icon

Budem dobrovoľne slobodná mamina

19. mar 2022

Potrebujem sa asi iba vyrozprávať...

Budem čoskoro slobodná mamina, otec bude vedený ako neznámy na rodnom liste... rozhodnutie byť slobodnou maminou je z mojej strany absolútne dobrovoľné a jediným dôvodom je ochrana dieťaťa do budúcna.

Otcovi dieťaťa neverím, čo sa týka chránenia záujmov dieťaťa, sám sa správa ako malé decko, žije celý život v mamahotel, čiže nikdy si nevaril, nerobil pre domácnosť, nemá nič našetrené, má úvery, chodieva často von, na môj vkus pomerne často pije, rozhadzuje financie, atd Človek, ktorý sa nevie postarať sám o seba sa ťažko postará o druhého, najmä ak k takej zodpovednosti nebol nikdy od rodičov vedený.

Boli sme spolu veľmi krátko, bábätko sa podarilo náhodou na prvú šupu a aj to keď som mala menštruáciu. Osobne som za bábo veľmi rada, beriem to ako osud. No proste, po určitej dobe nášho vzťahu s priateľom som zistila aký je a proste viem, že schopným otcom nebude, keďže nemá žiaden vzor výchovy a osobne by som mala iba trápenie, keďže ako budúca mama by som vychovala svoje bábo, ale aj dospelé bábo, pretože jeho rodičia ho viedli k životnému štýlu "mamahotel". Vnútorne cítim, že by mi nebol taký priateľ oporou, čo sa týka výchovy bába, pomoci v domácnosti, finačnou pomocou, ale iba záťažou. Osobne pochádzam z dobrej rodiny, mám robotu, žiaden úver, vlastnú nehnuteľnosť bez ťarchy, moja rodina neuznáva úvery, keďže zásadou je, že o deti má byť postarané, a tak to chcem ponechať aj pre svoje bábo. Chcem, aby sa malo dobre, aby nemuselo v budúcnosti uvažovať nad úverom lebo chce žiť vo vlastnom. A proste viem, že ak by som ostala s tamtým priateľom, tak by bábo nebolo tak zabezpečené ako som zvyknutá.

Určite by som rada mala v budúcnosti muža, ktorý je psychicky vyspelý, no zatiaľ som to šťastie nemala. Len na záver.. je smutné koľko vekovo dospelých chlapov sa stále správa ako nevyspelé decko, potom sa čudujeme, že je toľko slobodných mamičiek... (rečnícka)otázka, existuje normál chlap, ktorý neopovrhuje slobodnou maminou?

aurora33
20. mar 2022

@slovakboy ja z autorky stále cítim hnev a zatrpknutost. Majetok nie je všetko, oveľa viac sú dobré vzťahy. Ja pochádzam zo 4 súrodencov manžel dokonca z piatich a absolútne sa nehadame o majetky. Každý si buduje svoje. A sme bez úverov. Tie slová o zbytočných papieroch a o lenivých chlapoch sú skôr len také slovné barličky aby sa autorka necítila zle.
Oveľa viac ako nejaký luster je podľa mňa kompletná rodina, kde sa majú všetci radi.

h2
20. mar 2022

Čiže vy, židia, nemávate viac, ako 2 deti a úplne bežne darovávate malým deťom nehnuteľnosti. Ahá, no dobre. A teraz tú o Snehulienke.

autor
20. mar 2022

@sisa_s Ja mam Slovensko velmi rada. Pracujem, zijem tu, odvadzam dane..Slovaci by sa mali lepsie keby inaksie premyslali. Ja som proste zvyknuta premyslat co v pripade mojej smrti do buducna, mnohi Slovaci zvyknu premyslat v pritomnosti, to vsak neznamena ze to tu nemam rada. Iba sa cudujem a bojim..ono vztah v rodine, rodinny majetok je, presne, urcite postupne budovanie a zveladovanie, a tam zasah sudov, statu by nemal byt

slovakboy
20. mar 2022

Pekne píšeš suhlasim s tebou ale neopovrhoval by som rodičmi ktorí žijú na úver. Ak nemali predkov ktorí zveľaďovali tak ako vy, tak v tejto spoločnosti nedokážu žiť bez úveru. Najhoršie sú tie lacné hypotéky. Tým že ľudia na tento háčik skočili predali svoju dušu banke (diablovi). Áno dušu. A tým, že ich je tak veľa, tak to spôsobilo nárast cien nehnuteľnosti. Už aj ti, ktorí mali našetrené tak nedokážu z toho kúpiť čo chceli a musia aspoň časť nehnuteľnosti zobrať na úver, čo by za normálnych okolnosti nemuseli.

slovakboy
20. mar 2022

@h2 zidia majú veľa detí.

