Existuje štátna pomoc a charitatívna podpora pre matky v núdzi?
Ahojte, mám kamarátku ktorá je sama s dvomi detmi. Nižší rodicovsky,dvoje pridavky na deti. Vyzivne nepoberá,dala si žiadosť od štátu.
Rodinu nema, otca nepoznala, mamka jej zomrela v juny. Ma obecny dom kde platí elektrinu vodu ale su to riadne palky 300€, ostava jej 150 eura na stravu a osatenie. Je jedinacka .... Pomahame jej ako vieme, ci nieco na stravu ale chcela som sa spytat ci neviete o niecom, naco má nárok od štátu nejaku pomoc,alebo nejaka charita s jedlom alebo take nieco? Humenne okolie .. ďakujem
To je aky obecny dom.Tak poprosit teda obec,aby jej pomohli a dali nizsie preddavky,a zbytok nech plati obec,alebo najst nieco lacnejsie.A hlavne vybavit od otca ci otcov riadne vyzivne,nie od statu to minimalne.
To je aky obecny dom.Tak poprosit teda obec,aby jej pomohli a dali nizsie preddavky,a zbytok nech plati obec,alebo najst nieco lacnejsie.A hlavne vybavit od otca ci otcov riadne vyzivne,nie od statu to minimalne.
@anonym_3e6915 no uz to je vybavené,obec jej pomohla s tym ze najom neplati. Len elektrinu vodu
@anonym_3e6915 no uz to je vybavené,obec jej pomohla s tym ze najom neplati. Len elektrinu vodu
@hanka5215 aj tak nad jej finan.moznostami.Tak jej pomoct aj s pracou,dietatko do jasliciek,a nech ide pracovat,alebo jej pomoz aj postrazit,nech ide na brigadu.Ked jej moc pomahas.
@hanka5215 aj tak nad jej finan.moznostami.Tak jej pomoct aj s pracou,dietatko do jasliciek,a nech ide pracovat,alebo jej pomoz aj postrazit,nech ide na brigadu.Ked jej moc pomahas.
@anonym_3e6915 ja som sa pýtala na konkretne na nejaku charitu . Nie to ci jej strazime deti.. strazime a pomáhame,prosim nic viac nic menej k tomu
Každé okresné mesto má zvyčajne katolícku charitu pre ľudí https://www.charita.sk/ , tam jej budú vedieť pomôcť 🙂.
Ďakujem všetkým za rady. Skusime nieco vymyslieť.
Ďakujem všetkým za rady. Skusime nieco vymyslieť.
@hanka5215 presne, za elektriku a vodu 300 euro? to je dako moc nie?
@hanka5215 presne, za elektriku a vodu 300 euro? to je dako moc nie?
@balerina2025 klasika, nemá otca, mama zomrela v júni, ale zrejme nič nevlastnila, žiadny súrodenec, otec detí gambler, ktorý neplatí, ale má s ním dve deti...nedajbože spomenúť, že by mala ísť do práce
@balerina2025 klasika, nemá otca, mama zomrela v júni, ale zrejme nič nevlastnila, žiadny súrodenec, otec detí gambler, ktorý neplatí, ale má s ním dve deti...nedajbože spomenúť, že by mala ísť do práce
@anonym_8f04dc do práce sa nedá, lebo treba byť doma s dieťaťom aspoň do 3rokov, ideálne do 5 a na jasle nie sú peniaze 🤦♀️. Lebo dať 500€ rodičák na jasle a ísť zarobiť 1000€ je nadľudský matematický výkon… to tu je taká bežná klasika.
A pockajte pred vianocami,v decembri sa to tu romnozi ako huby po dazdi.
tak nech zoberie deti a ide felinde do domova. Tam sa nejak pretlčú.
@anonym_8f04dc Radsej zhanat charity a rozmyslat, ake su davky. Nemam peniaze, tak smykam pracovat a hlavne sa odstahujem a nebudem platit za energie 300 e mesacne....to co, nemaju okna a kuria elektrinou?
@abbey1 a
@anonym_8f04dc Prečo by to bol výmysel? Viete vy vôbec koľko ľudí je na svete sám že nikoho nemajú?
Príklad ja - rodičia alkoholici otec už zomrel, mama stále pije a nechce pomoc, býva v rozpradnutom dome čo je v hroznom stave. Tým pádom nezdedim po nej nič. Súrodencov nemám som jedináčik. Mamine a otcove súrodenci sa s nami nebavili lebo moji rodičia pili, tým pádom kontakty žiadne nepoznám ani bratrancov a sesternice. Našla som chlapa tiež pil, nechala som ho, nemám výživné na dieťa lebo nemá z čoho platiť. Takže aby ste vedeli tie vzťahy sú často o ničom alebo človek nemá žiadne zázemie žiadnu rodinu. Koľkokrát som sa pretlkala životom sama nemala som ani na jedlo, padla som na dno ale tu som. Samozrejme treba ísť pracovať dieťa do jasli do škôlky, bohužiaľ bez peňazí sa nedá pohnúť nikam. Píšem len preto že často číslam v diskusiách keď niekto nemá rodinu že je to výmysel, no nie nie je, nie každá má milujúcich rodičov a súrodencov. Dokonca ja som nemala ani kamarátky čo by mi pomohli ani dieťa postrážiť nič. Tak nabudúce netreba mať blbé reči že je to nezmysel nemať nikoho.
