Ako riešiť konflikt s babkou slobodnej mamičky?
Ahojte mamičky idem si ku vám pre radu..
V prvom rade som slobodná mamička zijuca s dieťaťom (10r) sama mám taký problém keďže som sama nemám mamu ktorá by pomáhala s dieťaťom otec žije v zahraničí takže dosť ďaleko odomna ťažké začalo to tak môj syn chodil babke (ex)skoro stále lebo nebola ina možnosť ťažké chodil aj cez týždeň a aj víkend keďže pracujem ako čašníčka do 20hod iba ,5dni v týždni a proste poviem vám to takto babka si už na to zvykla že je malý stále tam ale zmenila som to lebo napísala že ho berie ako syna nie ako vnuka čo má dosť nahnevalo keďže snou nemám dobrý vzťah ale z dedom áno ona je proste taký človek čo dokáže hodiť spinu a nájsť si všetko na mňa len aby ublížila už sa to tak párkrát stalo áno vážim si že ho beru že neni sám doma ale už to presahuje dosť hlboko a to nechcem kebyže syn je veľmi veľmi zodpovedný tak som sa snim porozprávala že bude najlepšíe keď ostane celý týždeň sám a že iba víkend bude chodiť ku babke teraz tak momentálne fungujeme a malý teda veľký už si to veľmi chváli je spokojný ide von s kamošmi a potom je asi 2hod sám doma stým že mu volám píšem mám aplikácie kde je čo robí atď a a on dokonca umyl aj riad doma porobil čo on vôbec nemal nakazane. Iba písala som babke že teda bude chodiť iba víkend ku nim a ona stále prečo prečo že ja že toto chodí von a potom je sám hneď na to odpoveď x nebojís sa ja že nie lebo mu verím a viem že kebyže není na to zrelí tak ho nenechám samého doma šak to je normálne iba tu je ten problém že ona ho má za ho má za malého chlapca pritom má už 10r čo viem možno som zlá mama neviem ale viem x je zodpovedný a verím mu a proste keď som jej toto napísala sa jej to nepáčilo a proste neviem či zasa niečo nebude skúšať že má napríklad dá na súd že nezodpovedá alebo niečo podobné pritom kebyže sa dá inak všetko jasné že není sám ale musím platiť byt a musím chodiť do práce neviem inak ako to mám spraviť..proste mám strach z toho lebo ako hore som písala že je schopná všetkého a už aj hygiena bola raz u mňa že má nahladila že chcem otráviť svoje dieťa že som mu dala niečo zjesť pokazené pritom to tak nebolo vôbec 🤦🏼♂️ale ona skúša čo môže a proste si pletie role babka a mama aj keď bol malý tak povedala že si ho osvoji a takéto veci malý mne nepovie také že babka na mňa hovorí zle veci on je ticho takže to svedčí o Tom všetkom že áno rozpráva na mňa a proste chcem má zničiť..takže chcem sa opýtať môže mne niečo spôsobiť keď je takto malý sám ale proste je samostatný. Preto píšem sem tie litánie Lebo chcem byť pred ňou o krok než príde na to najhoršie čo snáď nie .. ďakujem za každú odpoveď a čítanie tejto litánie iba neviem kde si mám ísť pre radu.. ďakujem 🙏🏼
Tak sa snaž najviac ako sa dá zohnať si inú prácu
Ty máš svoju pravdu ... ver, že 10-ročné dieťa nie je zodpovedné, jednoducho ešte na to nemá mozgovú kapacitu, nie je dosť psychicky zrelé ... je to DIEŤA ... však kľudne rob, ako robíš, nechávaj ho samého ... len tu potom nechoď vyplakávať, že dieťa sa dostalo do zlej partie, že začalo brať drogy atď. ... len preto, že nemáš dobrý vzťah s babkou.
