icon

Kúpili ste byt bez pivnice?

Dnes o 17:42

Pozeráme byt, ktorý sa nám celkom páči, ale nemá pivnicu.
Na prvý pohľad si hovorím, že veď nejako prežijeme. Len potom si predstavím všetky tie veci okolo - kufre, sezónne topánky, vianočné ozdoby, náradie, veci na šport, možno časom kočík alebo bicykel.
V byte je nejaký úložný priestor, ale nie veľa. Bojím sa, že po roku budeme nadávať, že nemáme kam dať veci.
Bývate v byte bez pivnice? Chýba vám to, alebo sa to dá normálne vyriešiť?

bronkax
Dnes o 17:47

Tak ak nie byt s pivnicou tak sa dá prenajať menšia garáž na takéto veci inak si neviem predstaviť kam by šli bicykle boby lyže ozdoby a ďalších milión vecí 😀

anonym_5615a2
Dnes o 17:48

Nemam kupeny taky byt ale 6 rokov zijem v byte bez a ani mi nechyba. Aspon neskladujem zbytocne haraburdy doma.
Takze ja by som ho kupila.

anonym_83ffe2
Dnes o 17:50

uz len bicykel kde by som dala, mat ho niekde na chodbe v byte zaveseny.. no neviem. ale kebyze je to velky byt a mal by dostatok ulozneho priestoru, tak mozno

anonym_9c3b38
Dnes o 17:55

@anonym_autor odfotila by som ti moju mikro pivnicu naplnenu po strop 😊. Uz by som rozhodovala viac prakticky. Ak je byt maly treba pivnicu.

guudy
Dnes o 17:58

Ja by som nekupila. Presne kvoli uloznemu priestoru

opica_skorica
Dnes o 18:07

@anonym_autor aky velky je byt. Ak 1izbovy alebo 2izbovy, treba pivnicu. Ak viac, tak uz to neni nutnost.

anonym_7592cb
Dnes o 18:07

Ja neviem, v tych starych bytovkach su vacsinou len take opltene kobky na zamok, nie pivnica s dverami, spolocne priestory si podelili najrychlejsi a vacsinou sa takej uzamykatelnej pivnice potom nevzdaju. U nas su trosku kvoli tomu rozbroje v bytovke, je par ludi, co by chcelo taku pivnicu, ale ti co ju maju, ju nepustia. A doedavna tam mali aj mrazak - s tym, ze prispievali na elektriku, ale to je to co im ti ostatni zavideli asi - ten priestor na vyse, bezpecne uzamknutelny. V tych kobkach ludia maju napchate vselico, ale cenne urcite nie, lebo to sa najlahsie kradne. Ked sa rekonstruovala bytovka, mali sme povinnost to vypratat, aspon sa ludia zbavili 100 rokov starych veci, co nik na nic uz nepouzije... my sme tam mali iba kachlicky odlozene a nechodili sme tam, a ludia nam tam svoje haraburdy popchali. My mame bicykle v takej chodbe pri bytoch, je to asi proti poziarnym predpism, vzdy nam to hovori spravkyna, ale aj ona to tak ma a vsetci nad tym privieraju oci. Tie chodby by mali byt prazdne, ale ma to tak kazdy, ta chodba je uzamykatelna. Ludia tam maju vselico, skrine, botniky, triediace kose... Inak si neviem predstavit, mat tie bicykle niekde inde. Ostatne vsetko sa da zvladnut mat doma.

anonym_f12f0c
Dnes o 18:08

Kúpila. Máme pivnicu, nepoužívame ju.

anonym_99c1ad
Dnes o 18:09

Byvali sme kedysi v podnajme xy rokov bez pivnice. Vobec nam nechybala. Aktualne uz mame nas byt aj s pivnicou. Mame tam vylozene bordel, co aj keby niekto ukradol, chybat nam to nebude (napr. prazdne krabice, staru detsku postielku a vanicku, stary podsedak a pod). Kufre, vianocne ozdoby a ine veci tam nedavam (nedavame tam zo zasady veci, ktore ak by nam niekto ukradol, tak by nam chybali - nikdy sa sice u nas nestalo, ze by niekto vykradal pivnice, ale aj tak). Na bicykle mame specialnu miestnost.
Takze ak by to bol fakt super byt, dobra dispozicia, cena, lokalita a pod, to, ci by mal pivnicu, by pre mna nebol rozhodujuci faktor.

stellarstar
Dnes o 18:14

Ja by bez pivnice nevedela predstaviť. Takže byt bez by som určite nekúpila jedine že by na blízku bola garáž ale zas tiež furt ku garážu behať? Ne

la_dolce_vita
Dnes o 18:17

Mam v pivnici moje 2 bicykle a regale plne veci, ktore potrebujem, ale nechcem mat v byte. Bez pivnice by som nemohla fungovat.

anonym_487cb1
Dnes o 18:21

My sme mali pivnicu, ale sme ju nikdy nevyuzili, kocik bol v takej spolocnej miestnosti kde mali vsetci bicykle kociky a tak.

guudy
Dnes o 18:24
@anonym_487cb1

My sme mali pivnicu, ale sme ju nikdy nevyuzili, kocik bol v takej spolocnej miestnosti kde mali vsetci bicykle kociky a tak.