@abbey1 a
@anonym_8f04dc Prečo by to bol výmysel? Viete vy vôbec koľko ľudí je na svete sám že nikoho nemajú?
Príklad ja - rodičia alkoholici otec už zomrel, mama stále pije a nechce pomoc, býva v rozpradnutom dome čo je v hroznom stave. Tým pádom nezdedim po nej nič. Súrodencov nemám som jedináčik. Mamine a otcove súrodenci sa s nami nebavili lebo moji rodičia pili, tým pádom kontakty žiadne nepoznám ani bratrancov a sesternice. Našla som chlapa tiež pil, nechala som ho, nemám výživné na dieťa lebo nemá z čoho platiť. Takže aby ste vedeli tie vzťahy sú často o ničom alebo človek nemá žiadne zázemie žiadnu rodinu. Koľkokrát som sa pretlkala životom sama nemala som ani na jedlo, padla som na dno ale tu som. Samozrejme treba ísť pracovať dieťa do jasli do škôlky, bohužiaľ bez peňazí sa nedá pohnúť nikam. Píšem len preto že často číslam v diskusiách keď niekto nemá rodinu že je to výmysel, no nie nie je, nie každá má milujúcich rodičov a súrodencov. Dokonca ja som nemala ani kamarátky čo by mi pomohli ani dieťa postrážiť nič. Tak nabudúce netreba mať blbé reči že je to nezmysel nemať nikoho.
@anonym_ff0157 veď žijú, ale čítaj. Obec jej odpustila nájom a za vodu a elektrinu platí 300€ mesačne? To sa mi nezdá. Ak platila ešte aj nájom, tak to platila koľko? 500?A teda jej "zostávalo" cca -50?
Oblečenie žiadať od charity, dovezú jej až domov, dokážu jej pomôcť aj s potravinami. Len nejakú osloviť. Ženy zlaté, bude ešte horšie...... Pri tejto vláde nás už nič pekné nečaká. Dobre už bolo.
@anonym_3e6915 voda sa plati raz rocne? to kde zijes? vodu platime normalne kazdy mesiac 35€. raz rocne je vyuctovanie, presne ako plyn a elektrina. ale platby su kazdy mesiac.
@anonym_3e6915 voda sa platí mesačne, raz ročne môžeš tak platiť nedoplatok.
@abbey1
@anonym_8f04dc a co je take neuveritelne na tom, ze niekto nema rodinu? moji rodicia sa nedozili ani mojich statnic, som jedinacik. je totalne charakterne dno sa ironicky pozastavit nad tym, ze niekto nema pokrvnu rodinu.
@anonym_3e6915 voda sa plati raz rocne? to kde zijes? vodu platime normalne kazdy mesiac 35€. raz rocne je vyuctovanie, presne ako plyn a elektrina. ale platby su kazdy mesiac.
@a0
@matkahelka beriem spet,my mame studnu takze za vodu neplatime,iba vodne-stocne a teda kanalizacia a to raz za rok.
@abbey1
@anonym_8f04dc a co je take neuveritelne na tom, ze niekto nema rodinu? moji rodicia sa nedozili ani mojich statnic, som jedinacik. je totalne charakterne dno sa ironicky pozastavit nad tym, ze niekto nema pokrvnu rodinu.
@matkahelka Asi tak. Aj k tým rodinným vzťahom, kto pestuje v rodine dobré vzťahy, nemôže pochopiť, že sú takí, ktorí sa na rodinu obrátiť nemôžu. U nás: matka umrela už dávno, prepila sa... Otec robil čo mohol, žije, ale v zanedbanej garzónke a k tomu ďalší lajdackí súrodenci... Matkina rodina rovnakí ako ona, otec má len brata, s tým jediným sa dá ako tak komunikovať, ale je to už dochodca a chce mať od všetkých kľud...Čo tak asi zdedím, jedine problémy. A takýchto ľudí je kopec. Žiaľ, rodinu si človek nevyberie, kde sa narodí...
Oblečenie žiadať od charity, dovezú jej až domov, dokážu jej pomôcť aj s potravinami. Len nejakú osloviť. Ženy zlaté, bude ešte horšie...... Pri tejto vláde nás už nič pekné nečaká. Dobre už bolo.
@anonym_0309f0 Na SK nikdy dobre nebolo. A uz ani nebude.
@abbey1 a
@anonym_ff0157 suhlasim. mnoho ludi rodinu nema. tu su pomaly vsetky matky dokonale, s dokonalym rodinyym domom s dokonalou svokrou, s dokonalym manzelom, s dokonalym platom, s dokonalymi dovolenkami...na grc z niektorych zien tu. lebo take zjavne ani nevedia, co je riadny zivot. a zivot ze je niekedy tazky a nie ruzovy v perinke.

@hanka5215 otec deti je kde, preco nepobera vyzivne.