Ako zvládať život s dieťaťom v rodičovskom dome?
Ako to zvladate vy slobodne mamky ked ste museli ostat s dietatom v domacnosti spolu s rodicmi.. u nas su niekedy tie konflikty vyhrotene, casto vidim , ze aj by si kazdy nieco porobil no mam dieta v ohni neobsedi chodi kade tade za kazdym a potom pocuvam reci toto by trebalo hento by trebalo ale pri nom sa neda, nestihame toto a toto, to je taka mala otrava,ked treba mne biekam ist tym ze niesom skuseny sofer tak musi ist so mnou moj otec a musime brat aj dieta lebo nema kto strazit a niekedy je to velmi komplikovane, je mi z toho do placu, nemala som kam ist ked som ostala s dietatom sama ex nas vyhodil z bytu, inak mi rodina vo vsetkom maximalne pomaha, dietatko miluju a tesia sa z neho , hraju sa atd ale tieto ich reci niekedy nedavam
Mozno si to velmi pripustam k srdcu kedze po velmi extremnoum skaredom rozchode s otcom dietata som stale este zronena a rany sa este uplne nezahojili a vela veci ma vie rozpralakt a rozcitit
Pritom este rok a musime sa stahovat do velkomesta kde mam pracu a znova nastupim a dieta pojde do skolky
Tak sa skúste dohodnúť tak, keď sú v práci rodičia ty predsa porobíš práce v domácnosti, to je super pomoc. Potom ako majú prísť z práce domov, by som zobrala dieťa napr. von, nech si vydýchnu rodičia z roboty. Rodičia nech ti povedia čo si potrebujú porobiť po robote v kľude (napr. to sadenie atď.) a potom nech sa zabavia s vnúčatkom a ty si oddýchni.
Nasťahovala som sa k rodicom tesne pred pôrodom a odisla od nich maly mal 1,5 roka. Moji rodicia obaja robili, Cize chodili domov az vecer a mama mala este kopec pracovných veci aj neskoro do vecera. Cize ked boli konecne doma, tak sa s radostou pohrali s malym a vsetko sa točilo okolo maleho, bolo to ich vytúžené vnuca a este chlapec, no konečná s inymi vecami okolo domu 😉 ale neboli ziadne poznamky, ze nestíhajú. Moja mamina medzitym tragicky zomrela, takze si maleho uzila ani nie rok. Moj otec sa na maleho o to viac naviazal. Skus povedat Vasim, ze sa potom citis ako keby si im vadila, ze ta to trapi. Oni to ani nemusia mysliet v zlom, len konštatujú, ze sa vsetko toci okolo maleho a povedia to tak nahlas. Podla mna milujúci starí rodicia si uvedomujú, ze nestíhajú ale na druhej strane malemu nepovedia, ze nie. Ved to k tomu patri ale vedia, ze je to docasne a ty sa taz pobalíš a odídeš. Mozno si tie poznamky iba sama velmi pripúšťaš ale Kazdopadne, ked bude taky klud a maly spat, tak im to povedz, co ta trapi. Uvidis, ze ti to vysvetlia, ze to vobec nie nic proti tebe a malemu, ze ste tam.
Paneboze, kolko ma dieta? Rok, dva? Prehodim cez plece a beriem ho von, na ihrisko. Dve minuty poreve a potom ho zaujme nieco ine. A nie ze “neda sa”. Ano, tiez sme mali tento problem - rodicia prisli z prace a chceli svoj klud a nie sa potkynat o dieta, hracky, kocik…a bolo to uplne pochopitelne, takze som v tom case brala dieta, psa, smeti a isli sme aspon na dve hodiny prec.
@autorka. Z tvojich slov mi to tak vyznelo..ak to tak neni tak sa ti ospravedlnujem 😊
Ja ich chápem, deti im odrástli, už chceli mať konečne pokoj a zas sa im pod nohami motá malé dieťa. Ja sa teším, že už mám väčšie deti a malé deti mi úplne začínajú liezť na nervy.
Tak keď sú celý deň v práci a potom si chcú porobiť, tak zober dieťa na 3 hodinky na ihrisko, nech majú trochu kľudu.
V čom je akože problem?
@belllinka ja ich chapem ale akoze ja som s nim cely den a dietatko sa chce hrat aj s nimi, tiez potrebujem na chvilu vydychnut,mne dieta nebude 3 hodiny na ihrisku byvame v dome na dedine nepotrebujem dieta tahat na ihrisko ked ma vsetko doma na dvore
@sissy27 na co budem s nim ist na ihrisko ked mame dvor kde mame vsetky hracky, byvame na dedine detske ihrisko tu nemame
@betulinka1 dakujem za trefny komentar aspon niekto to pochopil
aby dalo rodičom pokoj!!!!
