icon

Dá sa žiť s malými deťmi bez pomoci rodiny?

14. máj 2022

Potrebujem počut skúsenosti starších.
Dá sa žiť rodinný život s malými detmi bez akejkoľvek pomoci príbuzných a starých rodičov??? napr. ďaleko odstahovaný
Ked ste na všetko sami s manželom? Tzv .deti ked su choré,alebo ked ste boli tehotnéa čakali druhé dieťa alebo akákoľvek pomoc pri tehotenstve ,porode a strazení detí??
Dá sa to zvládnuť ?

veroniq85
15. máj 2022

Ja som baby presne na tom rovnako. Platam jednu OCR za druhou kvoli soplu. Moj muz tiez este nikdy nebol OCR ale asi bude musiet ist aj on. Nastastie som v statnej sprave ale tiez mi to nie jedno. Nechcem prist o pracu. Ja bohuzial babky ani nemam na dochodku cize tam je ta pomoc aj stazena. 8 rokov som nepotrebovali ziadnu pomoc. A je rozdiel ked rodicia teda mama pracuje alebo ked je doma s detmi. Vtedy si vie vsetko zabezpecit sama cize to sa neda porovnavat.

marzuz89
15. máj 2022

Na vsetko sami s muzom?
Neviem, nevnimam to tak, ze sme na vsetko sami s muzom. Starame sa o svoju rodinu sami, nemame potrebu deti odkladat k starym rodicom, radi sa im venujeme, zvladame vsetko spolu s manzelom. Ci choroby, ci dalsie tehotenstvo. Deti bez nas este neboli. Uplne v poriadku.

terezka1947
15. máj 2022

@zuzanockamt môj manžel a vlastne aj ja máme prácu,kto.sa nedá cez HO. No a ešte k tomu pracuje v speci kritic.infra. Čiže tiež vypadávanie na Ocr nie je sranda. A tiež riskoval veľakrát vyhadzov,najmä keď som skončila 2x v nemocnici a musel ostať s deťmi doma. Čiže....keď raz človek nemá na výber,tak nemá.

iwesska
15. máj 2022

A preco by sa to nedalo? 🤔 Rodicov mam nedaleko,svokrovcov dalej,ale V ZIVOTE (a to mam skolakov ☝️) nam nikto z nich chore deti nevaroval a aj by mi to bolo neprijemne zavesit im na krk SVOJE chore dieta, nech sa staraju a este ich aj nakazi🙈 Ani ked som bola tehotna som starsieho nikomu nedavala,dokonca ani po sekcii. Na OCR som bola tolko,kolko som potrebovala.

iwesska
15. máj 2022

@zuzanockamt Ved normalne cez dovolenky a OCR,ako inak sa to da riesit?

zuzanockamt
15. máj 2022

@iwesska a v práci akceptovali veľké množstvo očr?

terezka1947
15. máj 2022

@zuzanockamt spýtam sa takto. Keď raz bude dieťa choré...budete mat na výber?
Čiže,čo pomôže či to bude niekto akceptovať?jednoducho na výber nie je. Človek ostať s dieťaťom musí. Buď otec alebo mama.
Jasné,že sú to neskutočné nervy, stiahnutý žalúdok,prehodnocovanie financií,všetko možné.
Ale keď raz musíš ostať doma,tak musíš.

dskjhfdlkdjhl
15. máj 2022

@zuzanockamt My sme sa s manzelom bud prestriedali, alebo sme si platili opatrovatelku. Jednoducho, ked musis, tak musis, starych rodicov si nenakreslis. Da sa to zvladat a v podstate celkom v pohode, len je potrebne, aby aj manzel bol samostatny, co (ako casto citam na MK) nie je celkom samozrejmost.

zuzanockamt
15. máj 2022

@dskjhfdlkdjhl manžel vzhľadom na charakter práce nebude môcť vymeškávať, keď tak veľmi zriedka, všetko ostane na mne

zuzanockamt
15. máj 2022

@terezka1947 nuž tak nebudem doma s každým soplíkom, nádchou...iba keď to bude nutné - horúčka, kašeľ, hnačka atď.

77katarina
15. máj 2022

Ja som to robila ako samoživitelka tak, /bez muža, pomoci rodičov, susedy, kamošov, súrodencov/ že od pondelka do stredy som dieťa dopovala liekmi od štvrtka som si zobrala priepustka na celý deň a v piatok jeden deň dovolenku a našťastie víkend som vtedy mala voľný
@zuzanockamt

dskjhfdlkdjhl
15. máj 2022

@zuzanockamt no, vsak moje deti zvykli ochoriet, ked bol manzel sluzobne v zahranici a prave vtedy som bola nutena zaplatit tu opatrovatelku. Prosto, ked nemas tych starych rodicov blizko, tak si musis vediet poradit aj bez nich a naozaj to nie je nic strasne.

