Prenájom pre kamarátku s deťmi počas rozvodu
Kamoska sa rozvadza. Maju 3 deti, z toho jedno je na VŠ a dve su na ZŠ ( 5.roc. a 8 roc.). Doma je velmi dusno, muz sa uz milenkou netaji, chodieva za nou. Kamoska rozmysla o prenajme, kym neprebehne rozvod a vysporiadanie majetku. Potom bg cgcela byt zrejme na uver. To moze byt rok- 2 ? Tazko povedat. Navrh uz davnejsie podala, uz mali aj sedenie s kuratelou. Moja otazka je. Mam 2i byt ktory by som jej chcela ponuknut na prenajom, hoci len za energie. Ako nastavit zmluvu aby mi tam s detmi neostala nafurt 🙂 viem ze tie prenajmy matkam s detmi su trosku dost tazkopadnejsie, vraj je problem ich dostat z bytu ak neplatia alebo co, lebo deti. Tie vyhodit vraj nemozem. Tak ako to zmluvne osetrit, aby sa realne odstahovali keby som potrebovala byt uvolnit ? P.s. kamoska nie su ziadne soc.pripady, su to skveli ludia, skvele sikovne deti. Dakujem.
@anonym_a19e42 Si myslis, ze ked na neho nakrici a pobalí ho tak on pojde poslusne ako skolkarik prec zo svojho domu ?
@anonym_autor no moj by isiel a nezaujímalo by ma kam. Deti by u nás, kvoli jeho zásunu, nemenili bývanie.
@anonym_autor asi ti kazdy bude radit ze v ziadnom pripade. Ja som bola v tej situacii ako matka s dietatom, vlastna rodina nas neubytovala v prazdnom byte, realitky tiez otacali chrbat, nebola som socka len som mala taku situaciu. Ubytovala ma kolegyna, ona mi verila, jedina, ❤️ platila som jej hypo+ energie, aj tak to bolo za facku 3 ibz bratislava 480 e. . Normalne sme byvali skoro som si kupila byt aj si vzala hypo a odisli sme ako sme slubili...
No ja by som nikam neodišla s tromi deťmi. A on nech si tam kraľuje sam v dome. A co ten muž robí, bije ich, kričí po nich, vyvádza niečo? Z akého dôvodu ona chce odísť? Ved nech ho ignoruje, asi majú oddelené izby, tak prečo tam nevydrží?
@anonym_autor
@anonym_93d616 samozrejme, že sa to rieši zmluvou o krátkodobom prenájme, na dobu určitú. ideálne najprv na pol roka. Ale máš skúsenosti s notárskou zápisnicou s nájomníkom pred uzavretím zmluvy a nasťahovaním? Už si to niekedy realizovala?
@anonym_a70331 ja mam tiez informacie, ze sice dobry napad, ale neaplikovatelny, lebo nemozes do zapisnice dat nieco, "co sa este nestalo" (tak to vysvetloval raz jedne pravnik)...
No ja by som nikam neodišla s tromi deťmi. A on nech si tam kraľuje sam v dome. A co ten muž robí, bije ich, kričí po nich, vyvádza niečo? Z akého dôvodu ona chce odísť? Ved nech ho ignoruje, asi majú oddelené izby, tak prečo tam nevydrží?
@anonym_autor
@anonym_8cafad evidentne si nikdy v zivote nebola v tejto situacii, je to obrovsky psychicky tlak, nici to vsetkych aj v pripade ze sa ticho nenavidia a chodia okolo seba. Ingnorovat sa to neda.
@anonym_a70331 ja mam tiez informacie, ze sice dobry napad, ale neaplikovatelny, lebo nemozes do zapisnice dat nieco, "co sa este nestalo" (tak to vysvetloval raz jedne pravnik)...
@anonym_a4bf22 presne tak, toto je teoreticky pekné, ale neaplikovateľné do praxe. Čiže preto som sa pýtala, či niečo také už u notára s nájomníkom podpisovala.
