icon

Bezvýchodisková situácia

samantha009
28. jún 2015

Ako rozmýšľam, tak rozmýšľam, nevidím východisko
Skúsim to tu teda napísať, možno sa nájde medzi vami niekto koho niečo napadne, čokoľvek to bude, prosím, sem s tým..
Žijem sama s jedným dieťaťom (školák na prvom stupni ZŠ), nemám už ani rodičov, ani svokrovcov, ani žiadnu rodinu v blízkom okolí...mám vzdialenejšiu rodinu, ale ďaleko a tou diaľkou sa časom tak stalo, že už ani neviem či ich možem za rodinu považovať, keďže kontakt medzi nami je taký, že žiadny 😖
Tým, že žijem sama, potrebujem peniaze na prežitie, čiže potrebujem chodiť do práce, ale na druhej strane ako mám do práce chodiť, keď všade sa robí na smeny, na dvanástky a proste od vidím do nevidím...kde mám dať dieťa v tej dobe, keď som v práci a dieťa nie je v škole? či už z dôvodu sviatkov, choroby, alebo prázdnin..opatrovateľka si pýta takú sumu na hodinu, že ja sama za hodinu toľko nezarobím, čiže nemysliteľné, keď počítam s každým centom čo zarobím.
A myslím že nikto mi nebude dieťa strážiť len tak zadara, z dlhej chvíle ..
Otec dieťaťa ho postráži len po dobu nevyhnutnú, aj to mi potom vyplakáva, že musel skôr z práce odísť, že nestíha, že málo zarobí tým pádom....aj z toho dôvodu som pred časom dala výpoveď z práce kde som robila na smeny, lebo to sa proste nedalo..
Teraz pracujem len na dohodu, pár hodín denne, čo bolo doteraz super časovo, lebo som dieťa odniesla do školy ráno a poobede som poňho šla, neobmedzovali sme otca...už čo sa týka zárobku je to na trt, ale aspoň niečo a snažím sa zohnať ešte niečo k tomu.
Ale čo teraz, cez prázdniny? Ja naozaj nemám tušenie, že čo mám robiť... sa cítim ako piate koleso na voze na tomto po*ratom svete 😔

natalym
28. jún 2015

@ena70 Ani Ty nemáš maminu? ☹

rough
28. jún 2015

@samantha009 no tak to veru hej, ti hajzli ciernokabatnici by ti este aj syna znasilnili....dievca dievca, ty si za cely tento svoj pruser mozes sama. A tak ti treba. Nie si ochotna ani len zdibik ustupit zo svojej tvrdohlavosti, ktoru asi vnimas ako hrdosti, a poziadat druhych o pomoc. Nuz, ak ti to treba ku stastiu, padni na hubu a uvidis. Potom ti dieta vezme socialka a to uz bude ine mechceche

ena70
28. jún 2015

@natalym ja áno (o tebe predsa viem).....myslela som to celkovo...ze tu nie su len mlade maminy ale aj zrele zienky, ktore by mohli mozno byt jej matkou...a ona sa takto obuva do nich...

natalym
28. jún 2015

@ena70 A tak sorry. No veru ja už nemám. Chýba mi. ☹

ena70
28. jún 2015

@natalym nic v pohode Naty. ale sak pamatam co si pisala kedysi 😉 .... kazda mamina chyba...to je pochopitelne.... 😒

petulda333
28. jún 2015

@samantha009 teraz si sa ukazala!ja byt na tvoj mieste tak serem na ex a nech plati..a prepac nie nic si neurobila!vyplakavas tu a na vsetko reagujes negativne!myslim ze ti tu zienky dali x super rad ktore by ti zivot ulahcili ale ty nato kasles...chces len lutost a nic viac!ty si ten zivot zasluzis!len chudak tvoj syn..ja tiez nemam lahky zivot..po zaplateni vsetkeho nam ostane cca 200€ a z toho este manzelove lieky su mesacne 60e,stale nove oblecenie pretoze ma vsetko znicene-trpi atop.ekzemom a 5x denne ho natieram a vsetko ma znicene tak kazdy mesiac kupujeme nove...teraz sa mu posunula platnicka a kazdy druhy mesiac nas liecba stoji 140€...a to sme este nejedli a nekupili hyg.potreby!a kebyze nie som tehotna tak dalsich 30€na moje lieky len teraz ich brat nemozem...mame to lahke?nie a zachvilu tu bude dieta!!ale snazime sa a hladame riesenia a nie ako ty len sa lutuj!!

