Prenájom pre kamarátku s deťmi počas rozvodu
Kamoska sa rozvadza. Maju 3 deti, z toho jedno je na VŠ a dve su na ZŠ ( 5.roc. a 8 roc.). Doma je velmi dusno, muz sa uz milenkou netaji, chodieva za nou. Kamoska rozmysla o prenajme, kym neprebehne rozvod a vysporiadanie majetku. Potom bg cgcela byt zrejme na uver. To moze byt rok- 2 ? Tazko povedat. Navrh uz davnejsie podala, uz mali aj sedenie s kuratelou. Moja otazka je. Mam 2i byt ktory by som jej chcela ponuknut na prenajom, hoci len za energie. Ako nastavit zmluvu aby mi tam s detmi neostala nafurt 🙂 viem ze tie prenajmy matkam s detmi su trosku dost tazkopadnejsie, vraj je problem ich dostat z bytu ak neplatia alebo co, lebo deti. Tie vyhodit vraj nemozem. Tak ako to zmluvne osetrit, aby sa realne odstahovali keby som potrebovala byt uvolnit ? P.s. kamoska nie su ziadne soc.pripady, su to skveli ludia, skvele sikovne deti. Dakujem.
@anonym_autor a ako si to kamoska predstavuje? Že 3-4 roky bude bývať v prenajme a potom vezme hypo? Však už teraz ma vysokoškoláka, tak evidentne je vekovo okolo 50. A čo spraví, keď nebude chcieť predať manžel dom a vyplatiť ju?
@anonym_a19e42 Ved bude musiet po rozvode. Do 3 rokov. Ma 44r.
@anonym_acd69c my nie sme huste, my mame pud sebazachovy.
Ved to je uplne likvidacny krok, zobrat sa z domu a ist do prenajmu, s detmi, bez majetkoveho vyrovnania, a navyse ked nemusim. To je naozaj podpilenie si konara na ktorom sedim.
Preco by to robila?
Ak to psychicky neunesie, tak kamaratky, psycholpg, byt viac vonku ako doma, ale nestahovat sa prec.
Vies, co je psychicky este horsie? Nevediet, ci budem vedia zajtra zaplatit detom strechu nad hlavou. Alebo prepocitavat, ci zaplatim elektriku alebo najom.
Ja sa zlikvidovat kvoli podvadzajucemu chlapovi nenecham. Na to sa mam prilis rada. Preto doporucujeme tej zene zostat kde je, zotrvat az pokial sa nerozvedu.
@veselo_neveselo No, uvidime, ako to bude davat ona, deti. Deti to cele nesu velmi tazko ze sa im rozpada rodina. Zacinaju toho otca nenavidiet.

@anonym_acd69c my nie sme huste, my mame pud sebazachovy.
Ved to je uplne likvidacny krok, zobrat sa z domu a ist do prenajmu, s detmi, bez majetkoveho vyrovnania, a navyse ked nemusim. To je naozaj podpilenie si konara na ktorom sedim.
Preco by to robila?
Ak to psychicky neunesie, tak kamaratky, psycholpg, byt viac vonku ako doma, ale nestahovat sa prec.
Vies, co je psychicky este horsie? Nevediet, ci budem vedia zajtra zaplatit detom strechu nad hlavou. Alebo prepocitavat, ci zaplatim elektriku alebo najom.
Ja sa zlikvidovat kvoli podvadzajucemu chlapovi nenecham. Na to sa mam prilis rada. Preto doporucujeme tej zene zostat kde je, zotrvat az pokial sa nerozvedu.
@veselo_neveselo ak si nebola v takej situacii, tak sa ľahko o tom teoretizuje ale oveľa ťažšie praktizuje. Človek psychicky na dne z takéhoto niecoho nebude schopný žiť v dome s podvádzajúcim a žiaden "pud sebazáchovy" nepomôže.