Ako riešiť konflikt s babkou slobodnej mamičky?
Ahojte mamičky idem si ku vám pre radu..
V prvom rade som slobodná mamička zijuca s dieťaťom (10r) sama mám taký problém keďže som sama nemám mamu ktorá by pomáhala s dieťaťom otec žije v zahraničí takže dosť ďaleko odomna ťažké začalo to tak môj syn chodil babke (ex)skoro stále lebo nebola ina možnosť ťažké chodil aj cez týždeň a aj víkend keďže pracujem ako čašníčka do 20hod iba ,5dni v týždni a proste poviem vám to takto babka si už na to zvykla že je malý stále tam ale zmenila som to lebo napísala že ho berie ako syna nie ako vnuka čo má dosť nahnevalo keďže snou nemám dobrý vzťah ale z dedom áno ona je proste taký človek čo dokáže hodiť spinu a nájsť si všetko na mňa len aby ublížila už sa to tak párkrát stalo áno vážim si že ho beru že neni sám doma ale už to presahuje dosť hlboko a to nechcem kebyže syn je veľmi veľmi zodpovedný tak som sa snim porozprávala že bude najlepšíe keď ostane celý týždeň sám a že iba víkend bude chodiť ku babke teraz tak momentálne fungujeme a malý teda veľký už si to veľmi chváli je spokojný ide von s kamošmi a potom je asi 2hod sám doma stým že mu volám píšem mám aplikácie kde je čo robí atď a a on dokonca umyl aj riad doma porobil čo on vôbec nemal nakazane. Iba písala som babke že teda bude chodiť iba víkend ku nim a ona stále prečo prečo že ja že toto chodí von a potom je sám hneď na to odpoveď x nebojís sa ja že nie lebo mu verím a viem že kebyže není na to zrelí tak ho nenechám samého doma šak to je normálne iba tu je ten problém že ona ho má za ho má za malého chlapca pritom má už 10r čo viem možno som zlá mama neviem ale viem x je zodpovedný a verím mu a proste keď som jej toto napísala sa jej to nepáčilo a proste neviem či zasa niečo nebude skúšať že má napríklad dá na súd že nezodpovedá alebo niečo podobné pritom kebyže sa dá inak všetko jasné že není sám ale musím platiť byt a musím chodiť do práce neviem inak ako to mám spraviť..proste mám strach z toho lebo ako hore som písala že je schopná všetkého a už aj hygiena bola raz u mňa že má nahladila že chcem otráviť svoje dieťa že som mu dala niečo zjesť pokazené pritom to tak nebolo vôbec 🤦🏼♂️ale ona skúša čo môže a proste si pletie role babka a mama aj keď bol malý tak povedala že si ho osvoji a takéto veci malý mne nepovie také že babka na mňa hovorí zle veci on je ticho takže to svedčí o Tom všetkom že áno rozpráva na mňa a proste chcem má zničiť..takže chcem sa opýtať môže mne niečo spôsobiť keď je takto malý sám ale proste je samostatný. Preto píšem sem tie litánie Lebo chcem byť pred ňou o krok než príde na to najhoršie čo snáď nie .. ďakujem za každú odpoveď a čítanie tejto litánie iba neviem kde si mám ísť pre radu.. ďakujem 🙏🏼
No nemá všetko😉 ak by ťa potreboval si v práci, ak mi mu pri príde, zle tak si v práci.
