Cítite po rozvode menší rešpekt od okolia?
Že k vám nemajú rešpekt a úctu ako pred rozvodom? Že si do vás každý len kopne a zneužije vaše postavenie samoźiviteľky sby vám dali pocítiť že ste nič?
A kto ti to robi?
Pochadzam z rodiny, kde je vela rozvedenych vratane mojich rodicov, takze nie, nepoznam to. Kamosiek mam tiez vela rozvedenych. Slobodne matky ani nie, ale tiez obdivujem, ze idu do toho same..
@moonlight1210 sestrička u obvoďáka deti, doktorka, moja rodina ma prakticky odstrihla (hoc vzťahy ani predtým neboli ok) o partnerovej ani nevravim. Mám pocit, že si o mňa každý len obtrie pa…u. Všetko len preto, že som odmietla asi ticho znášať partnerovu závislosť.
Ja som slobodná mamička a nikdy by ma ani nenapadlo si myslieť, že som klesla v niekoho očiach. Starám sa o dcérku príkladne, nič nám nechýba, zvládam to ľavou zadnou a práveže som na to pyšná
Pre mňa je rodič samoživiteľ človek, ktorý si zaslúži môj obdiv. Kto ťa uráža len kvôli tomu, je plytký hlupák a ten nech ťa neurazí. Hlavu hore, je veľa zlých ľudí, nesmieš si to tak pripúšťať.
A prečo ťa trápia primitívni ľudia? Ak si odišla od závislého či inak zlého a toxického muža, ako žena a ako matka si urobila to najlepšie čo si mohla. Nič lepšie pre svoje dieťa aj pre svoj život si urobiť nemohla. Takže buď na seba hrdá už len za toto. A ľudia, ktorí tebou kvôli tomuto pohŕdajú, si nezaslúžia tvoju pozornosť. Smeruj svoju pozornosť na seba, na dieťa, nájdi si priateľov, ktorí ťa budú mať radi takú, aká si. A tak ako si odišla od zlého muža, tak odíď aj od iných zlých ľudí.
Ach keby som si nad týmto lamala hlavu ,tak skončím pod zemou ..rozvedená s dvomi deťmi, tretie s chlapom ktorý mi zomrel keď som bola tehotná.. malý sa narodil predčasne, musel ísť do Martina na operáciu a keď som si ho konečne po 10 tích dňoch bola vyzdvihnúť, jeho lekár mi podal ruku a povedal,že stretáva denne množstvo ľudí a ma na nich rôzne názory,ktoré si pomyslí, ale ,že mi musí povedať, že mám všetok jeho obdiv a ze si ma bude navždy pamätať, tým ako som naňho ako žena a matka pôsobila.. ďakujem stačí..nemusel to povedať.
Len chcem povedať,že stále sú ľudia,ktorí si ženy samozivitelky nech je to akokoľvek budú vážiť a cenit. To je dôležité a ešte dôležitejšie je ,že ty si musíš vážiť samu seba.
ešte pochopím že rodina má nejaké s tým problémy, ale sestrička a lekárka dieťaťa? vôbec nechápem čo už len oni s tým majú...
Ja som rozvedena a co sa tyka rodiny - nikdy som nepocitila, ze som nieco menej. Ja aj teraz vyborne vychadzam s rodinou exmanzela.
Co sa tyka cudzich - nemaju vobec tusenia, ci som rozvedena, vydata, ci som vobec bola niekedy vydata.
Podla mna tam boli vzdy zle vztahy a proste ta nemuseli, tak to teraz este dali viac najavo.
Neviem si predstaviť, ako si do teba kopne sestrica s dr? V akej súvislosti….Nenamyslas si to len?
@katarinaba máš pravdu že vzťahy postupne chladli. Keď sa mi narodili deti, nik z rodiny ich ani len pozrieť nebol, až na krstiny na pozvanie prišli niektorí. Inak nič žiadna správa, ako sa máte, čo je s vami nič.
Vykasli sa na nich, zbavis sa obrovskeho bremena. Viem, ze pomoc by sa urcite zisla, ale skus hladat medzi priatelmi, casto je to lepsie ako v rodine. A vobec sa netrap tym, ze si rozvedena, nie je to ziadna hanba, ponizenie. Si zena, si silna a bud na to hrda, ze to zvladnes aj sama.
to nebude tym, ze si rozvedena. Ak sa to deje casto, tak je skor cas zamysliet sa nad sebou, svojim spravanim, pristupom. Byt rozvedeny je tak bezne, ze nikoho to ani nezaujima. Hladaj iny dovod preco sa k tebe ludia spravaju, ako sa spravaju
Nechápem, píšeš, ze "keď sa mi narodili deti, nik ich nebol pozrieť"
To si sa azda rozvádzala už pred narodením deti? A koľkokrát, keď píšeš, ze už to také bolo pred ich narodením?
A nerozumiem, prečo by ta mala preto odsudzovať doktorka ci sestrička, veď im je to lauter jedno, často som ani netušila, ci sú rodičia deti, ake k nám prišli, rozvedení, sci spolu nežijú ci je to slobodná matka, a bolo mi to úplne jedno.