moni244
28. jún 2015

@samantha009 ja len dufam v jedno, ze sa tvojmu exovi otvoria oci, zaziada o syna do opatery a ty budes platit alimenty, len v toto dufam, lebo tebe niet rady a ani pomoci a doplaca jedine tvoj syn a uz vidim farara, ktory cely tyzden je s detmi v tabore a pretahuje ich v pravidelnych intervaloch, tiez nemam.bohvieaky nazor na cirkev, ale toto je silna kava aj na mna

sue
29. jún 2015

Nechala som tomu 12 hodin od prveho rispevku +- a bola som zvedava, kam sa tato tema odvinie...nemylila som sa... Si typickou predstavitelkou zien, ktore za spackany zivot seba a svojich deti mozu v najvacsej casti same... Ziadny osud, ziadny zly system, zly stat a podobne. Len vy same...
Dostala si tu vela vela rad, ako to vyriesit v hodine 12tej (hoci naozaj nepochopim, preco prazdniny riesis den pred nimi), ale vserky odmietas. Hajis expriatela (kolko zaraba ked zarobi menej ako 49€ za tyzden? To robi 3hodiny denne? - pri mzde 3€/hodina? To sa moze o syna starat stale,nie?- to ze si sa s nim ty rozislanie on s tebpuneznamenaze sa nemusi o syna starat, ty si ukoncila vztahvas dvoch nie syna a otca!!! Nech teda zdvihne rit a ide robit kamionaka alebo do zahranicia..) ak nemoze on, tak bohuzialkedze nie ste schopni starat sa o dieta a poskytnut mu co potrebuje, zver dieta otcovi a zdvihni rit ty a chod robit opatrovatelku do Rakuska.

Uz konecne prestan hladat dovody preco nie a zacni hladat sposoby ako ano !

mihula
29. jún 2015

@samantha009 no ked sa ti nepaci žiadna rada,ktoru si dostala tu na MK a bojis sa ze by pan farar pretahoval tvojho syna,tak sa nechaj pretahovat ty,sprav akciovu cenu a budes na roztrhanie

gubiko
29. jún 2015

ja keď som si prečítala @samantha009 tvoj posledný príspevok, tak som si uvedomila, že ty vôbec nevidíš, že tu každá z nás sedí za počítačom a snažíme sa ti pomôcť v našom voľnom čase a bezplatne. to, že sa tebe tie rady nepozdávajú a nenašla si v nich riešenie pre seba, to predsa nie je dôvod tu na hociktorú útočiť.
to čo si napísala v poslednom príspevku bolo nechutné. je mi z toho vážne zle.
ty si to zlé sama priťahuješ, lebo v srdci máš veľa hnevu. preto ti nikto z tvojho okolia nechce pomôcť. je to z teba cítiť ešte aj cez monitor ☹ a už ani ja ti nechcem pomôcť a to som ťa v živote nevidela. nič zlé ti ale naozaj neprajem. tvoj syn ti raz všetko ukáže, deti pamätajú.

charity
29. jún 2015

@samantha009 Opatrovatelka zarobi viac ako Ty? Tak zacni robit opatrovatelku... A tak mozes byt aj stale s malym.

sonula
29. jún 2015

@samantha009 to ze ta niekto trochu ostrejsie kritizuje, neznamena este ze zavidi. Nie vsetko je zavist. Baby ti chcu len dobre, aj ked ti to teraz pripada skor ako utok. Sadni si vecer v klude, spis si ake mas moznosti aj co ti tu baby poradili a porozmyslaj. Odmietanim kritiky a rad nevyriesis nic.

