icon

Čo jedia vaše deti v reštauráciách?

majkamajusqa
13. feb 2026

Robim si taky maly prieskum. Pri malych detoch, ktore si este nevedia vybrat( teda vyberate vy) - a pri vacsich ktory vedia co chcu a vyberu si sami.

Budem vam velmi vdacna

marcellka32
13. feb 2026
@viestta

@anonym_26f76b ano, dobre ti to evokuje. Uvarene slíže su slizke. U nas su rezance, ale netrapi ma, ze inde maju slíže

@viestta my máme krajance v polievke🙂

anonym_81cb58
13. feb 2026

Moja 4 ročná objavila čaro pizze. Takže teraz 2-3 krát týždenne chodíme na pizzu.

sisaka
13. feb 2026
@biba_18

@sisaka ja vidím “problém” v tom že najprv rozprávaš o tom, že nedáš dieťaťu nugetku lebo tvoje deti sa vedia správať a preto idete so 4-ročným na steak 😏 úplne nesúvisiace argumenty a ja odpoviem na jeden a vytiahneš druhý a potom tretí 🤷‍♀️

@biba_18 ty vieš perfektne prekrúcať, ešte že sa nič nemaže.
Toto je reakcia na tvoj príspevok o nugetach.
Moja relácia:
@biba_18 to určite nie je, ale ak idem do reštaurácie povedzme na steak, tak by ma nenapadlo dať dieťaťu nejakú vyprážanú nugetu a hranolky - obidve pripravené v nejakom prepraženom oleji. To ako ja idem na kulinársky zážitok a dieťaťu dám nejaký fastfoodový odpad?

Reakcia bola na to, že ak ja si idem dať niečo špeciálne, tak nebudem tam dieťaťu dávať jesť nejaké fastfoodove jedlo. Ty si mi na to odpovedala, že so 4 ročným by si na žiadnu gurmánsku večeru nešla, ja som ti na to napísala, že ja osobne s tým nemám problém, lebo moje deti sa v tom veku vedeli spravať, na to si odpísala, že o akom spravani píšem, že ty si nemyslela správanie dieťaťa, tak som sa ťa spýtala, čo teda ti vadí,
prečo neísť na dobrú večeru s dieťaťom a na to mi už odpisuješ, že ja píšem nesúvisiace bludy. Ja len reagujem na tvoje príspevky, 4 ročné dieťa si vytiahla ty, steak bol príklad, toho si sa chytila, že na steak so 4 ročným nie a ja som ti napísala, že ja teda v pohode aj so 4 ročným, že nevidím problém.
Takže jediný, kto tu má odveci reakcie si ty, možno si prečítaj, čo mi odpisuješ.

vevesh
Včera o 01:45
@biba_18

@sisaka so 4-ročným dieťaťom nepôjdem na gurmánsku večeru so steakom, vínkom, pohoda, ale ak ty máš také chute tak v pohode 🤷‍♀️ len fakt na steaku neviem čo by jedlo 4-ročné dieťa aj keby neviem ako sa správalo…

@biba_18 tak napriklad moje decka sa isli za masom utlct a normalne mi taky kuraci steak zbastili lavou zadnou na tanieri. A to mam 2 veeelmi priebercive deti, ale na nugety a hranolky bol vzdy iba mekac. V normalnej restike si objednavaju asi vsetko mozne okrem detskeho menu, a teda nugety je to posledne, co by si objednali...🫣🫣🫣

anonym_211d0e
Včera o 01:51
@anonym_26f76b

@anonym_2340fc presne! Sople😅

@anonym_26f76b Slizikova je z bohatskej casti Slovenska. 😉

oblecenie99
Včera o 04:50

Ja niekedy vyprážam aj doma 🙋😅
K tej rezancovej: najväčšia blbosť, ktorú kedy dakto vymyslel do vývaru sú tie dlhé, nepraktické cestoviny, najmä pre deti. Keď je u nás doma vývar, tak kurací je vždy a len z "csiga" (čiga) cestovín, od našich viem zabezpečiť aj domáce. Škoda, že Slováci to veľmi nepoznajú, zatiaľ som to v reštike videla len v Goldene v KE, ale v obchode si tie cestoviny bežne kúpim a u nás (videla som už aj pod názvom "gágoriky"). Ja som synovi málokedy objednala vývar, prave kvôli tým rezancom, nedalo sa na to pozerať, keď to jedol 🙈

mvagusta
Včera o 05:48
@biba_18

@mvagusta ale nie je nugetka ako nugetka 😏 niekde sa robia nugetky z kúskov masa…

@biba_18 verim,ale zatial som nenarazila na take:D domace nugetky poznaju od svokry,ale tie nemaju nic spolocne s restauracnymi:D

simona20201309
Včera o 07:16
@anonym_211d0e

@anonym_26f76b Slizikova je z bohatskej casti Slovenska. 😉

@anonym_211d0e trapnejsi komentar tu este neodznel

biba_18
Včera o 08:15

@sisaka vieš čo, ja ti v podstate verím že keď chodíte s deťmi niekam jesť, tak len do reštaurácii so steakmi aby ste mali aj gurmánsky zážitok. nebudem to spochybňovať, fakt ma to až tak netrápi. tak ako ma netrápi ani to že niekto chodí na fastfoodové nugety.
ale skončím tam kde som začala - okrem steakov a fastfoodových nugetov sú aj nugety ktoré sa robia v klasických reštauráciách z masa a nie z polotovarov…

biba_18
Včera o 08:18

@vevesh mojmu tie nugety z mletého masa ani nechutili, ale viem že to deti majú rady, nie že nie 🤷‍♀️ len tu s tým steakom bolo o inom, ale tá debata je už preč…

biba_18
Včera o 08:23

@mvagusta v reštike kam chodievame na pivo to majú ako jedlo k pivu, normálne riadne maso v cornflakoch, porcia bez príloh za 11,80 😏

mvagusta
Včera o 08:32
@biba_18

@mvagusta v reštike kam chodievame na pivo to majú ako jedlo k pivu, normálne riadne maso v cornflakoch, porcia bez príloh za 11,80 😏