Byt kamaratkou a v pozicii, ze ten dom je 50/50 by ma ani nehlo terigat sa niekde s 3 detmi, aby panko mal cely barak pre seba a nejaku flandru. Prestala by som mu robit poskoka, ziadne varenie, pranie, spat do inej izby a snazila by som si zit tak aby ho islo roztrhnut od zlosti, ze ja si to uzivam - stretavky s kamoskami, do kina, do divadla, s detmi na vylety. Ten co sa ma odpalkovat je ten chlap, nie ona s 3 detmi
Byt kamaratkou a v pozicii, ze ten dom je 50/50 by ma ani nehlo terigat sa niekde s 3 detmi, aby panko mal cely barak pre seba a nejaku flandru. Prestala by som mu robit poskoka, ziadne varenie, pranie, spat do inej izby a snazila by som si zit tak aby ho islo roztrhnut od zlosti, ze ja si to uzivam - stretavky s kamoskami, do kina, do divadla, s detmi na vylety. Ten co sa ma odpalkovat je ten chlap, nie ona s 3 detmi
@anonym_baf111 presne, oženiť sa, urobiť chudere 3 deti a potom sa sa mi nepáči, tak domček si nechám, zoberiem si inú milenku, čo sa mi páči a je mi jedno, čo urobí žena a tri decká. Nech vypadne. No to určite, nič také, nech sa spakuje ku nej, alebo nech žije v jednej cimre a tam nech si gazduje jak chce. To by sa mu páčilo zmrdovi, alebo mu treba decká nechať na týždeň a ona nech ide zatiaľ k rodičom. Dom nech sa predá a ona nech potom si kúpi byť.
kamoska nech nevymysla a nikam nech neodchadza.
no a co ked chodi za milenkou, tak nech chodi, vsak ona s nim uz nespava. neriesi ho, proste bude to len a len cudzi clovek pre nu.
ona teraz bude davat 500/600€ za najom len kvoli tomu, ze nevie proste povedat nie a neodist z domu.
je mi jasne ze chlap neodide, ale ona nech sa obrni, ignoruje ho, lebo tie nervy a silu bude potrebovat na rozvod a potom na delenie majetku. lebo rozvod je jedna vec a to ide vacsinou rychlo, ale delenie majetku bude zahul.....
ziadne take, ze ja teraz pre klud v rodine odidem. nie, ani nahodou.
odstahovat sa zo spalne, nech ju teda ma muz , ziadne pranie, chystanie jedla, proste ignorovanie.
a ty ako kamaratka jej urcite nepoziciavaj ziaden byt, len za energie. rozvod je dlha zalezitost a delenie majetku moze byt aj 2 roky......
kamoska nech nevymysla a nikam nech neodchadza.
no a co ked chodi za milenkou, tak nech chodi, vsak ona s nim uz nespava. neriesi ho, proste bude to len a len cudzi clovek pre nu.
ona teraz bude davat 500/600€ za najom len kvoli tomu, ze nevie proste povedat nie a neodist z domu.
je mi jasne ze chlap neodide, ale ona nech sa obrni, ignoruje ho, lebo tie nervy a silu bude potrebovat na rozvod a potom na delenie majetku. lebo rozvod je jedna vec a to ide vacsinou rychlo, ale delenie majetku bude zahul.....
ziadne take, ze ja teraz pre klud v rodine odidem. nie, ani nahodou.
odstahovat sa zo spalne, nech ju teda ma muz , ziadne pranie, chystanie jedla, proste ignorovanie.
a ty ako kamaratka jej urcite nepoziciavaj ziaden byt, len za energie. rozvod je dlha zalezitost a delenie majetku moze byt aj 2 roky......
@lucik194 No 2 roky.. hmm.. ja som 4 roky po rozvode a 3 roky mame na sude BSM. Dnes malo byt PRVE! pojednavanie, no pre prekazku na strane sudcu sa odrocilo. Som rada, ze nie som v prenajme a necakam na vyplatenie z bytu ako na bajnu Atlantidu.
@lucik194 No 2 roky.. hmm.. ja som 4 roky po rozvode a 3 roky mame na sude BSM. Dnes malo byt PRVE! pojednavanie, no pre prekazku na strane sudcu sa odrocilo. Som rada, ze nie som v prenajme a necakam na vyplatenie z bytu ako na bajnu Atlantidu.
@anonym_f297b3 kamoska teraz 2 roky, vychadzala som z toho
kks teda ale 4 roky je riadny zahul ☹
Na tvojom mieste by som ten byt ponukla za o trochu nizsi najom ako su podobne byty u vas v meste s normalnou zmluvou o najme podla zakona (nie obc zakonnika) na max rok a potom len predlzit ak bude treba. " Za Energie" narobi len zlobu...
Vy ste tu všetky také husté, že nikam nech nejde s deťmi. Očividne ste neboli v situácii, keď vás muž podvádzal a ktovie čo ešte iné. Vidieť ho každý deň, chodiť okolo neho. Nie každý má na to silu, hlavne ak rodina bola všetko a on to zničil. A nie, on určite neodíde, prečo by aj. Však jemu to mozno takto aj vyhovuje.