Skus poziadat o to vyzivne, nebude naveky nezamestnanym, ako pisu baby neplatenie je trestny cin a chlap si da extra pozor ci pride o vodicak. A aj ked stanovia len minimalne, kazde euro dobre.

Pises, ze upratujes branu, to je super, tak skus obehnut aj ostatne vchody ci nepotrebuju. Dalej pises ze hackujes, ale nie je sezona na ciapky. Skus plavky, tricka, tasky....teraz hackovane veci strasne letia a su toho plne eshopy.
Poznam baby z TT, ktore si takto navzajom strazia deti ked su v praci, decka su spoluziaci, poznaju sa. Urcite ich skus oslovit, najlepsie priamo, za pokus nic nedas a nebudes si potom vycitat, ze si to neurobila. Pripadne oslov priamo aj dochodkynu, ktoru si spominala. Ludia niekedy nevedia citat myslienky a starsich ludi nenapadne co si svojou poznamkou myslela.

lanczi
29. jún 2015

@samantha009 Ja ta sudit nebudem,viem sa presne žit do tvojej situacie,sama som v dost podobnej,tak viem aka musíš byt zufala..ak by si byvala blizšie,tam sa o tvojho syna cez prázdniny postaram,hned som pozerala odkial si,no KE je od NZ je velmi daleko,držim ti palce aby si našla dobru dušu,velmi ti to prajem.

tinnka30
29. jún 2015

kamoška pracuje pri Kechneci zarobi 500-600e,denne,poobedne,nočne na TPP,čo tak íst skusit pracovat tam,dohodnut sa robit len nočne,ex by chodil k vam spat.rano by ste sa vystriedali.maly by vedel byt sam doma pokym by si sa vyspala do tej 12-13hod?ked ti ex nebude vediet ani s tym pomoct,tak začat to riešit od septembra s nejakou študentkou ktora bude u teba od pondelka do piatku a na vikend pojde domov.a ty našetríš na dalšie leto 🙂

katarinamarkova
29. jún 2015

@samantha009 mne to neda....ale musim to zaklincovat svojim poslednym prispevkom.

si strasne negativna, ufrflana, nevdacna zena. ak sa takto spravas aj ku vsetkym vo svojom okoli, vobec sa necudujem, ze na teba kasle rodina, ze na teba kaslu susedia, ze na teba kaslu kamaratky, znami.....vobec sa necudujem, ze nemas medzi xx mamickami spoluziakov aspon jednu, co by ti kedykolvek syna postrazila.

riesit zlu fin. situaciu - vypovedou - len tak z rozmaru - ZLE
- kaslanim na peniaze co ma otec dat dietatu - uplne ZLE

riesit medziludske vztahy - pristupom ja od nikoho nic nechcem a nikoho sa nic nespytam - ZLE

hladat riesenie situacie - odmietanim vsetkych realnych rad - ZLE

prajem len tvojmu synovi vsetko dobre, nech rychlo vyrastie a moze si svoj zivot zit po svojom.

zan33
29. jún 2015

@samantha009 ahoj, citala som iba zopar prispevkov tak netusim ci to niekto spomenul. Tvoj partner/neoartner ma rovnaku zodpovednost voci vasmu synovi. Chapem, ze chces od neho pokoj a co najmenej ho kontaktovat. Ale ked si v situacii v akej si, tak minimalne to vyzivne si s nim pories. Viem ze existuje nieco ako nahradne vyzivne .... plati to isty cas socialka a ta si to potom riesi s dotycnym rodicom, ktory to vyzivne, pre rozne dovody, platit nemohol. Tak ked uz nic ine, tak cim skor nabehni na vas urad soc. veci a rodiny a pozistuj. A mozno ti poradia aj co so synom pocas prazdnin. Lahko sa to pise, ale ..... su ludia v este horsich situaciach, tak hlavu hore a zacni napr. s tou socialkou. Ked zacnes riesit jedno, ukaze sa ti riesenie aj druheho. Ale ked si budes vsetko negovat, tak sa ti situacia moze este zhorsit.