@biba_18 povedz kde,idem skusit🙂

biba_18
Včera o 08:34

@mvagusta https://www.pilsnerurquellpub.sk/kosice/jedalny... 😉
deti si tam dávajú kuraci steak 😂

biba_18
Včera o 08:38

@mvagusta a moje dospelé dieťa si dá občas tie nugety…

anonym_806e69
Včera o 09:05

@biba_18 Ty si sa dobre divne pustila do @sisaka. Totalne od veci vypad na nu.
Co ta zerie, ze ona chodi na steaky v Kanade a ty v Kosicoch na pseudo Chickenwings?
Si akasi nervna. Muzicek nepocuva, ci si synak konecne doviedol nevestu, ktora sa nepaci?

biba_18
Včera o 09:08

@anonym_806e69 čože? 😲

anonym_806e69
Včera o 10:01
@biba_18

@anonym_806e69 čože? 😲

@biba_18 Co, coze? Si to po sebe precitaj.

biba_18
Včera o 10:26

@anonym_806e69 tvoje myšlienkové pochody sú mi záhadou. a to je tak všetko čo by som k tomu…

vespertine
Včera o 11:11

Moji si vyberaju variacie : ryza s masom a šťavou, bryndzove pirohy, bryndzove halusky a losos.

sisaka
Včera o 12:41
@biba_18

@sisaka vieš čo, ja ti v podstate verím že keď chodíte s deťmi niekam jesť, tak len do reštaurácii so steakmi aby ste mali aj gurmánsky zážitok. nebudem to spochybňovať, fakt ma to až tak netrápi. tak ako ma netrápi ani to že niekto chodí na fastfoodové nugety.
ale skončím tam kde som začala - okrem steakov a fastfoodových nugetov sú aj nugety ktoré sa robia v klasických reštauráciách z masa a nie z polotovarov…

@biba_18 no super, som rada, že sme sa konečne pochopili a viac menej sa vrátili k tvojmu prvému príspevku, na ktorý som reagovala, kde som ti uznala, že máš pravdu (verím ti, že niektoré reštaurácie si robia vlastné nugety a nepoužívajú polotovary. )
A len som dodala, že stále ide o niečo, čo v reštaurácii vypražili v prepálenom oleji (tam ja vidím ten problem, dávať niečo také dieťaťu) a to bol ten dodatok.

sisaka
Včera o 12:53
@biba_18

@biba_18 až teraz som zachytila ten ironický podtón. Nie, my nechodíme len do reštaurácií so steakmi, ten steak bol na prirovnanie s tým, čo je dieťa a čo je dospelý, my máme najväčšie gurmánske zážitky z malých etnických reštaurácií, s pár stolmi, ktoré sa na nič nehrajú, ale ponúkajú autentické chute.

sisaka
Včera o 12:54
@anonym_806e69

@biba_18 Ty si sa dobre divne pustila do @sisaka. Totalne od veci vypad na nu.
Co ta zerie, ze ona chodi na steaky v Kanade a ty v Kosicoch na pseudo Chickenwings?
Si akasi nervna. Muzicek nepocuva, ci si synak konecne doviedol nevestu, ktora sa nepaci?

@anonym_806e69 ďakujem, za obranu, tiež som nepochopila jej reakcie 🤷‍♀️

mvagusta
Včera o 13:03
@biba_18

@mvagusta a moje dospelé dieťa si dá občas tie nugety…

@biba_18 a vsak kludne🙂 kazdemu co chuti 🙂

jasminet
Včera o 13:05

Vzdy som sa pytala, na co ma chut a dala na vyber 3-4 jedla. Bud spagety s paradajkovou omackou, kusok pizze, maso na prirodno so zemiakmi/ryzou. A slizikova alebo kremova polievka.

majlo1234
Včera o 13:16
@sisaka

@biba_18 až teraz som zachytila ten ironický podtón. Nie, my nechodíme len do reštaurácií so steakmi, ten steak bol na prirovnanie s tým, čo je dieťa a čo je dospelý, my máme najväčšie gurmánske zážitky z malých etnických reštaurácií, s pár stolmi, ktoré sa na nič nehrajú, ale ponúkajú autentické chute.

@sisaka inak moje deti kludne zjedli hovwdzi medium steak od roka🤗 tiez maju radi maso
Rovnako ako zjedli aj hranolky z mekaca, nevidim na tom nic cudne, ked je vsetko s mierou

anonym_dbf52c
Včera o 13:43

moja nic ine ako hranolky a chicken niggets nezje ..teraz este aspon rybu ... doma zje tiez len kura a ryzu napriklad..ale tu zje len moju -ina jej nechuti ... strasne vyberava je

senta_sofia
Včera o 14:33

@majkamajusqa kym boli mali, tak vacsinou vyvar a dali si nieco od nas, co sa im pozdavalo, teraz si uz vyberaju ma co maju chut, jedneho mam gurmana, ten si zasadne dava vsade lososa, este si aj s citronom pokvapka

zuzana76
Včera o 15:23

maso na prirodno (pripadne sote) s ryzou

ouwecka
Včera o 16:02

@majkamajusqa čisté špagety

jaond19
Včera o 16:06

Mensim vacsinou priloha ryza/zemiaky a kuracie na prirodno, starsí samozrejme hranolky, syr,pizza, palacinky.... nic specialne. Polievky mliecne kysle ak su, prip. gulasova ci kapustnica.