icon

Čo jedia vaše deti v reštauráciách?

majkamajusqa
13. feb 2026

Robim si taky maly prieskum. Pri malych detoch, ktore si este nevedia vybrat( teda vyberate vy) - a pri vacsich ktory vedia co chcu a vyberu si sami.

Budem vam velmi vdacna

anonym_26f76b
13. feb 2026
@anonym_2340fc

@anonym_26f76b na strednom Slovensku určite nie. Ja som to videla prvý krat až tu na MK, keď to vidím, tiež ma vždy natiahne, slížiková, ako by tam boli nejaké malé slizy/sople …

@anonym_2340fc presne! Sople😅

majlo1234
13. feb 2026
@anonym_26f76b

@anonym_2340fc presne! Sople😅

@anonym_26f76b na zapade je slizikova bezna, aj nase decka lubia🤣

Inak ja mam rada aj vietnamsku kuchynu velmi, takze moje deti hadam od roka chodievali so mnou na pho bo a bun bo, a rozne bociky a omackami. Preferujem vietnam pred klasikou a deti to miluji tiez

biba_18
13. feb 2026

@anonym_26f76b hm. nemáš sa čím veľmi chváliť…
spi dieťatko, spíže, mamka varí slíže, syrové, makové, perky lekvárové…

https://www.youtube.com/watch?v=nOHQGcl_2o4
anonym_3bd65a
13. feb 2026

Iba hranolky s kecupom. Kedze nechodime do restiky casto, tak mu to dovolime 😂

anonym_96041f
13. feb 2026

doleszity je vek, do 3 rokov sme prevazne vyberali my samozrejme. teraz na co ma chut. ale vzdy sa snazim aj zdravu vlozku rozumej rezen a zemiaky ale k tomu napriklad salat.

lusyyy36
13. feb 2026

Moje dieta jedlo prvykrat v restike krevety a chobotnice 😅 odvtedy je to jej najoblubenejsie jedlo. Ale stalo sa aj,že nechcela nic, tak iba tak sedela.

anonym_96039d
13. feb 2026

Nas ako 3 rocny v skolke zahlasil, ze jeho najoblubenejsie jedlo je Butter chicken, ale ze mamka to nerobi, tak musime chodit az do Brna na to 🙂
Starsie dieta teda preferuje azijsku kuchynu - najma indicku a vietnamsku. Ak nie je nic take po ruke, tak si vyberie bud rezen alebo svieckovu, pripadne este palacinky alebo sulance. Ak nie je ziadna z tychto moznosti, radsej zostane hladny. Nejedava ani hranolky, ani nugetky, nikdy by si nedal ani na mekac. Mladsie dieta je este male, takze mu zatial neobjednavame samostatne. Ale zje vsetko, ponukne sa cimkolvek z nasich tanierov.

sisaka
13. feb 2026
@mvagusta

Hocico co si vyberu, okrem odpadu kt.nase restiky krmia deti- ziadne nugetky,hranolky,vyprazane hocico a pod. Nevarim to doma a ani to nepodporujem v restikach.

@mvagusta pridávam sa, reštaurácie, ktoré ponukaju detské menu to majú vždy na jedno kopyto a zväčša nič, čo by som dieťaťu chcela dať a/alebo bola ochotná za to platiť, u nás - kuracie nugety s hranolkami alebo zemiakovou kašou, pizza, “kulinárska špecialita” - špagety s paradajkovou omáčkou, alebo “delikatesa” ako grilled cheese sandwich… Na Slovensku trochu lepšie, ale ako tak čítam, aj tak deti jedia hore vymenované.