petulda333
29. jún 2015

@zan33 lenze ona nechce mat od ex pokoj,ona ho tym len nechce zatazovat lebo vraj je na tom chudak financne zle!a to je problem ze pozera viac na jeho dobro nez na synovo!

maria1989
29. jún 2015

@samantha009 určite oblep sídlisko, tu je detí ako smetí. aspoň mne sa zdá.

lucinkaboz
29. jún 2015

hm...ale nesmieš byť takká mäkká, že on vela nezarába? je zdravy? ma ruky?? pracuje na dohodu...to je jedno, ma dieta, tak nech plati,nech sa stará, nenechaj sa obalamutiť nejakým vyplakávanim...a čo tvoj syn? male dieťa.......tym že vam nič neplati a on narieka, kto nato dopláca, koho tým ochudobnuje? tvojho syna!poznám jedno dievča.ktoré nechcelo od byvaleho nič na syna, sama tahala smeny, nastastie mala svokrovcov dobrých,...no nestihala platit prenájom- nie najom, stravu a ine potreby, zložila sa z toho...doteraz nechce od otca nič,pomohla jej rodina so všetkym...no skončila na ad. zenysi to trochu mylia...to neziadate vy,ale to su peniaze-alimenty potrebne pre dieťa, strava,oblečenie....prepač ale to je tvoja povinnosť, zabezpečiť dieťatu alimenty, aj ked nepracuje, bude musiet platit, ak nie, niečo dostaneš od sociálky...

gretocka
29. jún 2015

@samantha009 tak to si zaklincovala.... na nic svetoborne sme neprisli... co svetoborne ocakavas? ze ti niektora z nas zfleku napise ze ti postrazi syna cely rok ked budes potrebovat zadarmo, alebo ze ti tu niekto napise ze ti ponuka super pracu na styri hodiny za plat ze z neho vykryjes vsetky naklady plus ti aj ostane?

Chapeme ze to mas tazke, ale myslim ze hovorim za vsetky, ze aj tie ktore mame manzelov pri sebe nemame na ruziach ustlane.

Vsetky sme ti tu radili realne moznosti ako sa da tato situacia riesit. Zial ziadne z rieseni sa ti nepozdava.... tak hladaj svetoborne riesenie dalej sama. Prajem Ti aby si ho rychlo nasla, lebo takto ublizujes sebe a hlavne svojmu synovi.

Maj sa

mawka
29. jún 2015

@samantha009 no, dievca zlate... citam tvoju temu, diskusiu a vies co? je mi z teba na vracanie. a vies preco? lebo tebe vyhovuje sediet na riti a plakat online v diskusiach, vinit za vsetko okolnosti, okolie a neviem co este, nehladas chybu v sebe, tym padom ju ani nikdy nenparavis. lutujem tovje dieta, lutujem.
sama som par rokov dozadu bola takmer na ulici, prisla som o dom, rozviedla som sa, ex nepracoval, deti som mala dve, babatko a skolaka, sama v novom meste, kde som nemala nikoho a nikoho nepoznala a kde som? a preco som tam, kde som? hovadsky som musela pehodnotit priority a ako kazda NORMALNA matka boli mojou prioritou deti. zvladla som to preto, lebo som poziadala o pomoc ludi, lebo som sa nestazovala, ale realne hladala riesenia a bolo mi dobre kazde, ktore mi v tej dobe pomohlo, aj ked cas ukazal, ze som sa obabrala. no kazda jedna normalna matka prevrati aj vesmir naruby, len aby mala postarane o seba a o deti. a vyzivne? to bolo prvorade este pred rozvodom. a ked ex nemal peniaze aby prispieval, tak chodil pomahat a prespaval vedla v izbe. nuz? brala som kazde jedno riesenie. stahovala som sa x krat, syn je uz v tretej skole. a? stale lepsie ako sa trapit a nemat co jest.
kedze nemas nikoho, rodinu, kamosky ani nejaky zachytny bod, prestahuj sa z hladovej doliny niekam, kde je to lepsie co sa tyka prace aj vybavenosti pre volny cas deti. lebo moze ti to byt akurat jedno, kedze ta nic nedrzi tam, kde si.
jaaaj, len to by si musela hladat sposoby ako sa to da a nehladat dovody, preco to nejde. a este tu urazas zeny, ktore sa ti snazili pomoct a nemuseli. pecene holuby nepadaju do huby a nikdy sa nic nespravi same. ty si matka, ty musis zo seba dat vsetku silu, aby si zabezpecila sebe a dietatu primerany zivot. ak tohoto nie si schopna, je na case, aby si matkou prestala byt. tvoje dieta neskutocne lutujem. namiesto snazivej mamy ma doma zatrpknutu harpiu, ktorej neni nic dobre a ktora prska na vsetky strany.
vies co ti chyba? POKORA.

