Čo jedia vaše deti v reštauráciách?
Robim si taky maly prieskum. Pri malych detoch, ktore si este nevedia vybrat( teda vyberate vy) - a pri vacsich ktory vedia co chcu a vyberu si sami.
Budem vam velmi vdacna
Kym nevedel citat ponukli sme mu na vyber to co bolo podla nas vhodne a kde bola istota, ze zje. Odkedy vie citat vybera si sam
Pizza hranolky opečené zemiaky nugetky ...proste vsetko zdrave 😄
väčšinou pizza alebo mäsko na prírodno
Slizikova polievka to je klasuka co viem ze zjedia.potom vacsinou pizza alebo pizza stangle s kecupom.rezen alebo syr so zemiakmi/hranolkami.. nie sme tam zas tak casto aby im to ublizilo..
@majkamajusqa moja nechce take jedlo 🙈 jedina vec, ktoru takto zje je ak si objednavame s muzom burger z jednej konkretnej restauracie, tak ona odtial (ale iba odtial) palacinky s nutelou. Inak vsetko len domace, idealne odo mna (ani od babiek jej tak nechuti) 😅 A to sa nebavime o malom dietati, ma coskoro 14 😀
Kym nevedel citat ponukli sme mu na vyber to co bolo podla nas vhodne a kde bola istota, ze zje. Odkedy vie citat vybera si sam
@viestta a co presne? Dakujem
Jaj klamem! Este mekaca, tak raz za mesiac, ak je prilezitost, si da cheeseburger bez uhorky, horcice a cibule 😅
Hocico co si vyberu, okrem odpadu kt.nase restiky krmia deti- ziadne nugetky,hranolky,vyprazane hocico a pod. Nevarim to doma a ani to nepodporujem v restikach.
@majkamajusqa male jedli z nasho taniera, co sme im dali. Pizza, ja mam rada cestoviny, tradicne slov.jedla.
S vacsimi detmi je vacsi problem, su viac priebercivi. Chodime do restiky malo, na vyletoch, dovolenke a skonci to pri: pizza, syr s hranolkami, pirohy, halusky s bryndzou, len hranolky, rezen.
6 rocna si vzdy da bud palacinky, alebo rezen s hranolkami. Do restik chodime iba ked sme na dovolenke.
@viestta a co presne? Dakujem
@majkamajusqa posledny pol rok vyprazany syr, pred tym kuracie maso, bolo jedno ake. A este pred tym mal palacinkove obdobie
pizza. kuracie na prirodno. ale keď bola pizza, to kľudne aj celú dovolenku. keď bol starší tak aj tie nugetky a hamburger…
My máme dieťa ešte maličké, ale máme krsniatka . Kým nevedeli čítať tak to bol vždy vývar ale museli byť slížiky a ako druhé mäsko na šťave - tj na prírodno. Teraz keď už vedia čítať a " rozum im zapol " tak sú to kuracie nugetky, hranolky, pizza, vyprážaný syr,a ako dezert palacinky a nech je veľa šlahačky. 😁
Moja 9 ročná všade len maso na prírodno s ryžou, syn väčšinou syr, ale iba v tých co uz pozna a chuti mu, inak čisté hranolky
Vyberám ja, nakoľko má syn len dva roky. Jedáva hovädzí vývar a druhé má buď zemiakovú kašu alebo ryžu a k tomu mäso (podľa výberu v jedálnom lístku kuracie alebo hovädzie), občas pizza, ak sme v pizzerii, palacinka maslovo-citrónová s ovocím (banan, jablko, hrozno), cestoviny s paradajkovou omáčkou. Vyprážané nejeme doma ani v podnikoch, takze také mu neobjednavam. A ak ma záujem, ochutná čokoľvek odomna, kľudne aj pikantné, zje prakticky všetko.
@majkamajusqa moji, keď boli mali chceli vždy kuracie sote s ryžou, to bolo 9/10 šanca, že budú chcieť len to.
Nasi bud palacinky,parene buchty,sulance,hranolky,ryza,pizza,polievka vyvar,kapustova. Nikdy nemali obmedzenie. Ked boli uplne mini tak bud som im zobrala z domu,a od tych troch rokov vacsinou som im precitala co maju. Ale bol cas kedy som im pytala ze suche cestoviny alebo s kecupom alebo suchu ryzu
Pre uplnych malosov som vyberala polievku (vyvar, rajcinovu, kapustnicu atd) pre trochu vacsie deti potom cestoviny, rezen + zemiaky, maso na prirodno + hranolky, pizza, halusky atd.
vyberali si vzdy sami, uplne v pohode aj rezen s ryzou, kedze doma nevypražam.....
deti nikdy nejedavali suche cestoviny, ani suchu ryzu, ci zemiaky..... detto margerita pizza.....
vzdy zjedli normalne jedlo.....
@majkamajusqa ryžu s mäsom alebo špagety. Najväčšia istota že to nebude prekorené alebo prepečené. Vyprážané nerobíme ani doma.
Slížiky? Pre boha to čo je za názov? V ktorej časti Slovenska sa používa tento názov? Evokuje to vo mne sliz, slizký 🙈
Kým im bola porcia veľa,vyberala som pre seba co im chuti a jedli sme spolu. Väčšinou ryža,kasa, kuracie maso
Slížiky? Pre boha to čo je za názov? V ktorej časti Slovenska sa používa tento názov? Evokuje to vo mne sliz, slizký 🙈
@anonym_26f76b ano, dobre ti to evokuje. Uvarene slíže su slizke. U nas su rezance, ale netrapi ma, ze inde maju slíže
@anonym_26f76b na strednom Slovensku určite nie. Ja som to videla prvý krat až tu na MK, keď to vidím, tiež ma vždy natiahne, slížiková, ako by tam boli nejaké malé slizy/sople …
Syn si od cca 2,5r vyberá sam. Verte neverte, vždy si vyberie brokolicovu polievku s cheddarom, alebo cestoviny s pestom🤣
Kým si nevedel vybrať- nerozpraval- tak väčšinou pyré, ryba, mäso na prírodno, krémové polievky
@majkamajusqa ako 2,5 ročný syn mal ízy výber: “slížová”, dukátové buchtičky/ rezeň/ kaša/syr. Teraz morské plody, pasta, pizza.

@majkamajusqa keď bola malá sme sa pýtali čo chce , zvyčajne to bola slizova alebo rajcinova polievka alebo šalát prípadne čisté cestoviny a zelenina. Odkedy vie čítať, tak podľa druhu reštaurácie , niekedy pizza, niekedy špagety , niekedy polievka slizova alebo paradajková, inokedy steak so zeleninou, alebo salat