Budem dobrovoľne slobodná mamina
Potrebujem sa asi iba vyrozprávať...
Budem čoskoro slobodná mamina, otec bude vedený ako neznámy na rodnom liste... rozhodnutie byť slobodnou maminou je z mojej strany absolútne dobrovoľné a jediným dôvodom je ochrana dieťaťa do budúcna.
Otcovi dieťaťa neverím, čo sa týka chránenia záujmov dieťaťa, sám sa správa ako malé decko, žije celý život v mamahotel, čiže nikdy si nevaril, nerobil pre domácnosť, nemá nič našetrené, má úvery, chodieva často von, na môj vkus pomerne často pije, rozhadzuje financie, atd Človek, ktorý sa nevie postarať sám o seba sa ťažko postará o druhého, najmä ak k takej zodpovednosti nebol nikdy od rodičov vedený.
Boli sme spolu veľmi krátko, bábätko sa podarilo náhodou na prvú šupu a aj to keď som mala menštruáciu. Osobne som za bábo veľmi rada, beriem to ako osud. No proste, po určitej dobe nášho vzťahu s priateľom som zistila aký je a proste viem, že schopným otcom nebude, keďže nemá žiaden vzor výchovy a osobne by som mala iba trápenie, keďže ako budúca mama by som vychovala svoje bábo, ale aj dospelé bábo, pretože jeho rodičia ho viedli k životnému štýlu "mamahotel". Vnútorne cítim, že by mi nebol taký priateľ oporou, čo sa týka výchovy bába, pomoci v domácnosti, finačnou pomocou, ale iba záťažou. Osobne pochádzam z dobrej rodiny, mám robotu, žiaden úver, vlastnú nehnuteľnosť bez ťarchy, moja rodina neuznáva úvery, keďže zásadou je, že o deti má byť postarané, a tak to chcem ponechať aj pre svoje bábo. Chcem, aby sa malo dobre, aby nemuselo v budúcnosti uvažovať nad úverom lebo chce žiť vo vlastnom. A proste viem, že ak by som ostala s tamtým priateľom, tak by bábo nebolo tak zabezpečené ako som zvyknutá.
Určite by som rada mala v budúcnosti muža, ktorý je psychicky vyspelý, no zatiaľ som to šťastie nemala. Len na záver.. je smutné koľko vekovo dospelých chlapov sa stále správa ako nevyspelé decko, potom sa čudujeme, že je toľko slobodných mamičiek... (rečnícka)otázka, existuje normál chlap, ktorý neopovrhuje slobodnou maminou?
Autorka, teraz si pleskla taku sracku, ze to az zabolelo. Teba nezaujima ci si ty zabezpecena, ale zaujima ta ci bude dieta do buducna zabezepecene. Otec zabezpeceny neni, takze tato uloha je len na tebe. Teba by malo najviac zaujimat ci si TY zabezpecena a preto bude aj tvoje dieta. - ked uz tak velmi ti na tom zabezpeceni dietata zalezi. Vsak si odporujes v kazdej vete co napises. Ty zabezpecena niesi, lebo keby si bola, potom budes zabezpecena aj s otcom dietata. A to pises, ze nebudes. Tak kto to dieta zabezpeci? Teba nezaujima ci ty si zabezpecena. Z logiky veci plynie, ze nie si. Otec neni zabezpeceny. Tak na jake dobro dietata to tu hras?
Mne to fakt pride, ze ty mas totalne hovno a strasne ti vadi, ze totalne hovno ma aj ten otec. Vlastne ten ma nieco, co patri banke (neviem co si tym chcela povedat, ale asi ma nehnutelnost na hypo). A nechces prekusnut, ze to tak je. Cakala si asi nieco viac, tak teraz kopes okolo seba a obhajujes, ze taky otec je z hladiska zabezpecenia na hovno.
Tak som zjavne naozaj zid, premyslame inak, nemame uver, neverime bankam, je to vsetko cudzi majetok, banky a uvery ludi nezabezpecia, je to vsetko fiktivne. Co by rodic zanechal decku, ked nema uz od pociatku financie na vychovu dietata..iba uvery, velke hovno ale najma ze sa banky potesia. Ja pisem, ze dieta mame iba tedy ak mame fincnie nanho, s otcom dietata ktory nevie co je bezuverove zitie hrozi ze dieta po mojej smrti pride o zabezpeku a po mne mu zostane velke h a sam si ako dieta musi zobrat niekedy uver. To je tak tazke pochopit, ze uvermi opovrhujem rovnako ako rodicom ktory ma dieta a zije z uverov
Tak teda klobúk dole urobiť si dieťa s chlapom, ktorý je zaťažený úvermi ;)
@aurora33 Poznam maaaalo slovenskych parov, ktore neziju na uveroch. Je to proste iny styl, nezvyk pre mna. Nie sme tak nauceni. Vazne nedoverujeme bankam, proste zidia sa nezapru do urciteho bodu. Staci kuknut hocijake listy vlastnictva a vsade mas nejake zalozne prava bank.