matricia
30. jún 2015

@samantha009 kvôli čomu by si šla na ten súd, nie kvôli dieťaťu? Veď sú to peniaze tvojho dieťaťa, na ktoré má nárok, takže stojí to za to, prípadne dostaneš náhradné výživné od štátu

samantha009
autor
30. jún 2015

kokos, vy ste úplné kreténky, vačšina z vás teda..česť výnimkám
ako len za to, že nie som vtierka a nemienim žobroniť, tak ste ma tu ponazývali akoby som neviem čo urobila ale jak sem dojde niekto a chce aby ste sa poskladali po 2 centy, tak to pošlete do prdele
mne jedno, ak vy máte na to žalúdok, že by ste žobrali, tak nech sa pači, možte aj hneď začať, aspoň si prilepšíte🙂 ale mne je to raz proti srsti, tak to robiť nebudem, radšej si zoberiem požičku, alebo predám byt.
len aby ste boli v obraze, tie čo si myslíte že aké je to jednoduché a že ja som negatívna hej?
napísala som si inzerát ako ste mi tu poradili, či sa nenájde niekto ochotný strážiť a čo myslíte? koľko ľudí sa mi ozvalo? ani pol človeka 🙂 mohla som sa vyhnúť jednej trápnosti, ale nevadí 🙂
pýtala som sa aj na fb, kde mám tých vzdialených príbuzných medzi priateľmi, no ako som očakávala, nikto ani nepípol 🙂 ...až na švagrinú, takže mám o nejaký týždeň o starosť menej
tábor pre sociálne slabšie rodiny ako som vygooglila, je aj pre deti z detských domovov...no ja by chcela vidieť ktorá z vás hrdiniek by dala deti medzi rómov 🙂
nech sa na mňa pohnevá kto chce, ale ja nie, ani keby mi zato zaplatili...a ďalšia vec, musela by som mať schválenú hmotnú núdzu, čo nemám, lebo nechcem 🙂
ani nejdem hovoriť, že ste vobec nepochopili, čo tým celým sledujem, prečo robím to čo robím a robím to tak ako to robím, zbytočne je vysvetľovať takým ako vy... to raz nezažiješ, nepochopíš...to platí na betón 🙂
ale že ani jednu z vás premúdretých nenapadol detský kútik v obchodných centrách, kde mi dieťa postrážia za pár eur, čo je už teda prijateľnejšie ako denný tábor...
človek, pomož si sám, lebo dnes i tak sa na nikoho spoľahnúť nedá je tiež fakt
majte bezproblémové životy, nech sa nestane, že budete chcieť poradiť, alebo sa opýtať, či niekoho náhodou nenapadne ešte nejaká iná alternatíva, lebo vás tu zvozia pod čiernu zem a zožerú za živa 🙂
dovi aj dopo

