icon

Budem dobrovoľne slobodná mamina

19. mar 2022

Potrebujem sa asi iba vyrozprávať...

Budem čoskoro slobodná mamina, otec bude vedený ako neznámy na rodnom liste... rozhodnutie byť slobodnou maminou je z mojej strany absolútne dobrovoľné a jediným dôvodom je ochrana dieťaťa do budúcna.

Otcovi dieťaťa neverím, čo sa týka chránenia záujmov dieťaťa, sám sa správa ako malé decko, žije celý život v mamahotel, čiže nikdy si nevaril, nerobil pre domácnosť, nemá nič našetrené, má úvery, chodieva často von, na môj vkus pomerne často pije, rozhadzuje financie, atd Človek, ktorý sa nevie postarať sám o seba sa ťažko postará o druhého, najmä ak k takej zodpovednosti nebol nikdy od rodičov vedený.

Boli sme spolu veľmi krátko, bábätko sa podarilo náhodou na prvú šupu a aj to keď som mala menštruáciu. Osobne som za bábo veľmi rada, beriem to ako osud. No proste, po určitej dobe nášho vzťahu s priateľom som zistila aký je a proste viem, že schopným otcom nebude, keďže nemá žiaden vzor výchovy a osobne by som mala iba trápenie, keďže ako budúca mama by som vychovala svoje bábo, ale aj dospelé bábo, pretože jeho rodičia ho viedli k životnému štýlu "mamahotel". Vnútorne cítim, že by mi nebol taký priateľ oporou, čo sa týka výchovy bába, pomoci v domácnosti, finačnou pomocou, ale iba záťažou. Osobne pochádzam z dobrej rodiny, mám robotu, žiaden úver, vlastnú nehnuteľnosť bez ťarchy, moja rodina neuznáva úvery, keďže zásadou je, že o deti má byť postarané, a tak to chcem ponechať aj pre svoje bábo. Chcem, aby sa malo dobre, aby nemuselo v budúcnosti uvažovať nad úverom lebo chce žiť vo vlastnom. A proste viem, že ak by som ostala s tamtým priateľom, tak by bábo nebolo tak zabezpečené ako som zvyknutá.

Určite by som rada mala v budúcnosti muža, ktorý je psychicky vyspelý, no zatiaľ som to šťastie nemala. Len na záver.. je smutné koľko vekovo dospelých chlapov sa stále správa ako nevyspelé decko, potom sa čudujeme, že je toľko slobodných mamičiek... (rečnícka)otázka, existuje normál chlap, ktorý neopovrhuje slobodnou maminou?

fazulka21
20. mar 2022

Jaj a tie reči od DOKONALÝCH žien tu si nevšímaj. Vždy sa také nájdu 😀 bábätko je tu, je jedno ako. A chlap ktorý opovrhuje ženou matkou, nie je chlap 😉

h2
20. mar 2022

@danielllka Ale no, upokoj sa. Píšeš, ako keby autorka mala v zálohe hneď niekoľkých ideálnych náhradných oteckov, ktorí sa len tak trasú, aby sa mohli s láskou starať o jej dieťa. Ako môžeš toto porovnávať s adopciou? Otec nie je ten, ktorého si matka dieťaťa vyberie. Odkiaľ vieš, že si niekoho nájde? A keď, tak či bude vhodný? Čo keď bude síce "zodpovedný" a bez dlhov, ale zase bude mať iné negatíva? Autorka môže hľadaním ideálneho otecka vystriedať viacerých chlapov. Všetko je možné. Tvoj idealistický scenár, ako si ona určite nájde úžasného, milujúceho, po všetkých stránkach jej aj dieťaťu vyhovujúceho chlapa, je, bohužiaľ, málo pravdepodobný.

zltalienka
20. mar 2022

@h2 tiež to nevidím s hľadaním "ideálneho partnera a otecka" nevidím v jej prípade také ľahké. Pokiaľ bude skákať do postele bez ochrany s krátkymi známostami....autorku budú mať muži radi, veď samostatná, zabezpečená, od chlapa nič nechce a vlastne ani nepotrebuje a ešte k tomu aj radodajná. Hotový ženský ideál.

mpg
20. mar 2022

Nedá sa dopredu vedieť, čo takýto postup prinesie. Zatiaľ je tam hnev na muža, ktorý je nevyhovujúci, ale problém je to, že na začiatku vzťahov je lepšie používať ochranu a to hlavne žena. Lebo si sama sebe skomplikuje život, keď sa niečo takéto stane.
Za pomoci rodičov sa dá zvládnuť vychovať dieťa, aj nájsť si neskôr nejaký nový vzťah, ale môžu nastať rôzné scenáre. Môže to pôsobiť aj na psychiku ženy, že bude zatrpknutejšia k mužom, aj dieťaťu môže chýbať mužský vzor v rodine, môže sa stať, že aj ďalší vzťah sa nevydarí, hlavne ak zas príde dieťa neplánovane. Aj tak to býva, že niekto sa postupne vyhrabe z úverov, ale lepšie bude ak taký otec nebude zapísaný v RL. Len on môže hocikedy začať to riešiť aj cez súd (aj keď by to žena nechcela - možno práve napriek).