@anonym_autor tak ako on vysačkoval ju s deťmi
@anonym_a19e42 on ju nevysáčkoval. Ona chce ísť dobrovoľne.
@anonym_autor no moj by isiel a nezaujímalo by ma kam. Deti by u nás, kvoli jeho zásunu, nemenili bývanie.
@anonym_a19e42 Vies mi povedat ako konkretne by si toho svojho aj z jeho domu dostala, keby odist sam nechcel ?
@anonym_a19e42 Vies mi povedat ako konkretne by si toho svojho aj z jeho domu dostala, keby odist sam nechcel ?
@anonym_autor písala som - Môj by isiel.
@anonym_autor
@anonym_8cafad Ako nie. Nie je to nejaky hulvat, buran. Ale je tam proste v kuse dusno. Furt tu clovek cita ako treba hned odist z nefunkcneho vztahu, aku to narobi sarapatu, ked deti vidia ako sa rodicia v podstate neznasaju, ako si daju dokopy ze cele roky, ich otec, ich vzor, chodil za inou zenskou a mamu klamal, podvadzal. Tak potom ako ? Ako je strasne, ked deti nevidia, ze rodicia sa lubia, smeju, maju sa proste k sebe. V takomto dacom dojdu vsetci tak akurat k dajakym neurozam. A hlavne sa budu snazit hned ako to bude mozne od rodicov z domu vypadnut.
@anonym_autor písala som - Môj by isiel.
@anonym_a19e42 Isiel by len vtedy, keby sam chcel. Inak urcite nemas pravo ho aj z jeho nehnutelnosti vyhodit.
@anonym_a19e42 Isiel by len vtedy, keby sam chcel. Inak urcite nemas pravo ho aj z jeho nehnutelnosti vyhodit.
@anonym_autor a preto píšem, že moj by isiel.
@anonym_8cafad Ako nie. Nie je to nejaky hulvat, buran. Ale je tam proste v kuse dusno. Furt tu clovek cita ako treba hned odist z nefunkcneho vztahu, aku to narobi sarapatu, ked deti vidia ako sa rodicia v podstate neznasaju, ako si daju dokopy ze cele roky, ich otec, ich vzor, chodil za inou zenskou a mamu klamal, podvadzal. Tak potom ako ? Ako je strasne, ked deti nevidia, ze rodicia sa lubia, smeju, maju sa proste k sebe. V takomto dacom dojdu vsetci tak akurat k dajakym neurozam. A hlavne sa budu snazit hned ako to bude mozne od rodicov z domu vypadnut.
@anonym_autor Neboj, casom cajocka mu priskripne vajcia, ze stale byva s byvalkou. Oni su v procese rozvodu, nech sa s nim nehada, nech je pokojna a mila na neho. Viac ju uz podvadzat nebude, nez ju podvadzal. Uz je manzelstvu koniec, uz si zbytocne robit prieky a ublizovat si. Nech si kamoska dohodne, kedy bude s detmi ich otec a ona nech radsej peniaze investuje do seba - nejaky kurz, fitko, kozmetika, kadernictvo, cokolvek - 600 eur, ktore planovala minut na byt, minie ako nic. Ked bude platit hypoteku, uz si tolko sebalasky neuzije. ☺️
@anonym_autor a preto píšem, že moj by isiel.
@anonym_a19e42 Tak ale to je snad uplne ina situacia ked muz odist sam chce. Ja tu riesim ked muz odist nechce. Ty si bola hned z uvodu za hustu, ako si zeny nechaju skakat po hlave. Tak som bola zvedava, ako by si teda tomu zabranila. A zrazu sa dozvieme, ze tvoj by odist vlastne chcel. Otazka preco. Asi by si mu zivot v jednom dome totalne zneprijemnila. Len ono toto vsetko na dopad hlavne na deti.
@anonym_autor Neboj, casom cajocka mu priskripne vajcia, ze stale byva s byvalkou. Oni su v procese rozvodu, nech sa s nim nehada, nech je pokojna a mila na neho. Viac ju uz podvadzat nebude, nez ju podvadzal. Uz je manzelstvu koniec, uz si zbytocne robit prieky a ublizovat si. Nech si kamoska dohodne, kedy bude s detmi ich otec a ona nech radsej peniaze investuje do seba - nejaky kurz, fitko, kozmetika, kadernictvo, cokolvek - 600 eur, ktore planovala minut na byt, minie ako nic. Ked bude platit hypoteku, uz si tolko sebalasky neuzije. ☺️
@anonym_f297b3 No asi nepriskripne, boli takto 7 rokov :/
@anonym_a19e42 Tak ale to je snad uplne ina situacia ked muz odist sam chce. Ja tu riesim ked muz odist nechce. Ty si bola hned z uvodu za hustu, ako si zeny nechaju skakat po hlave. Tak som bola zvedava, ako by si teda tomu zabranila. A zrazu sa dozvieme, ze tvoj by odist vlastne chcel. Otazka preco. Asi by si mu zivot v jednom dome totalne zneprijemnila. Len ono toto vsetko na dopad hlavne na deti.