petulda333
30. jún 2015

@samantha009 ty si tu pomoc nezasluzis moja!!!!sa divis ze ti nik nepomoze?sa nad sebou zamysli trochu a preber sa..nik ti nevravi o zobrani ale alimenty na dieta ti patria!teda nie tebe ale tvojmu dietatu...sa uvedom ze okradas to dieta o nieco co mu patri...a ak si taka mudra naco si sem chodila po radu ked si vies poradit sama?!?stavim sa ze si nic neskusila nic len sa tu hras na chuderku nic viac!su tu zienky ktore si presli aj horsim...zienky ktore pomahaju kde sa da a ty ich urazas...ja len dufam ze muz dostane rozum a vezme dieta k sebe a ty si zi ako chces a nic vsetlo co sa da ale to dieta si zasluzi nieco lepsie!!!hanba by ta mala fackovat za slova co si tu vypustila

samantha009
autor
30. jún 2015

a ešte niečo..pýtala som sa v práci, či by som mohla mať malého závozníka so sebou, lebo podľa vás čo je na tom, zobrať dieťa do práce...tak si predstavte, že nemohla, nie žeby šef mal niečo proti, ale ak by ma načapali z inšpektorátu práce, tak neviem ktorá z vás by mi pokutu vyplatila 🙂

alby2014
30. jún 2015

@samantha009 Nemas schvalenu hmotnu nudzu a nechces? Preboha preco, mala by si narok na davky a pomoc, to nie je hanba, to je vychodisko. Neboj ja mam skusenosti s pytanim pomoci a hanba to nie je, akurat ta to presvedci, ze na Slovensku je kopa dobrych ludi a to sme my boli v situacii, ze mamkina kamoska nam nosila nakupy a nic nechcela.
Opakujem v Kosiciach, su aj tabory pre deti zo socialne ohrozenych rodin, robila som ich roky, romov sme mali minimum a tabor pre detsky domov je nieco ine - tam sa tocia zas ine peniaze a priority. My sme mali v taboro deti zo socialnych centier, domovov pre osamele metky a aj psotihnute deticky z Opatskeho, nikomu to nikdy neposkodilo a deti to neriesili, dokonca sme mali deti len do 12 rokov, cize ziadna puberta a s tymi postihnutymi bola sestricka. Ak ti detsky kutik pride lacnejsi ako tyzdeny tabor cca za 5. eur, ci krestansky zadarmo....

samantha009
autor
30. jún 2015

@petulda333 ale čo ty si nepríčetná??? ja tu urážam koho? také pindy ako ty, čo sa do mňa navážajú a trt o mne vedia...z tých pár riadkov čo som tu napísala, myslíš že že vieš kto som, aká som a čím som si ja prešla? najprv si zaži to čo ja a potom tu možeš prísť ma takto osočovať ...to čo ty píšeš, tiež o niečom svedčí, mala by si sa ukľudniť, škodí to tvojmu dieťaťu
moj ex keď už zarábal kráľovsky, kto može zato, že sa mu teraz nedarí...zato ho mám celkom odstaviť od malého? vy nechápete, že aj keď je aký je a to neni že najhorší, lebo sú aj horší...stále je to otec a okrem mňa je to synova jediná rodina
to, že podám na sú na alimenty, nič nevyrieši, čo je na tom na nepochopenie, pre krista

samantha009
autor
30. jún 2015

@alby2014 nie, nemám a nechcem, pretože pracujem na dohodu a to, čo by som zarobila, by mi od hmotnej núdze odpočítali...povedz aká motivácia by to bola? a za ďalšie, musela by som mať súdne stanovisko o alimentoch
nenašla som žiadny taký..tak napíš rovno aj názov alebo kontakt

petulda333
30. jún 2015

@samantha009 zobud sa!!!!mne je suma fuk ako zijes ale lutujem tvoje dieta...mala by si podstupit nejaku liecbu lebo ty vobec nechapes co ti tu piseme!!tie alimenty si mala mat uz davno!!a zjavne ich potrebujes!ja uplne neznasam ludi ako si ty..len sa lutujes,stazujes a nadavas na vsetko!zienky ti poradia a ty ze nic svetoborne...mudrlantka...prestan mysliet na seba a staraj sa o dieta!!

samantha009
autor
30. jún 2015

@petulda333 🙂 ja som zobudená dosť ...ja nemožem zato že nechápeš, nerozčuľuj sa, zrejme zato nemožeš ani ty sama