Ale k otázke - pri malých deťoch sme si vždy len vypýtali extra tanier a jedli to, čo my, staršie si vybrali normálne z dospelackeho menu, čo nezjedli sme si nechali zabaliť a zjedlo sa doma.

mvagusta
13. feb 2026
@sisaka

@mvagusta pridávam sa, reštaurácie, ktoré ponukaju detské menu to majú vždy na jedno kopyto a zväčša nič, čo by som dieťaťu chcela dať a/alebo bola ochotná za to platiť, u nás - kuracie nugety s hranolkami alebo zemiakovou kašou, pizza, “kulinárska špecialita” - špagety s paradajkovou omáčkou, alebo “delikatesa” ako grilled cheese sandwich… Na Slovensku trochu lepšie, ale ako tak čítam, aj tak deti jedia hore vymenované.

Ale k otázke - pri malých deťoch sme si vždy len vypýtali extra tanier a jedli to, čo my, staršie si vybrali normálne z dospelackeho menu, čo nezjedli sme si nechali zabaliť a zjedlo sa doma.

@sisaka ty si moja krvna skupina. My detto.. proste jedli nase jedlo.. podla mna nikdy ani nevideli nugetku🤣🤣🤣 mne sa to protivi jest,taky odpad,tak davat to detom.. mi pride blbe:D vedia ze existuju hranolky samozrejme.. atd.. ale my s muzom sme to par rokov dozadu uplne zatrhli a tym padom to nejedia ani deti. Potom sa divi svet ze kolko vela pribudli rakoviny atd..ale to nedoslo z cista jasna..to doslo bohuzial s privalom takychto ultra spracovanych jedal..:(

biba_18
13. feb 2026

@mvagusta ale nie je nugetka ako nugetka 😏 niekde sa robia nugetky z kúskov masa…

natalka13
13. feb 2026

Ako v ktorej restike. Ak zjdli vyvar, druhe vacsinou palacinky.
Maso s ryzou mame radi vsetci, svieckovu....do tych cca 3 rokov jedli nieco odomna. Ja celu restauracnu porciu s polievkou aj tak nezjem.

sisaka
13. feb 2026
@biba_18

@mvagusta ale nie je nugetka ako nugetka 😏 niekde sa robia nugetky z kúskov masa…

@biba_18 to určite nie je, ale ak idem do reštaurácie povedzme na steak, tak by ma nenapadlo dať dieťaťu nejakú vyprážanú nugetu a hranolky - obidve pripravené v nejakom prepraženom oleji. To ako ja idem na kulinársky zážitok a dieťaťu dám nejaký fastfoodový odpad?

anonym_443eb4
13. feb 2026
@anonym_26f76b

Slížiky? Pre boha to čo je za názov? V ktorej časti Slovenska sa používa tento názov? Evokuje to vo mne sliz, slizký 🙈

@anonym_26f76b tiež keď to čítam sa mi dvíha žalúdok. Ale trnaváci tak hovoria. Nechápem, čo je “slizikova polievka”, proste poviem vývar. Za mňa take jedlo ani neexistuje, ale veľa ľudí to tak volá. Je to dosť nechutné.

anonym_c0fb52
13. feb 2026
@anonym_26f76b

Slížiky? Pre boha to čo je za názov? V ktorej časti Slovenska sa používa tento názov? Evokuje to vo mne sliz, slizký 🙈

@anonym_26f76b ani na východnom SVK nie je slížiková. U nás máme rezancovú - bu´d slepačiu, kuraciu alebo hovädziu, prípadne zeleninovú.

biba_18
13. feb 2026

@sisaka no, ale ani by mi nenapadlo ísť za kulinárskym zážitkom na steak s napr. 4-ročným dieťaťom 😏

anonym_ca124d
13. feb 2026
@anonym_26f76b

@anonym_26f76b ja som z Kopanic a tu sa taky nazov pouziva bezne

sisaka
13. feb 2026
@biba_18

@sisaka no, ale ani by mi nenapadlo ísť za kulinárskym zážitkom na steak s napr. 4-ročným dieťaťom 😏

@biba_18 moje deti sa našťastie vedeli v reštauráciách správať, takže nikdy nebol problém.

