icon

Pokazená práčka v prenajatom byte: Ako riešiť situáciu?

Dnes o 12:16

Práčka v byte už poriadne neperie a majiteľ opravu stále odkladá. Ponúkli sme, že kúpime vlastnú, tú jeho odložíme a pri sťahovaní ju vrátime naspäť. Ani s tým nesúhlasí, vraj vybavenie bytu meniť nemôžeme.
Tak teraz neviem, čo vlastne očakáva – že budeme chodiť prať inde, kým sa rozhodne?

anonym_84d531
Dnes o 12:21

@anonym_autor My sme bud kupili nakomnikom nove alwbo po dohode si kupili oni a bolo na nasej dohode pro odchode, ci si to vezmu alebo my odkupime za dohodnutu sumu.

rozculena
Dnes o 12:34

Ako on zistí,že ste si kúpili novú práčku? Dajte starú do pivnice,hádam nebudete prať ručne.
Keď budete odchádzať,tak práčky vymeníte a svoju si odveziete

chlebikova
Dnes o 12:37

@anonym_autor nemate v zmluve nieco typu: majitel je povinny do 3 dni odstranit zavady toho a toho?

maminecka266
Dnes o 12:39

ako to mate v zmluve uvedene? podla toho by som sa zariadila. ale tiez mi napada ako najrozumensie riesenie to, ze si proste vlastnu kupite a nemusi sa o tom on dozvediet.

anonym_04dd5c
Dnes o 12:39

Co mate v zmluve? Tam by malo byt uvedene, co v pripade zavad ake su povinnosti jednak vas a rovnako aj majitela.

anonym_80dd1a
Dnes o 13:02

@anonym_autor a prečo by ste nemohli používať svoju? My prenajimame byt komplet zariadený s tým, že keď sa niečo pokazí, buď znížime nájom alebo zaobstárame nové...podľa dohody. Nájomca si môže používať vlastné, ak chce, naše potom sa na pôvodné miesto, keď bude odchádzať. Veď energie platí on.

autor
Dnes o 13:06

Upresním: v zmluve je práčka uvedená ako súčasť vybavenia bytu, ale nie je tam napísané, kto má riešiť jej opravu alebo výmenu. Preto to chceme vyriešiť dohodou s majiteľom a nechceme ju meniť bez jeho súhlasu.

anonym_ccb5f0
Dnes o 13:40
@anonym_autor

Upresním: v zmluve je práčka uvedená ako súčasť vybavenia bytu, ale nie je tam napísané, kto má riešiť jej opravu alebo výmenu. Preto to chceme vyriešiť dohodou s majiteľom a nechceme ju meniť bez jeho súhlasu.

@anonym_autor My na MK to nevyriešime. Musíš sa dohodnúť s majiteľom.

katkaseiner
Dnes o 14:25
@anonym_autor

@anonym_autor tak by som mu dala 3 dni nech prinesie novu, kedze tym že ťahá čas tak porušuje zmluvu (a fakt by ma nezaujimalo co ma v zmluve) alebo si donesiete svoju novu a on si po vasom odchode najde staru pokazenu ... Navrhni znizenie najomneho 😉 verim ze do 3 dni bud donesie novu alebo vam tú vašu povoli, ved ho to nic nestoji

minenkaa
Dnes o 15:00

Normálne si kup novu práčku a starú odlož,po odchode starú vráť na miesto a svoju si zober ,nemôže ti zakázať používať tvoje veci

anonym_80dd1a
Dnes o 20:34
@anonym_autor

@anonym_autor ty s majiteľom nemusíš riešiť , či môžeš používať svoje spotrebiče. Stačí, že mu napíšeš písomne najlepšie, že jeho práčka sa pokazila, že nech príde skontrolovať a riešiť. Nie si povinná čakať na odstránenie vady, ak si ochotná kúpiť si vlastnú a potom si ju vezmeš. To som teda ešte ani nepočula, že by niekto zakázal používať svoje spotrebiče.