Keď je v škole je za neho zodpovedná škola, potom už len rodič, pestún....s babkou to podľa mňa zbytočne hrotíš
Ja viem že to není ok nechávať ho malého doma samého ale poviem vám už to tak ja som vám napísala iba štvrť tam sú ešte ďalšie a ďalšie veci a viem kebyže ich napíšem tak poviete iné niečo . Áno možno máte pravdu a možno nie a práca sa dá zmeniť a aj pozeram inzeráty ale momentálne h nás není nič také všetko do večera ešte viac ako mám Teraz..ale dobre beriem každú odpoveď od vás ďakujem vymyslím niečo pekný deň
@brendaa ja to mám tak že keď niečo sa stane môžem si odskočiť v práci mám to tak vybavené čo sa týka aj školy alebo tak
Tvoj syn tu babku potrebuje. Nech je aká chce. Píšeš že nemáš žiadnu inú rodinu. Nemá ti kto iný pomôcť. Neber mu tú blízku osobu, ktorú má. Povedala ti že ho berie za syna, takže ho má veľmi rada. Radšej by som ho nechala s ľuďmi, ktorí sa o neho postarajú,.majú ho radi. Ako nechať ho samého ponevierat sa po sídlisku a otravovať rodiny kamarátov
Nemá otca nemá súrodenca nemá inú rodinu v okolí.. nezakazovala by som mu ešte aj starých rodičov ktorí ho majú radi, aj keď teba nemusia. Neizoluj ho. Veď už bude úplne sám
to je vyhoda ak zacne s kamosmi pofajcievat ci ho zrazi auto nebodaj odskocit si z prace👍
@natalka13 veď píše že v utorok robí do 3. Čiže až od stredy. No ale to má byť teda radšej doma úplne sám celé tieto dni? Veď ona chodí domov najskôr o pol 9 večer. Iné by bolo keby končila o 5.
@michelle567 o akej pol 9 hod ja som 19:55hod doma
Napísala si že pracuješ ako čašníčka do 20.00 tak som podľa toho odratala dajaku uzávierku, upratanie a cestu domov
@natalka13 volala raz ako som pisala ..
@michelle567 áno ale ja už poriadky robím o pol 8
@michelle567 my máme inú pracovnú dobu čašníčky robia niektoré až úplne do večera 22hod
Už nejdem dookola písať to isté. Si matka tak už rozhodneš ako uznáš za vhodné. Avšak na to že žiješ sama so synom do 15r a nikoho iného v okolí nemáš kto by vám pomáhal, a babku odmietaš, je pre mňa práca do 8 večer proste nevhodná
@michelle567 ok
Zmeň prácu alebo nechaj malého chodiť k babke.
10 ročné dieťa vydrží 2-3 hodinky kým prídeš okolo 15-16 domov ale určite nie je vhodné aby pravidelne bol doma sám do 20. Ako sa s ním napríklad učíš?
Určite sa dá nájsť iná práca ktorá bude časovo lepšia, veď teraz nie si doma vôbec. Ak nie tak radšej nech dieťa je pri babke ako väčšinu týždňa samé.
@liv1 áno tak ako si písala ..dva dni ostatné u babky
@liv1 áno hygiena že chcela som otráviť dieťa svoje že som mu dala niečo pokazené čo pokazené veci v chladničke má babka nie ja .a za druhé ona vari iba nedeľu takže môj syn tam je na parkoch a termixoch čo doma má rôzne jedlo.. stým že k d ide ku babke tak aj príde z úlohami lebo ona to nevie napísať snim takže ja večer robím sim úlohy ešte ..w za druhé ona sa snim nehraje alebo tak ona mu dá tablet telefón a on je doma u nej a je na telefóne alebo tablete..a doma áno je sám doma ale má kontakt s deťmi čo ja som rada lebo nechcem aby bol taký že iba doma a za pc alebo telefón v ruke nonstop..coz doma chodí aj na karate a telefón má málo lebo je na ihrisku so spolužiakmi a spolužiačky sú tak stým že môj syn je úplne iný smiali sa jednému chlapcovi lebo je iny zdravotne môj syn prišiel za ním a že pod sa hrať takže ako píšu niektoré že není až taký vyspelí áno je a dosť na jeho vek..a viem kebyže to neviem tak ho nenechám doma . Ale tam je viac veci čo sa týka babky jeho otec je v base takže tak keďze je vonku tak je u babky tam býva snou stým že keď je tam tam som veľa krát videla jeho ruky aké modré mal tak si domysli čo to je ..ale babka to n vidí vlastné ona ho dala zavrieť do base a tak stále dookola ..a keď je jeho otec aby sa venoval áno venuje tak asi pol hodinu a povie že na neho nemá čas otvorí si pivo a už je vybavené .. hádky u babky sú ..takže ani chápem že je to dosť ale troška sú tam aj takéto veci nie že áno dávaj ho babke áno ja ho dám babke aj každý deň ale stým že zaklope sociálka že sa nestarám vôbec o neho a že je stále tam a keď menej dávať tak zasa je zle takže ja som v strede ..