Skôr sa mi zdá, ze tam bude iný problém, keď ta podľa tvojich slov odsudzuje nielen cela rodina aj úplne cudzí ľudia. Pretože tetsz už fakt je tak veľa rozvedených ľudí ze je to úplne bežné a vôbec nie na súdenie
napriamo mi to do očí nikto nepovedal, ale narážky boli aj ohovárania ako som neskôr zistila, výsmech , pohŕdanie a áno že som nič, a hlavne preto že mám postihnuté dieťa
Hadam nie smw v pakistane alebo kde, aby sa hodnota zeny odvijala od toho, ci ma manzela
Neries nikoho, kasli na nich...vzdy budes ty ta najhorsia....ale ty a deti mate zdravie jedno, aj nervy..a ver ze si urobila to najlepsie...zazila.som take reci, a zial su doteraz,niektori nepochopili, a niektori ano....ja mam klud aj moja dcera..
@pkgirl30 to mi je moc ľúto. Moje deti majú tiež zdravotné problémy. Rodina mi podkladá skôr polená pod nohy ako pomôže.
@janka2501 ja nemám potreby vysvetľovať. Urobila som chybu že som vysvetlila mojim 2 súrodencom a dostalo sa mi vlastne ešte väčšieho odstrihnutia a navyše asi to pustili ďalej. Úprimne poviem, čakala som aspoň troška oporu a podporu z mojej rodiny. Minimálne sa spýtať či niečo nepotrebujeme. Nik nič.Narodeniny, sviatky nič. Mňa mrzí aj, že deti asi budú vyrastať v domnení že s ich matkou nie je niečo v poriadku keď si každý dovolí. Syn už začal byt agresívny akoby sa zvýšila jeho potreba sa brániť.
Podľa mňa to moc prežívaš. Teraz je každý druhý pár rozvedený, pochybujem, že by ta nejaká sestrička, alebo lekárka vnímali inak po rozvode. Skôr to bude tebou samotnou.
Ešte aj ex povedal pred mojimi deťmi že deti sa musia dozvedieť akú majú mater a to čim skôr. Že bude lepšie aj pre ne… hajzel. Povedal tak keď som ho ako otca prosila o pomoc s nábytkom. Povedal že mám súrodencov že nech mi pomôžu, tak som sa ho spýtala koľko krát u nás boli jeho sestry a v čom nám kedy ony raz kedy pomohli. Že neboli lebo som aká som… ok tak keď som ja problém mohli prísť za deťmi no neboli sni raz.
to ze si kazdy dovoli, je mozno preto, ze to dovolis Ty... Ty dovolis, aby si k Tebe dovolovali.
S rodinou nic nenarobis a ako Ti pisu vyssie, zrejme boli zle vztahy uz predtym... ale napriklad ja som kedysi bola v noci na pohotovosti s BB2 a mala so sebou aj starsie dieta. A teda hospitalizovali nas a starsie muselo s nami ostat. A na vizite sa ma doktorka pytala na vela veci, napriklad ake mam prijmy, ako to zvladam a podobne? Tak som sa jej slusne opyatala, ci moje prijmy maju vplyv na diagnozu mojho dietata.... Uz je to nejaky mesiac, ale ten pocit si pamatam... ja viem, ze si mozno mysli, ze nieco nie je v poriadku, ale teda nebudem sama, ktora o polnoci nebude obvolavat susedov, lebo musi do nemocnice.
@cookie29 presne tento problém riešim aj ja. Sme často v nemocnici a nemám kde nechať druhé dieťa keď ex odmietne starostlivosť. Popravde fakt nutne len deti s nim nechávam. Kvôli závislosti máva výkyvy nálad.
Zalezi ake mas starsie... vzdy sa najde kamaratka, ktora pomoze, aj ked chvilku trvalo, kym sme sa nasli, ale nie v noci... ked jej necham vecer, ziaden problem, ale predsa o 1 v noci nebudem nikoho budit...
@cookie29 bolo s tebou druhé hospitalizované celý čas? Existuje nejaká dávka na opatrovateľku pre osamotené matky.
To ma niekto vytetovane na cele, ci je slobodny, zenaty, single?
V dnesnej dobe toto uz nikto neriesi.
autorka ...tiež ma mrzí že ti rodina skôr ublíži ako pomôže....počas rozvodu a asi tak rok po ňom to bolo peklo, ale teraz sa mi páči keď vidím tváre tých ľudí, že sú vykoľajení z toho ako to zvládam a že to zvládam dobre a že som omnoho šťastnejšia po rozvode. dnes ma niekto aj pochváli a kto mi to nepovie do očí tak aspoň cítim ten pohľad že mu je trápne že sa tak ku mne ten dotyčný choval. ja som mala od začiatku na háku čo si o mne kto myslí a teraz cítim zadosťučinenie. Ten čo sa nikdy nerozvadzal nemá ani tušenie aké to je, ale je treba na to veľmi veľkú odvahu. Takže si vždy povedz to že si silná žena lebo si mala odvahu zmeniť svoj život a urobiť ho lepším, koho zaujíma čo si kto myslí ♥️♥️
@pkgirl30 ďakujem. Vidno, že vieš o čom píšem.

Rozvod za sebou nemám, ale slobodné matky vnímam presne naopak. Skôr ich obdivujem, čo všetko musia zvládať.