@dzulli1980 👍súhlasím maximálne
@janickacrazy 2hod? No ak je stvrtak tak ešte môže byť v družine do pol 4...potom do pol 9 to je 5hodin. A ak je už piatak to už nemá ani družinu od 2 do pol 9 3x do týždňa je dosť na také dieťa. V okolí nemá žiadnu rodinu čo by trošku na neho dozreli, nemá súrodencov že by boli aspoň dvaja. Mne by ho bolo ľúto samého celé dni
A autorka nemusíš si hľadať prácu od 10 do 15 😃 normálne hľadaj 8-16.30
@michelle567 áno 2hod je doma lebo on ide po škole domov a potom von vidím kde sa pohybuje väčšinou u kamošov doma spolužiakov..potom ide domov a čaká ma doma 2hod stým že hraje hry alebo pozerá film bohužiaľ nemá nikto on je sám jedináčik a ani rodina na okolí
A vy ste 10rocni ako zili? 😂😂 ja som bola v 5. rocniku, bola som bud sama doma od 14:00 do 17:00 kym niektory z rodicov neprisiel domov, chodila som sama na vsetky kruzky aj elektrickou xkrat do tyzdna.
Tiez by ma skrelo keby ma svokra pred synom ohovarala, ja by som si ho tiez nechala doma a v praci sa snazila tu pracovnu dobu trocha skratit
@michelle567 ano a kde je takáto práca lebo tu u nás sú iné čase na prácu dokonca aj Tesco je do večera firmy áno na 2-3zmenky butiky obsadené myslíš že som nepozerala
@liv1 🙏🏼 ďakujem ja som z domu od 14r sama doma od 8r som bola ..🤷🏼♂️ a viem že kebyže není veľký na to tak ho nenechám samého ..až taká niesom ..preto každý utorok robím do 15hod a pondelok a nedeľu voľno a potom každá druhá sobota voľná ťažké snažím sa ako môžem
Takze on je takto sam vlastne len dva dni vsak?
Len aby ťa nenahlásili na sociálku rodičia deti, ku ktorým každý deň chodí. Ty si spokojná, že je u cudzích ľudí tak často?
@liv1 áno streda a štvrtok
@katkati čo mu mám povedať že nechoď za kamošmi
@liv1 Ja som ako 10 ročná žila tak, že sa mama - samoživiteľka, o mňa a mojích súrodencov starala...mala takú prácu, aby bola doma, keď sme doma my...a nie, nebola nám stále za zadkom, von sme chodili samé, s kamarátmi, ale nikdy, nikdy nás samé nenechala...
A vlastne vtedy - keď som mala 10 rokov ja, neboli také drbnuté deti ako sú teraz...
Po správnosti ale tento mesiac je aj utorok doma takže 3dni na ďalší mesiac to bude tak ako predtým moja pracovná doba
Autorka, prečo robíš na polovičný úväzok?
Ja Ta chapem ale tvoj syn ma LEN 10 ROKOV je fakt dieta. Nemoze byt sam
Moj ma 9,5roka a keby mi niekto povie ze ma byt sam a chodit si von hore dole s kamosmi jak pubertiak tak sa spytam ci je v poriadku
@tim23 na aký polovičný mám trvalý pracovný
@tim23 u nás je taká prácovna doba
Tá babka býva ďaleko? Mne sa to zdá dlho keď je vlastne od školy až do času spánku odkázaný sám na seba. Ty sa oháňaš dvomi hodinami ale aj tie zvyšné je buď na návšteve u niekoho alebo vonku bez dozoru. Snažila by som sa upraviť pracovnú dobu alebo využila ponuku babky keď je ochotná a nič zlé mu nerobí aby bol menej času sám.