Nechcela som to moc písať ale nedalo sa to inak a to je len pokla čo sa tam všetko deje ..stým že zavodi somnou stále že ja mu kupim niečo napríklad a ona musí dvojité kúpiť aby ona bola cacana stým že áno na výlet na dovolenky stále chodí s nimi stále ..dedo je súper to nemôžem povedať ani pol slova na neho u nich c domácnosti rozkazuje ona od začiatku nadávky na mňa ani nehovorím pritom sa snažím ako môžem ..ale aj tak som ťa zlá takže áno možno ho dávať ako som písala hore ona ho bude brať lebo jej to vyhovuje že si získava na svoju stránu malého a potom príde papier že sa nestarám lebo viem že je toho schopná
Ak to dobre počítam, tak syn je doma sám len v stredu a štvrtok na dve hodiny, keď dojde domov z hry s kamošmi, piatok sobota je s babkou a nedelu, pondelok po škole a utorok po škole je s mamou. Ja by som na tie 4h týždenne dala zopár eur susedke, alebo dákej študentke “hlídačke”, nech mi syna prizrie… ak by aj došla sociálka, polícia, syn by bol s dospelou osobou doma, a nie je to tak časovo dlho, aby si to aj samoživiteľka nemohla dovoliť a po právnej stránke budeš z obliga.
Tak, aby ho tam otec obtlkal a pil pivo a hádal sa s babkou bude lepšie, keď bude sám doma.niektore už zabudli, že my sme v tom veku boli bežne na ihrisku s kľúčom na krku.Ak neklame, platí čo sa dohodnete naje sa, naučí nechala by som ho.
@luccija no to je slabé slovo že sa hádajú iba sem tam haha skoro stále..áno pamätám keď som sa pýtala syna že čo si robil s tatom nič on pil pivo a ja som sa hral.. no a on sa naje sám úlohy si pise šak ja mu iba skontrolujem večer vysvetlím čo a ako a keď nevie ťak počká na mňa a napíšeme si čo nerozumie..on není ten tip dieťaťa čo vymysla alebo tak on je dosť zodpovedný a rozumný a vie čo môže a čo nie ..ja ho na to tak učím aby vedel všetko takto ..áno mňa naháňali domov dokonca o 10hod večer aby som vôbec išla domov .volá stále vonku a som s prepáčením nejaka vandalka alebo niečo nie vôbec . Ale dobre chápem niektoré mamičky ale tak ja si myslím že lepšie aby bol doma ako tam a prídem o neho áno že je stále tam a keď bude sám doma tak nahlási aj tak takže to je jedno ako to spravím stále bude zle
Ja ti rozumiem. Tiez by som mala problem dieta u takej babky nechavat nonstop. A urcite sa lepsie zahra s kamosmi ako cely cas byt len u babky. Nehovoriac o tom ze za chvilu je tu jar, decka budu stale vonku.
@liv1 ja viem asi jednina rozumie ako to mám ..ale áno každý že šak práca alebo čo aj to bude ešte 3r musím počkať a potom môžem zmeniť aj prácu lebo tiež mám svoje vydaje platiť a proste mám určené kde môžem zarobiť a nemôžem pod sumu akú potrebujem.ebo potom tam môžeme jesť omietky..asi tak ..a zasa nechcem o malého prísť ani za svet ani v jednom prípade ... preto robím všetko pre to aby bol šťastný..áno za chvíľu budú behať..poznám game deti čo sú iba doma a nemajú kamoskov nič iba doma za pc tv a toto ja nechcem ..
Aj to napríklad ma byty na prenájom ale nedá mne lebo proste ma neznáša tak platím veľa peňazí čo mne môže s malým dať byť a budem jej platiť napríklad ja nevie. ,250-300e nie ona proste nedá byť ale ukázať sa vo všetkom to je ok.. u
Raz som musela malého prezliekať v aute topánky oblečenie lebo ona to kúpila tak mu dala čo som ja kúpila také tepláky ale musela som ho prezliecť lebo to bude u nej nie u mňa . Ale ja si tie veci neobliekam ale malý

V Taliansku dieta nesmie byt same do 11 rokov. Neviem ako je to inde