Takze podla logiky - ty nemas nic, otec asi nejaku hypoteku na nehnutelnost. Dieta po tebe zdedi hovno a po otcovi nehnutelnost s hypotekou, ktoru moze predat a mat z toho pekne peniaze. Byt tym dietatom, tak opovrhujem hlavne matkou - tebou.
Prepáč, naozaj divné zmýšľanie v dnešnej dobe
Keby mal každý dieťa až vtedy, keď bude mať nehnuteľnosť bez úveru, tak by sme začali veľmi rýchlo vymierať. Ak ty máš nehnuteľnosť bez ťarchy, je to super. Ale ak by si ju nemala a mala by si našetrenú povedzme polovicu ceny, nezoberieš si hypotéku? Ja som si hypotéku zobrala a už ju mám aj splatenú. Ak by som s kúpou nehnuteľnosti čakala, kým si našetrím plnú sumu, nemala by som vďaka inflácii a neustálemu rastu cien nehnuteľností nikdy nič.
Autorka, uvažovať tak, ako ty, čo sa týka konkrétne úveru na bývanie (hypotéky) si môže dovoliť človek, čo na to má. Zatracovať niekoho, lebo má hypotéku, je z môjho pohľadu hlúposť. Najmä v dnešnej situácii.
@zoro9836 Ale veď ľudia si neberú hypotéku len tak, zo srandy. Jasné, že kto má na to, aby si bývanie zabezpečil bez nej, si ju brať nebude. Ale zatracovať niekoho za to, že má hypotéku? Veď tým zabezpečuje bývanie svojej rodine. Ináč by ho nemal ako zaplatiť a bývali by v podnájme, alebo u rodičov. To je lepšie?
Tak nemám úver, bankám verím a hlavne je mi jasné, že stačí sekunda a si s úverom, bez peňazí, strechy nad hlavou a chorá.
To čo máte zlaté tehly doma? Mimochodom ťažké na prenos.😉 Či diamanty? A čím platíte? Hotovosťou? Jedna bomba a máš po hotovosti.
Ja zas nechápem ľudí čo sa len na hmotné statky orientujú a sú hlavnou podmienkou ich života. Áno treba mať rezervu, zázemie v zmysle najprv fara potom Mara. Ale podmienovat otcovstvo majetkom no neviem.
Keby bol gambler a pod. Utekaj. Ak je pijan a lenivec by viac ako polroka pred tebou neutajil (k téme, že si mala počkať s nechránený sexom)
A v neposlednom rade história pozná niekoľkých boháčov čo skončili s holým zadkom, vo väzení, chorí, bez rodiny.
@zoro9836 Jej, tak to my s manzelom mame byt a dom bez hypoteky. A dalsi jeden byt na hypoteku. Prenajimame to, tak financny vynos mame omnoho vacsi. Ja len dufam, ze ked sa hypo na byt splati, bude moj hlupy manzel s uvermi suhlasit, aby sme kupili dalsi byt a vzali si hypo (pokial to bude financne vyhodne). Pohrozim mu rozvodom :D :D
V pohode. Ja som tiež dobrovoľne slobodná mamina s 2 deťmi. Je nám skvelo, cestujeme po celom svete, nič nám k šťastiu nechýba. A k tvojej otázke, ani neviem. Buď nejakého stretneš alebo nie, to sa nedá tak povedať.
@h2 Tak tak, pretože je zvykom, že akonahle má dieťa pár rocikov, tak sa mu prepíše nehnutelnost, a to chcem aj pre svoje babo. Je to jednoducho tak, ze ked nemaju rodicia na to, tak dieta nemaju. Nemame ani ziadne tarchy, kedy by dieta bolo donutene sa starat o rodicov, alebo pravo byvania do smrti. Funguje dovera rodicov k dietatu, bez nutnosti spisovania dodatkov napr o dozivotnom opatrovani. Nedavame rodicov do ustavov dss, a keby ano, tak je to vsetko zlyhanie vychovy. A ja som na zaciatku pisala, ze jemu ako otcovi neverim pretoze sa obavam ako by hospodaril v pripade ze by sa mne nieco stalo. U nas vela veci funguje na zaklade ustnej dohody, zavazkov a inych zmluv len pre zaujmy deti ktore musia byt na prvom mieste..bez nutnosti sudov, manzelstva, rozvodov, kedy zasahuje stat..kedy nie vzdy su tie paragrafy v prospech deti. Na Slovensku sa sudi zial ostosest
Tak ja neviem, podľa mňa oveľa viac ako nejaká nehnuteľnost je to, či dieťa vyrastá v harmonickom prostredí. Či cíti rovnako lásku mamy a otca a vidí ako sa k oni ľúbia. Jeden rodic nikdy nenahradí dvoch.