@anonym_autor isiel by preto, aby sa deti nemuseli sťahovať. A nie, neodišla by som z domu s deťmi, nehadala by som sa s nim a nekomunikovala by som s ním. Neustúpila by som mu a totálne ho ignorovala. Deti by som mu nechávala, keby som si išla niečo vybavovať a pod. A keby aj chcel ostať, bolo by mi to jedno. Nešla by som preč s deťmi. Nevidím dôvod ešte aj meniť zázemie deťom pri tom všetkom. Nemenila by som im lokalitu, školu, kamarátov.
@anonym_autor tak ked to trva uz 7 rokov, tak inu ako dusnu atmosferu si uz deti ani nepamataju
@anonym_autor No tak to uz nejaky rok/dva nejako s nim doklepne. Teraz je to sok, no ked si zvykne na myslienku, ze ten manzel uz nie je jej manzel, tak to bude jednoduche. Deti potrebuju svoje zazemie. Nech nevymysla. Nech riesenia hlada ten muz.
@anonym_autor tak ked to trva uz 7 rokov, tak inu ako dusnu atmosferu si uz deti ani nepamataju
@anonym_1ad8e5 7 rokov podvadzal, ale len par mesiacov dozadu sa to prevalilo a dozvedela sa to kamoska a teda aj deti. Oni pred tym nevedeli, aspon nic oficialne.
Dohodni sa s ňou (aj papierovo), že byt jej prenajmes na cca napr 5mesiacov za energie + nejakých smiešnych 50-100€ k tomu…. Že potom by si ho chcela prerábať/predat…. Aby to nebolo prd ňu pohodlne, dlhodobé riešenie… a aby si ty nebola mínusová
@anonym_1ad8e5 7 rokov podvadzal, ale len par mesiacov dozadu sa to prevalilo a dozvedela sa to kamoska a teda aj deti. Oni pred tym nevedeli, aspon nic oficialne.
@anonym_autor a ako si to kamoska predstavuje? Že 3-4 roky bude bývať v prenajme a potom vezme hypo? Však už teraz ma vysokoškoláka, tak evidentne je vekovo okolo 50. A čo spraví, keď nebude chcieť predať manžel dom a vyplatiť ju?
Vy ste tu všetky také husté, že nikam nech nejde s deťmi. Očividne ste neboli v situácii, keď vás muž podvádzal a ktovie čo ešte iné. Vidieť ho každý deň, chodiť okolo neho. Nie každý má na to silu, hlavne ak rodina bola všetko a on to zničil. A nie, on určite neodíde, prečo by aj. Však jemu to mozno takto aj vyhovuje.
@anonym_acd69c my nie sme huste, my mame pud sebazachovy.
Ved to je uplne likvidacny krok, zobrat sa z domu a ist do prenajmu, s detmi, bez majetkoveho vyrovnania, a navyse ked nemusim. To je naozaj podpilenie si konara na ktorom sedim.
Preco by to robila?
Ak to psychicky neunesie, tak kamaratky, psycholpg, byt viac vonku ako doma, ale nestahovat sa prec.
Vies, co je psychicky este horsie? Nevediet, ci budem vedia zajtra zaplatit detom strechu nad hlavou. Alebo prepocitavat, ci zaplatim elektriku alebo najom.
Ja sa zlikvidovat kvoli podvadzajucemu chlapovi nenecham. Na to sa mam prilis rada. Preto doporucujeme tej zene zostat kde je, zotrvat az pokial sa nerozvedu.

@anonym_a19e42 Ved oni su stale tam, nikto nikoho nevysackoval. Ona uvazuje o tom, ze koli psychickemu zdraviu seba aj detí, by sla prec. Jemu je podla vsetkeho psychicke zdravie detí vies kde.
@anonym_autor kvôli psychickému zdraviu detí nech sa nestahuje. Určite im to nepridá. A s ním nech komunikuje minimálne, žiadne hádky pred deťmi a normalne bývať v dome a odkladať všetky peniaze, ktoré by dávala na prenájom