belllinka
13. feb 2026

U nás máme vývar, výraz “slížiková” som v živote nepoužila a ani nikto v mojom okolí.

belllinka
13. feb 2026

Ale sranda, vsetky prispevky, ako nikto doma nevypraza a vsetci zdravo varia. Len v restikach si daju tie rezne, nugety a hranolky. Odkial to potom tie deti poznaju? 😀

biba_18
13. feb 2026

@sisaka tak ale teraz píšeš o správaní, predtým o gurmánskom zážitku. celkom nerozumiem…

biba_18
13. feb 2026

@belllinka ja doma fakt nevyprážam - a preto si dám ten vyprážaný syr vonku 😏

simca06022011
13. feb 2026

Podla veku... do cca 3r som malej v restikach nedavala nic. KEd sme niekam isli, mala som pre nu jedlo, ohriali mi. Potom uz vacsej ak sme chodili jedavala bezne jedlo, polievka vyvar (volala ju sáčková polievka !! ako keby som jej niekedy doma taku robila, netusim z kade to zobrala :D) = to roky bola jej oblubena, v restike o inej ani rec nemohla byt.. druhe hocico.. ryza s hocicim (rozne sote, alebo aj rezne ak mali ale to myslim ze velmi malo), losos so zemiakmi (to bolo vacsinou, rybacia je), alebo od nas dostavala ak to boli ryby s kostami, ale to rychlo si nacvicila, morske potrvory tiez jedavala (zalezi v akej krajine sme boli :D). V podstate vedela vzdy co chce jest, nemali sme problem...

anonym_2dccaa
13. feb 2026
@biba_18

@belllinka ja doma fakt nevyprážam - a preto si dám ten vyprážaný syr vonku 😏

@biba_18 to si ty. Ale tu je reč k deťoch.

anonym_da5b22
13. feb 2026

My často jeme vonku a deti zjedia v podstate všetko, slovenské aj zahraničné. Vlastne ochutnávaním na hoteloch s all-inclusive sa naučili aj na haluzné zahraničné jedlá. Štrajky s jedlom mal len syn medzi dvomi a tromi rokmi, nejako som to vtedy nesilila, však nebol extrémne chudučký. Prešlo ho to postupne samo, keď videl, ako nám ostatným chutí.

zuzikak
13. feb 2026

ked boli mensi tak sme im davali z menu na vyber max 3 jedla aby sa vedeli rozhodnut. Vyvar so slizami bola istota. Na pizzu sme chodili len do pizzerie cize viac menej sme sli pre nu cielene. Niekedy si dali aj halusky a kludne aj svieckovu alebo jednoduchsie ako ryzu a sote. Z cestovin bolonske spagety a lasagne. Hranolky a vysmazany syr bola tiez istota. Alebo palacinky, parene buchty, ci plnene knedlicky sladke ale aj gemerske s kyslou kapustou. Teraz uz su velki tak si vyberaju sami ale teda az taky velky rozdiel to nie je 😀

biba_18
13. feb 2026

@anonym_2dccaa a ako si moje dieťa dá doma keď doma nevyprážam? 😏

anonym_2dccaa
13. feb 2026
@biba_18

@anonym_2dccaa a ako si moje dieťa dá doma keď doma nevyprážam? 😏

@biba_18 a ako to dieta pozná nugetky/hranolky atd, ked to nepozná z domu? Zo škôlky?

biba_18
13. feb 2026

@anonym_2dccaa alebo žeby z reštaurácie?

anonym_2dccaa
13. feb 2026
@biba_18

@anonym_2dccaa alebo žeby z reštaurácie?

@biba_18 a ako to dieta pozná? Ci dieta dajme tomu 5r si povie, ze hmm dám si nugetky, to sice vobec nepoznám a netusim co to je, ale dám si to? Ci ako?

kajus_a
13. feb 2026

Istota je vždy kuracie stehno a ryža. Pri inom vždy vedia niečo ofrflať 🙈