Mali sme si vyskúšať parkovacie miesto autom?
Kúpili sme parkovacie miesto v garáži spolu s bytom. Na papieri vyzeralo úplne normálne, rozmery sedeli a pri obhliadke sme si povedali, že miesto ako miesto.
Až po nasťahovaní sme zistili, že zaparkovať tam je každý deň nervák. Z jednej strany stĺp, úzka ulička na manévrovanie a vedľa nás väčšie auto, ktoré keď stojí trochu viac pri čiare, mám problém vôbec vystúpiť.
Nie je to tak, že by sa tam zaparkovať nedalo. Dá sa. Ale zakaždým je to cúvanie na viackrát, nervy a strach, že oškriem auto. A ja si teraz hovorím, že sme si to mali jednoducho vyskúšať ešte pred kúpou.
Nabudúce by som už parkovacie miesto nepozerala len očami, ale normálne by som sa tam išla postaviť autom.
Riešili by ste to ešte so správcom alebo developerom, alebo je to naša chyba, že sme si miesto pred kúpou reálne nevyskúšali?
Najdi si stavebnu normu na parkovacie miesta a premeraj to svoje. Podla vysledku sa rozhodnes.
@patrike Ďakujem za radu ❤
Nekupila by si kvoli tomu byt? Ak nie, tak ano mala si si vyskusat. Inak ak je podla normy, nic s tym nespravis. Spravca s tym nic nema. Ak porusuje normu, ale myslim ze na to si developeri daju velmi dobre pozor, tak potom sa skus stazovat ale otazka je co vyriesis.
@patrike Ďakujem za radu ❤
@anonym_autor parkovaciu normu bude mať. Ja nerozumiem ako niekto kupuje byt bez toho, aby si pozrel parkovacie miesto. My sme kupovali 3 novostavby k tomu 3 miesta a vždy sme si pozreli. Jedno na papieri nakoľko ešte nebolo postavené a presne sme vedeli, ktoré nechceme pri stĺpoch. Keďže stĺpy boli už na papieroch zakreslené
Toto bude vasa chyba. Miesto ste si boli pozriet a suhlasili ste.
Ale nebude to len o zvyku? Ma aj muz problem zaparkovat? V nasej garaze je asi kazde tretie miesto pri stlpe a tiez mi chvilku trvalo kym som sa to naucila, ale teraz uz bez problemov zaparkujem. Mozno to chce len cas a zvyk.
Tak normy su zial take, ze neverim ze ich nesplna. Parkoval som v par podobnych garazach a bolo to hadam vzdy nejako podobne krkolomne. Skus sa s dohodnut na vymene. Ak este su nejake miesta volne, mozno sa bude dat. Ale tipujem, ze vacsina z nich bude na tom nejako podobne.
Odfot ... a daj fotku.
@anonym_autor
My to máme tak, že po oboch stranách sú dva stĺpy. Keď chceme vojsť, musíme sklopiť zrkadlá (na stĺpoch je vidieť, že pár ľudí to nespravilo 😄). Tým, že do garáže vchádzame so zatáčaním, museli sme na podlahu nakresliť rovnú čiaru. Garáž je úplne na limit, takže na konci máme cestný stĺpik, do ktorého treba jemne ťuknúť.
Nakoniec nás to prestalo baviť, tak sme kúpili BMW s Assistance Plus, ktoré cúva samo.

Najdi si stavebnu normu na parkovacie miesta a premeraj to svoje. Podla vysledku sa rozhodnes.