@anonym_487cb1 ale ak v dome nie je takato spolocna ‘kocikaren’, alebo mas drahy bicykel napr, tak sa vlastny uzamykatelny priestor hodi ;)

anonym_60c375
Dnes o 18:25

u nas v pivnici bolo opec mysi a kadecoho hnusneho ... . v tych lepsich sme mavali klubovnu kymnas nieco nedohryzlo a dostali sme zakaz... kazdopadne by som si tam veci neodlozila nikdy ... bud si prenajmes garaz alebo kupis sladny kocik a postel s pristorom na odkladanie pod nu .. vzdy sa da najst sposob ako sa poskladat do bytu

anonym_717313
Dnes o 18:26

Ak by som mala kupit byt tak len s pivnicou alebo garazou. Casom naozaj pribudne dieta a nebude to len kocik. Pride odrazadlo,bike,hracky atd. Tak isto tie vianocne ozdoby!stromcek. To sa zda no na odkladanie je toho velaVsetko budes mat natrepane niekde v byte. Muz bude mat mozno dake naradie alebo sa rozhodnes zavarat nieco atd. Pre niekoho hlupost mozno ale ja by som hladala este.

kp7333
Dnes o 18:29

Pokial ma byt velky satnik alebo kumbal, tak pivnicu nepotrebujes.

brrunetkaa
Dnes o 18:38

Ja by som kúpila. Ale ja nie som skladník. Čo nepoužívam ide z bytu preč a bicykel mám drahší ako niektoré auta, tak ten je zavesený v izbe na stene.

anonym_84c7c3
Dnes o 18:53

Pivnicu máme, ale roky som tam nebola. Vianočné ozdoby aj stromček mám v byte, a teda stromček má 220 cm 😅 ale v pohode sa zmestí do postele. V posteli mám aj kufor. Ako neviem čo by som dávala do pivnice a úprimne hnusilo by sa mi potom tie ozdoby z pivnice doniesť domov, keď si predstavím, že myši mohli pobehať po tom, aj keď sú tam police. Áno, som fajnová 😅 Obývačku som zmenšila o kúsok a mám tam šatník, kde sa mi zmestí všetko oblečenie. Na chodbe mám veľkú skriňu, kde si uložím v pohode vysávač, mop a také "pracovné" nástroje. Pivnica mi nikdy nechýbala.

anonym_2470aa
Dnes o 18:56

mame byt bez pivnice, bicykle zavesene na stene, skrine az po strop, hore mame kufre, sezonne oblecenie, stromcek, veci co sa casto nevyuzivaju, kocik stal v chodbe za dverami (bolo to prakticke, leno som ho nemusela stale vykladat a brat z neho vsetky veci). Nam osobne pivnica nechyba. Ale je to o velkosti vasho bytu a na co ste zvyknuti

anonym_a15a9a
Dnes o 18:57

@anonym_autor mám pivnicu, nevyužívam, lebo sa vo veľkom kradne. Darmo máme kamery

anonym_356269
Dnes o 18:59

@anonym_autor Nie

anonym_717313
Dnes o 19:04
@anonym_84c7c3

Pivnicu máme, ale roky som tam nebola. Vianočné ozdoby aj stromček mám v byte, a teda stromček má 220 cm 😅 ale v pohode sa zmestí do postele. V posteli mám aj kufor. Ako neviem čo by som dávala do pivnice a úprimne hnusilo by sa mi potom tie ozdoby z pivnice doniesť domov, keď si predstavím, že myši mohli pobehať po tom, aj keď sú tam police. Áno, som fajnová 😅 Obývačku som zmenšila o kúsok a mám tam šatník, kde sa mi zmestí všetko oblečenie. Na chodbe mám veľkú skriňu, kde si uložím v pohode vysávač, mop a také "pracovné" nástroje. Pivnica mi nikdy nechýbala.

@anonym_84c7c3 ved ozdoby mas v plastovej krabici s vekom hore. Ake mysi. Zas trosku prehnane.
Mne zas pride uplne ze odveci mat doma bike niekde na stene. To uz radsej nemat ziadny. Tiez mozes povedat ze bikom si chodila vonku mohla si prejst kolesami po ho… a potom to zavesis doma na stenu

anonym_84c7c3
Dnes o 19:37
@anonym_717313

@anonym_84c7c3 ved ozdoby mas v plastovej krabici s vekom hore. Ake mysi. Zas trosku prehnane.
Mne zas pride uplne ze odveci mat doma bike niekde na stene. To uz radsej nemat ziadny. Tiez mozes povedat ze bikom si chodila vonku mohla si prejst kolesami po ho… a potom to zavesis doma na stenu

@anonym_717313 Bycikel nemám, nepotrebujem ho k životu 😉 Ja viem, že ozdoby sú v krabici, ale proste moja fantázia pracuje naplno 🤣🤣 Zase nemám doma skladisko. Čo nepotrebujem ide preč. Mám veľký 3 izbový byt, nemám deti, takže všetko sa mi zmestí do bytu.

anonym_edf7d8
Dnes o 20:05

@anonym_autor Tak my máme maličkú pivnicu asi 1,5 m2, ale máme v paneláku spoločnú miestnosť na bicykle a v 62m2 3izbovom byte máme aj špajzu/komoru a "kumbál". Takže záleží aj od možností iných úložných priestorov...

anonym_557671
Dnes o 20:22

@anonym_autor
Dufam, ze v pivnici potom nechceš skladovať kocik, ktory ides používať pre babo. V živote by som ho tam nedala.
A co sa tyka otázky, pivnicu treba, hlavne ak mas maly byt.

anonym_a6344c
Dnes o 21:15

Ja mám v pivnici 20 ročne kompoty po mame , vôbec tam nechodím. Diky za pripomenutie, aspon to pôjdem povyhadzovat🙂 bicykel mam s dcérou na balkóne.