icon

Kúpa pozemku teraz alebo počkať?

Včera o 06:55

Zdravím, s manželom do budúcna plánujeme stavať dom, približne o také možno 4 roky, 5. Myslite, že sa oplatí kúpiť pozemok už teraz, alebo počkať ?

andrejiik
Včera o 07:00

Podla mna sa oplati kupit teraz, ak mate taku moznost. Ceny podla mna dole nepojdu.

sweet20
Včera o 07:01

@anonym_autor teraz, cakat sa neoplati podla mna.. vzdy ked mozes tak hned

anonym_f0ee6e
Včera o 07:12

@anonym_autor oplatilo sa pred 15, 25, 30 rokmi, druha najmenej zla moznost je hned teraz... respektive aky argument mas "vo svojej hlave" ked zvazujes pre a proti? Preco si ty myslis, ze teraz nie?

marsmykkok
Včera o 07:18

@anonym_autor Kľudne teraz, ale nesúri to, tak pozeraj ponuky, hľadaj nejakú dobrú, prípadne rokuj aj o cene.

ivicatolic
Včera o 07:34

@anonym_autor už teraz je neskoro

spongebob1
Včera o 07:38

Chlieb lacnejsi nebude, pozemky uz vobec nie.

9gabi9
Včera o 07:58

@anonym_autor
Určite teraz. Ceny nehnuteľností idú už roky len hore.
A druhá vec, ak chcete stavať až o 4-5 rokov, môžete si kúpiť vyhladovy pozemok, ktorý ma dnes nižšiu cenu ako stavebný už do všetkými IS,...

patrike
Včera o 08:09

Zisti v tej lokalite, kde planujes stavat, ako isli ceny hore za posledne roky. Potom to porovnaj s moznym zhodnotenim penazi cez investovanie.
Totiz : ak dnes das 100 000 do pozemku a nasledne ho nepredas, ale sama tam stavias, tak zlozene uroky z tych 100 000 nemas.
Na rozdiel od investicie, kde mozes mat o 5 rokov 140 - 160 000 a kupit potom. Bude pozemok mat taku alebo nizsiu cenu za 5 rokov ?
Kupuj, ak mas teraz vyhladnute nieco zaujimave a hlavne sa nedaj oklamat recami ako "teraz je to pole, ale urcite to obec necha do 5 rokov zasietovat a budu to stavebne pozemky". Pozor na inzinierske siete, vsetko uplne do detailov overuj na uradoch.

patrike
Včera o 08:11
@9gabi9

@anonym_autor
Určite teraz. Ceny nehnuteľností idú už roky len hore.
A druhá vec, ak chcete stavať až o 4-5 rokov, môžete si kúpiť vyhladovy pozemok, ktorý ma dnes nižšiu cenu ako stavebný už do všetkými IS,...

@9gabi9 Alebo si to nedostatocne overi a stavat sa tam nikdy nebude moct, napriklad nemoznost dotiahnut vodovod, ochranne pasmo VN a pod). Zaklad je nikdy neverit tvrdeniam predavajuceho a vsetko si overit na obci a uradoch.

bg92
Včera o 08:33

ceny stale rastu tak ak ho chces o 5 rokov preplatit, kup potom

wade
Včera o 08:45

Zalezi od financovania. Ceny pozemkov rastu a budu rast. To je ista veci. Hlavne z dlhodobeho hladiska. Ak to mas financovat spotrebaokm, tak by som asi porozmyslal. Tiez fakt opatrne s vyberom. Mat niekoho kto sa tomu rozumie. Pred par rokmi som tesne odskocil od pozemku - mal vsetko, inzinierske siete uz natahane na nom, cesta pred nim.. ideal. Kum som nezistil ze k celemu arealu ide prijazdova cesta cez sukromu cestu, ktoru vlasti 50 ludi - a ti nedali suhlas na prejazd. Do teraz na tych pozemkoch (je ich cez 50) nic nestoji.. len krabice s elektrinou a poulicne osvetlenie.

anonym_89d33e
Včera o 08:51

Možno počkaj aspoň rok, kým sa ekonomika viac zhorší a ľudia budú predávať lacnejšie aby rýchlo získali peniaze na prežitie.

anonym_2ed82a
Včera o 08:55

@anonym_autor teraz. Kde plánujete kúpiť?

vevesh
Včera o 09:09

Zalezi kde a o aky pozemok ide - nikde v centre ba uz vcera bolo neskoro. Niekde pri dedine xy na strednom/vychodnom sk, je casu. Lebo este je mozne, ze pride stavebna kriza aka je momentalne v nemecku a nestavia sa nic, lebo stavanie sa tak predrazilo, ze ludia cakaju "na lepsie casy", ab, postavili lacnejsie..