kornelies
20. mar 2022

@w123 Dieta ma 3 roky a uz vies ako si bude pocinat v skole, zamestnani, aky bude mat vztah k praci, k peniazim, atd? Tak to si potom Sybila.
Na svojich detoch vidim, ake su rozdielne, do veku 3-4 rokov boli viacmenej identicke. Tak isto si povedat, ze mas uzasneho partnera, chce 15-20 rokov spolocneho zivota.

h2
20. mar 2022

@slovakboy Podľa toho, čo píše autorka, majú maximálne 2. Čím ďalej, tým viac si myslím, že si z nás robí srandu.

slovakboy
20. mar 2022

@aurora33 to máš úplnú pravdu. No ona popisala otca tak že by im to spolu nefungovalo. Dieťatko ma právo na otca a aj otec ma právo na svoje dieťa. To neviem ako on berie. Ale ak je s tým ok tak autorka by nemala písať na konika ale na seriózne zoznamky. A hľadať otecka. To jej veľmi prajem. Bude musieť z niektorých nárokov upustiť.

lucka_ke
20. mar 2022

osobne nechápem (ak by tento príbeh bol založený na pravde) prečo má autorka potrebu na 5 stranách obhajovať svoje rozhodnutie ak už rozhodnutá je, na čo je to dobré? tak si ži vo svojej nehnuteľnosti bez muža a bu´d šťastná

h2
20. mar 2022

@lucka_ke Vo svojej nehnuteľnosti bude žiť len pár rokov. Potom ju prepíše na dieťa, takže bude žiť v jeho nehnuteľnosti. 😁🤦🏻‍♀️

liljana
20. mar 2022

To je bezny prirodny jav. Menej schopny sa potrebuje nalepit na schopneho jedinca. Preto muz z mama hotela je pritahovany schopnou zenou s pracou. A zeny, ktore chcu byt doma a nepracovat, su pritahovane muzmi s dobrou pracou a peniazmi.

danielllka
20. mar 2022

@h2 čítam tvoje komentáre a tlak mi stúpa. Prečo by to dieťa nemalo mať otca?? To, že autorka nechce žiť a vychovávať dieťa s kreténom, neznamená, že si nenájde schopného partnera pre seba a otca pre dieťa! Otec nie je ten, čo splodil, ale ten, čo vychoval! Čo potom všetky adoptované deti, čo majú milujúcich adoptívnych rodičov a biologických rodičov magorov a feťákov, tiež ich niekto okradol o rodičov??? Či lepšie umožniť dieťaťu sa stretávať s biologickým otcom, ktorý dá dieťaťu fasa príklad z toho, ako žije on sám?? Kopu žien poznám, čo sa rozišli (rozviedli) s idiotom, ktorému "dali šancu" a tie deti sa sami s otcom stretávať nechcú a dokonca ich to aj poznačilo, hádky, nezáujem otca, atď.. A ich matka si našla nového muža, ktorý deti prijal za svoje a majú konečne kľudný život! Takže to nie je o tom, že autorka ide svoje dieťa "ukracovať o otca", ona ho chce chrániť!

brigelka
20. mar 2022

Ahoj,dobre si sa rozhodla. Neboj sa, isto ešte niekoho stretneš. Poznám mužov, čo nechcú vlastné deti a chceli by priateľky s deťmi, ale to sú takí chlapi po 40. Verím že sa na teba usmeje šťastie 🍀.

aurora33
20. mar 2022

@danielllka sranda že spať s ním chcela...

senta_sofia
20. mar 2022

Suhlasim, kiez by takato kontrolka blikala aj inym, ktori su v patologickych vztahoch a casto ich zachranuju prave dietatom. Mas to o to jednoduchsie, ze mas zazemie a financie. Za tu psychicku pohodu to urcite stoji.

renatabystrica
20. mar 2022

@asia83 presne tak, nechcem urazit pani aurorku, ale ako napisala, ze je narocna, tak ma napadlo, ze kedy zistila o svojom priateľovi, ze je nevhodny pre nu, ze zije mama hotel, ma uvery atd., pred alebo pocas otehornenia hmm.

aurorastone
20. mar 2022

@pribinak
@0kristina0 tak baby asi šli do postele skôr ako zistila aký je...

