Dom alebo byt pre matku so synom
Ahojte. Idem si po vaše skúsenosti rady. Zostala som sama so synom,otec už nemá viac záujem. Ja riešim momentálne to,či si kúpiť byt alebo spolu s rodičmi prerobiť starý rodičovský dom kde by sme mali zvlášť na poschodí svoj byt s malým,rodičia by bývali dole. Ak sa rozhodnem pre byt,domček sa predá.
Domček mi je rozhodne milší ale poviem pravdu že riešim dilemu. Prirodzene nechcem ostať sama,dúfam že si časom nájdem partnera,aj kôli sebe,aj kôli synovi.mám už pred 40tkou. A tak rozmýšľam či zdieľaný dom s rodičmi nebude veľkou prekážkou pri zoznamovaní,predsalen byt je väčšie súkromie.....ak aj budem sama, vlastný byt je len o mne a synovi, žiadne prispôsobovanie atď....
Ako to máte vy,ako by ste to poriesili? Ďakujem
Išla by som do bytu. Mám pekný vzťah s rodičmi, aj sme u nich bývali asi rok,. Kým sme postavili dom. Ale ak by som teraz ostala sama s deťmi, tak by som riešila byť pre nás.
Byt. Prerabat stary dom stoji minimalne dvakrat tolko, ako ste ratali, ked ste ratali dobre. Ak nedobre, aj patkrat tolko. Toto s obmedzenym rozpoctom a pripadne este nepredanym bytom..... Rozhodne nie.
@miskakyska lebo aj ked su dobre vztahy vacsinou to stroskota prichodom partnera. A tiez ked niekto uz okusil zit sam/inde, tak si uvedomuje tu rodicovsku kontrolu uplne inak, ako clovek, co s nimi zije cely zivot... Malokedy su vztahy aj po rokoch ok, ak sa byva so starsou generaciou. My sme mali "len" spolocny obrovsky dvor s otcovymi rodicmi a trenice doma boli... Ak by sme boli v jednom dome a nebodaj este aj so spolocnymi meracmi a tak, by to bola katastrofa...
Asi tak nejak, casom s novym pripadnym partnerom, by ste sa aj tak podal mna dostali do bodu, ze by ste sa chceli osamostatnit. Prerobit starsi dom ani nie je len tak a tolko veci sa moze casom skomplikovat a predrazit, ze by som zvolila asi skor byt
Ked nemas cas vyzdvihnut syna, tak sa dontoho domu ozaj nepustajte.
Aknrodicia uz byt maju o to lahsie, ze sa nemusia stahovat. Vsak dom je požierac penazi a v dnesnej dobe rekonstrukcia, potom udrzba... Premysli si to aj ty aj rodicia

potom si to vsetko dobre a presne opatri papierovo... teraz ste za dobre, ludia sa menia, starnu, donesies si tam noveho chlapa.... aby bolo jasne kto kolko dal, co je koho, vzdy merace pre kazdu obytnu jednotku zvlast! nespoliehat sa na dobre slovo alebo na aktualne dobre vztahy