cucoriedkacucoriedka
20. mar 2022

To o čom je táto debata? Sa chvális...sťažujes či hľadáš pomoc či ako čo?
Skús zoznamku a zistíš či taký existuje.

zltalienka
20. mar 2022

Autorka: je mi Ťa ľúto. Píšeš, že by si rada do budúcnosti muža takého a takého....ale už si v živote taká sklamaná, že nedokážeš žiadnemu dôverovať, lebo ani po X rokoch v nebudeš ho poznať na 100%, alebo sa za ten čas zmení. Bez dôvery si vzťah nevybuduješ.
Vidno, že si dostala od svojho okolia hodne odsúdenia a opovrhnutia. Tvoja otázka sa točí presne okolo toho. Aj Tvoje reakcie sa točia okolo toho istého .. opovrhnutia otcom dieťaťa, opovrhnutia spôsobu života Slovákov (ako keby všetci žili navlas rovnako), dokonca opovrhnutia spolužitia muža a ženy, lebo všade v okolí vidíš samé problémy.
Prezradím Ti tajomstvo: dokonalý vzťah neexistuje. Dokonalý muž neexistuje, rovnako neexistuje dokonalá žena. Všade sú menšie alebo väčšie nedorozumenia, alebo rovno problémy.
Je mi ľúto, ale pre Teba vhodného kandidáta najskôr nenájdeš. Mala si šťastie, že "tehotenstvo" Ťa postretlo až vo veku a v stave, že si schopná a ochotná sa o dieťatko postarať, lebo spôsobom života bez ochrany a po krátkej známosti si mohla byť tehotná už omnoho skôr.
Alebo to celé bolo za účelom získania genetického materiálu? Keďže píšeš že "vy" deti máte až keď ste "za vodou" a rovnako že zatiaľ si poriadneho chlapa nenašla, tak mi z toho ako jediné "rozumné" vysvetlenie vychádza, že Ti začali tikať biologické hodiny a tento otec Tvojho dieťatka sa Ti prišiel ako vhodný darca. Tú báchorku, že prvý sex s novým partnerom a rovno počas ms a bez ochrany Ti skratka žiadna neuverí.

danielllka
20. mar 2022

@h2 a prečo by mala mať niekoho v zálohe? Prečo žena musí mať silou mocou chlapa? - keď si nájde niekoho pre ňu ideálneho, bude to plus, ak si nenájde, budú sami. Vždy lepšie sami, jak s nezodpovedným debilom. Ja som nikde nenapísala, že si nájde ("odkiaľ vieš, že si niekoho nájde?" - neviem. A ty vieš.. ?) Tieto debaty sú vždy v rovine "čo ak"! A vôbec NIČ nie je málo pravdepodobné.

elizita
20. mar 2022

Autorka má 29r, opisuje svoje zmýšľanie iné ako bežná Slovac, preto sa dá nabuchat magorom,o ktorom ani nevie že ako stary cap býva ešte u rodičov 🤦 cíti sa ako nadradená rasa,lebo nemá úver a nie je závislá od chlapa.. manželstvo aj rodný list je zdrap papiera, ideálne páry nie sú ideálne v skutočnosti,všetci majú úvery a sú divní.. len autorka je lietadlo 😁 slečne tikali bio hodiny a snaží sa to ospravedlniť "iným" zmýšľaním 🤔

zltalienka
20. mar 2022

@danielllka ale autorka sama hneď v úvodnom príspevku píše, že ona do budúcnosti chce chlapa....len sa bojí, či ju budú chcieť, keď bude slobodná mama. Ak nezmení svoj postoj, tak si normálneho chlapa nenájde, len ju ďalší "nabúcha".

narcista
20. mar 2022

@cucoriedkacucoriedka existuje, ale len vo sne..

zuzana212722
20. mar 2022

Ty máš len plne ústa kecov o majetku a peniazoch.. Ty si možno ešte ale ešte neuvedomujes co ťa čaká.. Byt slobodna mama je ku.. A ťažké a to po vsetkych stránkach hlavne psychicky.. Aj to dieťa potrebuje otca a vôbec to ze mu reálne vieš kúpiť všetko ešte neznamená ze to dáš ľavou zadnou.. To cele je neuveriteľne ťažké a ty máš akúsi divnu potrebu sa ukludnit s tým ze co máš.. To najdôležitejšie ale nemáš a to rodina otec mama podpora blízkosť toho druhého rameno o ktoré sa môžeš oprieť alebo vyplakat keď bude niečo ťažké v živote.. A teda nepochopím ako žena ktorá takto o sebe píše môže tak nezodpovedne ľahnúť a na prvý šup si urobiť dieťa.. Chúďa dieťa.. Ktoré sa raz opýta kto je jeho otec a ako vzniklo.. A co mu povieš? Tu máš kľúče od svojho nového auta a domu namiesto ocko je práci príde alebo také to co môžeš zažiť len s ockom... Neviem co ty máš za priority ale pôsobíš veľmi nestabilne. Na jednej strane super zodpovedá ohľadom financií na druhej si poseres všetko len preto lebo nerozmýšľas a lahnes si s chlapom s ktorým si urobíš dieťa a potom o ňom hovoris aký je nezodpovedný ved ste obaja úplne rovnaký.. Ty si na tom ale oveľa hoslrsie lebo si tehotná a to sa obráti celý život hore nohami..