Ale aj tak neboj sa držím palce a verím ze nájdeš toho správneho chlapa ktorý vás bude ľúbiť oboch❤️❤️❤️ a koľko máš rokov ak sa smiem spýtať len tak zo zvedavosti 😁

0kristina0
20. mar 2022

@aurorastone ok beriem, ale mala sa chranit o to skor ze ho nepoznala

kulumulu123
20. mar 2022

Tak to ti velmi drzim palce viem o com pusem zazila som to prve 3r s dcerou... Je to krasne ale aj nesmierne narocne zaroven. Ja som mala tu vyhodu ze som nemusela riesit byvanie nakolko mam svoje ani hypoteku ani prilis peniaze a tie 3r som si doslova uzivala. A k tvojej druhej otazke ano existuju chlapi ktori stoja za to ja som takeho nasla s 3r dcerou mame spolocne druhe dieta a nevymenila by som ho ani ja ani dcera za nic na svete ❤️

janage
20. mar 2022

No židia v prvom rade nemajú nemanželské deti. Sobáš je dôležitý. Véd inak žijú v hriechu.
Ďalej, hoci by každý mal len 2 deti tak už v tretej línii majú 8 pravnúcat. To je 8 bytov.
Mne to príde, že autorka dúfala, že stretla majetneho a tak si ho rýchlo poistila tehotenstvom. A on si myslel, že stretol majetnú a nenamietal. A obaja sa sekli.
Židia ako všetci sú rôzni . Bohatí aj chudobní.
Ak funguje niekto ako autorka, že sa nevezme a splodi dieťa a sam ho vychováva tak holt sa nemá s kým rozviesť.
Nehnuteľnosti sa prepisuju na deti a ked rodičia nehnuteľnosť nemajú tak prepisu čo?. Tvrdí autorka, že dieťa, až keď sú zabezpečení. Ale ona je bez dlhov len vďaka svojim rodičom. Stačí jedna choroba, jeden vojnový konflikt a majetky sú ta tam.
To čo popisuje autorka môže fungovať len ak všetci v rodine sú zdraví, úspešní bez problémov v mieri.

janage
20. mar 2022

Ja nevidím vôbec problém v úvere, ale v charaktere. Ak nádejný otec pije, je lenivý atď..Ak sa jasne vyjadril, že o dieťa nemá záujem, myslím, že absolútne nemá autorka čo riešiť.
Vychová dieťa sama, zabezpečí a pohoda.

aurorastone
20. mar 2022

@0kristina0 to áno to máš svätú pravdu ☝️, aj keď mala ms nemala sa na to spoliehať

danielllka
20. mar 2022

@aurora33 lebo ho ešte poriadne nepoznala, zo začiatku je každý chrumkavý, pretvaruje sa a koľkí vydržia hrať divadlo veeľmi dlho, teda to neznamená, že mu skočila do postele po pár dňoch od zoznámenia. Ľahko súdiť človeka, keď nepoznáte všetky okolnosti, každý nech si v prvom rade pozametá pred vlastným prahom, lebo každý človek pochybí pár krát v živote, aj keď reálne koľkí si to vedia priznať 🙄

aurorastone
20. mar 2022

@danielllka ved však toto som napísala presne

zoeeoz
20. mar 2022

Podľa mňa je to v poriadku, je to na tebe..ale snažíš sa pôsobiť rozumne ale mne teda nepríde vôbec rozumné spávať s niekym o kom toto všetko viem a teda ak mi to vadí ale chcem silou mocou sexovať, tak niesom blbá a nejdem bez ochrany.. a btw úver nie je nič podradné, tiež som z rodiny bez pôžičiek a aj úverov ale v 25ke mať 200 tisíc na byt sa nezadarí každému a podľa mňa je to jedna jediná pôžička, ktorá je "zodpovedná"

narcista
20. mar 2022

Obdiv máš aj u mňa..
Byt slobodnou mamickou, je famózne..
Pokiaľ si silná, zvládneš to, s podporou rodiny..

maciatkolulu
20. mar 2022

Véd sex môžeš mať s patričnú ochranou? Ako vyzreta žena by si to mala vediet

alantroj
20. mar 2022

To ze on nie je vhodny partner neznamena ze by nebol dobry otec. Moze mat dieta rad aj ked je nezodpovedny. Nikto ta nenuti si ho brat. Ale uviest na rodnom liste by som ho uviedla. Teraz kamoska riesila podobny pripad. Otec nebol na rodnom liste a zomrel. Zmenila sa soc situacia a potrebovala sirotske. Bolo to narocne. Sudy dokazovanie vzorky dna. Plus vase dieta je aj zakonny dedic otca pokial je uvedeny. Takze nie, nie je to len papier.

melonik7
20. mar 2022

Tato veta hovori za vsetko.. "Boli sme spolu veľmi krátko, bábätko sa podarilo náhodou na prvú šupu a aj to keď som mala menštruáciu"
Pocas kratkej znamosti si s nim spala pocas menstruacie...to urcite...

fazulka21
20. mar 2022

Ahoj, mala som rovnaký osud. A je mi fajn 🙂 radšej slobodná mama (silná ako hovado) ako v nefungujucom vzťahu/manželstve. A ver, že nešťastných žien vo vzťahu/ manzelstve je neuuuuurekom.
Veľa šťastia ❤️