Oni prídu z roboty a chcú si trošku oddýchnuť! A áno, milujú ho, ale potrebujú oddych.
Ty si unavená, a oni nie sú?!
Ale je to tvoje dieťa, tak hold smola...oddychovať budeš keď bude dieťa spať. Tak to proste všade je.
že by na to, aby mali ostatní obyvatelia domu chvíľu kľud a zvládli si porobiť čo potrebujú, keď ťa o to vyslovene žiadajú?? a možno aj preto, aby dieťa videlo a zažilo konečne aj niečo iné ako váš dvor??
Možno nemáte ihrisko, ale isto je tam niekde nejaká lúka, les, potok, kadejaké zákutia, ako to už na dedinách býva...
@sissy27 nikto ma nic o vyslovene neziada
@sissy27 ach ano uz ta vidim ako pojdes s dietatom na nepokosenu luku kde ledva cloveka vidno pre tak vysoku travu, sama sa do lesa neodvazim a nie zakutia kde by bolo bezpecne pre dieta nemame
Každý deň keď prídu rodičia z práce by som ho vzala mimo dom/dvor nech si oddýchnu a porobia. Potom budeš oddychovať ty. Nájdite si kamarátov, choďte do lesa, na ihrisko, na bus, na vlak, do mesta, k inej rodine, ku kamarátkam, jemu nájdi iné deti na hranie... Neviem ako to máte s ex ale aj on môže vziať malého alebo aj k jeho rodičom
dobre, tak naďalej zavadzaj aj s dieťaťom celej rodine pod nohami a plač do vankúša ako je "svet nespravodlivý"....
Vieš, medzi tvrdohlavosťou a hlúposťou je naozaj tenká hranica... tebe rodina v niektorých situáciách dieťa "odháňa", lebo si potrebujú spraviť svoje. A ty nie si schopná ho zabaviť niekde bokom, nie si schopná opustiť rodičovský dvor, nie si schopná šoférovať aby ste mohli na výlet... nič, len sedieť doma na riti a cítiť sa ublížená. Tak keď sa "nedá" tak v tomto zotrvaj ale nesťažuj sa.
A ano, išla som s deckom aj na nepokosenú lúku, aj do lesa, aj do vzdialeného mesta, aj mimo republiku... takže mne zbytočne budeš argumentovať, že "sa nedá". Dá, len ty nechceš, to je celý problém.
Presne. Treba ísť trochu aj mimo dom. Už ste všetci zo seba unavení. Keď nikam nejdeš a malý len čaká na ich pozornosť...chcú si oddýchnuť. Každému je to jasné len tebe nie 😃
Dakujem 😂 najlepsie urobim ak odidem z tejto diskusie ✌🏻✌🏻✌🏻✌🏻✌🏻
Jasné veď vám treba čakať rodičov 🙈😅
Úplne ťa chápem, ja kvôli tomuto chodím s deťmi ku mojim rodičom veľmi zriedka pretože majú stále kopec roboty (aj keď sú dôchodcovia) a pri deťoch samozrejme nič nestíhajú. A starší ľudia už inak vnímajú malé deti ktoré sú často uplakane, aj keď sú to ch vnúčatá, proste potrebujú aj svoj kľud. Ja si myslím ze kým budete v jednom dome vždy dôjde k nejakým nezhodám ci už co sa výchovy týka alebo iných milión veci
Autorka, ale to je normalne, ze sa ti dieta mota pod nohy, ved Ono SA musi nejaku zacat ucit. Kedy ho chces ucitel domace prace? V puberte? Mne syn v tomto veku krajal zeleninu a ovocie ostrym nozom, spolu sme chystali lunch box do roboty. Ano, trvalo to dlhsie, ale bol to ten quality time s mojom dietatom
Tak ked vidis, ze dieta chce ist s tebou sadist, tak nech ide. Moj syn ma malu cast zahrady vyhradenu pre neho a tam si kope.
Ste traja a jedno male dieta, Ty si doma, vsak to je salaam parky.
Zacni byt viac samostatnejsia. Zaplat si kazdy s instruktorom, rozjazdis sa a mozes chodit kade tade s dietatom.
Dieta Ber ako maleho kamosa, partnera a nie ako privesok.
Neboj, oddychnes si, ked ti dieta odrastie. 😀 A mozno aj nie lebo sa ti pod nohami bude motat vnuca, ktore budes zabavat lebo jeho rodicia si budu chciet oddychnut 😂

@janettdamian dakujem za normalny komentar ano pracuju vsetci, ja to vsetko chapem doma sa staram o dieta ako viem, upratujem, varim ja chapem ze ked pridu domov chcu urobit sj nejake gie svoje veci ale dieta je so mnou cely den a ked pridu domov je to pre neho nieco nove tesi sa z toho chce sa s nimi hrat