Takže ty plánuješ dieťaťu prepísať svoju nehnuteľnosť? Alebo máš nejakú druhú, ktorú máš preňho? Nie som židovka a nepoznám vaše zvyky, ale zdá sa mi extrémne nepravdepodobné prepisovať nehnuteľnosť rodičov na maloleté dieťa. Navyše, čo ak tých detí majú viac? Alebo majú ďalšie dieťa potom, ako na "pár ročné" prepísali svoj majetok? Prepáč, ale z právnického aj logického hľadiska je to totálna blbosť.
Nieco tak tupe som uz dlho nepostrehla jak teba. Fajn, no tak po tebe bude mat zidovske nehnutelnosti a po otcovi mininalne peniaze z predaja nehnutelnosti, ktoru mal na hypoteku. Ved to je vzdy lepsie, nie? Pokial sa otcovi podari splatit byt, dieta moze dostat cely. A potom to dieta tento byt moze darovat svojmu dietatu a podobne, nie? Nepoznam vase zvyky, ale takto stracate financne.
@aurora33 Suhlasim. Aj k tomu som sa vyjadrila, ze lasku otca nenahradi papier, kde je napisane, ze je otcom. Laska sa neda vynutit. A ja taku lasku nebudem vnucovat tak ze budem napr davat otca na sud. Ak chce, moznost ma..
S tým súhlasím aj ja.
@h2 Samozrejme, že to plánujem. No nemáme dalsie deti, ak neexistuje majetok ktori mozu dalej zveladovat, rozsirovat. My dedime aj z generacie na generaciu lustre, obrazy vsetko co ma nejaku rodinnu hodnotu.
Nemame 3-4 deti, max mavame dve. Proste neexistuje ziadna taka moznost, ze by si dieta muselo zobrat uver alebo ze by jedno malo a druhe nie, alebo ze by sa po smrti rodicov museli deti v dedicskom konani hadat kto co dostane a museli sa navzajom vyplacat. Je to ine nez zvycajne. Viem.
Veľmi ťa obdivujem za tvoju odvahu a rozhodnosť. Aj že si si dieťatko nechala a uvažuješ rozumne. Aj ja som proti úverom. A aj ja by som neopovrhol (nepekne slovo si použila ale budiš) slobodnou maminou. Ak by bola ako ty a rozumeli by sme si tak áno. No som už ženatý a vo veku tvojich rodičov. Chlapi sa veľmi boja zodpovednosti a prepadli konzumu. Už nepotrebuje chlap rúbať drevo kŕmiť prasiatka a robiť na poli od rána do večera robota. Teraz stačí 8 hodín odmakať v robote tam sa vybúriť a potom oddych. Poznám to aj na sebe. Mám šťastie, že manželka ma vie správne povzbudiť a vie ako na mňa tak, aby som nemal pocit nátlaku, ale chcel urobiť čo treba. A vždy na to potrebujem nejaký čas nie hneď. A mám záľuby a normálnych priateľov. Mamka ma predsa niečo naučila aj keď nie som zďaleka akčný typ. Slobodná matka je zodpovedná, pracovitá a je starostlivá. Ak tu sú nejakí chlapi mladí na koniku odporúčam zanechať rozprávkovú predstavu panny princezny, ktorá (a o tom sa v rozprávkach nepíše) sa premení na panovačnú alebo lenivú alebo márnivú krátko po svadbe. A táto autorka nemá vlastne záväzky. Neťaží ju iný chlap. Čiže budeš hneď aj jediným otcom pre to maličké.
A preco si vlastne odisla zit na Slovensko, ked sme tu vsetci uboziaci v nestastnych vztahoch, mame hypoteky na krku a rodicia mi po svadbe nedali svadobny dar luster?? 🤔🤔
Tak ako u vás v rodine to funguje v nemeckých rodinách. Človek sa čuduje odkiaľ na to vzali ale ono sú to generácie budovania. Každý zveľadí zdedený majetok pridá k nemu a odovzdá ďalšej generácii.

Keď ti tak veľmi záleží na tom, aby bolo tvoje dieťa zabezpečené, žiadaj výživné. Písala si, že otec dieťaťa o tvojom tehotenstve vie a nemá o dieťa záujem, takže z tohto hľadiska budeš mať od neho pokoj. A peniaze pre dieťa budeš mať tiež. Nehovoriac o tom, že v budúcnosti môže on niečo zdediť po svojich rodičoch a na to by malo tvoje dieťa potom v prípade jeho smrti tiež nárok.