icon

Cítite po rozvode menší rešpekt od okolia?

1. dec 2023

Že k vám nemajú rešpekt a úctu ako pred rozvodom? Že si do vás každý len kopne a zneužije vaše postavenie samoźiviteľky sby vám dali pocítiť že ste nič?

Strana
z2
bluka2
1. dec 2023

@abbey1 vieš čo, neviem, ja o svojom statuse jasne sama od seba nikdy nehovorím, ale keď napríklad pozveme nového kamaráta zo skolky domov, zažila som veľa krát poriadne prekvapené pohľady (aj komentáre, wow, vôbec som nevedela, že nie si vydatá), proste ľudia si o mne vždy myslia, že mám niekde schovaného manžela 😄 a mňa vždy prekvapí to prekvapenie, že akoby ani nebola iná možnosť

majada35
1. dec 2023

Prepána, vôbec takéto myšlienky...je mi to vlastne jedno, kto si čo myslí..ja som spokojná a to je podstatné...Ale i napriek tomu, stretla som sa naopak s podporou a okolie kvituje moje rozhodnutie. Nie každý má v sebe tú silu a pevné rozhodnutie, urobiť takýto vážny a náročný nezvratný krok..nie každý dokáže "klesnúť, aby potom povstal..)

autor
1. dec 2023

@bluka2 presne. Môžeme sa trváriť že sme si rovní, ale v konečnom dôsledku to posudzovanie a škatuľkovanie veľmi zabolí.

bluka2
1. dec 2023

Tak skus sa na tom iba počudovat a nebrať si take veci osobne. Ľudia sú rôzni, niektorí obmedzení v niečom menej, ini viac. Pokiaľ nevnímas menejcenne teraz ty seba sama, sa ta to nemusí nejak dotknúť si myslím

lapersefona
1. dec 2023

Ja práveže taketo zeny co su same na deti veľmi obdivujem. Lebo musia vsetko ťahať. Musia si to vedet zorganizovať a spoliehať sa na seba

sense
1. dec 2023

Nie okolie sa nezmenilo a ex rodinu nerátam

abbey1
1. dec 2023

@bluka2 Vidíš, ja mám toho istého manžela už 28 rokov, a často som zažila zasa prekvapenie u ľudí, že Ty máš manžela? Zvyčajne totiž chodím s deťmi sama, do školy a škôlky vždy chodili so mnou. Manžel má veľmi netypickú pracovnú dobu.
Ja si skutočne nemyslím, že by niekto riešil status u iného človeka. Proste občas sa začudujú jedni či druhí.
U autorky je problém úplne inde. Tam zjavne vzťahy v rodine boli narušené dávno pred rozvodom.

bluka2
1. dec 2023

@abbey1 Aha, vidíš, z druhej strany to nepoznám

klementinka58
1. dec 2023

Ja ked som sa rozviedla mala som nieco po 20tke. Tiez zavisly typ partnera, dostahovala som sa s dietatom 300 km daleko, rozviedla a zila si svoj zivot. Casom sa vyskytol partner, teraz uz manzel a vytvorila som si nove zazemie, nove kamaratstva a v pohode. O syna ex nema zaujem uz je tomu 20 rokov, ale videli sa asi 2x. Mne to nevadi a ano rodina ex na mna zanevrela, doteraz sa hnevaju, ze som sa rozviedla a ex ostal im ( doslovna citacia)

cookie29
4. dec 2023

@autorka nie nebolo, len tu prvu noc, potom slo ku kamaratke... ale proste nie vzdy mas na vyber a ako pisu, nie je napisane, ci si vydata slobodna a podobne. Mna kedysi zjazdil lekar na RTG pretoze bolo drobcovi RTG pluc uprostred noci, dieta sa metalo, ja som bola tehu... a on jacal, ze kde je otec... no na sluzobke na opacnom konci zemegule. Takze ako vidis, zvozil sa na mne tiez a ja som si musela vybrat, ci bude drzat tehu dieta a RTG alebo ho neurobime, lebo ....

autor
4. dec 2023

@cookie29 ;(. Držala si ho ty tehotná? Strašné situácie, aj ja som si takto už siahla na úplné dno.

cookie29
4. dec 2023

to bolo na zaciatku tehu 9-10tt, nakoniec som potratila :( nikdy nebudem vediet, ci to bolo kvoli RTG alebo aj tak, ale v kazdom pripade najst ludskych lekarov nie je vzdy jednoduche...

autor
4. dec 2023

@cookie29 neskutočné! Aj ti dal vestu? Moc mi to je ľúto.

maxxim
29. dec 2023

Kto to takto robí, je nula. Sú takí, áno, ale je to ich pýcha a nevedomosť že sa to môže stať každému. Viem že to zabolí, keď to dajú najavo práve tí, ktorí su človeku najbližšie a čo by mali mať empatiu tak ju majú obalenú múdrymi rečami a radami". Ja síce niesom v Tvojej pozíci, ale prežívam niečo podobné ( bolestivé) a je to najmä rodina, ktorá i keď možno nevedomky ...opatruj sa

marca12
29. dec 2023

Ja osobne som si to nezazila,ale ked sa sestra rozvadzala,tak sme si uzili cela rodina od okolia. Dokonca niektori rodicia zakazovali detom hrat sa s jej detmi,lebo su z rozvedej rodiny. To som si vtedy velmi odplakala. My v rodine drzime za kazdych okolnosti pri sebe a vzajomne sa podporime. Neviem si predstavit,ze by ma rodina odsudila. To mi je naozaj luto,ze taki ludia existuju. Mozno nejake vzdialene pribuzenstvo si doma posuskava,ale nikdy sme sa nestretli s priamymi otvorenymi utokmi

autor
29. dec 2023

@marca12 ten rozvod ňom v ktorom roku prosím ťa? Či to ešte aj teraz sa rieši cez deti? Ja som mala také detstvo.

marca12
29. dec 2023

Ano aj teraz sa take veci riesia,co mna velmi prekvapilo.

autor
29. dec 2023

@marca12 🙏😳🥺

mane01
16. jan 2024

Nie, naopak! Citila som sa skvele, lebo jediny kto do mna ‘kopal’ bol moj byvaly…

autor
16. jan 2024

@mane01 vieš čo aj u nás to isté. Bez neho je život gombička, pohoda, klídek, tabáček.

Strana
z2