zuzanockamt
15. máj 2022

@77katarina niečo podobné budem aj ja praktizovať, lebo od septembra očakávam častú chorobnosť...zatiaľ dva mesiace v jasliach, z toho už asi 4-krát sople, 1-krát aj s horúčkou, raz hnačky+vracanie...takýmto štýlom ani do práce nemusím chodiť 🤷

zuzanockamt
15. máj 2022

@dskjhfdlkdjhl opatrovateľka nehrozí

77katarina
15. máj 2022

@zuzanockamt Asi ja jediná ťa tu chápem, ja nemám muža ani mamu a súrodenci mimo moje mesto, Slovensko. Samozrejme som bola pár krát konfrontovaná s riaditeľkou školy za dieťa, že má sople a je v škôlke, ale kto je samoživitel, čo má robiť .... prísť o prácu a potom, čo ???? Našťastie moje dieťa má asi imunitu po mne a za 4 roky, čo chodilo do škôlky nebolo ani raz na PN iba 1x 10 dní keď mala ako 3,5 ročná ovčie kiahne inak ani raz ..... ďakujem 👍

kulumulu123
15. máj 2022

Pozri su rodicia ktori su bez partneta a rofinnej pomoci s malymi detmi jednoducho ak musis tak si veci zatriadis sama nie je nikoho povinnostou sa ti starat o deti ci akokolvek ti pomahat... Ale chapem ze je pohodlnejsie dat deti niekomu na krk a tvarit sa ako nic clovek nestiha ked ma absolutny prehlad o tom co na ktorom kanali vysielaju v telke alebo pozna vetky drby z netu.... Takze ak nemas inu moznost ano zaridis sa ako vies.

terezka1947
15. máj 2022

@zuzanockamt máš muža,nie si sama. Neboj, dáte to.

kulumulu123
15. máj 2022

A ak mas partnera ktory je aspon trocha normalny tak nechapem co vlastne riesis.... Ja som lezala s druhym tehu na rizikovom v nemocnici starsie dieta nechala muzovi a zmakli to v pohode....

dskjhfdlkdjhl
15. máj 2022

@zuzanockamt tak to uz je na Tvojom rozhodnuti. Ja som mala este jedno velke stastie, ze moje deti nebyvali casto chore, ale to na veci nic nemeni, to sme dopredu nemohli vediet, napriek tomu mozem povedat, ze nas nikdy netrapilo to, ze nemame starych rodicov na dosah.

zuzanockamt
15. máj 2022

@77katarina
@dskjhfdlkdjhl to ste mali fajn s chorobnosťou...môj starší bol chorý každé 2-4 týždne...takto to trvalo zhruba dva roky...mladší vyzerá byť na tom podobne 🤷

dskjhfdlkdjhl
15. máj 2022

A este jednu vyhodu (aspon z mojho pohladu) ma takyto zivot bez pomoci starych rodicov. Tym, ze sme obaja s manzelom museli fungovat, tak neexistovalo, ze by sme sa mohli trebars 2 dni zduvat a spolu nebavit. Proste aj hadky sa museli skratit a riesit efektivne a navyse, ten pocit, ze to vsetko zvladami sami dvaja, ten je tiez fajn.

dskjhfdlkdjhl
15. máj 2022

@zuzanockamt Co sa tyka chorobnosti, tak deti som naozaj dlho kojila, ale hlavne sme boli za kazdeho pocasia von, mali pestru stravu (nie umele vitaminy) a myslim, ze toto vsetko bol dovod ich nizkej chorobnosti, lebo podedit mohli prave tu vysoku chorobnost.

77katarina
15. máj 2022

@zuzanockamt áno v tomto so mala výhru a ďakujem tomu hore, že už keď som sama s dieťaťom tak aspoň ma takto 4 roky odmeňoval

henka123123
15. máj 2022

Pohod3 sa to da.nikdy mi nikto nestrazil nestrazi deti

zuzanockamt
15. máj 2022

@dskjhfdlkdjhl neviem, moje sú nedojčené...dojčení synovci na echt zdravej strave (bez cukru, soli) na ovocí, zelenine, strukovinách, rybách ako deti tiež veľa choré...rozdiel som nevidela 🤷 vonku chodíme tiež

77katarina
15. máj 2022

Ja som dieťa kojila cca 8 mesiacov /viac nechcelo/, ale od 4 mesiacov milovalo ovocie a ovocné výživy - normálne sa za ovocím až triaslo a do 2 rokov odmietalo chleba a pekárenske výrobky.

dskjhfdlkdjhl
15. máj 2022

@zuzanockamt tak kazdy to ma inak, ja som bola ako dieta chora snad spojite, moj muz podobne, takze som si povedala, ze urobim maximum, aby moje deti boli na tom inak a podarilo sa. Comu zato vdacim, neviem presne, genetike isto nie. Ale toto je uz velke odbocenie od temy. Prosto, ked clovek nejaku situaciu musi zvladnut bez pomoci rodicov, tak ju zvladne, ak je aspon trochu sikovny.

zuzanockamt
15. máj 2022

@dskjhfdlkdjhl jasné, že zvládne...mňa len zaujímali skúsenosti matiek, ktoré majú veľkú chorobnosť, žiadnu pomoc a sú pracujúce

dskjhfdlkdjhl
15. máj 2022

@zuzanockamt tak tie to musia zvladat podobne ako napr. ja, mam sestru, ktorej tiez nikto z rodiny nepomaha, deti mali vysoku chorobnost a riesila to rovnako ako ja, akurat castejsie musela zavolat opatrovatelku. Prezili, aj oni s muzom, aj deti.

veroniq85
15. máj 2022

@dskjhfdlkdjhl mozem sa prosim opytat ako ste zhanali opatrovatelku? cez agenturu? ci po znamostiach?