na to, aby sme tam mali my svoje súkromie a ostatné na prenájom.Ak bude záujem o izbu sadnem do auta a odídem.Ak by som bola s deťmi 2 m pri mori tiež niečo miniem na ubytovanie prioritne to chcem pre nás a ostatok na prenájom.Ked ratam apt 1000 eur týždeň tak sa pohybujú ceny v tej lokalite je to pre mňa zaujímavé.Beriem to ako investíciu nie, že po 3 r to budem mať splatené.Cena domu je ako 3 i byt v Ba
@anonym_3a8a7d veď to sa nevylučuje vedľa je hotel môžem sa ísť najesť, alebo ísť do reštaurácie.Ja to chcem časom ako druhý domov.
Naši známi majú takto na Braci a sú tam skoro pol roka môžem pracovať odkiaľ chcem.Zda sa mi to lepšia voľba ako kúpiť chatu na SK, alebo byt.Nebudene tam priviazani, ak budeme chcieť dovolenku inde, tak pôjdeme.

tilly
22. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_26653b už sa opakujem je to dost veľké na to, aby sme tam mali my svoje súkromie a ostatné na prenájom.Ak bude záujem o izbu sadnem do auta a odídem.Ak by som bola s deťmi 2 m pri mori tiež niečo miniem na ubytovanie prioritne to chcem pre nás a ostatok na prenájom.Ked ratam apt 1000 eur týždeň tak sa pohybujú ceny v tej lokalite je to pre mňa zaujímavé.Beriem to ako investíciu nie, že po 3 r to budem mať splatené.Cena domu je ako 3 i byt v Ba
@anonym_3a8a7d veď to sa nevylučuje vedľa je hotel môžem sa ísť najesť, alebo ísť do reštaurácie.Ja to chcem časom ako druhý domov.
Naši známi majú takto na Braci a sú tam skoro pol roka môžem pracovať odkiaľ chcem.Zda sa mi to lepšia voľba ako kúpiť chatu na SK, alebo byt.Nebudene tam priviazani, ak budeme chcieť dovolenku inde, tak pôjdeme.

@anonym_autor teda už máš niečo vybraté? aká je lokalita? sú tam výhradne len domáci? Ja by som mala trošku obavy kupovať tam, kde sú len domáci. V našej urbanizácii (komplexe) je kopec zahraničných majiteľov, hlavne nemci, ale sme napríklad traja slováci, čo tam majú byty a jeden čech. V okolí je možno 30 - 40% zahraničných vlastníkov nehnuteľností. Hneď vedľa je štvrť, ktorá je takmer výhradne nemecky hovoriaca, sú tam nemci, švajčiari, rakušaci a mimo nich holanďania a belgičania. Pár poliakov, čechov a pokiaľ viem, tak dvaja slováci. My sa väčšinou poznáme a každý z nás pozná ešte niekoho ďalšieho. Takže, keď tam bol môj syn sám a začal tiecť bojler, tak prišiel kamoš a pomohol mu ho nainštalovať. Keď sa kamarátkam zasekli balkónové dvere, prišiel môj muž im s tým pomôcť. Ďalšiemu kamarátovi sa pokazila klíma, hľadal kontakty na opravárov, poradil mu iný slovák. Keď niekomu tiekol záchod, prišiel do opraviť čech. Keď nám viacerým na jednu sezónu ochorela a vypadla kočka, čo nám chodila upratovať a odovzdávať kľúče, našla som inú pre všetkých. Kamarát potreboval niekam schovať auto pod strechu na leto, je u nás v garáži... Takže toto je fajn tam mať. Túto sieť si stále budujeme a bez nej sa to nedá. Možno v chorvátsku sadneš do auta a si tam za pár hodín, tak toto nepotrebuješ, ale my, čo musíme lietať, si to veľmi ceníme a budujeme tieto vzťahy.