Dobre ďakujem všetkým za odpoveďe poriesim to nejako
Ja tiež neviem čo za 2hodiny tu dáva keď je sám celé poobedie až do večera. A teda ani ja by som nechcela synovho spolužiaka u nás tak často, zamysli sa aj nad tým. Nech je radšej u tej babky ako sa tak túlať kade tade...a že ako to bolo kedysi...ale kedysi aj doba bola iná aj deti boli iné
Ako baby píšu, 10 ročne a ešte chlapec jw stále malé dieta.. keď sa na ihrisku zrani alebo doma niečo začne horiet, ako zareagujes? Na dve veci je ti tam ten mobil a aplikacie... babka ho ma rada,stara sa, áno povedala blbu poznamku,že je jej ako syn a ty si sa odula a radšej nechas maleho chlapca 5 dni v tyzdni samého.. ak ti môžem poradiť relativne jednoduché a elegantne riešenie - nájdi si inú robotu,kde budeš v normalnom čase doma.. casnicka a predavacka v obchode ako priklad co sa tyka vyplaty taky rozdiel nenarobi.. ak je otec dieťaťa v zahranici,tak snáď posiela normalne výživné, aby ti to vyšlo. Sestra keď mala deti malé,makala v zahradnictve..teraz už robu v obore..
Do 18 je s kamošmi, potom 2 hodiny hrá hry, pozerá filmy. Kedy sa učí? Radšej necháš 10 ročné dieťa samé, ako ho dať k babke, ktorá sa oňho stará miesto teba? Sa čuduješ, že ho má rada, keď sa oňho stará ako o syna miesto teba? A len pre svoje ego necháš radšej 10 ročné dieťa samé sa flakat s kamošmi? Len aby sa oňho nestarala babka?
Moja suseda je ,,lektorka na výchovu deti", koučka , terapeutka atď. A realita je taká, že 12 ročné decko vychovávala ulica, kamoši, socialka. Nechala ho doma s kamošmi sameho aj cely vikend. V noci sme volali policajtov, ale on je vychovany, slušnný. Ked je doma, tak len hra hry. Keby som ho nahrala na video, tak jeho matka nezarobí, ani na suchy rožok. Decko je nevychované, drze. Je vidno, že ho vychovava ulica. Matka ro nevidi (nechce vidiet). Keď si ty nedokažeš najst čas na svoje dieťa, tak to nechaj na babku, ktorá ten čas má.
Neviem aké reakcie tu čakáš. Babka má tvojho syna rada, je ochotná s ním byť, ale ty ju rada nemáš tak radšej nech je 10 ročný chlapec sám...
Tiež mám 10 ročnú dcéru, a toto si nedokážem predstaviť. Môžu tie deti byť akokoľvek zodpvedné ale stále sú to len deti
@liv1 ona sa opyta- hovori na mna babka zle veci? 10r mlci tak logicky ano hovori🤔
Ano nieje vek kedy moze byt dieta same ale ak sa nieco stane si zodpovedna ty, je to zanedbanie starostlivosti.
Raz je cely tyzden sam potom zrazu iba 2 dni to tie 2 dni u babky je fakt problem?
Ano boli sme sami od 5 rocnika, ale nie do 9tej vecer. To som bola navecerana v pyzame a mala som s rodicmi za sebou xy rozhovorov aj hier, ak bol cas.
A tých 400-500 e zarobíš za mesiac či ako?
@natalka13 ja neviem, citame ten isty pribeh? Raz by na mna zavolala svokra socialku, uz by mladeho nevidela. V situacii ze neopravnene. A take blbe reci ze si dieta osvoji? No neviem, niektore mate dost posunute hranice co si nechate aby vam rodina robila.
@anjelicek26 dva dni v tyzdni je sam, tri tento mesiac.
Autorka ozaj si to vybav v praci, aby tolko nebol sam. Max ten jedenkrat do tyzdna podla mna. Aj to by som sa dohodla s maminou nejakejo kamosa, ze by na neho dozrela ten den ak tam aj tak chodi a dala jej za to nieco.

Ale nezobrala si si z toho nič však?.... S tebou to je ako hrach na stenu hádzať.....