miadi
20. mar 2022

Nie si Boratova sestra ? Gratulujem k babatku aj k rozhodnutiu byt single matka ked to vyslo ako to vyslo. K otazke o tom aky maju muzi nazor na single matky sa ty zatial netrap. Teba by skor malo trapit kde zozenies tu druhu nehnutelnost pre dalsie ups baby nez pojdes vobec na prve rande. Lebo si mega plodna na prvu šupu aj cez menzes. Su milioni single matiek co si nasli muza dokonca aj s papierikom manzelskym ich obdarovali.. ale tie nehnutelnosti pre nahodne deti sa tazsie zhanaju.

janage
20. mar 2022

@miadi neboj o nehnuteľnosti sa postará jej rodina😉lebo bez pomoci rodiny neviem si predstaviť akoby mladá k nehnuteľnosti bez úveru prišla.
Mne tak vyplynulo (možno sa mýlim), že u nich rodicia kupujú nehnuteľnosti deťom. Len si to neviem prakticky predstaviť, že bez úveru vo veku 29 rokov kúpiš byť dieťaťu. V hotovosti lebo úver a banky sú tabu.

ouwecka
20. mar 2022

Je tu možnosť najst si muza a urcite dobre robis ze ho pustas..dve deti zivit a co z dietata bude..drzim palce

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
luckynat
20. mar 2022

Prvy sex a rovno pocas menzesu a naplno 😂😂😂😂 toto nemoze byt skutocne, takto sprosta nie je snad ziadna zena 😲

miadi
20. mar 2022

@janage nemas fantaziu. Predaju luster Monet alebo Vermeer sa najde po dedkovcoch a kupi cele sidlisko .

zltalienka
20. mar 2022

@zoro9836 ale napriek tomu chlapa z nejakého dôvodu chce. Kým nezmení svoj postoj vždy sa dá dokopy s tým istým typom chlapa.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
janniik
20. mar 2022

@h2 mňa by len sakramentsky zaujímalo, ako sa dá v 29-tke dostať k nehnuteľnosti bez ťarchy...je veľmi ľahké sa vystatovať niečím, čo mi spadlo do huby len tak... ak by sa mala o nejaký ten majetok postarať vlastnými rukami, tak si na dieťa ešte veru počká... teda ak by nechcela brať úver... takže opovrhovať ľuďmi, ktorí sú zaťažení úverom nie je vôbec na mieste. Nie každý dostane možnosť dediť, či dostať darom... 🤨

miadi
20. mar 2022

@luckynat este k tomu v mama hoteli unho v detskej izbe 😜alebo v nehnutelnosti co dostala od rodiny Lebo Oni maju lepsie zvyky. Toto je Bud totalny troll co si robi prdel alebo autorka mà len chabe znalosti o antikoncepcii ked si myslela ze cez ms sa neda otehotniet a pri vybere partnera nepouziva rozum a svoje naroky ked musela vediet ze chlapik zije u mami. A ona mala skor hladat majitela hotela nie obyvatela mama hotela. Ten chlap ani nemusi byt tak hrozni len vobec nezapada do jej idealu. A za to si ale moze sama ked na sex bez ochrany bol dobry. Zrazu su vsetky manzelstva a fungujuce vztahy zle 😁ako ked liska nedociahla na hrozno povedala “ aj tak je kysele.”

akbara77
20. mar 2022

Treba najskôr použiť rozum, potom vagínu. Sorry, ale vedela si s kym lezies dom postele, tak čo sa teraz čudujes.V dnes dobe antikoncepcie a plánovaného rodičovstva by sa také niečo asi stať nemalo.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zltalienka
20. mar 2022

@janniik Však rodičia na ňu prepísali nehnuteľnosť ešte keď bola malá. Kde býva jej mama, to je lepšia otázka. Možno stále s ňou v tom istom dome/byte.

zuzana212722
20. mar 2022

@zoro9836 presne toto aj mňa napadlo.. Ako aj celkovom prístup k životu co je pre nich dôležité to do nej vložili rodičia.. A ona si myslí že je to tak správne.. A tak nech si v tom žije vo už

miadi
20. mar 2022

@zoro9836 a v azii zas veria ze ked tehotna zje baklazan tak to vyvola potrat/porod.

seva22
20. mar 2022

@pribinak tiez uvazujem nad tym tak ako ty a suhlasim s tebou… autorke: ze ako sudis otca tvojho dietata ze je nedospely a sama si si to zariadila tak,ze si sa vyspala a nechala “nabuchat” chlapom, ktory je este decko…podla mna je to maximalne “nezrelé” chovanie, takto pripravit dieta o otca! Ja slobodne matky absolutne neobdivujem!

veriton
20. mar 2022