tilly
22. júl 2026

kamoši majú na pagu byt, ale tiež ich je tam viac a už majú aj vzťahy s domácimi.

tilly
22. júl 2026

inak reči o tom, ako to bude olovená guľa na nohe a že budete nútení tam chodiť a že nič iné už neuvidíte a deti to tam budú nenávidieť... to by som úplne vypustila. Naši s nami už tretí rok nechcú nikam chodiť, iba keď ideme tam, vtedy idú. Máme svoj karavan, takže možností nekonečno a aj tak väčšinou už chodíme na naše obľúbené miesta. Museli sme si dať záväzok, že aspoň dve nové miesta ročne navštívime, to tak nasilu 😀
Ale finančne to nie je na zarábanie, skôr naopak. Ak to nebudeš mať prenajaté stále, tak to budeš dotovať. Ja mám náklady cca. 3-4tis ročne na to a to LTT pokryjem prenájmom, prenajímam len v lete, v zime sme tam my. Tento rok napríklad to vôbec nevyšlo, nepokryjem ani polovicu nákladov...

autor
22. júl 2026
@tilly

inak reči o tom, ako to bude olovená guľa na nohe a že budete nútení tam chodiť a že nič iné už neuvidíte a deti to tam budú nenávidieť... to by som úplne vypustila. Naši s nami už tretí rok nechcú nikam chodiť, iba keď ideme tam, vtedy idú. Máme svoj karavan, takže možností nekonečno a aj tak väčšinou už chodíme na naše obľúbené miesta. Museli sme si dať záväzok, že aspoň dve nové miesta ročne navštívime, to tak nasilu 😀
Ale finančne to nie je na zarábanie, skôr naopak. Ak to nebudeš mať prenajaté stále, tak to budeš dotovať. Ja mám náklady cca. 3-4tis ročne na to a to LTT pokryjem prenájmom, prenajímam len v lete, v zime sme tam my. Tento rok napríklad to vôbec nevyšlo, nepokryjem ani polovicu nákladov...

@tilly je tu veľa Slovákov a iných národností niektorí tu žijú už celorocne.Miesto poznáme dobre muž má v rodine Chorvatov a viac menej sme rozhodnutí.O pár dedin ďalej mám kamarátku, ale oni chodia tiež iba na leto.Vobec nemám veľké oči toto je po Slovákovi, ale rozvádza sa a potrebuje vyplatiť ženu.Takze už má aj nejakých klientov, ktorí sa vracajú.Aj tu sa dá byt v zime blízko je hotel s bazénom, ktorý je otvorený celoročne a dosť veľa ľudí chodí aj na Veľkú noc atď...na bicykle, turistiku.Susedske vzťahy sú dobré, ale boj o klientov je všade, kde sa prenajíma.Mne stačí, že nám to zaplatí naše pobyty, ak by sme tu neboli upratovačku nie je problém zohnať, ale keď tam budeme chcem sa o to starať sama.

tilly
22. júl 2026
@anonym_autor

@tilly je tu veľa Slovákov a iných národností niektorí tu žijú už celorocne.Miesto poznáme dobre muž má v rodine Chorvatov a viac menej sme rozhodnutí.O pár dedin ďalej mám kamarátku, ale oni chodia tiež iba na leto.Vobec nemám veľké oči toto je po Slovákovi, ale rozvádza sa a potrebuje vyplatiť ženu.Takze už má aj nejakých klientov, ktorí sa vracajú.Aj tu sa dá byt v zime blízko je hotel s bazénom, ktorý je otvorený celoročne a dosť veľa ľudí chodí aj na Veľkú noc atď...na bicykle, turistiku.Susedske vzťahy sú dobré, ale boj o klientov je všade, kde sa prenajíma.Mne stačí, že nám to zaplatí naše pobyty, ak by sme tu neboli upratovačku nie je problém zohnať, ale keď tam budeme chcem sa o to starať sama.

@anonym_autor to znie ako výborný plán. Asi by som neváhala.